Apa Pandangan Korang Mengenai Shoutbox ??

Gadis Kidal Berceloteh...
05/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Hey..Hey..Hey.. Alahaiii . Ni Haa. Pasal "SHOUTBOX" lah pulakk . Apa tu ? Tak tahu ? Lahh . Tuh haa , yang korang dok say "HI" , "I dah follow you , follow me back" , "BW sini" , "Hai Awak , Lunch dah ?" , "Nite Semua". Err . Yang itu lah . Masih tak tahu . Meh nak tunjuk :


 
*Ni haaa , kotak jerit Lyssa . Jerit lah kau , sepuas hati ! HAHA ~


Okeyyy . Apa hal nya dengan "SHOUTBOX a.k.a KOTAK JERIT" ni ? Korang ada ke guna benda alah nih . Sumber dari shoutmix or chatbox . Ada takk ? Lyssa tengok memang kebanyakan blogger ada taruk kotak jerit ni dalam blog diorang . Untuk apa letak benda alah nih ? Blogwalking ? Senang Orang nak jejakkan kaki ke blog korang ? Or , apa ? Kenapa korang letak ? Ada faedah nye ker . 


Bagi yang tak letak , kenapa pulak korang tak letak . Mesti korang nih jenis sensitif orang nya kan ? Takot dengan Cik Anon yang selalu menyelubungi hidup korang tu . hehe . Tapi , ada kebaikannya jugak kan , kalau tak letak , kan ?


Di sini , Lyssa nak korang muntahkan pandangan korang terhadap shoutbox nih . Perlu letak or tak ke dalam blog ?? Jom Comment ! Give your opinion :) 


p/s : Siapa yang tak de SHOUTBOX lagi , boleh KLIK SINI !!
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

63 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
November 6, 2011 at 3:08 PM delete

perlu :). kita tau org y tejah blog kita :)

avatar
November 6, 2011 at 3:09 PM delete

Bagi saye, shoutbox tu penting.. nak bw or nak tegur2 blogger lain pon senang lau ade shoutbox ni. shoutbox ni jgak satu jejak la bagi kite lau pi blog org lain.

avatar
nurul adlina
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:09 PM delete

pandangan?? best gak lah...
sorilah.. tak tau nak describe te shoutbox.. tapi, sesuatu tu mesti ada benefits kan????

avatar
Phat
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:10 PM delete

bagi phat penting sangat kotak ni..sepenting kotak-kotak yang kita perlu bila nak pindah umah...hehehe...bukan apa..bg phat la kan lyssa...kita bleh tau sape yng dtg..then kita senang nak balas kunjungan tu...tp sape yg x tinggal jejak pun masalah gak kan camne kita nk balas hehehe :-)

avatar
Aqila Farah
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:10 PM delete

qyla rse perlu . sbb nanti senang kita nak mencari ilmu dgn menjejakkan kaki memblogwalking . :D

avatar
Ah Long
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:12 PM delete

along nak letak tp x geti je haha.

avatar
Hanis
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:14 PM delete

Saya rasa ia PERLU =) Kerana visitors senang meninggalkan jejaknya di blog kita. Di samping itu, kita juga boleh blogwalking ke blog mereka dan menimba pengalaman :D Tentang haters dan sewaktu dengannya tu, kita just tak payah pandang :) Ingat tujuan asal kita :) Apa-apa pun, ia terletak di tangan owner. Kita tiada hak pun ingin melarang mereka =)

avatar
Asmaa' Afiqah
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:14 PM delete

Mungkin perlu untuk memudahkan blogger yg dataang mengunjung tu nak berkenalan or tinggalkan jeritanya .

Yang anon tu tak au la.. :)

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:16 PM delete

lyssa yang pemes emes letak shoutbox..
blogger pemes emes yang len haprak..
dah pemes..UV riban2, sombong nak letak..hoho..

avatar
cik Beskod
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:17 PM delete

nak letak or tak itu terpulang kepada individu tersebut..

tapi kalau letak boleh tinggalkan jejak kat blog tu.. n kalau x letak pun xpe kan ruang komen pun ada tempat org nak tinggal jejak kan2 ?? hehehhe

it just my opinion la heheh

avatar
Hafyzah Anuar
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:18 PM delete

kenapa kak lyssa punye shoutbox x nmpk org komen?

avatar
November 6, 2011 at 3:18 PM delete

@nurul adlina

yuppp . memang . sememang2 nyer btol lah =)

avatar
November 6, 2011 at 3:19 PM delete

@Phat

hee. btol jugakk . nak pulakk yang tinggalkan jejak .. tapi , tk letakk linkk . haishh . geramm oo >.<

avatar
November 6, 2011 at 3:19 PM delete

@Ah Long

tak ghetii ? tuh , klik link kat bawah sekali . haha .

avatar
November 6, 2011 at 3:20 PM delete

perlu juga, sbb senang kita nak alert org yg follow kita & kita perlu follow back .. & lil sis Lyssa, akan nak tanya sbb akak blum bt shout box lg .. akak tau bt yg basic tp nak bg comel ada katun camne erk?

avatar
November 6, 2011 at 3:20 PM delete

perlu juga, sbb senang kita nak alert org yg follow kita & kita perlu follow back .. & lil sis Lyssa, akan nak tanya sbb akak blum bt shout box lg .. akak tau bt yg basic tp nak bg comel ada katun camne erk?

avatar
November 6, 2011 at 3:21 PM delete

@Hanis

wahhh .panjnagg ! betul lahh tuh . letak shoutbox nihh , memang bnykk faedah nyer :D so , ramai2 lah kita letakk , walaupun diprivate kan :)

avatar
November 6, 2011 at 3:21 PM delete

@Asmaa' Afiqah

hehhe . masalah anon , satu hal ! :D

avatar
November 6, 2011 at 3:22 PM delete

@Hafizzi Aziz

amboihhh .apit ! laser nohh . haha . aduyy . maybe , diorang ada alasan tersendiri lah tuhh , btw , lyssa tak pemes okeyy ?

avatar
November 6, 2011 at 3:23 PM delete

tp putry rasew shotbox sangat perlu...cop cop nak tanye asyik sebut sal cik anon jew..bleh tak nak tau siapkah cik anon tuu??? n de link die takk?? lau adew sare la ngan kitew...hukhukuku

avatar
Aisya
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:24 PM delete

perlu tp tak wajib. hehe. kalau ada menyenangkan org nak tinggal jejak. :)

avatar
November 6, 2011 at 3:27 PM delete

perlu lh supaya senang ckit kita nk jejak balik blog dia :) hehe

avatar
LykkaMykka
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:32 PM delete

perlu. sbb kita boleh tahu siapa yg dtg. kalau cik anon serang pon buat bodoh sudah lha. cik anon tu jeles je. jgn lyn sgt sudah :)

avatar
IttyLayang
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:35 PM delete

Itty rasa memang perlu...^0^
sebab,kalau ada someone terjah blog kita and nak kata ada yang kurang ataupun lebih tntg blog kita diorg boleh aje cakp kat shoutbox tu..ataupun tinggalkan jejak diorg yg bermkna diorg pernh visit blog kita...

p/s:pnjg lebar lah pulak...kak Lyssa tak marah kan ?..^_^

avatar
nurul afiqah
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:37 PM delete

Perlu la ,, saye rse shoutbox tuu penting sgt2 ,, kak lyssa ??

avatar
November 6, 2011 at 3:40 PM delete

tapi kalau banyak sangat ,,susah jugak nak balas ye lyssa,,,,blog awk traffic penuh,,,mesti ramai tinggal jejak,,camne nak balas??heheh

avatar
Ash Kyouhei
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:42 PM delete

saya taruk shoutmix sbb nak kasi senangkan blogger yg malas nak coment kat entry untuk tinggalkan jejak di shoutmix :D
alasan lain pula maybe sbb nak berkenalan :/

avatar
November 6, 2011 at 3:49 PM delete

kotak jerit mmg amt diperlukan sbb kalo ade blogger lain dtg blog kte.die nk tgglkn psnn tkkn nk gne komen kot?bgi sye..kotak jerit berbaloi baloi laa sis!

avatar
November 6, 2011 at 3:52 PM delete

ikut suka lahh . kalau saya letak lahh tp kalau x dicipta pun same jgak . tp dah dicipta guna jelah .

avatar
Atiqah Wadiah
AUTHOR
November 6, 2011 at 4:06 PM delete

fungsi shoutbox ni nk tau sapa yg dtg ke belog kita..
btw,nice blog u hv..suka2 <3

avatar
Azza Rynna
AUTHOR
November 6, 2011 at 4:10 PM delete

rasenye berfungsi sbb senang nak suro lyssa wat tuto..hehe...juz cakap kat shoutbox je..kan senang tuh

avatar
November 6, 2011 at 4:30 PM delete

perlu sgt utk communicate dengan author blog yg kita visit..if xda shout box ssh jugak

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
November 6, 2011 at 4:39 PM delete

perlu. dengan adanya shoutbox bagai ni kita boleh mengurat tuan punya blog. haha
kalau setakat nak tinggal jejak boleh komen kat post, baru lah betul2 blog walking namanya, kalau setakat tukar2 alamat kat address bar tu, kacang je. haha

dengan adanya benda ni juga kita boleh tanya dia apa yang takde kena mengena dengan post2 yang dia dah terbitkan. kiranya lebih mudah la untuk berkomunikasi.

:D

avatar
FatinIzzati
AUTHOR
November 6, 2011 at 4:42 PM delete

perlu lah . nanti bole tukar2 link :D

avatar
Cik Lia Lomi
AUTHOR
November 6, 2011 at 5:01 PM delete

Lia letak sebab Lia merasakan senang orang nak letak link dan menyenangkan Lia blogwalking.

avatar
Cik Bunny
AUTHOR
November 6, 2011 at 5:10 PM delete

cik bunny plak letak shoutbox kat entry khas untuk shoutbox. Bukan apa, untuk meringankan blog. nway cik bunny mesti singgah blog yang tinggalkan jejak =)

avatar
November 6, 2011 at 6:03 PM delete

PERLU LETAK.sebab senang org lain nak tinggal link,dan kt pon bile pergi blog org lain,kt boleh letak link kt.trafik pon blh dpt dari situ gak kan.. :)lgipon sesetgh org malas nak komen kat entri,die pon just komen kat shoutbox.lagi satu,kt ada buat tutorial,dgn shoutbox je cara paling senang nak tnye/bgi jawapan..kdg2 malas sgt nak komen kat entri..

avatar
miss nurzaty
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:05 PM delete

rasanya perlu..coz kita bleyh la knal blog laen dgn link yg kt shoutbox tuhh....

avatar
Faris Ris
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:12 PM delete

bagi ris .. perlu sbb apbila org follow .. dia akn tulis kat shoutbox untuk follow dia blik ..

avatar
Sheera Razak
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:16 PM delete

Perlu sangattt! Sebab kan bagi Sheera, sng nak tggalkan link supaya nak blog walking. Kalau nak tinggalkan link kat entry susah kan? Mana tau ade yang terlepas pandang. Tapi kalau Shoutbox yang berat punn tk best jugakk. Buat yg simple2 jee baru sng org nak taip. Tkdela tnggu Shoutbox nak keluar lelama kann haaa.

avatar
Farah Azurah
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:28 PM delete

shoutbox mudah laa kak..lagipon cept sikit nk comment pape ..

avatar
Ini Kisah Tia
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:04 PM delete

perlu .. tak semua ada masa nak baca entri kita . so , mereka guna cara blogwalking untuk minta kita singgah balik blog depa :)

avatar
noraauliyya
AUTHOR
November 6, 2011 at 9:11 PM delete

lyssa, bg akk la kan.. better ikot citarasa sendiri, kalau lyssa rasa penting bg lyssa, lyssa letak la.. kalau lyssa rasa xda gunanya..lyssa buang..
hehe

avatar
azelyusoff
AUTHOR
November 6, 2011 at 9:41 PM delete

masih baru dlm dunia blog ni dan tak ade shoutbox lagi.
teringin jugak nak letak tapi tunggu dulu la kot. UV pon hidup segan mati tak mau je...
:)

avatar
syahirahfs
AUTHOR
November 6, 2011 at 9:50 PM delete

@Miss Nurul Atikah setuju dgn jawapn cik atikah :)

avatar
November 6, 2011 at 10:09 PM delete

lyssa,,cmne awk wat yg background die tu..ketomey la,,hehe...^^

avatar
November 6, 2011 at 10:50 PM delete

shoutbox 2 perlu.. byk kpentingan nye . tpiiiii ta suka CBOX... :P

avatar
November 7, 2011 at 9:44 AM delete

Pada sis ianya adalah PERLU.Kecuali blog Ben je dan Abg Gedek je.Kalau tak nak bw pun tak seronok.
p/s:Sis dah tukar chatbox ke shoutbox.Bila Lyssa nak dtg shout?

avatar
November 7, 2011 at 10:00 AM delete

saya rase perlu
tapi saya tak buat :) hehehe
sebab tak paham mcm ne nk guna kn nyee ^^

avatar
November 7, 2011 at 11:59 AM delete

sudah tentu la perlu kaklysa. kan senang kita berkenalan dengan rakan bolger kita.. :)

avatar
aqilah
AUTHOR
November 7, 2011 at 2:39 PM delete

Qila rasa mmg perlu ...
byk kepntingannye ... :)

avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
November 7, 2011 at 3:12 PM delete

penting.salah satu cara tinggal jejak.leh inform dah follow.leh bagitahu pe2 news,leh kenal blog baru yang datang.boleh dikira permulaan perkenalan blog.hope lyssa n blog femes juga blog lain kekalkan shout box.

avatar
November 10, 2011 at 7:36 AM delete

ntah ya..tgk komen di atas semua ckp perlu tp akak x gemar lak shoutbox nih..bg akak kalau org nk tinggal jejak kt blog akak tinggal aje kt ruangan komen..sbb blog ditulis kan utk dibaca..kalau malas baca atau mungkin blog tu kita x rs best nk baca x yahla folo kan..kalau setakat tinggal jejak i folo u, u folo me bacak apa guna..

avatar
MalIqmal
AUTHOR
December 1, 2011 at 12:03 AM delete

Sy rasa penting. Tapi sy tak letak kat blog sy sebab shoutmix sekarang ni dh baru. Tak dpt org letak url blog dieorg. Sy suka guna shoutmix je. Yang lain tak mo. Hehe. :)Itulah muntahan pandangan sy. PEACE YO

avatar
adeq noreen
AUTHOR
January 7, 2012 at 4:21 PM delete

xde keluar pon yg klik sini ?

avatar
January 20, 2012 at 1:16 AM delete

salam lyssa...
fara ada problem tntg shoutbox tu...
fara xdpt nk log in...
klu nk buat rgister lain pun mcm xboleh je...
mcm mna yea???
hrp lyssa dpt bantu fara...

avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 7, 2013 at 11:25 AM delete

Ada. Sng nak BW blog org. Skodeng apa yg patut. :P

avatar

Google+ Followers