Home
tutorial
Tips-Tips
Advertise
cosmoderm

WAJIB USHA BLOG DIORANG !!

Jom singgah blog www.mkhai.com

31 August 2015

Tutorial : Cara Letak Widget Instagram Di Blog

.Assalamualaikum


Ada yang pernah request dan tanya macam mana nak buat widget instagram dan letak di blog ..
Ada banyak platform sebenarnya kalau nak buat widget instagram ni . Antaranya , snapchat ,  iconosquare , websta dan banyak lagi .

Tapi , Lyssa lebih tertarik untuk ajar macam mana yang Lyssa letak kat blog ni . Sebab nampak lebih menarik dan profesional . chewah !

eh , ternampak macam Lyssa dan SIFU Lyssa di situ . kahkah .


Nak tahu jom ikut step di bawah ini :

1. First korang pergi kat IconoSquare.

2. Lepas tu sign in korang punya instagram . masukkan username and password korang.

3. Dah tu , tekan bahagian PROMOTE .


4.  Then scroll ke bawah siket , sampai jumpa PHOTO GALLERY WIDGET . Tekan Get Your Widget .

5. Ikut korang la kan , nak setting macam mana ...



6. Lepas tu tekan GET CODE tu > COPY code .

7. Dashboard > Layout > Html/JavaScript > Paste Coding tadi

8. SAVE ! and settle :D

Macam tu je .. Senang kan ? Siapa yang tak de lagi boleh la pi buat sekarang .. Alang2 tu , pi follow insta Lyssa terus . haha . LyssaFaizureen

Ok dah .

TerimaKasihSudiBaca ...


==================================================================================
==================================================================================
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...