Hapuskan Word Verification di Comment Blog . Jom !!

Gadis Kidal Berceloteh...
6/11/2011

.Assalamualaikum !
Peacee ^_^v


Haiii . Ishk . HAHA . Jom kita ramai - ramai hapuskan "Word Verification" nak ? Word Verification ? Menatang apa tu . Korang tak tahu , Lyssa boleh jelaskan . Okey , ada pernah tak korang masuk blog orang lain , then korang nak komen entry diorang , pastu lepas tekan je publish nak hantar , di keluar huruf huruf suruh masukkan . Err . Ada tak ? Menyampah tak ? Alahh ~ macam neyy ...

 

Ishk . Ishk . Serius Lyssa cakap ! Kalau ada menatang ni waktu nak comment blog korang kan , mulalah rasa nak bebai . Rasa nak katuk - katuk je haa laptop neyy . Punya panjang dah kita taip kat comment tuh , tetiba pulak keluar Huruf yang disuruh isi .. haiyyyyy ~ GERAM !

Korang macam mana ? Pernah tak rasa macam neyy ? Lyssa jamin , 99.99 % , tak berapa sukakan Word Verification ni kan ? Nak buat apa lah letak menatang neyy . Bukan nye ada pe pun . Nak komen je pun kan . Serius ! Kalau ada benda neyy kan , terus je tekan pangkah , and malas terus nak comment. haha . Kejam tak kejam . Siapa suruh letak benda alah nih ?

So , sama - sama lah kita hapuskan dengan menye-ting balik kat blog korang tuh . Lyssa ajarkan ye :) Ikot step di bawah :


1. Dashboard > Settings > Comments

2. Scroll Down ke bawah sikit , ada tulis  

3. Korang TICK pada NO .

4. Then , sekarang SAVE SETTINGS ! Mudahkan ? :)

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
NZ Diaz
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:34 PM delete

kat new interface takde benda ni. haha. so nak buat memang kena swith to old dulu. :D

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:36 PM delete

thanks lyssa sebab gtaw kat newbie2..
betul tue..nak komen pown geram..
nanti suh diorang pop up lak..huhu

avatar
Nur Farizan
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:37 PM delete

nice tuto kak lyssa:) love your tuto <3

avatar
Ah Long
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:39 PM delete

TQ lyssa . along sebagai Blogger newbie like entry ni haha

avatar
Arin Namia
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:43 PM delete

Betol tu sungguh menyusahkan...

avatar
Harisya Diary
AUTHOR
November 6, 2011 at 6:44 PM delete

konon2 lah nak jaga keselamatn supaya org tak komen bukan2.. padahal memang org tak kan datang komen..hehehe

bgus entry nih..

avatar
November 6, 2011 at 6:46 PM delete

hey si cantik .. terima kasih di atas tunjuk ajar anda ni .. :D,

jum singgah sini

http://cheritakuhzara.blogspot.com/2011/11/raya-haji.html

avatar
Juliet_iRa~"
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:02 PM delete

yeee..btol2 tu..

sokong 100% ;p

those y ada word verifi tu, tlg ubah k..heeee

salam aidiladha..:D

pss : jom join my GA! dpt ole2 CAMERON tau!:))

avatar
Apple Pearl
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:04 PM delete

salam..lyssa,nak tnya,napa erk ade half blogger,lmbat btul loading nye bla msuk kat blog dia..?bleh bg tips x supaya para pelwt x tggu lma..?kdang2 mlas nak visit bla dah lmbat loadingnye..

avatar
Ana Farhana
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:23 PM delete

ishhh rasa mcm x jd nk komen je bole ade bnd nih..

avatar
November 6, 2011 at 7:44 PM delete

Thank Kak Lyssa , Nita dah lama dah carikk2 tuto nak buang benda alah yang menyemakkan tuh . Thank sangat2 !

avatar
Qaseh Aryana
AUTHOR
November 6, 2011 at 7:47 PM delete

tengs kak lyssa...info yg bgune...

avatar
adeyla
AUTHOR
November 6, 2011 at 8:21 PM delete

wahh..tenkiuu :D btw kak,
you r tagged :)
http://dylaadila28.blogspot.com/2011/11/tag-fitrah-masery.html

avatar
noraauliyya
AUTHOR
November 6, 2011 at 8:29 PM delete

betul2 tak suka bila komen ada menda alah ni.. menyampah.. tp kebanyakanny blogger bru lah ..jd ada dikalangan mereka tak tahu..

avatar
mizah
AUTHOR
November 7, 2011 at 12:58 AM delete

hihi dh hapuskan dh ptg tdy..btw tenkiuu!!

avatar
smilenajah93
AUTHOR
November 7, 2011 at 8:04 AM delete

btul2 sys~ geram btul kot ~ hee

avatar
ira khairi
AUTHOR
November 8, 2011 at 2:30 PM delete

tanks...mari kita hapuskan..hehe

avatar
Princess Leo
AUTHOR
November 9, 2011 at 5:06 AM delete

salam..
lisa tanx 4 de tutorial
blom abis blaja ag, nie tgh m'updte lg..hehe
lw free follow lah blog akq ye
princessle0.blogspot.com

avatar
Hanisa
AUTHOR
November 21, 2011 at 8:58 PM delete

Tx lyssa, coz ajrkn sye.

avatar
Aina Shafi
AUTHOR
November 28, 2011 at 6:31 PM delete

thanks kak lyssa. memang terasa nak hentak kepala kalaui benda tuh ada :)

avatar
December 1, 2011 at 9:46 AM delete

Tutor yang bagus sekali, dan sangat membantu. Kunjung balik di http://subhanagung.net terima kasih kawan...

avatar
huda
AUTHOR
December 17, 2011 at 8:56 AM delete

tau tak apa. sakit jiwa nak letak word variation tuh. huhuuu

avatar
December 19, 2011 at 8:12 PM delete

ohhh..kat situ rupanya..
Thamks Lyssa

avatar
Noor Zawanah
AUTHOR
December 27, 2011 at 4:36 PM delete

hahahaha pandai la kakak lyssa

avatar
Fiksyida
AUTHOR
March 1, 2012 at 10:29 AM delete

Thankyou lyssa..
try comment kt blog i tgk..ada lg x..hehehe...thankyou...

avatar
Tulip Ungu
AUTHOR
November 16, 2012 at 4:54 PM delete

terima kasih..sangat membantu :)

avatar
December 27, 2012 at 1:50 PM delete

Kak Lyssa.. Camne blog kak lyssa rmai traffic ?? Boleh tak buat tuto please :')

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 13, 2013 at 10:06 PM delete

sume org wajib buat ehh ? kalau camtu sy buat gak laa :P

avatar
cik siti
AUTHOR
February 5, 2013 at 8:32 AM delete

Tq kak lisa..dh buang benda alah tu.. :)

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 9, 2014 at 4:07 PM delete

Har din webbplats har en kontaktsida? Jag har en tuff
tid att hitta den , men jag skulle vilja skjuta dig en e-post .
Jag har några idéer för din blogg som du kan vara
intresserad av att höra . Hursomhelst , bra blogg och jag ser fram emot att
se den utvecklas över tiden .

Feel free to visit my homepage - kasino, tedxvasastan.se,

avatar
Emy Effendi
AUTHOR
September 29, 2015 at 9:28 AM delete

singgah sini dan buat :) hehehe
thank you kak.. hehehe

yang ni "Comment Moderation" utk apa ye kak?

avatar

Google+ Followers