Tutorial : Sidebar Macam Lyssa

Gadis Kidal Berceloteh...
14/11/2011

.Assalamualaikum !


Heyy . Heyy . Lama rasanya Lyssa tak buat tutorial . Betul tak ? AHAA . Hari ni tiba - tiba pulak terajin nak buat . Tutorial kali ni , Lyssa nak ajar korang .. macam mana nak buat sidebar macam Lyssa . Lyssa akan ajarkan nak buat untuk content nya ya . BUKAN TITLE SIDEBAR . Alahh . Yang ini ....

 


Yang boleh letak background warna pink tu .. Dengan bordernya sekali . hekhek :D
Tapi perlu diingat , TUTORIAL ini HANYA boleh digunakan untuk HTML/JAVASCRIPT je taw ?
1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScrip

2. Copy Kod Di Bawah ini :

<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed #000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>

Masukkan apa -apa kod , ayat korang , dan ape saja lah di sini okeyy ?
 
</div>


* Warna merah = Kod untuk warna background
* Warna BiruKod untuk warna border
* Bold Hitam = Masukkan kod apa - apa je (shoutbox , iklan , follower)

Kod Follower Boleh ikot tutorial INI :) Ambik kod DARI SINI !!


>>>  Kod Warna , orang boleh dapatkan DI SINI !!!

Senang je kan ? Korang try lah ye ! :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

190 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Cik Nynna
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:24 PM delete

salam :) nak cuba tgk jadi ka xjadi xpnh buat pon ..first tyme :)

avatar
scha (:
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:27 PM delete

yeaah da jumpe pom ! thankyouu kaq lyssa . ;'D

avatar
November 14, 2011 at 7:27 PM delete

thxx kak lyssa..nilah yg saya nk dari duluuuu lagi...love u!!

avatar
smilenajah93
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:29 PM delete

thanks sys ~ nnt nk try ye :)

avatar
Nurul Athirah
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:31 PM delete

tq,kak lyssa da lme crik tutorial ni.. :)

avatar
Ina Amyza
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:33 PM delete

Kak , yang ayat tu , boleh gantikan dengan kod ke ?

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:33 PM delete

THANKS kak lyssa comel...

avatar
November 14, 2011 at 7:34 PM delete

wah hebat.. gne kt add a gadjet jew..

avatar
NZ Diaz
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:40 PM delete

Lyssa,
"border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"
can be simplified to "border-radius:20px;"

kan lebih elok kalau buat:
"border-radius:20px;
-moz-border-radius:20px;
-webkit-border-radius:20px;"

tapi kan, kenapa kau tak buat:
"border-radius:0px 0px 20px 20px;"
untuk buat dia jadi atas rata, bawah ada radius. :O

avatar
November 14, 2011 at 7:42 PM delete

tuto baru ^^ meyo dah cuba dh . . thnkie kak lyssa

avatar
eyka saja :)
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:43 PM delete

sys , mcm mane nk crik kod yg blod hitam 2?

avatar
Nur Raudah
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:46 PM delete

kak mcm mne nak wat mcm tu..tpi untuk follower??

avatar
Gwen Williams
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:55 PM delete

Hi kak Lyssa. I'm first comment. Muahahahaha thanks tau, ^^ menjadi

avatar
November 14, 2011 at 7:58 PM delete

tk jdi pun kak lyssa. yg code tu msok kan suma dlm 1 Html/Javascript ke ?

avatar
nini
AUTHOR
November 14, 2011 at 7:58 PM delete

sys , thankzz , dah jadi .. love u so much !!

avatar
November 14, 2011 at 8:00 PM delete

Hye lyssa...Aini nak tanyalah mcm mane nak pisahkan tajuk sidebar dgn border sidebar.

avatar
Shafiqah
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:05 PM delete

kak,tak brapa nak phm la , mcm mana nak masukkan follower semua tu . .bukan ada code ke . . .

avatar
Ezze ZieZie
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:13 PM delete

Kalau nk ltk butang follower mcm mana ? Letak butang follower dlm tuhh . Ajar ya kak .

avatar
nini
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:19 PM delete

sys , nak tya , klau kita privatekan shoutbox tu , kita na cek kat mana ?

#bdx bru blajar

avatar
Hizatul
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:19 PM delete

Wah! Thanks Kak Lyssa..nnt nak try lah :)

avatar
November 14, 2011 at 8:28 PM delete

kak lyssa cne nak wat tuk bahagian follower punye? :)

avatar
eNaL_WaNie
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:32 PM delete

macam mana nak amek kod utk follower ??

avatar
November 14, 2011 at 8:39 PM delete

kak Lyssa mcm mana nk masukkan kod old entry yg mcm kak Lyssa ?

avatar
Apple Pearl
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:39 PM delete

Makasih lyssa..lama dah cri tuto nie..tp xpnah jmpa plak..

avatar
Apple Pearl
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:39 PM delete

Makasih lyssa..lama dah cri tuto nie..tp xpnah jmpa plak..

avatar
November 14, 2011 at 8:44 PM delete

wah,nice tuto :) nak cube tp pkai classic template err -.-

avatar
Fezzy Sha
AUTHOR
November 14, 2011 at 8:45 PM delete

Hai lyssa..
Thank k..dh try buat..cantik...
Tapi cam nk buat untuk kotak follower, blog archive n bloglist?

avatar
November 14, 2011 at 8:52 PM delete

Thankyou , :) . it's awesome

avatar
Eyra Myra
AUTHOR
November 14, 2011 at 9:15 PM delete

salam , nk tnye ! saye punye edit HTML ~ cmner nk buat HTML/JAVASCRIP ??

avatar
November 14, 2011 at 9:36 PM delete

Nanti boleh try! TQ Kak Lyssa ! :D

avatar
ShafyqOnlyy
AUTHOR
November 14, 2011 at 9:41 PM delete

nak buat dan memang dah menajdi . <3 this tutorial !

avatar
November 14, 2011 at 10:05 PM delete

baguslah Lyssa.Tak lokek kongsi ilmu.

avatar
Anis Ainie
AUTHOR
November 14, 2011 at 10:08 PM delete

Kak lysa .. bole anis tanya 1 question only ..

avatar
Anis Ainie
AUTHOR
November 14, 2011 at 10:23 PM delete

Kak Lyssa .. nak tnya sket bole ?

avatar
eazzatyB
AUTHOR
November 14, 2011 at 10:49 PM delete

Lysaa can u help me?? hehe tak tahu nak tanya sape dah.. Rasa lysaa je tahu bab blog2 ni :) cm mana nak publish entry kite kat New updates tu? slalu je sy update blog, tapi tak kuwa kat list tuu :(

avatar
Nur Arina
AUTHOR
November 15, 2011 at 12:26 AM delete

Thanks for d tuto. It works :)

avatar
Diyana Ali
AUTHOR
November 15, 2011 at 12:55 AM delete

pndai lyssa bg tuto. huhu

avatar
qiela
AUTHOR
November 15, 2011 at 1:44 AM delete

thanks kak lyssa for the sharings

avatar
November 15, 2011 at 2:08 AM delete

terbaik..nice sharing..nampak kemas dan sweet..hhee


Jemputan khas singgah ke blog chegu zubirBLOG CHEGU ZUBIR

IPAD 2 FREE untuk ANDA

avatar
November 15, 2011 at 3:09 AM delete

Lyssa, macam mana nak hilangkan double title post kat blog ? lepas saya guna tutorial awak , semua menjadi . Tapi , dekat tittle post tuh jadi double . macam mana nak hilangkan ? (: pls , reply .

avatar
November 15, 2011 at 3:37 AM delete

rajin tol....nah flying kiss..hehehe

avatar
_shiDaQiLa_
AUTHOR
November 15, 2011 at 9:57 AM delete

x jd~
bende 2 ad pd title j...

avatar
Mimie Michiko
AUTHOR
November 15, 2011 at 11:20 AM delete

thanks lyssa..dh lama cari tuto nih... :)

avatar
Nia Namia
AUTHOR
November 15, 2011 at 3:07 PM delete

wow cenggitu rupenyer.. menarik la

avatar
AzzaLifeStory
AUTHOR
November 15, 2011 at 4:32 PM delete

wahh. .jadi lah. .tnkss kk lyssa. .

avatar
Cotton candy
AUTHOR
November 15, 2011 at 9:24 PM delete

kak lysa, saya blogger baru and blog saya di updated kpd jenis blog yg baru. nak jadikan yg lama mcm mana yea? nak mcm blog akak. pls help me -____-

avatar
muhammad
AUTHOR
November 15, 2011 at 10:04 PM delete

assalamualaikum..malam kat lisa..
macam mana nak buat widget sidebar macam majalah remaja tu kat blog akak lisa..siap boleh diklik lagi untuk dibaca..tolang yang kak lisa..brabis mncari but..x jumpa...

avatar
November 15, 2011 at 11:15 PM delete

sys , jadi laa . thanks :DD

avatar
cik nony
AUTHOR
November 16, 2011 at 8:29 AM delete

kaka lysa , mcm mne nak buat tutorial nihh untuk achieve dgn about me ?

avatar
November 16, 2011 at 9:18 AM delete

salam..kak mcm mne buat tilte sidebar ye tlng ajar kn....:D

avatar
November 16, 2011 at 9:20 AM delete

salam..kak mcm mne buat tilte sidebar ye bleh tlng ajar kn...

avatar
November 16, 2011 at 12:25 PM delete

salam..
akak mcm mne buat tilte sidebar bleh tlng ajar kn..
pleasa...

avatar
MadaM LaLa
AUTHOR
November 16, 2011 at 4:51 PM delete

untuk kamu..terima kasih banyak ye..

http://mdmlala.blogspot.com/2011/11/keranamu-blog.html

avatar
FiHa
AUTHOR
November 16, 2011 at 7:28 PM delete

jadi !
thanx lyssa =)

avatar
FiHa
AUTHOR
November 16, 2011 at 7:50 PM delete

lyssa, kalo tok bloglist n follower cmane ye ?

avatar
November 16, 2011 at 8:33 PM delete

Yeah.. Jumpa pun tuto ni ! dah lama cari :) thanks kak lyssa

avatar
Nur Kamalia
AUTHOR
November 17, 2011 at 12:19 PM delete

LYSAA!!tHAnks ntOk smua tutOrial yg lysaa bg tu,

leya buat smuanya blajar dr tutOrial lysaa, thanks taw, keep it up!!

btw, kamu cOmel !hahha

adioOs!!

avatar
Faz Abas
AUTHOR
November 17, 2011 at 1:07 PM delete

owh, tq. suka masuk sini sb acik mmg buta "IT", boleh cuba buat nanti :)

avatar
cancer gurlz
AUTHOR
November 17, 2011 at 1:25 PM delete

tengss dik..akak amek...love it.... <3<3<3

avatar
~Tyra~
AUTHOR
November 17, 2011 at 3:18 PM delete

yey ! da lama nak cari tutorial nie ! thankss sis ! :)

avatar
November 17, 2011 at 4:37 PM delete

lysaa buat 2 mmg lah boleh..tapi camne nak uat n letak about me2 n gambo2? xleh pon (t__.)p~

avatar
November 17, 2011 at 4:37 PM delete

lysaa buat 2 mmg lah boleh..tapi camne nak uat n letak about me2 n gambo2? xleh pon (t__.)p~

avatar
November 17, 2011 at 9:41 PM delete

cam ner nk kecik kan saiz background kt blakang tu??

avatar
shab
AUTHOR
November 18, 2011 at 9:59 AM delete

Latest News Updates Bollywood, Hollywood, Dating & Fashion
Online Bollywood News and Reviews
http://www.onlinebollywood.net/

avatar
nurul adlina
AUTHOR
November 18, 2011 at 1:31 PM delete

tq k.lyssa.. dah jadi dh.. hhe~

avatar
November 18, 2011 at 8:42 PM delete

samalah kite jugak... nak cuba dulu... all the best... keep it up... oh yeah...

signature saya: http://nukeufo89.blogspot.com

avatar
November 18, 2011 at 11:14 PM delete

anda di tag!!!!!

http://farafabulous93.blogspot.com/2011/11/jom-main-game-tagged.html

avatar
it's me!
AUTHOR
November 19, 2011 at 12:22 AM delete

da cube da ! jadi,thx utk tuto nihh :D

avatar
n0raziera
AUTHOR
November 19, 2011 at 10:08 AM delete

kak lyssa tolong buat tutor header ke tepi..saya cuba cari tuto tentang nih tp semua tak jadi..pless

avatar
Shafizza Hana
AUTHOR
November 19, 2011 at 2:13 PM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa... Nak tanya ni, macam mana Kak Lyssa buat "http://lyssasecret.blogspot.com" ke "lyssasecret.com" ?

avatar
eka
AUTHOR
November 19, 2011 at 4:34 PM delete

kak lyssa knp lama tk apdet . bukak-2 asyik entry yg nie jee . rindu laa , hewhew :D

avatar
November 19, 2011 at 7:24 PM delete

akak nape ta jadi . sya ta phm laa :'(

avatar
saia_Fatin (:
AUTHOR
November 21, 2011 at 1:38 PM delete

Lyssa tak jadi pun saya buat :(
mcm mna nak buat dia? :O

avatar
November 23, 2011 at 5:42 PM delete

kak lyssa cm ne yg kod follower 2...x bape phm larh....

avatar
Anyzz Mohd
AUTHOR
November 27, 2011 at 1:06 PM delete

K.Lyssa . saye amek tuto k.lyssa detak dalam blog saye k . ni link nye
http://anisakmal.blogspot.com/2011/11/sidebar-macam-anyzz-d.html

avatar
November 28, 2011 at 12:36 AM delete

sys lyssa . nak tanya . mcm mana nak tukar size dy ? kcik sgt lah .

avatar
November 28, 2011 at 12:37 AM delete

sys lyssa . nak tanya . mcm mana nak tukar size dy ? kcik sgt lah .

avatar
November 28, 2011 at 4:49 PM delete

hye..kak lyssa cm ne nk wt tilte sidebar cm kak lyssa bole tlng ajar kn..:D

avatar
fazzli
AUTHOR
December 2, 2011 at 12:27 PM delete

@Mawar iman Berjiwa Hamba kak lyssa kod yg mana kene tuka utk lebarkan background sidebar tu

avatar
December 5, 2011 at 11:18 AM delete

thanks cecangad kak lyssa !! jadi :) tuto senang nak ikowt :) HIHI .

avatar
farra
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:31 PM delete

akak , border diaa tuh besar sangad la .. cammanaa nak gaii dea ikud size isi kat dlm diaa tuh ?

avatar
farra
AUTHOR
December 7, 2011 at 3:35 PM delete

camna nanak bagii boder tuh mnjadi kecik ikutt isi kat dlm diaa tuh ?

avatar
Miss Ayuni
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:42 PM delete

@secret . private .kak lyssa saye wat x jadi la... bile saye tekan save die cume border je tulisan die hilang...

avatar
December 16, 2011 at 5:15 PM delete

kak lyssa mcm mne na buad sidebar kita jarak sedikit drpd sidebar yg len??

avatar
Alia Syafiqa
AUTHOR
December 16, 2011 at 6:25 PM delete

@Fezzy Sha Thanks sys :D tapi macam mana nak buad kat blog archive ?

avatar
Nur emma
AUTHOR
December 16, 2011 at 8:09 PM delete

cemana nak buad bOder kat fllowers ehh ? takk bOleh pOn . :)

avatar
iela
AUTHOR
December 19, 2011 at 12:46 PM delete

kak lyssa macam mane nak letak image dalam sidebar macam kak lyssa tu ?
kene cari kod ke ? tolong ye kak lyssa,saye ni tak pandai sangat..

avatar
hanan pieqa
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:23 PM delete

betol betol cantik ^^ suke nih !

avatar
December 20, 2011 at 8:31 PM delete

sis.tq 4 da tuto...btw,cm mner nk buat sidebar yg mcm niyh tp x mlengk0ng....dyer k0tak mcm sis pnyer..mcm mner erk??hope sis bls

avatar
choon hee
AUTHOR
December 22, 2011 at 12:47 AM delete

salam...kak lysaa mcm mne nak buat tutorial ni utk blog achive, follower and about me...please bghtu sye...

avatar
Unknown
AUTHOR
December 22, 2011 at 8:45 PM delete

salam , kak lyssa :) macam mna nak buat title untuk sidebar ? tolong ajarkan :)

avatar
lisa blossom
AUTHOR
December 29, 2011 at 12:40 PM delete

kak lyssa . mcm mna nak letak dekat about me ? lisa pnya about me gna add gadget then use picture pnya . bkn mcm kak lyssa pnya tutorial .

avatar
December 30, 2011 at 5:15 PM delete

Kak lyssa . Thanks ! dah menjadi :) cantik lah sidebar macam kakak lyssa . Hehe . Thanks sangat ! dan thanks jugak sebab dah buat freebies " fly up " . Dah lama carikk tau :)

avatar
mizsdamya
AUTHOR
December 31, 2011 at 11:51 AM delete

kaq lysa , macam mana nk buat border dekat sidebar ?

avatar
ain soofiyah
AUTHOR
December 31, 2011 at 4:14 PM delete

wah, thanx k. lisa.. lme dh cri kod nih

avatar
SyafyNajihah
AUTHOR
January 8, 2012 at 6:08 PM delete

Kak Lyssa, camne nak cari kod utk bloglist?

avatar
Ck Syaa ツ
AUTHOR
January 12, 2012 at 7:16 PM delete

kak lyssa.. mcm mane nak boder tu betul2 petak?? tak nak yg melengkung...

avatar
ameerasidi
AUTHOR
January 13, 2012 at 4:33 PM delete

thank..lysa..sye da gunekn tutorial nie..hehe

avatar
Doodie;)
AUTHOR
January 21, 2012 at 11:15 AM delete

kak lysaa , mcm mane nak ade kan shoutbox ek ?

avatar
Fieka
AUTHOR
January 22, 2012 at 5:50 PM delete

sis, mcm mna ye nk wat sidebar backr0und guna gmbr??

avatar
luvellecia
AUTHOR
January 26, 2012 at 4:32 PM delete

Hye Kak Lyssa..Saya nk tanya cam mna nk letak bnda tuh kat bhagian Blog Archieve??

avatar
aima mawaddah
AUTHOR
January 28, 2012 at 5:30 PM delete

salam ^^ kak lyssa tau x camne nk wat atau gne blogskin?? tlong ajar kan!!

avatar
aima mawaddah
AUTHOR
January 28, 2012 at 5:56 PM delete

salam..kak lyssa tau x camne nk wat atau gne blogskin??tlong ajar kan!!

avatar
liyanazahirah
AUTHOR
January 29, 2012 at 10:37 AM delete

KAK LYssa cmne nk buad tuto ni utk blog achieve ngn bloglist ?

avatar
Shaky Shake
AUTHOR
February 2, 2012 at 4:15 PM delete

lyssa, dah jd, tp boleh adjust size x? lebar sgt, jd cacat blog shake tuh.

avatar
NurFiqa
AUTHOR
February 5, 2012 at 12:32 PM delete

salam kak lyssa :) akak, macam mana nak letak gmbr ekk kat sidebar mcm nii? saye nak buat "little disclaimer" :)

avatar
Azizah Jelani
AUTHOR
February 7, 2012 at 4:09 PM delete

Hai , Mcmmne nak buat tanda yg ada nama Lyssa lepastu ade love .. PINKY . Maksud sye , yg Jalan2 tu .. ANak panah lah senang , Ade nama Lyssa .. Tolong buat tuto mcm tu ? Boleh sye ikut .. Terima Kasih .. :)

avatar
Azizah Jelani
AUTHOR
February 7, 2012 at 4:10 PM delete

@aima mawaddah Senang aje .. Sye boleh tolong ajarkan kalau awk nak .. Kalau xnak pun xape :)

avatar
Honeydewjuice
AUTHOR
February 20, 2012 at 1:06 PM delete

lyssa .. cmnerr plk ek klw nk wt border utk title sidebar n title post?? confius arr ..cm tk leyh jerrr..

avatar
Yena oche
AUTHOR
February 21, 2012 at 10:02 AM delete

salam..tengs alot, banyak membantu.. tengkiu so much girl :)

avatar
Qhairunnisa J
AUTHOR
February 28, 2012 at 7:19 AM delete

: terima kasih kak lysa , bnyak saya guna tutorial kakak & bahan3 kakak , maaf & tenkiu :)

avatar
March 2, 2012 at 5:46 PM delete

macam mane erk nk buat bckground yg mcm kt ats ni utk gambar, recent poxt, recent comment erk?? kna ambik url kt mne??


tq

avatar
Ana Khadijah
AUTHOR
March 3, 2012 at 1:22 PM delete

assalamualaikum ..kaq Lyssa,sy ad follow tuto ny..mnjd ..:)
tp sy nx tny,lau utk bloglist cmne ea .?sme jer taw pn lain crenyer.?hope ley ajrkn ..thanx a lot ..^^

avatar
anis
AUTHOR
March 13, 2012 at 10:03 AM delete

kak lyssa mcmmne nk dptkan kod follower .. x phm la ssh sgd.. knpe google friend connect to x de ponn ?
boleh tolong x ?

avatar
Hana Hashim
AUTHOR
March 21, 2012 at 3:05 PM delete

thanks,,,tp susa lah nak wat tuto ni.. ;( hmm kalau lah saye expert cam lysa..

avatar
March 30, 2012 at 2:05 PM delete

kak lysa blogger saya macam ada tanda edit tuhh.macam mana saya nak hilangkan ? ni url blooger saya http;//fatehahkarim/blogspot.com

avatar
April 9, 2012 at 8:57 PM delete

kak lyssa.. cmne nak edit saiz.. kciq sangat la.... nak letak cbox..

avatar
April 24, 2012 at 3:30 PM delete

salam..lyssa,org ambik ye..tpi cam ne nak wat tjuk bckground ea??cth gadget jam kan,nak ltak bckgrnd utk tjuk dye..leh ajar??

avatar
DaYiNi
AUTHOR
May 6, 2012 at 10:21 PM delete

yeayy . time kaseh :)

avatar
Anis Sara
AUTHOR
May 20, 2012 at 6:08 PM delete

Kak Lyssa . Ianya tak menjadyy lahh . :'(

avatar
May 28, 2012 at 10:48 AM delete

Assalamualaikum kak lyssa . kenapa saya punya tak menjadi ? saya dah ikut step .

avatar
May 28, 2012 at 10:51 AM delete

Assalamualaikum ka lyssa . kenapa saya punya tak menjadi padahal saya dah ikut step ?

avatar
NAL
AUTHOR
June 1, 2012 at 12:12 PM delete

Lyssa. Mcm mana nak ubah size?

avatar
Naquiah
AUTHOR
June 2, 2012 at 12:50 AM delete

lysa..shoutbox sy xmenjadi..title sidebar pn same.

avatar
June 13, 2012 at 10:16 PM delete

npe kod tu ketepi sgt??????????waduh3

avatar
Auni Nasyieha
AUTHOR
June 19, 2012 at 3:30 PM delete

kak lyssa macam mana nk buat garis putus2 kat sidebar tu ?

avatar
wa aQashah
AUTHOR
June 24, 2012 at 5:54 PM delete

salam.. lyssa,mcm mane ye nk buat border mcm title sidebar tu??? cantik lah.. berkenan nk buat juga... :)

avatar
Larra Nizam
AUTHOR
July 5, 2012 at 6:48 PM delete

okayy,, jadi sudahh.. thanx ^^,

avatar
July 20, 2012 at 4:39 PM delete

thanks kak. helpful gila!

avatar
July 21, 2012 at 4:36 PM delete

kalau background warna nya transparant ada nggak? saya lagi ingin yang warna background yang transparant. thanks..

avatar
July 21, 2012 at 4:49 PM delete

kalau border sidebar nya langsung jadi semua gimana ya? biar nggak usah satu-satu ngasih kode itu. Karena banyak banget gadget di sidebar saya. tolong ya bantuan nya. thanks...

avatar
Misz Mieza
AUTHOR
July 22, 2012 at 10:25 PM delete

Salam Lyssa! Nak tanya sikit.. Cemana nak masukkan bloglist, blog archive, & follower ke dalam border macam kat atas ni? Yang lain2 MM dah buat.. Cuma tang yang tiga tu jer tak reti nak buat.. Huhu.. Tolong ye.. Mekacih! ^_~

avatar
keychix
AUTHOR
October 13, 2012 at 12:41 PM delete

salam..kak lysa, xjadi pown :'( hmm..mcm manaa nie ?

avatar
October 13, 2012 at 1:43 PM delete

kak lyssa , knape x mnjadi ek ?

avatar
si gadis ayu
AUTHOR
November 30, 2012 at 4:19 AM delete

dear...i da try, mmg menjadi...tenksss =))

avatar
FaThiAh SaNi
AUTHOR
December 16, 2012 at 11:45 PM delete

@si gadis ayu awak , mcm mana yg bold hitam tu ? tak paham part yg tu je . tolong plisss ><

avatar
December 21, 2012 at 2:40 AM delete

yeay.... jadi dah... terima kasih na... :)

avatar
AINUR ATHIKAH
AUTHOR
December 25, 2012 at 1:53 PM delete

Terima kasih. Dah buat dah. Cubalah lawat blog saya hasil daripada tuto kak LYSSA. boladuri.blogspot.com

avatar
December 25, 2012 at 3:37 PM delete

salam lyssa ~ thank you for the tutor . sya dh cba . tapi sya sdikit kliru sbb blogger skrg lain ckit . mcm mna plak bgi yg pkai "revert classic" . untuk buat sidebar mcm lyssa ?

avatar
ayin
AUTHOR
December 25, 2012 at 3:40 PM delete

salam lyssa . thank you for the tutor . sya dh cba , tapi sya kliru sbb blogger skrg lain ckit . mcm mna plak bgi yg pkai revert classic ? ble ajar sya design blog ?

avatar
Nurul Anisah
AUTHOR
December 26, 2012 at 5:31 PM delete

Dah jadi.Terima kasih kak Lyssa :)

avatar
January 3, 2013 at 7:38 PM delete

Salam,,tq for d tutor,,da try wat tp x jd lar,,npa ek??

avatar
Shaz miraie
AUTHOR
January 7, 2013 at 4:08 PM delete

delay btol la..kite baru terjumpa tutor ni..anwy, thank once again dear

avatar
March 11, 2013 at 10:52 PM delete

Assalamualaikum..kak lyssa,mana nak dpt kod untuk follower 2 yer?? sya dah buka link utk kod follwer yg akak bgi 2 tpi tak dpt jga..please..

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 17, 2013 at 9:57 PM delete

salam kak lyssa..sy nk tnye cm mne nk buat title sidebar bersambung dengan sidebar..please..reply my comment thank you :)

avatar
March 17, 2013 at 9:57 PM delete

hai kak lyssa cm mne nk uat title sidebar bersambung dengan sidebar???

avatar
Syaz
AUTHOR
March 17, 2013 at 9:59 PM delete

slm akak cm mne nk uat title sidebar bersambung dgn sidebar?

avatar
gadis salju
AUTHOR
April 29, 2013 at 12:33 PM delete

salam kak lyssa.. macam mana nak buat border kat sidebar untuk follower? mcm yg kak lyssa buat tuh. tak taulaa. tolong boleh? T_T

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
May 24, 2013 at 12:49 PM delete

Jadiiii ~ thanks kak lyssa :*

avatar
June 2, 2013 at 12:10 AM delete

Akak! Help me! Sekarang kan yg edit HTML tu dah baru kan? Dah takde tempat tick expand widget. How can do your tutor? Kita dah buntu dah ni >,< Hancur blog kita~ /balas comment ni, at my blog at askfm atau dekat twitter kita je @AidaFaridahh/ Kamsahamnida!

avatar
hidayah seman
AUTHOR
June 26, 2013 at 12:32 AM delete

camne nk rapatkan sidebar title ngan sidebar post? tq

avatar
hidayah seman
AUTHOR
June 26, 2013 at 12:33 AM delete

camne nak rapatkan sidebar title ngan post dia?

avatar
October 19, 2013 at 6:25 PM delete

Salam Kak lissa . Mcm mna nak letak gambar and caption dalam side bar tu ye ? Harap dpat membantu . Terima kasih :)

avatar
Lyn Jack
AUTHOR
October 25, 2013 at 12:42 PM delete

Hi, saya nak tanya mcm mana nak sambungkan tajuk sidebar dgn border sidebar mcm blog lyssa ni. thanks

avatar
November 28, 2013 at 8:50 AM delete

kak lisa. yg ayat tu tajuk sidebar ke ayat kt dalam sidebar tu?

avatar
MiSs L!a
AUTHOR
December 28, 2013 at 9:46 PM delete

thnks luysa..ia sgt mmbntu...tp knp dh x boleh jd followers lysa? dh pnuh erk ?? tp x pe..your tip sgt2 mmbntu...thnks again ya

avatar
Coffee
AUTHOR
February 1, 2014 at 11:05 AM delete

akak , border tu dah jadi , tpi macammane nak buat yg perkataan like this tu ?

avatar
ZAILINA BASIT
AUTHOR
February 15, 2014 at 4:17 PM delete

haii kak lysa . sy nak tanyaa mcm manaa akak rapatkan antara border title sidebar dengan border sidebar yg ptus2 tu ? hehe faham takk . alaa susah nak expain ..

avatar
Miss FMZ
AUTHOR
February 17, 2014 at 3:55 AM delete

@scha (: akak,, x boleh la,, acener nie...

avatar
June 9, 2014 at 10:55 PM delete

nice blog.. sila kunjungi http://pengetahuanpro.blogspot.com ...thanks

avatar
abcdefghajar
AUTHOR
June 22, 2015 at 6:16 PM delete

Assalammualaikum. Hai kak lyssa :) tuto akak bnyk yg menjadi. comel sgt kak :) terima kasih tau tau.

avatar

Google+ Followers