Tutorial : Garis Penutup Di Bawah Post

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Hyepp . !
Kembali lagi bersama tutorial Lyssa :)

Kalau korang nak cuba cara ni . korang cuba lah ehh ?
Tak de paksaan pun . 

Ok .Tapi korang tahu ker . apa itu Garis Penutup Di Bawah Post..
Contoh nye kan setiap korang taip ke kan ..
Kalau korang nak letak garisan dekat bawah dia..boleh jugakk..
Contoh garisan nye, macam ni ler ..




Eh , bukan nak kata dah abis dah entry ni.. belum lah sayang oit..hee~
Itu hanya contoh ok ? :)
Korang boleh je kalau nak ubah warna yang korang suka :)
Kalau nak buat macam Lyssa ni , ikut je step di bawah nih yer ...

1. Log in > Klik Pada New Post
2. Taip korang punya 'cerita-ceriti' di bahagian mode compose atau rich text.
3. Lepas dah taip, kalau korang nak tambahkan line macam Lyssa tunjukkan contoh tadi.. korang klik pada edit html (sebelah compose/rich text) dan korang paste kod ini di bahagian mana korang nak letak line itu ..
<hr color="#FF6699"> 
** Korang boleh tukarkan kod warna di atas >> DI SINI
4. Lepas korang paste dah kan . cuba klik pada compose/rich text balik..
5. Menjadi takk ? Kalau jadi , korang boleh taip lagi.. apa yang korang nak taipkan tuh . And kalau nak letak garis tuh balik.. juz ulang je step 3 tuh ok ?
6. Sudah ? Cepat Publish! Mesti menjadi kan , LINE comel tuh ^^


Oke.. Selamat Mencuba...

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

42 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Adam Narzuan
AUTHOR
June 2, 2011 at 9:45 AM delete

wah baguss tutorial nie.... nak try ler...

avatar
June 2, 2011 at 9:46 AM delete

@Adam Narzuan

yupp . selamat mencuba yerrr ^^

avatar
Miss Eunice
AUTHOR
June 2, 2011 at 1:02 PM delete

awsome! tengs 4 d tip.!

avatar
baby
AUTHOR
June 3, 2011 at 9:09 AM delete

siss....saye dah tag sisi kt satu GA...jumlaa joiin klu raajiin..hehee..
sorry da tag baru ckp...
u r nice..so i ajak u la join GA niih...meh ke blog nona..

http://nonasani.blogspot.com/2011/06/neenaanuar-giveaway-autumn-in-melbourne.html

erm..nih blog GA tuh

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/06/neenaanuar-giveaway-autumn-in-melbourne.html

avatar
sweet apple
AUTHOR
June 15, 2011 at 4:19 PM delete

@baby
wa...thnxs akk ..da jdy~~~

avatar
August 17, 2011 at 1:04 AM delete

kak lyssa,,x menjadi p0wn ,,camnew ?? x faham larh !! :(

avatar
August 21, 2011 at 4:37 PM delete

Kak Lyssa =) Sudah jadi .. Time kasih bnyk2 =)

avatar
August 25, 2011 at 11:35 AM delete

nak tnye neh, tipa kali wat new post kene wat mcm neh k?

avatar
September 3, 2011 at 2:32 PM delete

da jadik ! senang la tuto ni kak lyssa . thx !

avatar
Hana
AUTHOR
September 20, 2011 at 2:34 PM delete

kak lyssa ... mcm mne nk buat garis penutup nih ada pd setiap post ?

avatar
lyana iilyana
AUTHOR
October 16, 2011 at 7:13 PM delete

terima kasih kak , jadi :)

avatar
aishah
AUTHOR
October 22, 2011 at 5:07 PM delete

klw nk delete blik mc mne er??

avatar
Dayana ♥
AUTHOR
October 23, 2011 at 7:16 PM delete

Apa pasal ta menjady ?

avatar
Azimah Azi
AUTHOR
November 1, 2011 at 3:17 PM delete

@Lyssa Dollixious hye kak lyssa . kak lyssa comel sgt tau ! terima kasih sbb bgi tutorioul ni eh . best sgt ! mnjdi jugak akhirnye . jgn lupe confirm sye die facebook kak lyssa

avatar
November 5, 2011 at 12:34 PM delete

Macam best ja dengar hee. Dah try buat dah! Awesome!

avatar
CuTiEz pInK
AUTHOR
November 8, 2011 at 3:09 PM delete

lyssa, cmne nk letak recent post 2 ade kt bwah stiap post kite.. mcm y lyssa punyer 2..?

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 15, 2011 at 11:18 AM delete

menjadi la lyssa..terima kasih kak lyssa comel!!

avatar
Secret Garden
AUTHOR
November 24, 2011 at 10:45 AM delete

saya suka bahagian nih!!!!! memang best!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nak menjerit rasa. menjerit sekarang .. (AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA) ^A^

avatar
December 11, 2011 at 1:59 PM delete

Akk lyssa, nk minta tlg blh tk?? tlg edit kn blog saya.. tk pandai edit lah.. ;)

avatar
adinda_eyla
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:13 PM delete

lyssa, cmne na wat yg recent post tu ye .. mcam "jum terjah rahsia lyssa yg len "

avatar
December 16, 2011 at 6:08 PM delete

thanx yerkk.kakak yg sgt comel !!
x lah hodoh sgt blog kami !!

avatar
SyaSyA .. :)
AUTHOR
December 17, 2011 at 2:14 PM delete

Wahh , jadi lah kak lysa :) mekasihh

avatar
January 2, 2012 at 3:16 PM delete

Wahhh..bagus la tutorial nie..Nk try la..thanks yerr kak lysa~

avatar
Cinderella
AUTHOR
January 28, 2012 at 1:40 PM delete

http://nuraiennadia.blogspot.com/
akak lysaa cube tengok x best lngsung

avatar
She King
AUTHOR
March 20, 2012 at 11:05 AM delete

Kak ni mmg pandai buat tuto Sya syg kakak! :*

avatar
aMe_Lia
AUTHOR
March 24, 2012 at 2:36 PM delete

wahhhhhhhhhhh!!!trimas untok nie tuto.><

avatar
Rina
AUTHOR
May 5, 2012 at 10:36 AM delete

Salam Kak...sya dh cba bnyak tutorial akak...bnyk mnjdi...terima ksh kak..

avatar
June 24, 2012 at 11:34 AM delete

hai kak Lyssa:) kak, takda cara lain ke? contoh, tak payah buat berkali-kali, buat sekali terus ada garis penutup? thank you :)

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 6, 2013 at 2:55 PM delete

teng kyu for de tutorial :)

avatar
Aiiman Hakim
AUTHOR
April 20, 2013 at 10:51 AM delete

Lama dh cari tuto nieee .. btw ,im new blogger , just invite u 2 vist my blog

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
April 25, 2013 at 2:28 PM delete

DAH MENJADI KAK LYSSA. ! :)

avatar
December 22, 2013 at 11:25 PM delete

Thanks a lot for the tuto, akq ! done follow this wonderful and incredible website ! Visit me, pls? http://secretlittleheartlife.blogspot.com

avatar

Google+ Followers