Tutorial : Sign Up Geng Blogger (Letak Pelawat Terkini)

Gadis Kidal Berceloteh ...


.Assalamualaikum.

 Haiii ..
~Watchaaa~

Oke , disebabkan ramai yang tanya Lyssa macam mana nak letak 
"Pelawat Terkini" dekat blog , dengan berbesar hari yang tak sebesar matahari ni.. Lyssa akan buat kan tutorial untuk korang ye.. Nanti menangis wa..wa..wa.. tak henti-henti pulakk kang...

Meh .. Meh sini Lyssa tunjukkan cara nyer yang saaangat mudah ! :)

1. Korang Masuk Link Ini Dulu >> Secret..Secret..Secret 

2.  Klik Button yang Lyssa tunjukkan tuh..

3. Bila dah tekan  ,automatik dia akan keluar runag untuk log in Facebook.. Isilah yer :) And Tekan Log In > Allow

4. Then , akan keluar pendaftaran :) Korang "Nama Pengguna"

5. Dah masukkan ? Terus tekan Setting .. Lihat Bawah :


6. Dia akan keluar macam di bawah ni... Klik Widget Pelawat :)


7. Sudah ? Lepas tu ,dia ada keluar 3 jenis kod kan ? Korang nak yang mana ? Copy je salah satu kod tuh yee :)

8. Dah copy ? Tak tahu nak paste dekat mana ? Ok . Follow step di bawah :)

9. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

10. Paste Kod tadi di ruangan tersebut :)

11. Sekarang , SAVE ! View blog korang cepat ! Ada takk ?:)


=SELAMAT MENCUBA!!= 

 Opss ! Kejap..Kejap ! Jangan Terkejutt + CUAK auh...
Masa buat tuh pun , Lyssa cuakk habis..Dan Kepala Otakk Lyssa berkata ...
"Aduhh.. rasanya , aku dah follow step tuh...Tapi , kenapa tak de pun pelawat?
Ishh.Ishh . Mana tak nya ! Dah orang tak melawat lagii . Memang lah kosong jeh. hehe :) Lyssa tergelakk sendiri ^_^
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
lyana ying..
AUTHOR
June 7, 2011 at 10:40 AM delete

kak lisa klaw dah buad dia mmg kosong lagi erk x der pelawat? tgk blog yana

avatar
June 7, 2011 at 10:44 AM delete

@lyana ying..

yupp . memang akan kosong lagii . sebab tak de pelawatt!! :)

avatar
lyana ying..
AUTHOR
June 7, 2011 at 10:47 AM delete

owh ok2 :) terima kaseh

avatar
ani rahmat
AUTHOR
June 7, 2011 at 11:44 AM delete

hye kak.. salam..
sye ni bru lg dlm dnia blogging2.. ni.. huhu..
nk tnya ni.. camne nk buat layout ye??
kat mne nk cri bnda tu??

avatar
syera areys
AUTHOR
June 7, 2011 at 11:52 AM delete

kak lyssa . terima kasih . menjadilah . tapi kan ,sejak letak bende tu , lagu dekat blog saya, dia start than tiba2 dia stop . kenapa ekh ?

avatar
Achik Syida
AUTHOR
June 7, 2011 at 1:08 PM delete

thank lyssa,,menjadilah..^__^

avatar
June 8, 2011 at 2:25 PM delete

lyssa,npew xleh login erk?????

avatar
IeYkA fiEyQa
AUTHOR
June 9, 2011 at 4:50 PM delete

Tenz yaw cik lyssa..dh jd...huhu...

avatar
June 9, 2011 at 5:24 PM delete

ta bly pn..die ta kuar p0n setting t0..hurm

avatar
AuNie sAwAn !
AUTHOR
June 12, 2011 at 10:08 AM delete

aka , nape ta jadi ? da daftar pendaftar . tpi dea swoh daftar lgi . :(

avatar
June 20, 2011 at 3:30 PM delete

mcm mna ek??????x paam la....

avatar
dewqra chacqk
AUTHOR
June 26, 2011 at 6:54 AM delete

error ??? npe pulak error ye sis . tlggg !!!

avatar
nurul
AUTHOR
July 9, 2011 at 10:27 PM delete

kak lyssa....cam new nak upl0ad lay0ut sendiri erkk...bukan amik dri mnew2....sendiri nye...b0leh kew???

avatar
atynsepet
AUTHOR
July 14, 2011 at 2:59 PM delete

apy amad..
akhir nyew mnjdi jgk..
huhu..
tq kak..:)

avatar
Miss Berry
AUTHOR
July 20, 2011 at 9:48 PM delete

tak nak letak la..nnt kecewa je bila tau ta de org dtg melawat..hahahaha

avatar
Cik Ema
AUTHOR
July 22, 2011 at 9:40 PM delete

lyssa camna lak klu terlupa usename???

pleaseee..sy dah tak bleh log in dah..aritu log in gna fesbuk..

avatar
July 26, 2011 at 12:03 PM delete

x jd laa k.lisa..dye mintak user name n pASSword...xleh msuk pon link geng blogger..

avatar
July 28, 2011 at 9:49 PM delete

@lyana ying..

kak lyssa,mcm mna klau kita lupa user name dkt geng blogger??

avatar
Nur Syafiqah
AUTHOR
July 29, 2011 at 2:26 AM delete

Kak lyssa knp saya cuba buat tak bole erk ? saya daa tekan yg secret-3 tu but dea tetiba keluar usernama dgn password .

avatar
kisah badrul
AUTHOR
July 29, 2011 at 3:06 PM delete

kak lisa asl x mnjdi,,,saia tkan secret.secret.secret tapi kluar username n password
tlg ajarkan leh x

avatar
.love.
AUTHOR
August 4, 2011 at 3:59 PM delete

kak lyssa ...lau dh xingt usernme n password cmne erk...??

avatar
August 20, 2011 at 3:49 PM delete

haha..kak lyssa mmg btol cuak..bkan stakat cuak x de plawat..cuak tibe-2 ad IM chat dlm web tu..haha..btw..tengs kak lyssa

avatar
Syifaa Elmo
AUTHOR
September 1, 2011 at 3:05 PM delete

Sis , sye dahh try . and die ad suro tulis name penggune . then sye tulis AidaSyafira . pastuhh die ttap tak ubahh . mcm mane eak ?

avatar
Syifaa Elmo
AUTHOR
September 1, 2011 at 3:08 PM delete

sis , knap kite dah tulis nme penggune . pastuhh die suro gune name lain . dah tulis dahh nme lain tp diee ttp tak jln . mcm mne eak ?

avatar
October 16, 2011 at 11:31 AM delete

salam, sya nak log in geng blogger xbley pon knapa erk nak buka die pnya app pon xbley...

avatar
nitAndy
AUTHOR
October 18, 2011 at 2:01 PM delete

Wa'alaikummussalam cik manis. =)
Akak dah click adik punya HB ea.!

Eyh, one more thing! ur tips sangat membantu lah! Akak pernah study n pernah ade experience gak buat source code HTML tp, sekian lama x update so that teruss lupaa HTML coding. nasib la ada adik. hihi.. setakat center & breakline pandai la.. hahaha.. TQ tau!
<3

avatar
October 20, 2011 at 8:24 AM delete

lyssa,xle pown cri link ntok sign up ni :(

avatar
Akmarina
AUTHOR
October 23, 2011 at 1:37 AM delete

salam kak lyssa nk tnya mcm mna nk ltk animation kt post kita hrp akak blh ajr :)

avatar
my love...
AUTHOR
October 29, 2011 at 2:30 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
November 5, 2011 at 12:42 PM delete

kak lyssa ! nape tak jadik ? gengblogger tu tak dapat di bukak :( sdeh arrrr :(

avatar
HaPPy GurLz
AUTHOR
November 9, 2011 at 8:08 PM delete

Kak lyssa tak boleh bukak laa yg secret3 tu ='(

avatar
arenis
AUTHOR
November 13, 2011 at 11:16 PM delete

thnx kak lyssa :)
aneyz wat jdi :)
thnx 4 tutorial nyh...

avatar
November 18, 2011 at 2:35 PM delete

thnx kak :)
tuto akak kebanyakan menjadi ..
kekadang ada juga tak menjadi ..
saya salah step kott .. haha ^^

avatar
xiiao loo
AUTHOR
November 21, 2011 at 11:42 PM delete

kak lyssa ..cam mna maw tukar klaw blogskin??

avatar
xiiao loo
AUTHOR
November 21, 2011 at 11:46 PM delete

kak lyssa macam mana kalau blogskin??

avatar
nina
AUTHOR
November 29, 2011 at 1:56 PM delete

hai..lyssa..,tq..;)

avatar
cik key_ra
AUTHOR
November 30, 2011 at 3:24 PM delete

lysa dy xleyh bukak link tu...
myb dy dah tuka link.. ayoyo

avatar
dannieylee
AUTHOR
January 27, 2012 at 10:01 AM delete

lyssa , tak ada punn , dah tekan dah secret3 , dye ckp ta bleyy :(

avatar
eYqa HaZiqa
AUTHOR
February 4, 2012 at 1:15 PM delete

akak , saya try buat tak boleh pun ? :/

avatar
February 11, 2012 at 11:09 AM delete

Kak lyssa , macam mana kak lyssa boleh dapat banyak-banyak kod ni ? and macam mana kak lyssa buat kod ?? Harap jawab :)

avatar
ndyazrn
AUTHOR
April 4, 2012 at 6:13 PM delete

sis, "Gengblogger.com kini di dalam penyenggaraan"...hurmm...:(

avatar
ndyazrn
AUTHOR
April 4, 2012 at 6:14 PM delete

sis, Gengblogger.com kini di dalam penyenggaraan, xboley pon..hurm..:(

avatar
Muhd Haziq
AUTHOR
May 6, 2012 at 9:25 AM delete

kak lyssa : kenapa tak boleh sign up geng blogger..?? link : http://welcometodiaryzhaziq.blogspot.com

avatar
June 19, 2012 at 9:04 PM delete

salam.. kak lysa asl kite xleh masuk..

avatar
miss kEchik
AUTHOR
June 26, 2012 at 2:42 AM delete

salam kak lysa . ta leyh lOg in larh .. :'(

avatar
Nurrul Ain
AUTHOR
July 22, 2012 at 1:13 AM delete

kak lyssa ..xbole masok pon ?? dia ckp 'To change this page, upload your website into the public_html directory'

avatar
Azlin Syazana
AUTHOR
August 4, 2012 at 2:35 PM delete

kak Lyssa, acaner??xLeh masok Lahh.....sedih nih..... :(

avatar
November 5, 2012 at 12:41 AM delete

nice blog.btw, cube akak tengok blog saye. http://sethrafaee.blogspot.com

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
November 22, 2012 at 7:07 PM delete

Oops! Google Chrome could not find gengblogger.com
Try reloading: gengblogger.­com

cane ni kak ????

avatar
Ekaa Ibrahim
AUTHOR
November 30, 2012 at 2:05 PM delete

kenapa tak boleh bukak pun geng blogger tu?

avatar
December 12, 2012 at 3:41 PM delete

kak lyssa macam, mane kak lyssa....buat camni?? 1. Korang Masuk Link Ini Dulu >> Secret..Secret..Secret ...maksud saya secret secret secret tu kak lisa buat macam mane boley tekan ...boley wat tutorial tak???

avatar
syafiq dzolmi
AUTHOR
December 31, 2012 at 12:22 PM delete

Kak Lyssa,kenape geng blogger ni dah lain,saye nak sign up pon x boleh.

avatar
hidayah pj
AUTHOR
June 1, 2013 at 5:28 PM delete

Akak ? Tak lepas pun nak buka SECRET tu . :/ Akak kasi lah link baru . Dayah nak buat . :'(

avatar
Fatin Mahmud
AUTHOR
October 5, 2013 at 1:04 PM delete

@Lyssa Dollixious Kak lyssa , takda pun yg mcm masuk dan daftar tu :(

avatar
Fatin Mahmud
AUTHOR
October 5, 2013 at 1:07 PM delete

Kak lyssa , kenapa takda pun 'masuk/daftar' tu :(

avatar
haizrul amrie
AUTHOR
November 9, 2013 at 7:37 AM delete

untuk pengetahuan korg semua,website gengblogger dah ditutup. Tapi jgn risau sebab dah ganti dengan website baru ni --> http://gezt.com/country/Malaysia

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 1, 2015 at 6:34 PM delete

xdek pon

avatar
Hanani YO
AUTHOR
December 7, 2015 at 5:07 PM delete

link ni takleh gune dh eh?

avatar

Google+ Followers