BlackBerry Curve 9300 vs Samsung Galaxy S

Gadis Kidal Berceloteh...
07/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Seperti yang korang tahu , dalam ENTRY INI Lyssa ada bagitau yang Lyssa lepak berkarokk with family Lyssa kan ? huhu . (Entry Suara Sumbangg tuu .. hehe) . Now pulak , Lyssa nak share , sebelum berkarokk .. ke mana destinasi yang Lyssa tuju . Mana lagi lahh kalau bukan Kompleks Bukit Jambul (BJ) , kan ? Ishk ~ dah sebut dah dalam entry tuu :)


Tujuan berjalan - jalan kami ke BJ sebenarnya nak mencari HaNdFone mama . Sebab dia nak beli henfon . Jalan ... jalan ... jalan ... Opppp ! Terjumpa satu kedai ni haaa . Nampak sorangg laki 20-an .. berbaju hijau .. berambut perang .. tinggi .. tuff .. hencem !! Fuhh .. Macam Awal Ashaari gitu ... Bukan Ben Ashaari ye . hehe :) Perghhh . Terus je berhenti kat kedai tuu . Terbeliakk mata Lyssa tengok muka dia haaa . Serius ! Berdebar - debar pulak hati nihh . hahahaha~


Opss ! Terlebihh sudahh . Dia tanya kat abah Lyssa .. 

"Nak apa abang ?"

Hee . Abah .. macam biasa lahh . tersengihh - sengihh .. And tanya .. Sony Xperia Ray ada takk ? Err.. Abang hencem tadii , terus bawa keluar henfon tuu . Err. Serius lawa . Dari rumah , mama memang nak henfon Xperia tu pun . hehe . 

TAPI ... !!!

"Abang , baik apa tak payah ambik Xperia Ray ni . Tak berapa elok sangat lahh . Abang cuba tengok Samsung Galaxy S . Perghh . Banyak kelebihannya abang . Serius saya cakap . Abang beli ni .. Comfirm abang puas hati punya lahh !"
Aku neyy , diam je dalam hati sambil berbisik :

"Heyyyish . Pandai benar mamat ni bercakap ehh . Sporting abess . Jadi laki aku syiokk nehh. Opsss ! Saborr . Kau dah berpunya .."

huhu ... Abah cakap :

"Bukan saya yang nak . Orang rumah yang nak . Terpulang pada dia lah nak mana satu pun . Saya bawak keluar duit je "

Mama pun haa. tersengih - sengih . HEHE . Tak tahu nak pilih mana satu .

"Macam ni kak ! Saya boleh bagitahu yang mana satu lebih dia punya kelebihan .. Yang Samsung ni bagus kak ..... blaaabblaaaablaalbalbalbalblaa ~ "

Err . Punya panjang lebar dia explain . Terlopong haa mulut aku dengar dia cerita pasal kelebihan Galaxy S tuu . Belum abis mama pikir lagii , dia bawak keluar satu fon nihh . BlackBerry Curve 9300 . Dia promote pulak dekat abah , suruh beli . Dia kasi murahh ciket . Cincai harga punya . HAHA

Sementara dia promote dekat abah , mama masa tu lah tanya aku and adik aku .. Nak pilih yang mana . Aku cakap :

" Ma , baik mama pilih je Galaxy S tu  . Benda tu memang bagus pun ." (Akai aku nak main Game Angry Bird je punn ) hahahaha~  Adik aku pun setuju jugak . hehe . 

Lepas abis pikir , mama pun cakap lah dia ambik Galaxy S tuu . Yang pasal BlackBerry Curve tu . abah ambekk jugakk . Dia cakap nak bagi kat aku je nfon tu .

"Hah ?? Betul ke nihh abah ??!!!"  

Serius , terkejut pulak bila dengar macam tuuu . Err.. (Dalam hati aku .. Yeyyy !! Dapat henfon baruu . YES! YES!) <<<< Walaupun blackberry je . Bersyukur lah . hehe :)

 
Lepas tu , bukan main happy lah aku . Tersenyum lebor sampai ke tempat karaoke =)

Ni haa dia . Baru Snap tadi :)




KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

60 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
iz
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:08 PM delete

galaxy s memang best pong..

avatar
November 7, 2011 at 10:08 PM delete

Waa..Samsung, ayah kita pun ada...Best nyerr sis..Daapat pon baru..

avatar
eika zulaikha
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:08 PM delete

hee .. cntek la enpon bru kak lyssa .. brtuah akak ye dpat enfon bru .. hehe .. adk pon pkai samsung champ ja .. ahha ..

avatar
Nurul Atikah
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:08 PM delete

Sony plak dah.Samsung lahh ^^ hee.silap

avatar
MR simple
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:09 PM delete

woowww nak2 haha ckp kat ayah lyssa MR simple nak jugak hehe..

avatar
~Jue Aziz~
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:11 PM delete

wow..lyssa ckp kt abh..nak jugak..
aceceh

avatar
NIESA FAUZI
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:11 PM delete

bestnya dapat BlackBerry Curve 9300 . ;D

avatar
NIESA FAUZI
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:12 PM delete

bestnya dapat BlackBerry Curve 9300 . ;D

avatar
Fyfy Liew c:
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:13 PM delete

wah cantik hp! >,< best lah lyssa!

avatar
haniada
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:14 PM delete

wah.. bez nyer kak lyssa dapat nfon baru.. hehe.. #jeles nih :)

avatar
November 7, 2011 at 10:14 PM delete

okies sgt jeles.. ttbe ase na p beli henfon bru skunk gak.. hehe

avatar
November 7, 2011 at 10:14 PM delete

Wah syok habis dapat handphone baru, untung la die hehe :)

JOM SINGGAH & KOMEN : Drama Cinta Elysa Syok Habis !

avatar
November 7, 2011 at 10:16 PM delete

wahh , seronok nya kak lyssa dpt fon baru .

avatar
November 7, 2011 at 10:16 PM delete

bestnye kak lyssa dapat blackberry :) nak nombor pin boley ? haha .

avatar
miss syaniera
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:20 PM delete

untung lha .. na yg purple tuh :)

avatar
myra azraff
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:22 PM delete

ha!
lawak dowh tang angry bird tuh,,>,<

avatar
naf.
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:32 PM delete

wahh bestlah dpt nfon trus.huhu

avatar
November 7, 2011 at 10:33 PM delete

x aci x aci!!!! nak jugak nak jugak!!!!! hwwwwaaaaaaaaaa......
belanje2... =p

avatar
November 7, 2011 at 10:34 PM delete

hehe.akhirnye akk tulis gak pasal akk punye bb ni..hehe..terbaikk..

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:35 PM delete

masa aku belum sampai

T_T

avatar
Apple Pearl
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:42 PM delete

ala..jelesnye..nak juga,,hikhik

avatar
nORDiyana
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:46 PM delete

nak jugak !!! hehe , jeles neyhh .
pinjam boleh ?? :)

avatar
November 7, 2011 at 10:46 PM delete

wahhh, best gilee dapat phone baru :))

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
November 7, 2011 at 11:01 PM delete

untunglah dapat henfun mahal :)

avatar
Syieda™
AUTHOR
November 7, 2011 at 11:13 PM delete

wahhhh untung la orang tu...jeles2!! hahahaa

avatar
farz zull
AUTHOR
November 7, 2011 at 11:35 PM delete

wahh, bagai pucuk dicita ulam mendatang yer tak...org pun nak cari gak henfon baru..hehe

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
November 7, 2011 at 11:51 PM delete

teringat bb yg hilang..rindunya :(

avatar
cinta nazera
AUTHOR
November 7, 2011 at 11:52 PM delete

akak tukar lah dengan mama akak pakai galaxy. ren pakai galaxy s2 :) boleh geng. hahaha

avatar
November 8, 2011 at 12:32 AM delete

Untung lah Lyssa dapat blackberry hiihi :)

avatar
GZ
AUTHOR
November 8, 2011 at 12:40 AM delete

Phone kite same :D

avatar
Addin
AUTHOR
November 8, 2011 at 1:09 AM delete

wah seronoknya dapat phone baru :)

avatar
November 8, 2011 at 8:17 AM delete

Assalamualaikum..
kak lyssa..eya dh gna dh fon bb curve tuh smpai muak dh,,sbb game dye krang menarik..pastu gne i phone 4 lha pulak..^-^ best..ade game angry bird kak lyssa tuh!
sorie..juz nk share!

avatar
misTeaRed
AUTHOR
November 8, 2011 at 8:37 AM delete

monin da kecik...akak dah tagged lyssa....kt sini

http://tirahmaganda.blogspot.com/2011/11/pengalaman-menjadi-blogger.html

avatar
misTeaRed
AUTHOR
November 8, 2011 at 8:39 AM delete

line slow la...asek resubmit je nk tingl link kt shoutbox lyssa...huhu...so, akak tingl sini ea...hihi

avatar
Puteri
AUTHOR
November 8, 2011 at 9:01 AM delete

Wow, best nye :) Sporting lah parents Akak Lyssa :DD

avatar
Alyaa Rahim
AUTHOR
November 8, 2011 at 9:19 AM delete

wahh , bestnye kak lyssa

avatar
RazFiRa
AUTHOR
November 8, 2011 at 9:23 AM delete

wahhh..untunglah dapat fon baru.hehehe

avatar
Suzaira
AUTHOR
November 8, 2011 at 12:45 PM delete

mak aih , untung gila kak ! jeles gila ni . huahuahua ~

avatar
ain dzaya
AUTHOR
November 8, 2011 at 4:16 PM delete

hahaha..untunggla...dapat bb...

avatar
FiHa
AUTHOR
November 8, 2011 at 5:58 PM delete

kite serupe lah lyssa !
BB curve... GENG ! HEHE

avatar
November 8, 2011 at 7:23 PM delete

best nyaa :)
dapat phone baru !!

avatar
♥ J-ATIEEKA
AUTHOR
November 8, 2011 at 8:15 PM delete

kitee pun pakai bb curve 9300 ! bole geng la kak ! hehe

avatar
nurul adlina
AUTHOR
November 8, 2011 at 9:43 PM delete

bestnyer..k lyssa..
hhe... mmg baguslah apa yg disyorkan...

avatar
aqilah
AUTHOR
November 8, 2011 at 9:55 PM delete

untungnya kak lyssa .. :)
best tak pki bb ? mcty best kan ? hha~

avatar
Min ♥
AUTHOR
November 8, 2011 at 10:47 PM delete

handfone kite same , cume sye bb curve 8520 . hehe

avatar
cerita best
AUTHOR
November 9, 2011 at 12:09 AM delete

kak lyssa ...pakjoe nk 1 fon boleh p beli x fon dekat pakjoe pakai duit kak la hehehe belanja la sikit heheh

avatar
arnissa
AUTHOR
November 9, 2011 at 6:06 PM delete

wahh.. dapat BB. best nyer.. :)

avatar
Azwani
AUTHOR
November 9, 2011 at 10:39 PM delete

@Miasaranajwanapelah ramai orang review pasal henpon hari ni. Nape tak review semalam..sebab saya dah terbeli henpon samsung corby yang sngat biasa!~~..kalau tahu lebih awalkan bagus..huhuuuu

avatar
Aqila Saleha
AUTHOR
February 25, 2012 at 6:32 AM delete

Wahh kak lyssa , BB tu kan , sama mcm mak kita punya la !! HOHOHOH

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 17, 2012 at 7:35 AM delete

Knape akak tk curi gmbr abg tue.....

avatar
September 9, 2012 at 8:36 PM delete

BB KAKAK LYSSA SAMA MACAM KITA LAH.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers