Bahu Ditembusi Pagar Akibat Ponteng Kelas

03/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


 
Auwww ! Serius menakotkan betul tengok gambar kat atas ni kan ? . Argh !



BEIJING: Seperti pepatah “buat baik dibalas baik, buat jahat dibalas jahat,” begitulah takdir menimpa seorang pelajar yang cuba ponteng sekolah semalam.
Gara-gara ingin melarikan diri dari kelas, De Fang menderita kesakitan amat sangat selepas bahunya ditembusi pagar sekolah.

De, 16, dilaporkan melarikan diri dari kelas dan memanjat pagar sekolahnya di daerah Suixi di wilayah Anhui, tengah China.
Bagaimanapun, dia tersilap langkah dan tergelincir, menyebabkan satu daripada bilah pagar itu tercucuk bahu kanannya.

Media tempatan melaporkan, De menjerit sekuat hati untuk meminta tolong.

Dia bernasib baik kerana suaranya segera didengari pelajar lain yang bertindak pantas menghubungi pihak sekolah.
Anggota bomba kemudian dikejarkan ke sekolah untuk menyelamatkan De.

Saksi berkata, anggota bomba terpaksa mengangkat tubuh De ke udara untuk beberapa ketika sebelum mereka dapat memotong pagar berkenaan. Dia kemudian dikejarkan ke hospital tempatan untuk menjalani pembedahan kecemasan. 

Jurucakap hospital berkata, doktor memerlukan masa kira-kira sejam untuk mengeluarkan bilah besi itu sebelum dapat merawat kecederaannya. Sementara itu, De berkata, dia berasa begitu gementar ketika melompat pagar berkenaan.

Keadaan itu, katanya, menyebabkan tapak tangannya basah kerana berpeluh. “Saya tersalah langkah dan tergelincir ketika memanjat pagar,” katanya. - DM


LF : Haa . Amacam ? Seram habis aih bulu roma tengkuk semua . Ini salah satu pengajaran juga kepada semua budak-budak sekolah dan student-2 yang suka lari dari kelas or ponteng sekolah . Kan dah ke COCOK oleh Encik Pagar . Tak takut ke weh ? Tu la . Kalau teringin nak jadi macam De Fang macam gambar di atas , sila-sila lah ponteng sekolah . Argh . SERAM !


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

34 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Xiao Xandria
AUTHOR
August 3, 2012 at 9:22 AM delete

ERRRR tak nak tengok seram lah akak v^_^v

avatar
*zafirah*
AUTHOR
August 3, 2012 at 9:22 AM delete

Astaghfirullah,seramnya..

avatar
August 3, 2012 at 9:26 AM delete

Seram nya ! Saya tak pernah ponteng ! Fuh :D Haha

avatar
Putwaa amirul
AUTHOR
August 3, 2012 at 9:30 AM delete

Ya Allah , Takut Putwaa Tengok -.-

avatar
Fyzal
AUTHOR
August 3, 2012 at 9:37 AM delete

macam tgk movie SAW.

avatar
August 3, 2012 at 9:45 AM delete

oitt....ngilu rrr tgk ni...fuhh

avatar
Syalyn Asmira
AUTHOR
August 3, 2012 at 10:01 AM delete

hishh~ tuh lah , len kali ponteng lagi . -.-"

avatar
August 3, 2012 at 10:39 AM delete

china..mmg mengerikan..de je story pelik2..

avatar
wong meimot
AUTHOR
August 3, 2012 at 10:55 AM delete

giler r..ngeri ngilu je tgk...padah bila cari masalah

avatar
Asiah Aisa
AUTHOR
August 3, 2012 at 10:59 AM delete

Errrr... Scary la kak. I m cannot imagine if that's me ..

avatar
August 3, 2012 at 11:12 AM delete

hmmm.... xke cara nk kluar kan..??

avatar
Remy hazza
AUTHOR
August 3, 2012 at 11:18 AM delete

ouch!!!!! sakitnyer........
pengajaran utk semua pelajar.......

patutler dulu2 zaman remy depa kuar ponteng ikut bawah pagar.....he3

avatar
August 3, 2012 at 11:38 AM delete

Ya Allah, sakitnya!!! MasyaAllah.... hurmm, tak yah la nak panjat2 pagar ni, jadi camnikan payah... T^T

avatar
NAL
AUTHOR
August 3, 2012 at 12:35 PM delete

memang sakit ni..
ambillah pengajaran daripada kes ni. Nasib la cucuk pagar sekolah, kalau tercucuk pagar kat tempat lain mcm mana? ade ke orang nak bantu?

avatar
Ieyza Afieyna
AUTHOR
August 3, 2012 at 12:44 PM delete

eeeeeuwwwwwww... seram nye >.<

avatar
Ultrazoomzz
AUTHOR
August 3, 2012 at 12:49 PM delete

Dasyat ni..maybe pngajaran sbb pnteng kls.. :D

avatar
farahazyanti
AUTHOR
August 3, 2012 at 2:14 PM delete

Ya Allah,
China ni mcm2 citer mengerikan ada..
Seram..

avatar
piko pink
AUTHOR
August 3, 2012 at 3:17 PM delete

hehe..pgajaran nie..klu nk ponteng 2..kluar la ikot pintu utama..

avatar
August 3, 2012 at 4:04 PM delete

Aduhhh..terasa sakitnya!!

avatar
Atirah ★
AUTHOR
August 3, 2012 at 4:30 PM delete

tegang bulu roma tngk . nak bce pun seram . bahaya gila .

avatar
August 3, 2012 at 5:49 PM delete

ERKK , mengerikannn... LF kat blockquote lyssa mcm yana , yana sllu update "NOTE PINK LF" , hahaha . GAMBAR ATAS TUU SERAM , NAKMOO NENGOK , NAMPAK PEDIH .HUHUUUU ~

avatar
alyn adnan
AUTHOR
August 3, 2012 at 8:51 PM delete

serraaaammnyee.... btw, lagu kak lyssa same cm blog alyn lah :)

avatar
Faizul Osman
AUTHOR
August 3, 2012 at 11:06 PM delete

memang seram tahap gaban lah... lepas ni mesti budak tu anti dgn pagar...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/nice-song-shahir-aku-yang-berdosa.html

avatar
shida'R
AUTHOR
August 4, 2012 at 12:28 AM delete

err...se bgelora perutt tgk aduihhh...........

avatar
miszatie
AUTHOR
August 4, 2012 at 1:00 AM delete

aishh sakitnye..T_T

avatar
Anonymous
AUTHOR
August 4, 2012 at 7:30 AM delete

bile kua result LEVIS CURVE yg Lyssa secret join tu?? nge3...............
x sabor nk thu..........
hri2 vote awk...........

FB
-orbit chenta faqir-

avatar
shera haifa
AUTHOR
August 4, 2012 at 12:30 PM delete

seram.. terasa mcm diri sndiri dicucuk2.. arghh

avatar
SunnyFunny
AUTHOR
August 4, 2012 at 1:13 PM delete

skitnya . negeri sgguh ~

avatar

Google+ Followers