Tutorial : LinkWithin dan Cara Tukar Perkataan Yang Best

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ! ^^

Hai Semua . Ada orang request tutorial at Lyssa lagi lah :)
Kali , diorang tanya macam mana Lyssa buat "Link Within" tu ?
Kau tak tahu yang mana satu ke ? Usha bawah nihh :

 
Ahaa . Benda atas nih lah link within . Ini sebenarnya related post taw . Kalau entry kita tuh relate dengan mana-mana post lain , akan lah keluar macam ni : Lebih kurangg lah . Nak belajar takk ? JOM !

1. Korang pergi Website ini >> http://www.linkwithin.com

2. Then Fill in form kat bawah : (macam ni)

 


3. Tekan Get Widget !

4. Tekan Install Widget . Akan Keluar Macam Ini : 

 

5. Tekan Add Widget . Automatik akan keluar macam ini :


6. Drag atau tarikkan dari atas tu , ke bawah blog post .

7. Ok ! Sudah kan ? Sekarang Lyssa akan ajar , macam mana nak tukar perkataan yang tersedia . 

8. Korang tekan "Edit" kat bahagian LinkWithin tu ..

9. Akan terkeluar lah kod korang kan ? Sekarang korang COPY yang bawah ni :

<script>linkwithin_text='AYAT GEMPAK KORANG'</script>

10. Paste di bahagian atas kod tadi , macam ni :

 


11. Ok . Sudah kan ? Korang Letak lah apa ayat yang BEST !

12. Sekarang Tekan SAVE ok ? Jangan lupa tekan SAVE yang Warna Oren kat bahagian Atas tu jugak . Kalau takk , LinkWithin Korang akan berada bahagian Sidebar . 


=OK! Done . Selamat Mencuba ya= emuackss ! :*
 
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

87 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Faqihah Husni
AUTHOR
September 16, 2011 at 8:05 PM delete

Terbaaik! Adakah saya orang terawal komen dan pertama yang like? Hahaha.

avatar
September 16, 2011 at 8:07 PM delete

@Faqihah Husni

yupp . kamu org pertma . aishh . pantas nyer. hehe :)

avatar
Eyqa Hasnan
AUTHOR
September 16, 2011 at 8:13 PM delete

thanks kak lyssa . menjadi ! muahx3 !

avatar
September 16, 2011 at 8:20 PM delete

tq lyssa.. menjadi... tapi ayat sendr xleh plak.. :)

avatar
budaksimple
AUTHOR
September 16, 2011 at 8:33 PM delete

okey! jadilah... thanx sangat2 tau!

avatar
AreFiSya Aien
AUTHOR
September 16, 2011 at 8:39 PM delete

yeah.. da jdi..thnx kak lyssa...

avatar
September 16, 2011 at 8:59 PM delete

hai lyssa..nape bila sy wat kluar jd pkataan aje. Takde kluar gambar???

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
September 16, 2011 at 8:59 PM delete

Akak , da jadi lah ! terimakasih# saya suke tuto neh :))

avatar
September 16, 2011 at 9:00 PM delete

nHE LA YG MIMIEY NAK THU nhe . heeh tengs kak .. bab bagi tuto nhe

avatar
September 16, 2011 at 9:04 PM delete

Kak lyssa boleh mimiey tulis nhe tuto d blog mimiey ? lepas mimiey tulis mimiey akan creadit to akk lyssa yg cute nhe

avatar
September 16, 2011 at 9:12 PM delete

thanks...akak...
Sis nak tanya...macam mane nak masukkan post kat LinkWithin macam kak Lyssa ??

avatar
Maji_Rashid
AUTHOR
September 16, 2011 at 9:16 PM delete

me kaseh yer..cepat je buatnye..hu3

avatar
Ary
AUTHOR
September 16, 2011 at 9:23 PM delete

dah buat dah..tq lyssa...cara akk kredit, akk letak banner lyssa yg cumel tu kat blog akk k..

avatar
ciNdhaDahniEa
AUTHOR
September 16, 2011 at 10:04 PM delete

love ur tuto CIk Lyssa...

~special entri for u dear.. come to my blog! =)

avatar
Cik Anis
AUTHOR
September 16, 2011 at 11:08 PM delete

@Miss Purple Ungu Sma lh kita, kluar prkataan jea , x der gmbr , padahal post tu ader gmbr.. ataupun x jdi sbb gna template x sma cm org laen..

avatar
schymewl
AUTHOR
September 17, 2011 at 1:23 AM delete

sys ,, ta jdy lar :( ta d kua pic pums ??

avatar
eika zulaikha
AUTHOR
September 17, 2011 at 6:50 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Eyhan
AUTHOR
September 18, 2011 at 12:46 AM delete

huhuhu,,,berjaye...buat

avatar
September 24, 2011 at 2:17 PM delete

sape2, tolong! xkuar laa post tuh

avatar
haniada
AUTHOR
September 28, 2011 at 10:20 AM delete

Yeay yeay jd pon..
Thankie kak lyssa.. :D

avatar
October 6, 2011 at 9:15 PM delete

Thanks Kak Lisa , jadik jugak akhirnya setelah bertukus lumus . :D

avatar
AQiLaH QeYLa
AUTHOR
October 7, 2011 at 5:15 PM delete

yeah..!
dh jd..!
dh lma cr nie..
tq.. :))

avatar
October 8, 2011 at 3:35 PM delete

kak lyssa , syera letak welcome to my blog click here to enter , tp ble da enter , tada respond un . mcmmne ny ?

avatar
miyuki yuriko
AUTHOR
October 21, 2011 at 12:49 PM delete

xmenjadi pn kak lyssa,,sdeh nyerr =(

avatar
October 25, 2011 at 10:34 PM delete

tenkiuu kak lyssa...tapi kenapa ada dalam semua entry ye..??

avatar
miss aty
AUTHOR
November 2, 2011 at 3:40 PM delete

Dah try. Menjadi. TQ lyssa =)

avatar
kak rose
AUTHOR
November 3, 2011 at 8:55 PM delete

yeay! da jadik! tengs sayang,,, (^__~)

avatar
SyafyNajihah
AUTHOR
November 11, 2011 at 5:51 PM delete

@Lyssa Faizureen akak ! da jdik da ! thnx yea ! =)

avatar
k.h.a.l.i.l.a
AUTHOR
November 14, 2011 at 6:11 PM delete

time kasih skali lagi lissa. u help me a lot ^_^

avatar
Ecah Pqah
AUTHOR
November 22, 2011 at 5:57 PM delete

kak lisa ..macam mne akak buad yg about me tuh..??
sorry kalu susahkan akak...

avatar
Niena Sofea
AUTHOR
November 26, 2011 at 9:46 PM delete

salam lyssa .. cik fea buat linkwithin tu juz kuar perkataan , kenapa ya ? padahal kt entry cik fea ada gmbar .. T_T

avatar
Secret Garden
AUTHOR
November 28, 2011 at 11:53 AM delete

cam ne kiter nak buat 1 je bende tu?? kiter buat dalam 1 post ada 1!!!

avatar
AmirahSM
AUTHOR
December 4, 2011 at 12:31 PM delete

thanx again and thnx a lot lisa =)

bgus adik xkedekut ilmu..

avatar
Nurunur Ijat
AUTHOR
December 5, 2011 at 12:05 AM delete

akak lyssa , tak jadi pun . kenapa ekk ?

avatar
gadis Sarah
AUTHOR
December 12, 2011 at 4:30 PM delete

YESSS ! MENJADI :D suka2 ..
terima kasih sis ^_^

avatar
Nur Aidah
AUTHOR
December 20, 2011 at 12:43 PM delete

hai kak...saya buad tak jadi lah....dia asyik tulis invalid blog URL...nape erk kak???

avatar
^_^NABILAH^_^
AUTHOR
December 26, 2011 at 9:18 PM delete

huhu..dh jd..thnx kak lyssa..

avatar
una imana
AUTHOR
December 28, 2011 at 10:04 PM delete

tq lyssa..jasamu dikenang huhuhu

avatar
pipie_azty
AUTHOR
December 29, 2011 at 2:58 PM delete

mekaseh lyssa .. kamu ta kdekot ilmu ..

avatar
December 31, 2011 at 3:08 PM delete

thank you kak lyssa dah jadi , tpi kuar gambar jea , tulisan takde pun . :')

avatar
January 21, 2012 at 5:26 AM delete

terima kasih sekali lagi wahai cik lyssa ..... i have done .. tah tuto yng ke berape ni gaknye ..sume menjadi

avatar
BIL
AUTHOR
January 23, 2012 at 5:57 PM delete

MENJADI !
thnks k.lyssa :)

avatar
February 25, 2012 at 1:16 AM delete

lyssaa

Tolong bantu saye :((
kenape gambar link within punya siskaa malah cuma garis2 sajo
bukan gambar blog na :((

plis lha help me :((

avatar
NAJWA MARDI
AUTHOR
March 2, 2012 at 10:11 PM delete

ASSALAMUALAIKUM ..
KAK KENAPA TAK JADI BENTUK THUMBNAIL ??

avatar
gdsbnga
AUTHOR
March 10, 2012 at 3:54 AM delete

kak lyssaaaaaaaaaaaaaa ,
tak jadi pungggg .
aigoo aigoo .

avatar
GADES SEMASE
AUTHOR
March 19, 2012 at 3:55 AM delete

tak keluar gamba pon ? o.O

avatar
Cik Vee
AUTHOR
March 22, 2012 at 5:21 PM delete

Maff nak tanye ni . Kenapa kalau kita padam post sebelumnya pun dia akan tetap keluar jugak kat situ ?

avatar
Yana Aina
AUTHOR
May 15, 2012 at 2:12 PM delete

dh jadikk .. thnxxx ^^

avatar
anis natasha
AUTHOR
May 18, 2012 at 3:10 PM delete

salam lisa... saya dapat buat tp ble klik kat entry , error..kenapa ya?

avatar
HeaRtBeaT
AUTHOR
May 21, 2012 at 3:40 PM delete

dah try jadi....thanks lysa... :)

avatar
eiyya yatie
AUTHOR
May 23, 2012 at 4:02 AM delete

xjd pn..
ade kuar gmbr pn,..

avatar
June 23, 2012 at 9:58 AM delete

kak lyssa ... akak tau x linkwithin untuk blogskin ? kepale saya suda pening ni :(
tolong yer ^^

avatar
deary-ainn
AUTHOR
June 29, 2012 at 9:30 PM delete

Thanks Lyssa... :)) jdik ponn..hehehe

avatar
deary-ainn
AUTHOR
June 29, 2012 at 9:32 PM delete

Thanks lyssa :)) dah jdik pon..

avatar
July 19, 2012 at 10:10 AM delete

dah dapat...selama ni cuba byk kali xdpt huhu :P thx ci lyssa :D

avatar
n a a f a h
AUTHOR
July 29, 2012 at 11:38 AM delete

jumpa pun tuto ni, thanx lyssa

avatar
November 16, 2012 at 4:44 PM delete

akak , tak kuar post pon . just ayat jew kuar . please help me dear lyssa . :(

avatar
Nurin Aqilah
AUTHOR
December 30, 2012 at 1:29 AM delete

Akak lyssa . Nurin dah banyak kali buat tapi tak keluar pun dekat Layout .

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 6, 2013 at 1:27 PM delete

tak jadi pun lisa :/

avatar
Mohd Fauzli
AUTHOR
February 3, 2013 at 1:46 PM delete

Kenapa LinkWithin saya x keluar thumbnail erk..? http://my1adventure.blogspot.com

avatar
February 7, 2013 at 2:27 PM delete

jadi!
kak lyssa mmg best :))

avatar
March 8, 2013 at 8:38 AM delete

Jadi! Alhamdulillah thanks !

avatar
Man Ahmad
AUTHOR
July 6, 2013 at 10:32 PM delete

Wslm Lyssa....
alhamdullillah jadi

avatar
Cik Tieka
AUTHOR
January 13, 2014 at 10:59 AM delete

thanx kak Lyssa..syukurlah menjadi ^___^

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 15, 2014 at 4:20 PM delete

ye lah tue 83000 orang yang komen padahal 83 orang jew!!!! ahaxhaxhaxhaxxxx

avatar
Cikgu Kalsom
AUTHOR
September 8, 2014 at 9:01 PM delete

kenapa akak tak boleh buat linkwithin ni kat blog akak...bila klik kat link tak kluar pun page nya,plz help

avatar
Cikgu Kalsom
AUTHOR
September 8, 2014 at 9:03 PM delete

akak buat tak jadi la lisa

avatar
siti raihana
AUTHOR
March 18, 2016 at 5:06 PM delete

kak lysa knpe bila sye tkn kt box linkwithin tu x kluar pun post sye,,

avatar

Google+ Followers