Entry Bergambar | Sehari Sebelum Raya 2012

22/08/2012

.Assalamualaikum !
Peacee Yo(!) ^_^v


Hoho . Hari ni baru ada mood sebenarnya nak UPDATE BLOG setelah sekian lama membiarkan blog ni bersarang 4 hari lama nya . HAHA . Okey . Untuk permulaan update blog ni Lyssa nak ucapkap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua followers blog Lyssa ya . 

Kali ni Lyssa nak update / upload sikit gambar sehari sebelum Hari Raya untuk tahun ni . 
Seperti mana yang korang tahu , tak ramai .. tapi ada jugak yang tahu .. Tahun ni , raya pertama Lyssa beraya di Tapah , Perak di mana tu sebenarnya Kampung Lyssa sebelah mak .
Tinggal Opah Lyssa je kat Kampung . Atok lama dah tak de . Memang Lyssa tak sempat jumpa pun :"( #TeringinBerayaBersama atok . hukhuk :(

Erhmm . Ini entry sehari sebelum raya ye . Cuma ada gambar masa perjalanan Lyssa ke Tapah je . hoho . Tak banyak . Tapi boleh lah untuk santapan mata korang tu . hikhik . 

 
Ni masa kat rumah , sebelum bertolak , sempat lagi kami bergambar ! wakaka :p

 
Ada macam sepasang Tebuan tak ? kihkih . *Memandai je . Mama pun kata macam tebuan :) A'ah . That's my mum and my dad .

 
Ni pulak . Ada macam sepasang kerengga tak ? haha . *macam-macam lah .
Itu Lyssa . And laki tu , adik Lyssa !
 Buat boria apa tak tau . Bukan BOY ya . *Harap maklum . haha .


Bebas ~


Gambar banyak - banyak ni semua masa kami berhenti dekat R&R Sg. Perak . Makan berbuka puasa kat situ . Pemandangan style cantik2 belaka yaww :P haha . 


 
Berbuka makan nasi ayam ! Nyummm~Nyummm~


Sampai rumah opah dalam pukul 9 macam tu kot . Sampai je terus buat ketupat . haha .
Sempat jugak snap gambar opah ngan mama tengah masukkan beras dalam ketupat ~



 
 EHEE . Ketupas palas pun ada . Nahhh .. Ni Lyssa buat ! HAHA .


 Ada yang ada kacang , ada yang kosong je . Tak suka yang berkacang . Erkk . Tak sedap . hohoh :P


HAHA . Sedapnya kan ketupat dapat makan cicah-cicah rendang ayam . Umpph ! Dap nye .
Boleh gemok lah Lyssa makan banyak time-time raya nih . haha . *Raya sakan .

Hoho . Rilekss ! Nantikan entry seterusnya , HARI RAYA PERTAMA 2012 :)

*Comment lah entry ni dulu . CHAW ~ haha .

 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

39 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Minah Sepet
AUTHOR
August 22, 2012 at 10:32 PM delete

Wah , comel lah akak jadi kerengga XD Mesti meriahkan raya akak . Untunglah :)

avatar
dayana jojo
AUTHOR
August 22, 2012 at 10:34 PM delete

amboi..sedapnye makan??pos laju dekat sini sikit boleh??
hehehe..

avatar
August 22, 2012 at 10:39 PM delete

Comel lah akk Lyssa ni. :)

avatar
amalina husna
AUTHOR
August 22, 2012 at 10:50 PM delete

pandai lyssa buat ketupat..husna ketupat palas pon x lepas lg..huhu..

avatar
___Syaa
AUTHOR
August 22, 2012 at 10:53 PM delete

before raya pon dah happening. best. tak sabar tunggu entry seterusnya ;D

avatar
Tembam92
AUTHOR
August 22, 2012 at 10:56 PM delete

cantiknyer baju semua!! comel jer tengok.. heee

avatar
August 22, 2012 at 10:56 PM delete

Kak Lyssa comel lahh ! Jelly kite , hehekk :D Ade mase,jenguk-2 la blog saya :) Kalau boleh follow skali :) TQ

avatar
ieka farhana
AUTHOR
August 22, 2012 at 11:16 PM delete

Salam selamat hari raya Lyssa cantek baju tuh ^^

avatar
August 22, 2012 at 11:40 PM delete

CUN LARH .. HEHE .. CNTIK UR MUM DIK .. N UR DAD PUN ENCEM .. PTUT UN ANK DIE CUN N ENCEM .. KUARGE BHAGIA NIM .. HEHE .. SELAMAT HARI RAYE

avatar
August 23, 2012 at 12:27 AM delete

huhuh.. sedondon la family kak lysa nie ;) hehe. cantik sume.. hana pun tak pndai nk buat ketupat tu ;)pndai makan je ;)

avatar
Cik Adieb
AUTHOR
August 23, 2012 at 2:41 AM delete

-Dah lama tak wat ketupat palas :(
-Smart lah baju korang 1 family
-Nyum2,nasi ayam tu buat perut sy terasa lapar :p

avatar
August 23, 2012 at 8:57 AM delete

nampak sedapnyaaaa yang ketupat palas tu :9
lama tak makan.

avatar
Remy hazza
AUTHOR
August 23, 2012 at 10:40 AM delete

selamat hari raya dari abg remy utk lyssa sekeluarga.....
enjoy the raya k!

avatar
August 23, 2012 at 11:08 AM delete

Wah pandailah kak Lyssa buat ketupat...

avatar
Cik Anis
AUTHOR
August 23, 2012 at 11:32 AM delete

wah dekat je tue. meh raye umah cik anis kat beruas hehehehe.. mude lagi mama lyssa.. ingat kakak td.. ")

avatar
boni kacak
AUTHOR
August 23, 2012 at 11:59 AM delete

hahaha.. lyssa ke tu?? ingatkan tembikai tadi..hahaha

avatar
~didiey~
AUTHOR
August 23, 2012 at 2:17 PM delete

nmpk muda mama ngan abah lyssa:)

avatar
uncHa
AUTHOR
August 23, 2012 at 2:24 PM delete

ehem..pos sikit ketupat tu :p



avatar
August 23, 2012 at 2:55 PM delete

mama nya nmpk muda la..cam taraf kakak. =)

avatar
SHAHZEE
AUTHOR
August 23, 2012 at 4:30 PM delete

salam..hai lyssa.salam pkenalan..cantik blog ni.tuan punya pun cantik!
selamat hari raya

avatar
profmie
AUTHOR
August 23, 2012 at 4:55 PM delete

Salam..Selamat Hari Raya Aidilfitri lyssa..
lawa dh blog ni sempena syawal.huhu

avatar
August 23, 2012 at 5:22 PM delete

tomeyyy :D btw mak ayah masih muda doeeeeh.

avatar
August 23, 2012 at 5:25 PM delete

W0w awesome kak lysa... aqiem punya biasa je... j0m ke bl0g aqiem,
pandai plih bju https://diaryaqiem.blogspot.com

avatar
August 23, 2012 at 5:25 PM delete

W0w awesome kak lysa... aqiem punya biasa je... j0m ke bl0g aqiem,
pandai plih bju https://diaryaqiem.blogspot.com

avatar
nuha ahmad
AUTHOR
August 23, 2012 at 6:41 PM delete

comel je lyssa.
nice blog !

avatar
Atirah ★
AUTHOR
August 23, 2012 at 7:13 PM delete

Beli kat mana baju tu ? Sama je . Kalau boleh nak beli jugakk . hehe

avatar
Raihana Husni
AUTHOR
August 23, 2012 at 7:22 PM delete

comel sangat blog ini. Wow, raya sakan nampak. Hihihi.

avatar
August 23, 2012 at 9:37 PM delete

salam kak lyssa...waa cantik la sesgt blog kak lyssa ni...mira nk jgk blog mcm kak lyssa ni...cantekk sesgt...
btw,mira dh lama follow blog kak lyssa...
bnyk yg dlm blog mira 2 mira blajar dr tuto kak lyssa...
:)

avatar
shidaR
AUTHOR
August 24, 2012 at 3:20 AM delete

wahhh..parent muda untung lyssa hehe..mak tu mcm mmber je kan hehe..mmg berdua je ke lyssa..kire xramaila ahli kluarganya heheee :)

tp

tp

lyssa ikut muka sape eh?? ^_^

avatar
man
AUTHOR
August 25, 2012 at 7:51 AM delete

slmt hari raya..nak sikit ketupat itu..heheh

avatar
gadiscelop
AUTHOR
August 25, 2012 at 6:43 PM delete

waa , baju kite sme lhh ;)
h

avatar
August 26, 2012 at 6:11 PM delete

bestla org utara neh. raya ada dua jenis ketupat... heee ;)

avatar
August 27, 2012 at 10:07 AM delete

mak ai adik.. tajam gilass rambut..
akak pinky2..
like !

avatar
FatinKADIR
AUTHOR
August 27, 2012 at 10:19 PM delete

wooowww..
ske tgok entry ni...
mcm adik brdik je tgok korang

avatar
Rosniena
AUTHOR
August 29, 2012 at 11:38 AM delete

sportingnya mak ayah..mesti kawin muda ni..heheeh

avatar

Google+ Followers