Tutorial : Letak Bloglist Dalam Blog

Gadis Kidal Berceloteh...


.Assalamualaikum.
Holla~
Today , Lyssa nak ajarkan korang. Macam mana nak letak bloglist dalam blog ?
Tahu ke , apa itu bloglist ? Ye lah , Link blog yang kita nak selalu view:)
Contoh dekat bawah ni :

 

Ok . korang nak buat macam tuh tak ? ikot Step di bawah ni :)

1. Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Bloglist
** Contoh macam dekat bawah ni :

 

2. Dah tekan benda (+) tuh ? Oke . Akan keluar macam ni. Klik anak panah tu:

 
3. Masukkan URL Blog yang korang nak letakkan tuh ! :)
** Jangan lupa , masukkan Link Blog Lyssa sekali yer. hehe :*
4. Then , korang tekan SAVE :) Try View. Menjadikan ?:)

=Selamat Mencuba=

 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

27 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
June 9, 2011 at 5:20 PM delete

awww ! kak lyssa da jdiew da ! hehe , tq-2 :D

avatar
June 9, 2011 at 5:31 PM delete

ouke . . ieynaz da ltak link blog akq lyssa . tengs for the tutorial k :)

avatar
adeyba azmi
AUTHOR
June 9, 2011 at 5:49 PM delete

hihih.. mnjd.. tq yer sis :)

avatar
s|s xaRa
AUTHOR
June 9, 2011 at 6:32 PM delete

perh ! terbaek ! thx ow ! ;)

avatar
June 9, 2011 at 7:27 PM delete

tenkiu untuk tuto itu. :)
dah jadik.

avatar
ADIKIN
AUTHOR
June 23, 2011 at 7:13 PM delete

thx kak lisa. . sy na wt shoutbox tp ta rti la kak. . tlg ajrkn leyh. .

avatar
July 4, 2011 at 11:17 AM delete

sudaa siap..mekaseh kak..

avatar
Cik As
AUTHOR
July 18, 2011 at 2:27 PM delete

thanks aka. da jadi. blog aka ada dalam blog list saya :)

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
September 26, 2011 at 6:29 PM delete

Kak Lysaa , menjadikkk ! Kak Lysaa pon ade sekali .. :) Thanks Kak Lysaa ku cayang! :))

avatar
adidah hanis
AUTHOR
November 4, 2011 at 9:33 AM delete

thanx kak,dah jadii..dah letak link blog akak sekali.. LOL :)

avatar
December 14, 2011 at 6:06 PM delete

sy da ltak link kak lyssa , follow sy ye kak lyssa cantek xDD

avatar
December 17, 2011 at 8:28 PM delete

kakak lysa..mcm ne nk wat scroll box tapi untuk video punya...mcm saya mahu letak video youtube dlm blog tapi nk wt scroll box supaya org yang lihat blog ley tgok video youtube sekali...faham ye p saya maksud kan ni...maaf..

avatar
Ain Sabrina
AUTHOR
December 21, 2011 at 4:51 PM delete

mne url nye kak? nk cri mne url nye?

avatar
January 7, 2012 at 11:33 AM delete

tutorial kak lyssa memg best...suraya suke2..hee~

korang.. plase follow blog ek... suraya bru je create smalm..hee~suraya akan follow korg blik....ngee^_^

http://ageniusofgirl.blogspot.com/

thanks...

avatar
eiykienekin
AUTHOR
January 15, 2012 at 4:27 AM delete

kak lisa macam mana nak letak banyak bloglist dalam 1 kotak jew//

avatar
Nadyamin
AUTHOR
March 1, 2012 at 8:28 PM delete

alah sis..xjd..knp bole ltk 1 jer ea? xleyh byk2?

avatar
cocoberry
AUTHOR
May 8, 2012 at 12:16 AM delete

jadi lah kak...terima kasih..hahahhaha...sayang akak

avatar
athirah elida
AUTHOR
October 7, 2012 at 2:17 PM delete

hehe...jadi dah kak lyssa..tq ea

avatar
December 26, 2012 at 4:05 PM delete

Hani nak letak nama blog kak lyssa dalam "My Idol Blog" Hani, boleh?

avatar
Nao Mei
AUTHOR
December 30, 2012 at 1:11 AM delete

Thank leesa toturial banyak membantu...

avatar
aina assd
AUTHOR
April 23, 2013 at 4:26 PM delete

Salam.. sy letak link dalam my bloglist tpi nape kuar 2 skali ?

avatar
fatin_qilah
AUTHOR
May 5, 2013 at 7:54 AM delete

akak kat mn nk cari url nya

avatar
February 15, 2014 at 6:44 PM delete

lysa.. jadi la.. hehehe thanks :)

avatar
Siti Hajar
AUTHOR
November 22, 2014 at 12:25 PM delete

Assalamualaiku..
Thanks..
Menjadi.. ^^

avatar
Ena
AUTHOR
June 26, 2015 at 11:27 AM delete

tq dik..sgt membantu

avatar
Liyana Shah
AUTHOR
September 23, 2015 at 12:23 AM delete

Suka blog awk nie.. mcm2 info

avatar

Google+ Followers