Home
tutorial
Tips-Tips

28 August 2014

Lyssa Dahulu Dan Sekarang ....

.Assalamualaikum



 
Ok . Tergetaq aih tangan nak taip nih . Punya lama nye tak taip and baru sekarang terasa nak menaip . harhar . Selalu taip pun kalau nak buat assignment ke apa kan . Dan sekarang baru lah ada mood nak taip kat blog balik . HAHA .
 
Sambil menaip , sambil terfikir .. Ada lagi ke pembaca / followers aku yang nak masuk and baca apa yang aku cuba nak sampaikan ni ? T_T ~~~~~ huwaaaaaaaaaaa ~~~~~~ T_T 
 
Based on the tajuk kan , "LYSSA DAHALU DAN SEKARANG" .. Apa la yang Lyssa nak celotehkan kat sini kan ? Yang pastinya , kalau nak tahu , mai ramai-ramai pakat baca ! 
 
 Hokeh . Kalau dulu , Lyssa yang dulu suka sangat update blog tak kira masa . Ada je masa yang terluang mesti nak update . mahu2 pun dalam 5 or 10 entry gak laa sehari . Ada je benda nak share ngan korang . Paling rajin mesti nak jugak update pasal tutorial walaupun satu entry . Memang suka sangat-sangat nak share kat korang semua kan ?
 
Bukan setakat tutorial . Segala tips , tak kira lah pasal tips-tips blog or tips cinta ke or fakta mengenai lelaki and perempuan ke . Ada je yang Lyssa nak sharekan kan ? Tak kira masa , tak kira waktu. Tangan ni selalu je menari-nari atas keyboard ni . 
 
Tapi sekarang , blog ni dah pun diabaikan , ditinggalkan dan dah pun ditidakendahkan (*erk . ada ke perkataan tu*)  . Apa-apa lah . Asalkan point yang Lyssa nak bagitau kat sini , memang dah lama Lyssa tak update blog . Last haritu pun pasal GiveAway from Nile.com.my .
 
"WHY ???? WHY ??? and WHY ???........." 
 
 
Ok . Rasanya ramai yang tahu , sekarang ni kan Lyssa dah jadi student . STUDY STUDY and STUDY sampai dapat dekan all semester . *syukur!* .  Macam dulu-dulu yang selalu Lyssa update tu , Lyssa tak buat apa-apa . study pun as student sekolah . STPM time tu . Disebabkan kan Lyssa giat berblog dulu , sampai STPM pun kantoi . Kena patah balik ambik Diploma . Sangat rugi rugi rugi membazir masa betul setahun setengah time tu . And then sekarang study as student Diploma In Information Technology di UNIKL MIIT , KL !

Sekarang ni baru la ada kesedaran siket sebab dah banyak Lyssa bazirkan masa dulu . Main - main sangat dalam study . Kan dah dapat result terok ! . Dengan pengalaman macam tu , Lyssa ambil nya jadi pengajaran . Lyssa pun stop BERBLOG ! fokus on study 100% . Blog pun tak selalu . Nak jarang-jarang je . Except lah kalau Lyssa betul-betul free time tu baru update lah kot .. Lyssa tak nak kecewakan parents Lyssa yan terlalu mengharap kat Lyssa . Sampai lah sekarang  , Lyssa dah dapat banggakan diorang . And 8hb ni dah start kelas untuk Semester 4 . Doakan Lyssa dapat Dean List lagi ye ? hihi xD
 
Apa yang pasti . Cuba korang tengok gambar Lyssa dulu dan sekarang kat atas tu . Apa yang beza nye di situ ...?? hahahahah . Dulu Lyssa suka sangat pakai contact lens besaq besaq gedabaq . Tak tahu la awat ceq suka sangat pakai lens dulu . And now dah tak dah . Jadi rasa macam rimas pun ado . And perhatikan gambo tu , Lyssa dulu memang suka lah jugak pakai SHAWL . And now , asyik pakai tudung bawal je . Dah tak berapa suka pakai SHAWL . Dah rasa macam tak sesuai dah dengan muka Lyssa ni hakhak . Ye la . Dulu muka Lyssa tembam elok ja kan ? Sekarang dah kurus sikit . Pipi Lyssa dah tak segemok dulu . haha ~
 
Apa lagi ek ? haaaaaa , tapi kan  . Lyssa dulu and sekarang apa yang sama nye , Lyssa tak matang - matang . Adakah ini genetik daripada mama yang lambat matang . Perangai ? Tak matang lagi kot . Dress up ? Lagi tak matang . Muka ? Lagi la macam budak-budak . hahahaahah . Bila lah Lyssa nak betul-betul matang dari segi dress up , muka and perangai . Tunggu je lah masa nye tu . Walau apa pun , Lyssa tetap bersyukur . hihi . 
 
Rasa macam .... macam tertaip panjang pulak . Takot tak ade plak yang baca apa yang Lyssa taipkan ni . Ni je lah kot untuk kali nii . See yaa next time !
 
 
p/s : Btw , sekarang Lyssa tengok dah tak ramai yang berblog . Kenapa ehkhh ?
 
 ******************Ntah-ntah , comment pun dah tak de dah skrg:( **********************