♥ Ciri-Ciri Wanita Di Minati lelaki

09/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v





BENARLAH kata-kata sikap lelaki memang sukar ditelah . Perangai mereka ada kalanya memeningkan kepala wanita terutama yang mencintainya.
 
Anda perlu menunjukkan rasa kasih mendalam terhadapnya demi meraih cintanya. Walaupun pada dasarnya cinta tidak semestinya berakhir dengan perkahwinan , anda harus memberi sebahagian hati untuk membuat dia tertawan.

Untuk merasai lebih dicintai, anda sendiri harus mengetahui apa yang disukai lelaki pilihan anda itu . Jika lelaki sukakan wanita yang memenuhi cita rasanya, cubalah belajar mengenali hati lelaki.

Mana tahu sikap anda yang pandai mengambil hati, tidak mementingkan diri sendiri selain boleh bertolak ansur menjadi faktor lelaki itu memuja anda suatu hari nanti.

Lelaki juga tidak suka wanita yang mengada-ngada selain wanita yang agak ‘ganas’ dalam bergaul.

Untuk itu, tatacara pergaulan perlu dijaga supaya anda menjadi wanita yang lemah-lembut dan berhemah sepanjang pergaulan. Ia penting kerana anda tidak terlalu menampakkan sikap yang membuatkan lelaki cepat muak atau meluat.

Mungkin anda boleh mencuba petua ini, mana tahu persahabatan yang disemai berakhir dengan ikatan suci.

Jadi pendengar setia
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan tidak suka kaum hawa yang suka membangkang.

Suka dimanja.
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik.

Tarikan derapan kasut
Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.

Ingat hari pentingnya
Mengetahui bila hari lahirnya antara resipi penting yang perlu diketahui. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.

Hormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif.

Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

Jangan terlalu baik
Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna.

Jangan perasan
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

Sikap keibuan
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan.

Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

Sensitif
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitif dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis.

Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.

Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu!

Gaya kemas
Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah yang kemas.

Jangan kuno
Jangan bersikap terlalu kuno.

Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

Jujur dalam tingkah laku
Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun.

Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim.

Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada.

Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

Tunjuk matang
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.


sumber : lamanmotivasi

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

28 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Azielah Rahim
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:09 PM delete

Ada bakat untuk jadi pakar motivasi ni ...hikhikhik

avatar
YUYUE MELISSA
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:15 PM delete

nak share leh tak lyssa ? hehehe .. nak share yg ade kaitan ngn post ni :P

http://yuyuemelissa.blogspot.com/2012/08/petua-untuk-membuat-lelaki-mudah-jatuh.html

avatar
cikmisi leen
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:17 PM delete

terbaekk > hehe ~ sangat2 berguna dan bermotivasi.. hehe > suka baca :D

avatar
Izzaty Adidi
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:28 PM delete

Kalau lelaki dh iklas dengan kita . setitik pun dia x heran apa yang lisa ckp dekat ats tu kann ? ;D . CONTOHNYA : kulit ada jerawat batu ? that mean mcam memilih je bunyik nye .

avatar
gary
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:37 PM delete

bukan la memilih. lelaki tak mementingkan kecantikan bagai bidadari, just kalau boleh sedap mata memandang. yer la, kalau dah kawin, tiap hari mengadap muka tu.. kena la sedap di mata, sejuk di hati... hehe~.. :)

avatar
August 9, 2012 at 9:41 PM delete

hehe sweet je.. lyssa ade x ciri2 ni kiki :P

avatar
qasehraihan
AUTHOR
August 9, 2012 at 9:50 PM delete

semua ada pada saya..hahahahaha..larikkkk!!

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/kegilaan-suka-beli-benda-cute-baby.html

avatar
Rara Nasiha
AUTHOR
August 9, 2012 at 10:25 PM delete

derapan kasut/langkah tu kena jaga. dalam Islam pun tak boleh menarik perhatian sangat. :)

avatar
Remy hazza
AUTHOR
August 9, 2012 at 10:46 PM delete

tip utk seluruh para wanita.......
yg mana leh follow...dan tak melanggar batasan..... ok aper !

avatar
August 10, 2012 at 12:24 AM delete

Betul tu..

Ada bakat jadi pakar motivasi ni..

Saya pun tumpang baca sekali, walaupun saya seorang lelaki.. hehehe..

Join SEO : Eyriqazz Vs Denaihati

avatar
boni kacak
AUTHOR
August 10, 2012 at 6:03 AM delete

hehehe.. kalau saya nak gunapakai tips ni boleh tak lyssa??haha

avatar
August 10, 2012 at 9:32 AM delete

akak boley jadi pakar lah macam ni...semuenyer betul! hehe =))
ninagadisslumber.blogspot.com

avatar
August 10, 2012 at 10:13 AM delete

Lyssa, ciri-2 lelaki diminati wanita ??

avatar
Neiaa
AUTHOR
August 10, 2012 at 11:02 AM delete

nice tips,..hehe...nak jemput awk join contest http://neiaa90.blogspot.com/2012/07/contest-my-beloved-follower.html

avatar
August 10, 2012 at 11:20 AM delete

Wah banyak amir pasalnya, wkwkwk>,<"

avatar
KorN
AUTHOR
August 10, 2012 at 11:45 AM delete

Aaah kan ciri2 lelaki diminati wanita plak..?

avatar
Atirah ★
AUTHOR
August 10, 2012 at 4:22 PM delete

Wahh ! Nice tips . :)

avatar
hudahassan ^^
AUTHOR
August 11, 2012 at 12:30 PM delete

hehe . oke . tips yg amat bagus !

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 18, 2012 at 2:41 PM delete

terimakasih untuk tipsnya moga ini bermanfaat buat saya
assalamualaikum:)

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 25, 2013 at 2:53 PM delete

"tidak perlulah terlalu alim"??.maksudnya jadi jahat sket..jadi baik sket..baru cntik...laaa.jadi alim pn x boleh...ptutnya yg alim tu la yg suma org cari nk wat bini.terbalik lak.

avatar
May 30, 2013 at 12:03 AM delete

pergh,FAIL!! -.-'
mcm nak suroh jd fake je.hehe.pendapat ak je :P

avatar
Anonymous
AUTHOR
September 14, 2013 at 11:28 AM delete

bkn nk jdi fake, just sbgai membaiki diri jgk kn

avatar
puteri yasar
AUTHOR
February 20, 2014 at 1:38 AM delete

HARUM MALAM : MENGEMBALIKAN NIKMAT KEBAHAGIAAN WANITA SEJATI

Psssstt..
Mahu ketat, melekat, nikmat ibarat malam pertama?
Mahu harum mewangi sepanjang masa?
Mahu jadi permaisuri di hati suami sampai bila2?
Mahu kembalikan kebahagian rumahtangga?
HARUM MALAM.. RAHSIA NYA..
 
HARUM MALAM suppliment tambahan khusus buat wanita, untuk kekal sihat bertenaga dan merawat masalah dalaman seperti keputihan, gatal2 vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan membasmi bau badan yang tidak disenangi. Boleh diamalkan setiap hari termasuk ketika period, dalam pantang dan menyusui
bayi. Ia bukan sahaja untuk mereka yang sudah berkahwin tetapi anak dara juga boleh mengamalkannya tanpa was-was!
 
KEISTIMEWAAN HARUM MALAM :
 
- Meningkatkan keinginan serta mempercepatkan ransangan seksual
- Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
- Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
- Membantu membunuh bakteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kencing tak lawas
- Meningkatkan sistem daya tahan tubuh serta menstabilkan hormon
- Mengurangkan tekanan dan stress
- Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan

 KANDUNGAN UTAMA HARUM MALAM :
 -Extrak ros
-Extrak sireh
-Buah tin
-kismis
-madu
-goji
-limau purut
-strawberry
-pueraria mifrica
-kayu serapat
-buah delima
-manjakani
-pueraria lobata
-senna
 
CARA PENGAMBILAN :

 -Minum 1 sudu besar 2 kali sehari (pagi dan malam)
**Wanita Mengandung Dilarang
 
BERMINAT MENCUBA?
JOM ORDER SEKARANG..
 
HARGA KAMI :
1 BOTOL = RM40(S), RM45(S/S)
3 BOTOL = RM100(S), RM110(S/S)
250ML / botol
- harga termasuk kos pos laju -
0185790420

avatar
Nad Simple
AUTHOR
October 19, 2014 at 1:33 AM delete

Kak Lyssa, saya nak share boleh? Thanks :)

avatar

Google+ Followers