Tutorial : Cara Download dan Install Portable Adobe Photoshop

Gadis Kidal Berceloteh ...

.Assalamualaikum.

Hi Semua. :)
Wathchaaa~hehe.

Haipzzzz !Haa.. Tengok tuh.
Kali ini , Lyssa nak ajarkan korang.. macammana nak :


"Download dan Install Portable Adobe Photoshop"


Sebelum itu , Lyssa nak credit to Apit sebab memberi keizinan untuk 
Share Tutorial Ini untuk korang semua ! :)

Ok. Jom Ikot Step di bawah :

1. Download Adobe Photoshop dulu >> Secret..Secret..Secret.. 

2. Klik Download Button seperti di bawah :

 

3. Lepas dah klik Download Button tu. Korang bolehlah masukkan Verification Code seperti di bawah, dan tekan download :

 

4. Sudah kan ? Dan akan keluar Pop-Up Box seperti di bawah : 
 
 

**  Ianya mengambil masa yang agak lama lah jugak nak download.. Lebih kurangg dalam sejam ! Harap bersabar :) Chill~

5. Lepas dah selesai download tuh , korang perlu extract file dulu taw .
Tak tahu nak extract ? Macam ni :

  • Bila sah abis download , dia akan keluar satu pop-up box mengatakan "Download Finished" kan ?
  • Korang Tekan Right Click dekat File Download tadi tu...
  • Then . Click Open Containing Folder
  • Bila dah open tuh.. Tekan Right Click pada folder tuh. Dan Tekan Extract File
  • File sudah di-Extractkan. (wahh..ada ke bahasa macam tu?hehe)
6. Selepas Extract , buka folder tersebut dan double click pada icon Adobe Photoshop yang berwarna biru.. Lihat Contoh di bawah yer :

 

7. Lepas tuh , akan keluar license Agreement . Tekan je Accept. Contoh :
 

8. Then , korang tunggu beberapa saat yer .. Sabar.. sabar.. Tengah loading tu.
 

9. Lepas dah abis loading.. Akan keluar macam dekat bawah ni ! Cepat-Cepat.. Korang bolehlah guna korang punya Adobe Photoshop tu :) Simple takk ?
 

Ok ! Semoga Berjaya
dan 
Selamat Mencuba ! :) 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

377 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini «Oldest   ‹Older   1 – 200 of 377   Newer›   Newest»
Hafizzi Aziz
AUTHOR
June 10, 2011 at 5:20 AM delete

apit dah download..
terima kasih lyssa for this tuto..
hihi..

Reply
avatar
June 10, 2011 at 5:51 AM delete

@Hafizzi Aziz

ngengg lah apit nihh ! HAHA . gewdikxx je ! wakakaka :)

Reply
avatar
June 10, 2011 at 7:04 AM delete

rajin btol buat tutorial

Reply
avatar
Anis Tasnim
AUTHOR
June 10, 2011 at 7:40 AM delete

kak..lepas download nak simpan file dulu ka extract dulu..

Reply
avatar
Miss Xyz =)
AUTHOR
June 10, 2011 at 7:48 AM delete

bgus tuto ni.. hehehe~

Reply
avatar
AkuTracy
AUTHOR
June 10, 2011 at 9:42 AM delete

lyssa. .sy dah download. .punya la lama. .last2 dia kata " cannot open file: it does not appear to be a valid achive". .dua kali dah download(dulu dari wan hazel). .benda yg sama yg jadi. .:(

Reply
avatar
AkuTracy
AUTHOR
June 10, 2011 at 9:49 AM delete

dah try tekan right click tapi extract file tu xda la...

Reply
avatar
Yana Houry
AUTHOR
June 10, 2011 at 10:25 AM delete

i love tutorial...thanks lissa yg cantik coz sudi berkongsi ilmu =)

Reply
avatar
June 10, 2011 at 11:12 AM delete

best best mekasih yeee (",)

Reply
avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
June 10, 2011 at 11:17 AM delete

ye lyssa..apit dtg..
kepada Aku Tracy : pakai laptop ke netbook?

Reply
avatar
June 10, 2011 at 11:21 AM delete

@Hafizzi Aziz

yes!! apit dtg untuk membantu lah !! Syiokkk !! :)

Reply
avatar
Anis
AUTHOR
June 10, 2011 at 12:39 PM delete

salam..akak..boleh tak buat tuto mcm mana nak download font yg cantik cantik..? dah cuba byk kali dah..tp tak boleh nak download pun..

Reply
avatar
June 10, 2011 at 2:08 PM delete

Hee ~ Jadik la aka lyssa .
Trima kasih yaa .

Reply
avatar
Shida Shacha
AUTHOR
June 10, 2011 at 2:41 PM delete

Kak lysa . Dah download dh tp lepas double right click dia tak kelua ape ape pun :( Tolong sys . Dh lame dh nk download tp tadapat punn :(

Reply
avatar
Shida Shacha
AUTHOR
June 10, 2011 at 2:43 PM delete

Kak lysa . Dh try double right click dh tp tak kelua ape ape . Tolongg :( Dh lama dh nak download CS ni . Tp tadapat punn :(

Reply
avatar
June 10, 2011 at 3:10 PM delete

kalo gune g.chrome leyh download gak ker ???

Reply
avatar
Hazirah Zain
AUTHOR
June 10, 2011 at 4:08 PM delete

saya dah try, smpai no 6, dh extract files, dapat. tapi bila sy tekan Ps tu, takde kluar apa2 ;) kenapa ek? I sh follow step by step :D and yg laen2 tu semua ada.. weird~

Reply
avatar
Hazirah Zain
AUTHOR
June 10, 2011 at 4:28 PM delete

sya dah download ,then .dah ade pun photoshop tu .tpi kenpe xdapat d' open ekk?

Reply
avatar
eyka saja :)
AUTHOR
June 10, 2011 at 10:01 PM delete

sys , saia da download . then nk bkak tu xley . dy kuar p'kataan ny 'cannot open file: it does not appear to be a valid achive; . npe ek ???

Reply
avatar
Hani Nisah
AUTHOR
June 11, 2011 at 11:05 AM delete

Akak,sy xleh nk download pun..xleh nk open...

Reply
avatar
whiteGrape
AUTHOR
June 14, 2011 at 9:42 AM delete

lorh..
pnyer la berzaman nk cari tempat download tok bnde alah nie, akhir nyer jmpe gak..(walau dah beli pown)
anyways, u should try download "internet download manager", it juz t8 about 5min to down this folder..

lpe nk ckp thks~
hehe~

Reply
avatar
June 16, 2011 at 5:16 PM delete

kak lyssa . nak tanye . cane nak buat nie .. sye nye blog dah tak leh nak tengok dahh .. die kate ade ape bende tah . kalau masok kne virus ?

Reply
avatar
Nyna ana ♥
AUTHOR
June 25, 2011 at 10:06 PM delete

saya punye pon mcm tu sya tak de ayat extract .. saya gune laptop..

Reply
avatar
Nyna ana ♥
AUTHOR
June 25, 2011 at 10:06 PM delete

saya punye pon mcm tu sya tak de ayat extract .. saya gune laptop..

Reply
avatar
Baby Domo
AUTHOR
June 29, 2011 at 3:20 PM delete

k.lyysa ., dye tulis "turn off ur pop up blocked" cmne nk off kan ??

Reply
avatar
sYaDa StOrY !
AUTHOR
July 17, 2011 at 1:02 PM delete

@Anis
kak lisa sye download x boleh pon ! mcm aner niey ?

Reply
avatar
Alif Azli
AUTHOR
July 17, 2011 at 1:25 PM delete

Terima kasih sebb buat toturial ni

Reply
avatar
aten qylah
AUTHOR
July 19, 2011 at 11:14 AM delete

yeahh,jadik2.terima kasih lyssa buat tutorial ni :)

Reply
avatar
eyaan gomez
AUTHOR
July 19, 2011 at 2:28 PM delete

dah lame cari tutorial nih , akhirnye jumpe gak . thankyou kak lysa comel <3

Reply
avatar
Nana o'Hara !
AUTHOR
July 22, 2011 at 10:27 AM delete

wa ! akhirnye menjadiey . . tengs kak lysa ! . . <3

Reply
avatar
yasmin
AUTHOR
July 22, 2011 at 2:15 PM delete

Akak X jadi la .Macam Mana nie ? Lepas Download tu x de kuar "Download Finished" Pown? Tolong Akak mcam ne nie?

Reply
avatar
July 22, 2011 at 3:22 PM delete

ASSALAMUALAIKUM.... HI KAK LYSSA.. kakak... adik aida dh download dh tapi x nk bukak jugk... tlg adik kak.. :(

Reply
avatar
AzzaLifeStory
AUTHOR
July 22, 2011 at 7:28 PM delete

~~dah jady , ,lama dah cari. .tq kk lyssa. .=)

Reply
avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
July 25, 2011 at 2:32 PM delete

kenapa saya download bnyk kali tapi x dapat jugak ea? die kter filed cannot be read? pening nie..+ fedup

Reply
avatar
Eiqa Nur
AUTHOR
July 25, 2011 at 2:39 PM delete

sis.kenapa saya download banyak kali x jadi pon?? sakit hati nie..please! tolong..=_=

Reply
avatar
July 26, 2011 at 5:02 PM delete

kak lyssa., xjadi pon.,.huhu..,~
sedey r.,.
kak lyssa bende tu nak cari kat mane??

Reply
avatar
July 30, 2011 at 11:41 PM delete

kak lyssa pop-up box tu ta keluar pon ?

Reply
avatar
*Listaa*
AUTHOR
July 31, 2011 at 5:26 PM delete

salam , akak adobe photoshop ni ad virus x ? sbb slalunye org gune cd dye an .

Reply
avatar
Dunia Aku'
AUTHOR
August 5, 2011 at 6:17 AM delete

saya dah download , tp tak taw nk tekan yang mane

Reply
avatar
arethirah
AUTHOR
August 5, 2011 at 9:35 PM delete

sys .. cm nea nieyh .. dy ckp cannot open this file .. coz ap eyk ?

Reply
avatar
fatin
AUTHOR
August 6, 2011 at 12:21 PM delete

kak lyssa , yg ni free kea byar ?
n kalau install dekat computer dia berat x ?

Reply
avatar
Maji_Rashid
AUTHOR
August 6, 2011 at 5:14 PM delete

asal dia kuar portabelapp2.blogspot.com past2 da x jadi pape da?????(T~T)

Reply
avatar
Sofie Ezzaty
AUTHOR
August 6, 2011 at 10:01 PM delete

kak lyssa ! takleh download lah . takleh buka , tak smpai 1 jam lagi dia dah tulis kat situ "interrupted" . pesal erk ?

Reply
avatar
August 7, 2011 at 12:00 PM delete

dah download..thanks a lot..(^.^)

Reply
avatar
miss acha
AUTHOR
August 8, 2011 at 9:36 PM delete

Salam , sys Lyssa . Npe ta bley na Download ? Dye kte Cannot Open This File . Npe erk ?

Reply
avatar
LeYA LaLEyA
AUTHOR
August 9, 2011 at 12:55 PM delete

assalamualaikum sis lyssa . . nape xblh nk download nie ? sy gune komputer . .

Reply
avatar
Ct Azura
AUTHOR
August 11, 2011 at 10:54 AM delete

lyssa, emm..da cube download..jenuh gak tggu..tp bile da stgah download tu die tulis failed...rase cam nak campak je pC ni ke lua.. da cube byk kali da..

Reply
avatar
merah love
AUTHOR
August 11, 2011 at 11:40 AM delete

alhamdulilah..akhirnye brjaya gakk wt nie..hehe...thx lyssa..bb wt tutorial yg mudh nie..hehe

Reply
avatar
August 11, 2011 at 6:18 PM delete

Akak, nape bile sy dah tekan die kluar mcm ni? 'could not synchronize the color settings file could not be found.'

Reply
avatar
Yana AmaneenA
AUTHOR
August 14, 2011 at 10:00 AM delete

Thanks akak ! kejap je boleh download !! very2 thank you !! sangat bermkna tutor ni ! sekali lagi , Thank You !!

Reply
avatar
budax gilax
AUTHOR
August 14, 2011 at 12:16 PM delete

kenapa saya punya jadik lain ??

Reply
avatar
azla
AUTHOR
August 14, 2011 at 1:57 PM delete

akak npe sye pyn tk jadi?yang pop-up BOx itu?saya pyn keluar (my pictures-winpar:evaluation copy..mcm mner nie akak?tlg lar akak sye plz..

Reply
avatar
! SyiNUar !
AUTHOR
August 14, 2011 at 9:22 PM delete

nk cri extract file tadak pon..saya gna ntebokk ..help me !!

Reply
avatar
August 15, 2011 at 8:01 PM delete

kak lyssa , sy double klik dh dkt icon photoshop tu pas2 dy akn kua something like pertanyaan ap nth and dy sroh klik run or cancel lpas sy klik run dy tak naik2 apa2 pun . Help me !! btw , i use netbook .

Reply
avatar
atiqa azmi
AUTHOR
August 16, 2011 at 8:02 PM delete

Menjadilahhhh :] thank :]muehehe

Reply
avatar
puteri
AUTHOR
August 17, 2011 at 11:25 AM delete

tak jadi lah..tak blh nk download

Reply
avatar
Nabila Hazira
AUTHOR
August 17, 2011 at 3:09 PM delete

kak lyssa FREE eh nak donload ny ?

Reply
avatar
NurulAtiqah
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:25 PM delete

knp x leh download.help!!help!!

Reply
avatar
! SyiNUar !
AUTHOR
August 21, 2011 at 1:04 PM delete

dh download dh ! penat bwt mcm2 cara ! thnks kak lyssa comel !

Reply
avatar
FiqahSEcret
AUTHOR
August 21, 2011 at 1:24 PM delete

sys!!tolong!!!x boleh pon......

Reply
avatar
ADAM FIKRI
AUTHOR
August 21, 2011 at 7:57 PM delete

lysa...ni full punya ke sis?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 23, 2011 at 4:03 PM delete

sys,saya guna komputer..mmg dpt download..tp..kalau yg extract file tu je...dia tulis extract all...yg tu ke???lps sy tkn tu...pastu keluar pulak Extraction Wizard...hairan lah...alah tolonglah...sapa2 yg dah siap download dan extract file tu...tapi..yg guna komputer je lah...please...help me!!!I need this photoshop...

Reply
avatar
MR.t
AUTHOR
August 24, 2011 at 5:53 PM delete

Herm, saya punya computer ni dah tukar format baru Jadi winrar punye dah takde dah. Jadi macam mana nak download ?

Reply
avatar
hazirah
AUTHOR
August 26, 2011 at 5:04 PM delete

nape saya buat ta bole ?

Reply
avatar
August 28, 2011 at 1:21 PM delete

kaq lyssa..sye dh download..pastu bile tkan knan.ade tulis extract all..yg tuh ke?? ila tkan..pstu dye kuar cmni..(the compressed(zipped)folder is empty.befor you can extract files,you must copy files to this compresses(zipped)folder..)pastu ila copy tkan extract xjadi2 pon..Tolong!!!! xjdi nim

Reply
avatar
September 3, 2011 at 12:04 AM delete

akq , download ni free ek ?

Reply
avatar
cyma
AUTHOR
September 6, 2011 at 1:02 AM delete

akak lyssa,saia da download byk kali da. .na lbih 10x lha. .naek fedup pOn ada,tp ble da download ue. .da uat sume kak lyssa ajO,tp time na kuO lesen,x kuO lha akak. .jadi xdpt lha buka. .
mcm mner erk??n npe??

Reply
avatar
hanis chumell
AUTHOR
September 7, 2011 at 3:17 PM delete

kak lisa syew bnyk kali dah dounload rsew nyew dah 5 kali tp tk boleh open file diew

Reply
avatar
September 8, 2011 at 11:56 PM delete

huh ! kak lyssa , aien tunggu 2 jam for download , skli dia kate tade format .. Cmne nieee

Reply
avatar
Ainie Mardia
AUTHOR
September 9, 2011 at 1:34 PM delete

kak lyssa,photoshop ue klu dah agree kna bayar k?coz..1st time bkak dia ada ckp kna agree lesen dlu pastu dia kta kna bayar?camne ek??

Reply
avatar
adeek
AUTHOR
September 11, 2011 at 2:32 PM delete

mmiss lyssa tolog la x geti..die jd cm eila_kiera ckp 2...

Reply
avatar
blacky ;D
AUTHOR
September 15, 2011 at 5:15 PM delete

Lyss, dah boleh download, tapi tak boleh nak guna, kenapa? Dah keluar dah 'extract' tu, tapi tak boleh nak guna ps, nape ? Help me pleasee!

Reply
avatar
September 16, 2011 at 4:57 PM delete

kak lyssa. sy dah dwnlod dah tpi bile doble klik dkat PhtoshopPortable, xde pape jadi pn...

Reply
avatar
September 16, 2011 at 4:58 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
hazirah
AUTHOR
September 17, 2011 at 12:12 PM delete

kak lyssa , asl erk ? org bwadd ta bole?

Reply
avatar
aina lee
AUTHOR
September 17, 2011 at 8:35 PM delete

hello ! nak tnye ,ps cs4 ni kan trial ke full version ?

Reply
avatar
ArianaFadzil
AUTHOR
September 28, 2011 at 6:27 PM delete

kalau download ni x de virus ke ? >.<
takot ad virus la 3=

Reply
avatar
October 5, 2011 at 10:21 AM delete

akak.. sy dh uat x bley un! =(

Reply
avatar
DrNurhuda
AUTHOR
October 10, 2011 at 10:29 PM delete

thx coz share link ni ehh :) t ada prob cari org dye balik :P

Reply
avatar
irasyierow
AUTHOR
October 11, 2011 at 10:39 PM delete

takboleh punn , file dia tak boleh nak extract . help me please

Reply
avatar
noorzeatyalia
AUTHOR
October 12, 2011 at 5:24 PM delete

terima ksih kak dah menjadi hehehe <3

Reply
avatar
ms. LH
AUTHOR
October 13, 2011 at 6:26 PM delete

sys .. saya download tpi dea jdi "photoshop CS4 Portable Zip " ...!!
xleh bukak la ...

Reply
avatar
ms. LH
AUTHOR
October 13, 2011 at 6:26 PM delete

sys .. saya download tpi dea jdi "photoshop CS4 Portable Zip " ...!!
xleh bukak la ...

Reply
avatar
wIe_syaH
AUTHOR
October 15, 2011 at 8:42 AM delete

aLah ,, xb0leyh bukak p0n lpas d0wnl0ad 2 ..

Reply
avatar
Athirah
AUTHOR
October 15, 2011 at 9:34 AM delete

Akak x jadi lah...dah buat banyak kali. but still x jadik..came ah...tlg!!!!!

Reply
avatar
sri maitibo
AUTHOR
October 15, 2011 at 9:34 AM delete

saye download tk boleh pn ? err . ta bole bukak . :(

Reply
avatar
Eif NgokNgek
AUTHOR
October 15, 2011 at 10:58 AM delete

Kak!! dh download dh lpas tkan double click at logo photoshop tuhh.. x kuar pon license agreement dh tkan beribu2 kali dh... help me!!

Reply
avatar
fauziahahmad
AUTHOR
October 15, 2011 at 11:30 AM delete

lysa...dah boleh d/load...tapiiiiii...sy x reti nak guna cam ne.....huhu....ajarlah saya....

Reply
avatar
Umi Humaira
AUTHOR
October 15, 2011 at 9:52 PM delete

macam mane nak download ?

Reply
avatar
October 16, 2011 at 5:46 PM delete

Kak,t0l0ng aj0 nk tranparenkan header...please ajr..sy nk sngt !

Reply
avatar
sri maitibo
AUTHOR
October 17, 2011 at 10:03 AM delete

AKAK ,da boleh download dah :)

Reply
avatar
far_hanazakri
AUTHOR
October 21, 2011 at 12:07 AM delete

salam dik..
akk xleyh nk wat lorh bende download nie. da bpe kli wat. plss...

Reply
avatar
far_hanazakri
AUTHOR
October 21, 2011 at 12:09 AM delete

salam dik, akk nye da down load byk kali tp xleyh bkk pown. nape erk ?
plsss..

Reply
avatar
Shafizza Hana
AUTHOR
October 21, 2011 at 6:20 PM delete

kak lyssa, nk tanye ni, mcm mne nk buat header sendiri ? macam mne erk ? klau sudi bgitaulah :)

Reply
avatar
October 22, 2011 at 7:06 AM delete

kak sy ada download dr wan hazel . dah extract tp bila tekan keluar byk2 file. cane ni kak!! nak tekan yg mana satu?

Reply
avatar
Cik Alis
AUTHOR
October 24, 2011 at 1:47 PM delete

Itu diaa .. 2 hours left .. Hehe .. Bestnyee TT^TT

Reply
avatar
arah
AUTHOR
October 26, 2011 at 4:13 PM delete

akak !nape tak jadi ? jwab lha ke lyssa . senyap je ..

Reply
avatar
MissBerry
AUTHOR
October 27, 2011 at 5:15 PM delete

AKak,npe x leh?!dah download dh,dh ikut sume cm akak ckp (tuto)..tp.,die kte boleh damage kn sgala bnde yg ade kt laptop!Cane nie???! :'(

Reply
avatar
Cik Shazfyka
AUTHOR
October 31, 2011 at 7:02 PM delete

kak lyssa . penad dha kite download . due kali dha . tapi nape folder dea tak bule bukak ?

Reply
avatar
aten omie
AUTHOR
October 31, 2011 at 10:51 PM delete

salam ... aten nie . akak nak tyer sikit , bile da tekan right click pada folder tu , kene tekan Extract File kan ?? and dan dia cakap ape ? aten tersangkot kat situ .. please bantu aten kakak???

Reply
avatar
elly gojesh
AUTHOR
November 3, 2011 at 1:41 PM delete

hye lysaaa...sy nk tnya cm ner nak wat cm gmbr lisa yg kat blah ats skli 2 ea,yg lisa der tulis gendang gendut tali kecapi 2 cm ner ea tlg ajr kn????
lg 1 cm ner nk wat klu kter grak kan mouse 2 kuar ank pnah kn,tp lysaaa nya lysaa wat ltak pic lysaa n bf lysaa 2 cm ner ek tlg ajr kn pleeaaase?

Reply
avatar
November 8, 2011 at 2:07 PM delete

YEAH!alhamdulillah...akhirnyer bleh gak....thank aw kak lyssaa...
thank sngt2....dh lme wani nk wat bnde nh tpi asyik2 tk dpt jew....tpi kli nh dpt gak...
n skli lgi..thank sooX9000 much kak lyssaa...syang akt kak lyssaa...

Reply
avatar
Ina Amyza
AUTHOR
November 11, 2011 at 8:55 AM delete

Thanks ye Kak Lyssa . Dah menjadi ^^

Reply
avatar
Rabiyatul ♥
AUTHOR
November 11, 2011 at 11:52 AM delete

@Lyssa DollixiousKak Lyssa :) Terimaa kAsihhhhhhh sangt-2 sebab menjadi ^_^ Iloveyoulah haha *happy sensangat

Reply
avatar
ahmad haiqal
AUTHOR
November 12, 2011 at 9:23 PM delete

Kak..... Internet slow lah... 9 hours to wait... Please kak.. Bagi torrent nye link... <3 :D

Reply
avatar
Still_Me
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:54 PM delete

yay! jadie...huhuu..thx akak lyssa n abg apit..huhuuu

Reply
avatar
Still_Me
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:55 PM delete

yay! jadi...thx kak lyssa n abg apit... huhuuuu

Reply
avatar
Still_Me
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:55 PM delete

yay! jadi...thx kak lyssa n abg apit... huhuuuu

Reply
avatar
aqilah
AUTHOR
November 15, 2011 at 11:42 AM delete

kak macam mne nak keluarkan license agreement tu dah empat kali tak der pun keluarnye.......camne2......please

Reply
avatar
aqilah
AUTHOR
November 15, 2011 at 1:21 PM delete

kak memang kene tunggu lama erk kalau buka license agreement tu ye

Reply
avatar
Eyka Atika
AUTHOR
November 16, 2011 at 12:48 AM delete

kak lyssa nape saya nye x leh download.saya pernah download sekali lepas tu die x leh bukak,pastu ade tulis''windows cannot open the folder'',pastu ade tulis lagi''the compressed(zipped)folder 'c:\users\AIDA\downloads\photoshopCS4portable(1).zip'is invalid.'' nape erk?saya nak sangat adobe photoshop niyh

Reply
avatar
aqilah
AUTHOR
November 16, 2011 at 3:47 PM delete

akak mcmne nak buat winzip(default)tu tolong ajarkan dh tiga kali buat tapi tak depun keluar license agreement please2 tolong ajarkan

Reply
avatar
aqilah
AUTHOR
November 16, 2011 at 3:54 PM delete

kak saya dh download dh lepas double click tu kan dia tak kuar license agreement pun please "tolong saya bantu saya sayaa pun tak tahu nak buat apa"

Reply
avatar
ryzna sha
AUTHOR
November 17, 2011 at 1:23 AM delete

sy dah buat . pastu 30 hari je leh guna?

Reply
avatar
Eyfa Nadia
AUTHOR
November 18, 2011 at 4:54 AM delete

npe boleh jd failed kak lyssa ?

Reply
avatar
♥ AFF ♥
AUTHOR
November 18, 2011 at 7:39 PM delete

Thankss Kak Lyssa :) Tuto ni mmg jadi :D

Reply
avatar
farah@engoys
AUTHOR
November 19, 2011 at 11:42 AM delete

Yeah jadi dah... Thanks lyssa....
bila nak ajar tutorial edit gambar pula hehehe

Reply
avatar
suratus
AUTHOR
November 20, 2011 at 6:35 PM delete

kakak lyssa ! ade probb sikedd laa , na tnyee , mcm nii , sayye da download , tp , dy mintak nombor untukk terusskan , mcm mnee tuhh ? ta paham betul larhh ~ ngeee ~ :D
* BANTUU SAYYE PLISS ~

Reply
avatar
Eyza
AUTHOR
November 21, 2011 at 11:22 AM delete

kaklyssa, sye dh download 3 kali.. but x boley.. mcm mne nak buat..?

Reply
avatar
Nurul Aisyah
AUTHOR
November 22, 2011 at 3:34 PM delete

alaaaa...naper tak jadi ni..?
saya dah tekan double click tp xde apa2 yg kuar?

Reply
avatar
eyra syahira
AUTHOR
November 24, 2011 at 10:16 PM delete

salam kak lisa....lepas saya extract...saya dah nampak icon photoshop tu....tapi tak keluar license agreement...and tak de pape effect pun? kenapa kak?

Reply
avatar
Mai Gidik
AUTHOR
November 26, 2011 at 11:59 AM delete

Kak Lyssa , start yg keluar Pop-Up Box je dh x keluar

Reply
avatar
Nur Syirah
AUTHOR
November 27, 2011 at 8:56 AM delete

ty sys lyssa ! dh lme nk bende nih ! akhirnyer.. walun dh lmetry wat yg lyssa punye tpi dpt gak ~ huhu ty ~

Reply
avatar
Cuties Baby
AUTHOR
November 28, 2011 at 12:59 PM delete

thx lyssa,.da download da..^_^

Reply
avatar
are lang
AUTHOR
November 28, 2011 at 3:24 PM delete

salam kak, sy dah download, lepas tu yer ad keluar " THE PUBLISHER COULD NOT BE VERIFIED. ARE YOU SURE YOU WANT TO RUN THIS SOFTWARE?
camne nak buat kak ?

Reply
avatar
November 28, 2011 at 10:19 PM delete

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

Reply
avatar
Hai aieQa
AUTHOR
November 29, 2011 at 10:49 AM delete

da Extract . pastu double click kan ? knpe x kluar pape ?

Reply
avatar
nyna
AUTHOR
November 29, 2011 at 7:11 PM delete

kak lyssa, tak jadi pon :'(

Reply
avatar
nyna
AUTHOR
November 29, 2011 at 7:13 PM delete

kak lyssa, tak jadi pon :'(

Reply
avatar
Afiqa Oky
AUTHOR
December 3, 2011 at 1:45 PM delete

Kak Lyssa 'PHOTOSHOP' ni "FREE" ke ?
Sebab lepas download 1 jam , dia cakap ini bukan free . .
Betul ke ?

Reply
avatar
nurul hazira
AUTHOR
December 4, 2011 at 11:55 AM delete

kak lyssa x jadi pon ... puas saya tunggu :)

Reply
avatar
Nurul Qistina
AUTHOR
December 5, 2011 at 2:47 PM delete

npe cam laen jer ? xkuar yg save profile uh pown~

Reply
avatar
Akmarina
AUTHOR
December 5, 2011 at 3:50 PM delete

salam..kak lyssa mcm mna nk tukar blog title??

Reply
avatar
Bunny Lolipop
AUTHOR
December 5, 2011 at 4:47 PM delete

kak lyssa , sye punya dh abeh da download , tp bila sye tekan right click,nape tade pun extract file ? abez tu nk tekan apa ?? xjadi pon ,

Reply
avatar
Nurul Qistina
AUTHOR
December 5, 2011 at 5:26 PM delete

kak lyssaa .. sye wat cde kuar pown yg save profile uhh . jd x ehh ??

Reply
avatar
eesyaLavigne
AUTHOR
December 12, 2011 at 11:22 AM delete

salam kak lyssa ,, saya dh download but bila na ope file tuh ,, tak boleyy ,, kenapa ??

Reply
avatar
Waniwisy
AUTHOR
December 13, 2011 at 1:09 AM delete

salam sy nk request adobe after effects boleh..??

Reply
avatar
°«iffah»°
AUTHOR
December 13, 2011 at 8:21 PM delete

akak,saya dh dwnload dn sumenye oke,sampailah gmbr wrne biru tu.tp,xde pon klua adobe photoshop nye..

Reply
avatar
December 13, 2011 at 10:09 PM delete

salam..kak knpe dye suruh buy online,,aduhh..penng2

Reply
avatar
nurul izzati
AUTHOR
December 14, 2011 at 12:57 PM delete

kak lysaa , mcm mne nak guna adobe photoshop tu ? Boleh tak buat tutorial mcm mne nak buat doodle guna adobe photoshop :)

Reply
avatar
December 15, 2011 at 7:54 PM delete

Dah try banyak kali download , tapi dia tak jadi -,-

Reply
avatar
December 15, 2011 at 8:10 PM delete

da download,extract pom da tp knpa bila bkak folder yg da lambang "ps" 2,xde pape yg kua pom..

Reply
avatar
Maryati
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:16 PM delete

dia tak kuar yang accept licence tu laa.. hmmm

Reply
avatar
nurul atira
AUTHOR
December 17, 2011 at 10:28 AM delete

akk...kite dh try banyak kali...x boley pung... T_T

Reply
avatar
Syiqin
AUTHOR
December 17, 2011 at 3:40 PM delete

Salam , kak lyssa . kalau tak keluar pop - up window tu mcm mna ? risauu ni

Reply
avatar
Afieqah Aswan
AUTHOR
December 17, 2011 at 5:24 PM delete

Lysa , saya try download , Punye lah lama tak boleh :(

Reply
avatar
izzat
AUTHOR
December 17, 2011 at 8:07 PM delete

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

Reply
avatar
izzat
AUTHOR
December 18, 2011 at 7:20 AM delete

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

Reply
avatar
nieysa woonie
AUTHOR
December 18, 2011 at 8:42 PM delete

k.lissa!tengs utk tutor nie.nisa da lme nk download photoshop.tq bebyk

Reply
avatar
Nia AmeRDa
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:37 AM delete

akak knpe mse sya download tu dy x de keluar pop-up-box ur??

Reply
avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
December 20, 2011 at 3:05 PM delete

Berguna betul tuto Kak Lyssa. ^^
Thanks 4 Sharing.

Reply
avatar
December 20, 2011 at 10:09 PM delete

lysa..sy dh cube buat...tp mcm mane nk sve pic yg di edit tu?kne download?or mcm mane?xphm la..pls help me..pening~ tQ

Reply
avatar
nana
AUTHOR
December 21, 2011 at 5:11 PM delete

kak Lyssa , knp nana buad tak jadik cam yg kat ats tuhh ? die tak jadik mcm step number 4 . die kuar lain . sedih lahh :(

Reply
avatar
Dee-Ba
AUTHOR
December 21, 2011 at 9:25 PM delete

kak lyeesa x jadilah ... hurm ..

Reply
avatar
Izzah
AUTHOR
December 23, 2011 at 3:48 PM delete

KAK LYSSA, KENAPE SYE X BOLEH NK BUKA? DIER CKP FILE TU KOSONG, :(

Reply
avatar
naziha
AUTHOR
December 23, 2011 at 7:54 PM delete

thx yer sbb ajr syer yerr.....

Reply
avatar
Miss Ann
AUTHOR
December 23, 2011 at 8:25 PM delete

@Lyssa Dollixious memangnya kalau pakai netbook tak boley ke ??
HELP ME *new bloger*

Reply
avatar
DsCaRNiA
AUTHOR
December 25, 2011 at 2:48 AM delete

Lyssa... Terima kasih buat tutorial ni.. Hehe da leh guna dah =)

http://puanpanda.blogspot.com/2011/12/terima-kasih-bloggers.html

Reply
avatar
Nik Ainaa
AUTHOR
December 25, 2011 at 2:30 PM delete

Lyssa , tak menjadi laa :(

Reply
avatar
Farhana Anith
AUTHOR
December 27, 2011 at 12:39 PM delete

kak , kalau ade tulis mcm ni mcm plak?
*Note: Please Turn Off the Pop-up Blocker To Download the File!

Reply
avatar
adiba awatif
AUTHOR
December 30, 2011 at 6:33 PM delete

akak, nape bila saye tekan icon photoshop tu tak kua ape2 poms ? dah lame tunggu ney. tpi, tkde respon poms. help me :'(

Reply
avatar
December 31, 2011 at 4:52 PM delete

akak ! knp tk de kluar save file? then, dia tros download.. lepas tuu.. bile dah abis.. tk leh bukak ponn !

Reply
avatar
Nizza
AUTHOR
December 31, 2011 at 11:43 PM delete

:'( .... x jadi.....

susah laa

susah nk faham

Reply
avatar
saliza
AUTHOR
January 6, 2012 at 10:13 AM delete

thanks,,,,,,kak lisa,,,,sbb ajar tutorial yg bestzzz nie,,,,, ^_^
muahhhhh.......<3

Reply
avatar
cik yanna
AUTHOR
January 9, 2012 at 1:04 AM delete

hai lyssa, sy bru je follow blog lyssa . tahniah, sbb buat sy jatuh cinta pd blog lyssa . ngeh3 ! thanks semua tuto, semuanye menjadi ^^

Reply
avatar
Hawa Ahmady
AUTHOR
January 11, 2012 at 2:42 PM delete

tuto yang amat bguna..thanks lyssa

Reply
avatar
Cik Hawa Eman
AUTHOR
January 15, 2012 at 4:43 AM delete

Lyssa.. cmne nk cri extract file tu.. xde la

Reply
avatar
January 21, 2012 at 4:29 PM delete

akk lyssa!!! saya dah extract tp bila nak buka keluar ni

The publisher could not be verified.Are you sure you want to run this software

Huhu macam mana ni kak lyssa....

Reply
avatar
January 21, 2012 at 7:55 PM delete

Thnx Lyssa bebanyk ! tpi Lyssa ni agak ******* laa !

Reply
avatar
January 24, 2012 at 3:47 AM delete

Assalammualaikum Kak Lyssa !
Alhamdulillah , tutorial download Adobe Photoshop ni dah menjadi ! Tenkiuu Kak ! Nanti nak belajar buat header sendiri pulak ! ^__________^

Reply
avatar
Anis Aisyah
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:20 PM delete

x de virus ke kalau download?

Reply
avatar
Anis Aisyah
AUTHOR
January 24, 2012 at 4:20 PM delete

x de virus ke kalau download?

Reply
avatar
ashleykwon93
AUTHOR
January 24, 2012 at 5:04 PM delete

Thanks Kak Lyssa!! Dh Lame Cari Adobe Photoshop!!! <3!! Dh Jadik!!! ^_^

Reply
avatar
Syiqin
AUTHOR
January 25, 2012 at 9:46 AM delete

kak lyssa veryfication code tuu ape??sile beri tunjuk ajar

Reply
avatar
Chocolate Queen
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:15 AM delete

@Hafizzi Aziz

sayer gune laptop kechik ,, x boleyh kenapa erk ? atau mungkin x boleyh download kat laptop kechik ?

Reply
avatar
my story
AUTHOR
January 28, 2012 at 11:43 PM delete

akk lyssa . x bley pon buad .:( . cmna ek ?

Reply
avatar
Scha sooyoung
AUTHOR
January 29, 2012 at 10:06 AM delete

alamak~~~lain pulak yang dibaginye...camner nie????

Reply
avatar
lo
AUTHOR
February 4, 2012 at 6:02 PM delete

kenape tak boleh buka ?
dia kate not install corectly ?

Reply
avatar
«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 377   Newer›   Newest»

Google+ Followers