Home
tutorial
Tips-Tips

10 June 2011

Tutorial : Cara Download dan Install Portable Adobe Photoshop

Gadis Kidal Berceloteh ...

.Assalamualaikum.

Hi Semua. :)
Wathchaaa~hehe.

Haipzzzz !Haa.. Tengok tuh.
Kali ini , Lyssa nak ajarkan korang.. macammana nak :


"Download dan Install Portable Adobe Photoshop"


Sebelum itu , Lyssa nak credit to Apit sebab memberi keizinan untuk 
Share Tutorial Ini untuk korang semua ! :)

Ok. Jom Ikot Step di bawah :

1. Download Adobe Photoshop dulu >> Secret..Secret..Secret.. 

2. Klik Download Button seperti di bawah :

 

3. Lepas dah klik Download Button tu. Korang bolehlah masukkan Verification Code seperti di bawah, dan tekan download :

 

4. Sudah kan ? Dan akan keluar Pop-Up Box seperti di bawah : 
 
 

**  Ianya mengambil masa yang agak lama lah jugak nak download.. Lebih kurangg dalam sejam ! Harap bersabar :) Chill~

5. Lepas dah selesai download tuh , korang perlu extract file dulu taw .
Tak tahu nak extract ? Macam ni :

  • Bila sah abis download , dia akan keluar satu pop-up box mengatakan "Download Finished" kan ?
  • Korang Tekan Right Click dekat File Download tadi tu...
  • Then . Click Open Containing Folder
  • Bila dah open tuh.. Tekan Right Click pada folder tuh. Dan Tekan Extract File
  • File sudah di-Extractkan. (wahh..ada ke bahasa macam tu?hehe)
6. Selepas Extract , buka folder tersebut dan double click pada icon Adobe Photoshop yang berwarna biru.. Lihat Contoh di bawah yer :

 

7. Lepas tuh , akan keluar license Agreement . Tekan je Accept. Contoh :
 

8. Then , korang tunggu beberapa saat yer .. Sabar.. sabar.. Tengah loading tu.
 

9. Lepas dah abis loading.. Akan keluar macam dekat bawah ni ! Cepat-Cepat.. Korang bolehlah guna korang punya Adobe Photoshop tu :) Simple takk ?
 

Ok ! Semoga Berjaya
dan 
Selamat Mencuba ! :) 

377 000 orang Pengomen Terhebat !!:

«Oldest   ‹Older   1 – 200 of 377   Newer›   Newest»
Hafizzi Aziz said...

apit dah download..
terima kasih lyssa for this tuto..
hihi..

Lyssa Dollixious said...

@Hafizzi Aziz

ngengg lah apit nihh ! HAHA . gewdikxx je ! wakakaka :)

Akulah Pak Lan said...

rajin btol buat tutorial

Anis Tasnim said...

kak..lepas download nak simpan file dulu ka extract dulu..

Lyssa Dollixious said...

@Anis Tasnim

simpan dulu.. baru extract ;)

Miss Xyz =) said...

bgus tuto ni.. hehehe~

Lyssa Dollixious said...

@Miss Xyz =)

HEE. .. ce try.. jadii nggak ?

AkuTracy said...

lyssa. .sy dah download. .punya la lama. .last2 dia kata " cannot open file: it does not appear to be a valid achive". .dua kali dah download(dulu dari wan hazel). .benda yg sama yg jadi. .:(

AkuTracy said...

dah try tekan right click tapi extract file tu xda la...

Yana Houry said...

i love tutorial...thanks lissa yg cantik coz sudi berkongsi ilmu =)

Lyssa Dollixious said...

@AkuTracy

Apit !!! Tolong..Tolonggg :(

Lyssa Dollixious said...

@Yana Houry

yupp .welcome~

...sWeeT uMi... said...

best best mekasih yeee (",)

Hafizzi Aziz said...

ye lyssa..apit dtg..
kepada Aku Tracy : pakai laptop ke netbook?

Lyssa Dollixious said...

@...sWeeT uMi...

sama-sama :)) hee~

Lyssa Dollixious said...

@Hafizzi Aziz

yes!! apit dtg untuk membantu lah !! Syiokkk !! :)

Anis said...

salam..akak..boleh tak buat tuto mcm mana nak download font yg cantik cantik..? dah cuba byk kali dah..tp tak boleh nak download pun..

♡ Domokun ♡ said...

Hee ~ Jadik la aka lyssa .
Trima kasih yaa .

Shida Shacha said...

Kak lysa . Dah download dh tp lepas double right click dia tak kelua ape ape pun :( Tolong sys . Dh lame dh nk download tp tadapat punn :(

Shida Shacha said...

Kak lysa . Dh try double right click dh tp tak kelua ape ape . Tolongg :( Dh lama dh nak download CS ni . Tp tadapat punn :(

love the way u lie said...

kalo gune g.chrome leyh download gak ker ???

Hazirah Zain said...

saya dah try, smpai no 6, dh extract files, dapat. tapi bila sy tekan Ps tu, takde kluar apa2 ;) kenapa ek? I sh follow step by step :D and yg laen2 tu semua ada.. weird~

Hazirah Zain said...

sya dah download ,then .dah ade pun photoshop tu .tpi kenpe xdapat d' open ekk?

eyka saja :) said...

sys , saia da download . then nk bkak tu xley . dy kuar p'kataan ny 'cannot open file: it does not appear to be a valid achive; . npe ek ???

Hani Nisah said...

Akak,sy xleh nk download pun..xleh nk open...

Hani Nisah said...

Kak,,xjd.......

whiteGrape said...

lorh..
pnyer la berzaman nk cari tempat download tok bnde alah nie, akhir nyer jmpe gak..(walau dah beli pown)
anyways, u should try download "internet download manager", it juz t8 about 5min to down this folder..

lpe nk ckp thks~
hehe~

Zaidatul Shima said...

kak lyssa . nak tanye . cane nak buat nie .. sye nye blog dah tak leh nak tengok dahh .. die kate ade ape bende tah . kalau masok kne virus ?

Nyna ana ♥ said...

saya punye pon mcm tu sya tak de ayat extract .. saya gune laptop..

Nyna ana ♥ said...

saya punye pon mcm tu sya tak de ayat extract .. saya gune laptop..

Baby Domo said...

k.lyysa ., dye tulis "turn off ur pop up blocked" cmne nk off kan ??

sYaDa StOrY ! said...

@Anis
kak lisa sye download x boleh pon ! mcm aner niey ?

Alif Azli said...

Terima kasih sebb buat toturial ni

aten qylah said...

yeahh,jadik2.terima kasih lyssa buat tutorial ni :)

eyaan gomez said...

dah lame cari tutorial nih , akhirnye jumpe gak . thankyou kak lysa comel <3

Nana o'Hara ! said...

wa ! akhirnye menjadiey . . tengs kak lysa ! . . <3

yasmin said...

Akak X jadi la .Macam Mana nie ? Lepas Download tu x de kuar "Download Finished" Pown? Tolong Akak mcam ne nie?

secret BEST friends said...

ASSALAMUALAIKUM.... HI KAK LYSSA.. kakak... adik aida dh download dh tapi x nk bukak jugk... tlg adik kak.. :(

AzzaLifeStory said...

~~dah jady , ,lama dah cari. .tq kk lyssa. .=)

Eiqa Nur said...

kenapa saya download bnyk kali tapi x dapat jugak ea? die kter filed cannot be read? pening nie..+ fedup

Eiqa Nur said...

sis.kenapa saya download banyak kali x jadi pon?? sakit hati nie..please! tolong..=_=

my story..,!!!~ said...

kak lyssa., xjadi pon.,.huhu..,~
sedey r.,.
kak lyssa bende tu nak cari kat mane??

gadizstrawberry said...

kak lyssa pop-up box tu ta keluar pon ?

*Listaa* said...

salam , akak adobe photoshop ni ad virus x ? sbb slalunye org gune cd dye an .

Dunia Aku' said...

saya dah download , tp tak taw nk tekan yang mane

arethirah said...

sys .. cm nea nieyh .. dy ckp cannot open this file .. coz ap eyk ?

fatin said...

kak lyssa , yg ni free kea byar ?
n kalau install dekat computer dia berat x ?

Maji_Rashid said...

asal dia kuar portabelapp2.blogspot.com past2 da x jadi pape da?????(T~T)

Sofie Ezzaty said...

kak lyssa ! takleh download lah . takleh buka , tak smpai 1 jam lagi dia dah tulis kat situ "interrupted" . pesal erk ?

Lady Diana @ Lat'z said...

dah download..thanks a lot..(^.^)

miss acha said...

Salam , sys Lyssa . Npe ta bley na Download ? Dye kte Cannot Open This File . Npe erk ?

LeYA LaLEyA said...

assalamualaikum sis lyssa . . nape xblh nk download nie ? sy gune komputer . .

Ct Azura said...

lyssa, emm..da cube download..jenuh gak tggu..tp bile da stgah download tu die tulis failed...rase cam nak campak je pC ni ke lua.. da cube byk kali da..

merah love said...

alhamdulilah..akhirnye brjaya gakk wt nie..hehe...thx lyssa..bb wt tutorial yg mudh nie..hehe

Nurins Khan's Life said...

Akak, nape bile sy dah tekan die kluar mcm ni? 'could not synchronize the color settings file could not be found.'

Yana AmaneenA said...

Thanks akak ! kejap je boleh download !! very2 thank you !! sangat bermkna tutor ni ! sekali lagi , Thank You !!

budax gilax said...

kenapa saya punya jadik lain ??

azla said...

akak npe sye pyn tk jadi?yang pop-up BOx itu?saya pyn keluar (my pictures-winpar:evaluation copy..mcm mner nie akak?tlg lar akak sye plz..

Elda Zaiman said...

dah jadi...tq dear

! SyiNUar ! said...

nk cri extract file tadak pon..saya gna ntebokk ..help me !!

Nisa Sayakinie said...

kak lyssa , sy double klik dh dkt icon photoshop tu pas2 dy akn kua something like pertanyaan ap nth and dy sroh klik run or cancel lpas sy klik run dy tak naik2 apa2 pun . Help me !! btw , i use netbook .

atiqa azmi said...

Menjadilahhhh :] thank :]muehehe

puteri said...

tak jadi lah..tak blh nk download

Nabila Hazira said...

kak lyssa FREE eh nak donload ny ?

Nabila Hazira said...

ny FREEE eh ?

NurulAtiqah said...

knp x leh download.help!!help!!

! SyiNUar ! said...

dh download dh ! penat bwt mcm2 cara ! thnks kak lyssa comel !

FiqahSEcret said...

sys!!tolong!!!x boleh pon......

aienhashimm said...

meKASEH lyssa .
(:

^^

ADAM FIKRI said...

lysa...ni full punya ke sis?

Anonymous said...

sys,saya guna komputer..mmg dpt download..tp..kalau yg extract file tu je...dia tulis extract all...yg tu ke???lps sy tkn tu...pastu keluar pulak Extraction Wizard...hairan lah...alah tolonglah...sapa2 yg dah siap download dan extract file tu...tapi..yg guna komputer je lah...please...help me!!!I need this photoshop...

MR.t said...

Herm, saya punya computer ni dah tukar format baru Jadi winrar punye dah takde dah. Jadi macam mana nak download ?

hazirah said...

nape saya buat ta bole ?

★iela_kiera★ said...

kaq lyssa..sye dh download..pastu bile tkan knan.ade tulis extract all..yg tuh ke?? ila tkan..pstu dye kuar cmni..(the compressed(zipped)folder is empty.befor you can extract files,you must copy files to this compresses(zipped)folder..)pastu ila copy tkan extract xjadi2 pon..Tolong!!!! xjdi nim

izZaTi FaRzaNa said...

akq , download ni free ek ?

Nurul asyiqin said...

thnx kak lyssa

cyma said...

akak lyssa,saia da download byk kali da. .na lbih 10x lha. .naek fedup pOn ada,tp ble da download ue. .da uat sume kak lyssa ajO,tp time na kuO lesen,x kuO lha akak. .jadi xdpt lha buka. .
mcm mner erk??n npe??

hanis chumell said...

kak lisa syew bnyk kali dah dounload rsew nyew dah 5 kali tp tk boleh open file diew

cerita si gadis sepi said...

huh ! kak lyssa , aien tunggu 2 jam for download , skli dia kate tade format .. Cmne nieee

Ainie Mardia said...

kak lyssa,photoshop ue klu dah agree kna bayar k?coz..1st time bkak dia ada ckp kna agree lesen dlu pastu dia kta kna bayar?camne ek??

adeek said...

mmiss lyssa tolog la x geti..die jd cm eila_kiera ckp 2...

blacky ;D said...

Lyss, dah boleh download, tapi tak boleh nak guna, kenapa? Dah keluar dah 'extract' tu, tapi tak boleh nak guna ps, nape ? Help me pleasee!

Ana Syahida Teridi said...

kak lyssa. sy dah dwnlod dah tpi bile doble klik dkat PhtoshopPortable, xde pape jadi pn...

Ana Syahida Teridi said...
This comment has been removed by the author.
hazirah said...

kak lyssa , asl erk ? org bwadd ta bole?

aina lee said...

hello ! nak tnye ,ps cs4 ni kan trial ke full version ?

ArianaFadzil said...

kalau download ni x de virus ke ? >.<
takot ad virus la 3=

0ur l0ts 0f l0ve said...

akak.. sy dh uat x bley un! =(

DrNurhuda said...

thx coz share link ni ehh :) t ada prob cari org dye balik :P

irasyierow said...

takboleh punn , file dia tak boleh nak extract . help me please

noorzeatyalia said...

terima ksih kak dah menjadi hehehe <3

ms. LH said...

sys .. saya download tpi dea jdi "photoshop CS4 Portable Zip " ...!!
xleh bukak la ...

ms. LH said...

sys .. saya download tpi dea jdi "photoshop CS4 Portable Zip " ...!!
xleh bukak la ...

wIe_syaH said...

aLah ,, xb0leyh bukak p0n lpas d0wnl0ad 2 ..

Athirah said...

Akak x jadi lah...dah buat banyak kali. but still x jadik..came ah...tlg!!!!!

sri maitibo said...

saye download tk boleh pn ? err . ta bole bukak . :(

Eif NgokNgek said...

Kak!! dh download dh lpas tkan double click at logo photoshop tuhh.. x kuar pon license agreement dh tkan beribu2 kali dh... help me!!

fauziahahmad said...

lysa...dah boleh d/load...tapiiiiii...sy x reti nak guna cam ne.....huhu....ajarlah saya....

Umi Humaira said...

macam mane nak download ?

Ezatee Sporting said...

Kak,t0l0ng aj0 nk tranparenkan header...please ajr..sy nk sngt !

sri maitibo said...

AKAK ,da boleh download dah :)

far_hanazakri said...

salam dik..
akk xleyh nk wat lorh bende download nie. da bpe kli wat. plss...

far_hanazakri said...

salam dik, akk nye da down load byk kali tp xleyh bkk pown. nape erk ?
plsss..

Shafizza Hana said...

kak lyssa, nk tanye ni, mcm mne nk buat header sendiri ? macam mne erk ? klau sudi bgitaulah :)

Ainatul Mardhiah said...

kak sy ada download dr wan hazel . dah extract tp bila tekan keluar byk2 file. cane ni kak!! nak tekan yg mana satu?

Dayang Adriana said...

tga download :)

Cik Alis said...

Itu diaa .. 2 hours left .. Hehe .. Bestnyee TT^TT

arah said...

akak !nape tak jadi ? jwab lha ke lyssa . senyap je ..

MissBerry said...

AKak,npe x leh?!dah download dh,dh ikut sume cm akak ckp (tuto)..tp.,die kte boleh damage kn sgala bnde yg ade kt laptop!Cane nie???! :'(

duniaceriteraaydasyahieda said...

time kasih kak lyssa ..

Cik Shazfyka said...

kak lyssa . penad dha kite download . due kali dha . tapi nape folder dea tak bule bukak ?

aten omie said...

salam ... aten nie . akak nak tyer sikit , bile da tekan right click pada folder tu , kene tekan Extract File kan ?? and dan dia cakap ape ? aten tersangkot kat situ .. please bantu aten kakak???

elly gojesh said...

hye lysaaa...sy nk tnya cm ner nak wat cm gmbr lisa yg kat blah ats skli 2 ea,yg lisa der tulis gendang gendut tali kecapi 2 cm ner ea tlg ajr kn????
lg 1 cm ner nk wat klu kter grak kan mouse 2 kuar ank pnah kn,tp lysaaa nya lysaa wat ltak pic lysaa n bf lysaa 2 cm ner ek tlg ajr kn pleeaaase?

HaZwAnI HaRoN... said...

YEAH!alhamdulillah...akhirnyer bleh gak....thank aw kak lyssaa...
thank sngt2....dh lme wani nk wat bnde nh tpi asyik2 tk dpt jew....tpi kli nh dpt gak...
n skli lgi..thank sooX9000 much kak lyssaa...syang akt kak lyssaa...

Ina Amyza said...

Thanks ye Kak Lyssa . Dah menjadi ^^

Rabiyatul ♥ said...

@Lyssa DollixiousKak Lyssa :) Terimaa kAsihhhhhhh sangt-2 sebab menjadi ^_^ Iloveyoulah haha *happy sensangat

ahmad haiqal said...

Kak..... Internet slow lah... 9 hours to wait... Please kak.. Bagi torrent nye link... <3 :D

Still_Me said...

yay! jadie...huhuu..thx akak lyssa n abg apit..huhuuu

Still_Me said...

yay! jadi...thx kak lyssa n abg apit... huhuuuu

Still_Me said...

yay! jadi...thx kak lyssa n abg apit... huhuuuu

aqilah said...

kak macam mne nak keluarkan license agreement tu dah empat kali tak der pun keluarnye.......camne2......please

aqilah said...

kak memang kene tunggu lama erk kalau buka license agreement tu ye

Eyka Atika said...

kak lyssa nape saya nye x leh download.saya pernah download sekali lepas tu die x leh bukak,pastu ade tulis''windows cannot open the folder'',pastu ade tulis lagi''the compressed(zipped)folder 'c:\users\AIDA\downloads\photoshopCS4portable(1).zip'is invalid.'' nape erk?saya nak sangat adobe photoshop niyh

aqilah said...

akak mcmne nak buat winzip(default)tu tolong ajarkan dh tiga kali buat tapi tak depun keluar license agreement please2 tolong ajarkan

aqilah said...

kak saya dh download dh lepas double click tu kan dia tak kuar license agreement pun please "tolong saya bantu saya sayaa pun tak tahu nak buat apa"

ryzna sha said...

sy dah buat . pastu 30 hari je leh guna?

Eyfa Nadia said...

npe boleh jd failed kak lyssa ?

♥ AFF ♥ said...

Thankss Kak Lyssa :) Tuto ni mmg jadi :D

farah@engoys said...

Yeah jadi dah... Thanks lyssa....
bila nak ajar tutorial edit gambar pula hehehe

suratus said...

kakak lyssa ! ade probb sikedd laa , na tnyee , mcm nii , sayye da download , tp , dy mintak nombor untukk terusskan , mcm mnee tuhh ? ta paham betul larhh ~ ngeee ~ :D
* BANTUU SAYYE PLISS ~

Eyza said...

kaklyssa, sye dh download 3 kali.. but x boley.. mcm mne nak buat..?

Nurul Aisyah said...

alaaaa...naper tak jadi ni..?
saya dah tekan double click tp xde apa2 yg kuar?

eyra syahira said...

salam kak lisa....lepas saya extract...saya dah nampak icon photoshop tu....tapi tak keluar license agreement...and tak de pape effect pun? kenapa kak?

Mai Gidik said...

Kak Lyssa , start yg keluar Pop-Up Box je dh x keluar

Nur Syirah said...

ty sys lyssa ! dh lme nk bende nih ! akhirnyer.. walun dh lmetry wat yg lyssa punye tpi dpt gak ~ huhu ty ~

Cuties Baby said...

thx lyssa,.da download da..^_^

are lang said...

salam kak, sy dah download, lepas tu yer ad keluar " THE PUBLISHER COULD NOT BE VERIFIED. ARE YOU SURE YOU WANT TO RUN THIS SOFTWARE?
camne nak buat kak ?

nur siti aisyah said...

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

Hai aieQa said...

da Extract . pastu double click kan ? knpe x kluar pape ?

nyna said...

kak lyssa, tak jadi pon :'(

nyna said...

kak lyssa, tak jadi pon :'(

Afiqa Oky said...

Kak Lyssa 'PHOTOSHOP' ni "FREE" ke ?
Sebab lepas download 1 jam , dia cakap ini bukan free . .
Betul ke ?

_shiDaQiLa_ said...

kak lyssa... xjdi.. :(

nurul hazira said...

kak lyssa x jadi pon ... puas saya tunggu :)

nur maira bt mohd said said...

kak lisa , xjdi unnn . . :(

Nurul Qistina said...

npe cam laen jer ? xkuar yg save profile uh pown~

Akmarina said...

salam..kak lyssa mcm mna nk tukar blog title??

Bunny Lolipop said...

kak lyssa , sye punya dh abeh da download , tp bila sye tekan right click,nape tade pun extract file ? abez tu nk tekan apa ?? xjadi pon ,

Nurul Qistina said...

kak lyssaa .. sye wat cde kuar pown yg save profile uhh . jd x ehh ??

HANIS ATHILAH said...

thankyouu akak .

eesyaLavigne said...

salam kak lyssa ,, saya dh download but bila na ope file tuh ,, tak boleyy ,, kenapa ??

Waniwisy said...

salam sy nk request adobe after effects boleh..??

°«iffah»° said...

akak,saya dh dwnload dn sumenye oke,sampailah gmbr wrne biru tu.tp,xde pon klua adobe photoshop nye..

merah jambu(natasha azureen) said...

salam..kak knpe dye suruh buy online,,aduhh..penng2

nurul izzati said...

kak lysaa , mcm mne nak guna adobe photoshop tu ? Boleh tak buat tutorial mcm mne nak buat doodle guna adobe photoshop :)

Noor Najwa said...

x boleh ponnnnnn -,-

Athirah Athirot said...

Dah try banyak kali download , tapi dia tak jadi -,-

suzikha dinzi iruuzi said...

da download,extract pom da tp knpa bila bkak folder yg da lambang "ps" 2,xde pape yg kua pom..

Maryati said...

dia tak kuar yang accept licence tu laa.. hmmm

nurul atira said...

akk...kite dh try banyak kali...x boley pung... T_T

Syiqin said...

Salam , kak lyssa . kalau tak keluar pop - up window tu mcm mna ? risauu ni

Afieqah Aswan said...

Lysa , saya try download , Punye lah lama tak boleh :(

izzat said...

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

izzat said...

nape tngh download dia stop ? and keluar INTERRUTED . mcm mana ye ?

nieysa woonie said...

k.lissa!tengs utk tutor nie.nisa da lme nk download photoshop.tq bebyk

Damia said...

Kaak..Tak jadik

Damia said...

Tak jadik pon

Nia AmeRDa said...

akak knpe mse sya download tu dy x de keluar pop-up-box ur??

Anis Sabrina said...

Berguna betul tuto Kak Lyssa. ^^
Thanks 4 Sharing.

miss peachberry said...

lysa..sy dh cube buat...tp mcm mane nk sve pic yg di edit tu?kne download?or mcm mane?xphm la..pls help me..pening~ tQ

nana said...

kak Lyssa , knp nana buad tak jadik cam yg kat ats tuhh ? die tak jadik mcm step number 4 . die kuar lain . sedih lahh :(

Dee-Ba said...

kak lyeesa x jadilah ... hurm ..

Izzah said...

KAK LYSSA, KENAPE SYE X BOLEH NK BUKA? DIER CKP FILE TU KOSONG, :(

naziha said...

thx yer sbb ajr syer yerr.....

Miss Ann said...

@Lyssa Dollixious memangnya kalau pakai netbook tak boley ke ??
HELP ME *new bloger*

Eika Ziqqah said...

thanks lyssa :)

DsCaRNiA said...

Lyssa... Terima kasih buat tutorial ni.. Hehe da leh guna dah =)

http://puanpanda.blogspot.com/2011/12/terima-kasih-bloggers.html

Nik Ainaa said...

Lyssa , tak menjadi laa :(

Iffah Dexter said...

Thanx eh,Kak Lyssa...~~

Farhana Anith said...

kak , kalau ade tulis mcm ni mcm plak?
*Note: Please Turn Off the Pop-up Blocker To Download the File!

adiba awatif said...

akak, nape bila saye tekan icon photoshop tu tak kua ape2 poms ? dah lame tunggu ney. tpi, tkde respon poms. help me :'(

lieeylyy puerto said...

akak ! knp tk de kluar save file? then, dia tros download.. lepas tuu.. bile dah abis.. tk leh bukak ponn !

Nizza said...

:'( .... x jadi.....

susah laa

susah nk faham

saliza said...

thanks,,,,,,kak lisa,,,,sbb ajar tutorial yg bestzzz nie,,,,, ^_^
muahhhhh.......<3

cik yanna said...

hai lyssa, sy bru je follow blog lyssa . tahniah, sbb buat sy jatuh cinta pd blog lyssa . ngeh3 ! thanks semua tuto, semuanye menjadi ^^

Hawa Ahmady said...

tuto yang amat bguna..thanks lyssa

aizza98 said...

@Lyssa Dollixious x jdy p0n ..

Cik Hawa Eman said...

Lyssa.. cmne nk cri extract file tu.. xde la

Nursyamura Faris said...

akk lyssa!!! saya dah extract tp bila nak buka keluar ni

The publisher could not be verified.Are you sure you want to run this software

Huhu macam mana ni kak lyssa....

! ♥ ija ♥ ! said...

Thnx Lyssa bebanyk ! tpi Lyssa ni agak ******* laa !

! ♥ ija ♥ ! said...

@Hafizzi Azizhaha zxD

Anis Zulhas ... said...

Assalammualaikum Kak Lyssa !
Alhamdulillah , tutorial download Adobe Photoshop ni dah menjadi ! Tenkiuu Kak ! Nanti nak belajar buat header sendiri pulak ! ^__________^

Anis Aisyah said...

x de virus ke kalau download?

Anis Aisyah said...

x de virus ke kalau download?

ashleykwon93 said...

Thanks Kak Lyssa!! Dh Lame Cari Adobe Photoshop!!! <3!! Dh Jadik!!! ^_^

Syiqin said...

kak lyssa veryfication code tuu ape??sile beri tunjuk ajar

Chocolate Queen said...

@Hafizzi Aziz

sayer gune laptop kechik ,, x boleyh kenapa erk ? atau mungkin x boleyh download kat laptop kechik ?

my story said...

akk lyssa . x bley pon buad .:( . cmna ek ?

Scha sooyoung said...

alamak~~~lain pulak yang dibaginye...camner nie????

lo said...

kenape tak boleh buka ?
dia kate not install corectly ?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 377   Newer› Newest»