Aplikasi Sujood | Platform untuk Menderma Kepada Masjid atau Surau

 Assalamualaikum semua ..


Cabaran untuk menderma kepada masjid di kampung, sekolah atau taman anda?

Sekarang ni aplikasi Sujood boleh selesaikan masalah ini. Terdapat lebih dari 50 masjid dan surau dari serata Malaysia dan dengan Sujood anda boleh menderma pada bila-bila masa dan ketika anda di mana sahaja. Tapi kenapa nak derma? Kerana menderma itu kan dapat menghapuskan dosa, dijanji ganti, diberkati oleh Allah, boleh bagi pahala sedekah kepada mereka yang dah meninggal dunia dan banyak benda lagi.




Lagi-lagi kita dah nak dekat bulan Ramadan ni. Nabi Muhammad S.A.W. dahulu ketika datangnya bulan ramadan, beliau amat kerap bersedekah. Aplikasi Sujood ini dibangunkan bagi memudahkan mereka untuk bersedekah setiap pagi walau RM 1, boleh tengok rekod pendermaan kita untuk pastikan diri kita lebih konsisten (tapi kena register dahulu sebab kalau tak register macam mana nak tengok rekod kan?), dan kita boleh sedekah secara rahsia. InsyAllah kuranglah riak dan sombong kita tu hehe.

Artikel-artikel menarik berkaitan sedekah boleh di dapati di laman web Sujood di sujood.net.  Ada artikel dari ustaz-ustaz tentang sedekah subuh, sedekah kepada si mati, adab-adab sedekah, dan macam2 lagi. Yang bestnya Sujood ni, tak perlu download apps pon masih boleh sedekah. Boleh derma guna link masjid tu je. Tak perlu download app pon boleh derma. Bagi mereka yang aktif di media social seperti Facebook, Instagram dan Youtube, cari je Sujood App. Macam-macam benda ada di sana. Boleh Like, Share, Follow dan Subscribe hehe.



Tapi…sampai ke duit kita derma ni? Pihak Sujood telah bekerja dengan pelbagai pihak pengurusan masjid, surau dan majlis agama bagi memastikan duit benar-benar sampai ke akaun bank masjid. Ada banyak testimoni dari wakil-wakil masjid dan surau di halaman utama laman web Sujood. Aplikasi Sujood ini dibangunkan oleh sekumpulan anak muda dari Cyberjaya, Selangor di bawah Studio 61 Sdn. Bhd.

Tetapi…kenapa nak derma masjid ? Sebab kita nak masjid kita gah. Bersih. Luas. Kaya dengan aktiviti kebajikan dan yang paling penting, selalunya mereka yang berkhidmat di masjid ialah orang yang kita  boleh percayai. Yang penting, kita mula dari sini dahulu. Kita mula menderma. Kita mula ambil tahu tentang aktiviti masjid. Aktiviti kewangan masjid. Siapa pengurusan masjid dan sebagainya.


Apa kelebihan aplikasi SUJOOD ini ? 


1) Anda boleh menderma bila-bila masa. 

2) Anda boleh menderma apa-apa nilai walaupun dalam jumlah yang sangat kecil. 

3) Anda boleh memilih masjid atau surau mana untuk anda menderma. 

4) Setiap transaksi derma anda berekod dan anda boleh menyemak transaksi derma yang telah anda buat. 

5) Jangan risau lagi tabung masjid atau surau qariah anda dicuri. 

6) Konsisten dalam menderma walau dalam jumlah yang kecil. 

7) Aplikasi Sujood tidak mengambil walau satu sen dari jumlah sumbangan anda




InsyAllah sedikit yang kita sedekah, mungkin RM 1 pon…akan bekalkan kita dengan pahala yang berterusan serta berpanjangan. 





  

   

Boleh terus tekan link apps ini untuk install di android & iphone 👇🏻 : Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sujood.app
Iphone : https://apps.apple.com/us/app/sujood/id1566364983


Semoga aplikasi ini mampu meningkatkan lagi kekuatan ummah insyaAllah...
Bagi masjid/surau yang ingin mendaftar; 
Sila emailkan hasrat anda kepada: salam@sujood.net 

KENAPA BERSEDEKAH ?

" Allah susutkan kebaikan harta yang dijalankan dengan mengambil riba dan Dia pula mengembangkan (berkat harta yang dikeluarkan) sedekah-sedekah dan zakatnya. Dan Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang kekal terus dalam kekufuran, dan selalu melakukan dosa." 
[Al - Baqarah : 276]

Terima kasih sudi baca :)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Latest
Previous
Next Post »

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon