Tutorial : Scroll Box For Comment

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Tanpa membuang masa , 
hari ni , Lyssa nak teach korang macam mana nak buat scroll box untuk comments . Alar . Macam Lyssa je lah .. Tapi , Sesuai untuk blog yang penuh dengan comment lah . Kalau komen 1 or 2 je , cam tak sesuai pulak .hee~

Ok . Kalau tak tahu apa tuh scroll box untuk comment ,
lihat bawah . kalau tak paham jugak . tengok setiap comment entry Lyssa.
Pasti ada kan ? Betul takk ? ehee~ 





1. Log in > Dashborad > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Templates

2. Tekan Ctrl F serentak , search kod ni :

<div class='comments' id='comments'>

3. Padam kod yang korang jumpa tu .. Gantikan dengan kod yang ini :

<div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'> 

* Height yang 500px tu , korang tukar lah mengikut keselesaan korang . hehe~

=SEKIAN SAJA= Selamat Mencuba :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
AenaHonalullu
AUTHOR
September 15, 2011 at 8:31 PM delete

allaaa , neh ntok Simple Templete eh ?
#aena guna DENIM punya :((

avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
September 15, 2011 at 9:17 PM delete

Pandainyaa Kak Lyssa ini :D

avatar
Nurul Mazni
AUTHOR
September 15, 2011 at 9:27 PM delete

hahaha.. baru hari tu tanye kat kawan akak.. dia pun kate, "klu tk banyak komen tak payahlah nak buat.." hehehe.. btw, nice tips syg~

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
September 15, 2011 at 9:32 PM delete

makaseh..sy newbie..mintak tunjuk ajar kak lyssa..

hahahahahahahahaha...

avatar
Ain Fadhilah
AUTHOR
September 15, 2011 at 10:12 PM delete

Lyssa Denim pun boleh lah ^^

http://ainfadhilahblogger.blogspot.com/2011/09/scroll-box-di-kotak-komen.html

Ain guna denim.

avatar
September 22, 2011 at 3:57 AM delete

thanks lyssa...dh brjaya ikot tutorial kamu...suke3...

avatar
October 4, 2011 at 11:01 AM delete

dah berjaya lyssaa.. cantik sanggaattt ;)

avatar
Qienah
AUTHOR
October 16, 2011 at 10:07 PM delete

try buat..jadi dh..10q ye..:)

avatar
October 25, 2011 at 8:54 PM delete

Eyra tak jumpa code tuhh :(

avatar
ryzna sha
AUTHOR
November 5, 2011 at 7:47 PM delete

tuto awak byk membntu sy . trimass . btw mne awk dpt sume tuto nie?

avatar
Cik Hany
AUTHOR
November 14, 2011 at 3:17 PM delete

thanks dear..dulu dah wat..paz edit blog, hilang..haha... buat balik..thanks again

avatar
Gadis
AUTHOR
December 5, 2011 at 11:51 AM delete

thanks...

dah berjaya...=)

avatar
jaja rizma
AUTHOR
December 13, 2011 at 10:30 PM delete

tengs lyssa for this tuto ! :)

avatar
//Junnie
AUTHOR
December 15, 2011 at 5:38 PM delete

@AenaHonalullu

sys, sorry la.. nk tnye lg.. mklumlh. still newbie g.. hehe..
mcmna sys buat gadjet and post2 sys tu jdi kotak2 eh ?
em. fhm x? kekeke :3

avatar
December 20, 2011 at 2:28 PM delete

slam ,. akk lysa .. kite nk tnye ,. yg no 2 uew tapham sgat larh ., cm ane eak? yg kne pdam kod yg kite jmpe uew smue ea ,. yg bnyak gilee uew ker??

avatar
saida
AUTHOR
December 21, 2011 at 11:46 AM delete

@Lyssa Faizureen
Kak lyssa saya guna denim ^^,jadik lah :D.TQ ye kaka :D

avatar
Jyeon
AUTHOR
January 29, 2012 at 10:28 AM delete

Tak jadi pun.. (TT^TT)

avatar
Hana Foswana
AUTHOR
February 3, 2012 at 2:00 PM delete

awak~ cemana ek nak buat mcm scroll box awk tu? i mean, yg boleh klik 'awak,tekan sini untuk comment!" haa..yg tu laa..cemana? cemana? ajar pehlishhh~ tq :)

avatar
Cik Angah
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:31 PM delete

alhamdulillah,menjadi,thanks 4 that tuto.

avatar
anyn nahmudin
AUTHOR
February 7, 2012 at 10:46 AM delete

xjumpe la code 2.... camne nak buat..

avatar
fana zainal
AUTHOR
April 20, 2012 at 8:44 PM delete

hai kak lyssa...cmne nk buat scroll box yg cantik ..yg warna warni...tu

avatar
miz ruha
AUTHOR
August 2, 2012 at 11:36 PM delete

tq,lyssa,, :) suka3..

avatar
Hatoru Bisco
AUTHOR
October 8, 2012 at 1:18 AM delete

kak , mcm mane nak buang balek scroll box kat kotak komen nih ? saya tak suke T_T

avatar
Nayli Izzati
AUTHOR
November 3, 2012 at 9:40 AM delete

Tak Jadi La Kak Lyssa :(
Macam Mane Nih? Please Help Me!

avatar
November 27, 2012 at 9:53 AM delete

terima kasih,
info yang sangat bagus, berhasil di blog saya tetapi di letakkan di css...

avatar
Puteri Mama
AUTHOR
January 5, 2013 at 3:46 PM delete

thank sis untuk tuto ni... :)

avatar
November 10, 2013 at 10:59 PM delete

dah jadi! thanks kak lyssa! :D

avatar
October 7, 2015 at 3:12 PM delete

Akhirnya... jumpa juga... dari tengahari tadi akak dok baca tuto2 yang ada hikhikhik... terima kasih adik lyssa... Psst tak perasan pula akak yg lyssa berlakon dalam drama Hello Mr. Perfect tuh hihihi Syyyyhhh anyway thanks yaaarrr

avatar

Google+ Followers