Home
tutorial
Tips-Tips

03 January 2013

♥ Pesta Pulau Pinang 2012

03/01/2013

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Ngek betul kan ? Sekarang dah 3 January dah . Tapi baru nak publish entry yang dah lapuk . 
Entry pasal Pesta Pulau Pinang 2012 . haha . K . K

**flashback** - 30 Dec 2012

Masa 30/12 ritu , Lyssa ada la pi Pesta Penang . Ehm . Dah akhir bulan baru nak pi kan ? Orang lain punya semangat , awal2 bukak terus piyy . haha . Yang aku ? urm -.-
Bertolak lepas Maghrib . Fuuu .. Sampai je jalan area tu memang #sakithati dibuatnya . 
Mana tak nya . "JEM ada ROTI tak de" . Tu yang geram tu . Berderet kereta mencari parking . Last-last kami parking jauh nun kat rumah Pegawai Polis . hew =.= So , jalan kaki lah kami ke Tapak Pesta tu . Dengan hujan nya masa tu . harhar .

Nampak tak "ke-pulunan" nya saya masa tu ? Hujan-hujan pun sibuk nak pergi jugak Pesta tu . Apa kejadahnye . hewhew .

Sampai masuk je situ sudah tak tahu nak ke mana dah . Dengan orang dalam tu dah macam "semut dok cari gula dah" . Raaamai gila oo . Jalan pun berhimpit-himpit dah macam tin sardin dah . huahua . Ye lah kan . Akhir2 ni memang banyak SALE . semua bnda murah ! haha . 

Kalau korang nak tahu , Lyssa masuk Pesta tu guna duit 8 hengget ja . Masuk dah 3 hengget lagi 5 hengget makan .  Kan hujan , so kalau nak beli apa-apa pun macam tak de mood sangat pun . Kalau nak naik main-mainan semua tu , semua dah merasa . Voltex , Top Gun , Challenger , Buaian Pusing2 . Semua dah merasa dah . So  , buat pe nak naik lagi ? har3 .

Jadi , apa yang Lyssa buat kat sana ? hihi . Macam biasalahh . Bergambar ! wee ~

 

 


Lepas bergambar dijalanan , dit tepi jalan semua . Lyssa pun menuju terussss je. Korang tengok gambar kat atas ni  . Ada yang macam warna Purple bulat kan ? Haaa . Lyssa pi situ laa . Nak tahu ada apa kat situ  ? Korang tengok lah sendiri kat bawah ni :

 
Siapa lagi lah kalau bukan Najwa Latif dan Syam Kamarul . eh ! hehe . 


Najwa nyanyikan semua lagu dia laa . Semua semua sekali . hik ;) Comel betul Najwa nihh .

Lepas dia nyanyi semua niat dihati nak jumpa dia , tapi apakan daya . Korang tengok ni :



Jangan tengok yang depan ni . Korang tengok yang belakang tu . Yang ramai-ramai tuu . Semua dok tunggu Najwa keluar nak ambil gambar . haha . Gila ramai kan ? Lyssa pun tunggu lah jugak kat situ . Tengok2 , Najwa memang tak keluar2 pun . Daripada menunggu , lebih baik teruskan perjalanan cari makan ! hahahaa ... Perut pun dah bunyik krokk krekk krokk krekk dah time tu ... Then , kami pun cari makan . 

Makan lah kami di satu kedai makan ni . Nasi Ayam dua , Sup Daging satu !




 
*abaikan nasi yang dah pecah tu . haha ! Erhm . Yang ni RM 4.50 . Normal lah tu kan ?

 
Tapi , yang ni 10 hengget . Ergh . Padahal Sup Daging ngn perut je pun  .
Bihunnya tak dak . Mangkuk tu bukannya besar mana pun . Err . Nampak sangat kecekikkan darahnya . pheww =.= 


Tapi , tak sedap tak sedap pun , abis sepinggan . Dah lapar sangat time tuu . Dengan hujan nye pulak kat luar tu . hihi . Sabor je lah :)


Next , kami jalan-jalan menghimpit kan jalan yang dah tersedia sempit . Menuju ke Taman Mini ! yeah . Bergambar lagi !


 
Betapa kecilnya saya di situ ^_^ haha .





 Dah masuk situ , keje bergambar je lah kan  ? hok3 . "Dah itu hobi saya . Awak tak boleh marah " . haha !

Actually , masa bergambar ni tengah hujan tau. Tapi tak de lah lebat sangat . And  basah habis juga Kamera Lyssa tu . Tapi tak kira , niat sebenarnya nak bergambar kat pokok lampu2 tu , tu yang redah jugak ... wkwkw .

Dalam pukul 11 lebih kot , baru kami balik . Tu pun ada juga yang baru nak masuk . Nak dekat pukul 12 dah time tu .Pelik . Diorang cari apa tengah malam pagi buta kat situ . hehe . " Nak masuk FREE eh" :p

K . Dah . boiii ^^


49 000 orang Pengomen Terhebat !!:

Yanie Andierah said...

Wahhhhh seronok :'D

C i k R e n e x said...

bestnya kalo dapat g sane..leh amik gmbr banyak2..hehe

eh!hobi sama la..hee..giler bergambar..geng la kiter..hehe

Faqihah Husni said...

untunglah! kalau tak qihah pun nak pergi jugakk.. boleh jumpa! ada kem askar kan kat area tu? rumah maksu, paksu qihah dalam kem tuu. hehe

Solehah Shamsuddin said...

eh, mcm same je ni.hehe sys pn baru balik dari Penang :)

CikZaniff said...

nasib xp..sbb dk beramai2 kan..hihi..xsuka sangat cmtu..

Remy hazza said...

dah lama tak ke pesta pulau pinang....... pernah beberapa kali pi kt sana.... memang best dan besar pasta nya.....

EIQA said...

hahahaha..jangan risau,,setiap kali lisa buat entry mesti orang baca punya..even lapuk atau tak..huhuhu..

Shazrizal Shahmy said...

Nak tanya?? kenapa perempuan suka posing pegang pinggang yerrr.....

PrincessAyuni said...

Wahhh...cantiknye. tempat tu sekali ngan the owner blog.hoho. lyssa, still die pasang lampu2 lg x kalau bkn pesta lg? nk g jugak...

Annyss Aleeya said...

comel la Lyssa nie.

roha Hanapi said...

Bestnya...

fardiyah said...

cantik kak lyssa pakai shawl :)

Mira Adzlia said...

hamboih..seronoknye dier

Qye said...

wah best nya, nampak macam iCity dah huhu

Lissa LaLissa said...

best nyaa~ ^^ comel akk Lyssa., ^^

Jannah said...

waahhhh!! cantiiikkk! die buat mcm ala2 ict kan?? lyssa pakai camera ape?? so clear dear!

Arina☺ said...

lyssa tak balik college ke?
ke lyssa dah habis belajar?

Afasz said...

seronok ye berjalan jalan :D

LdyNisa said...

ishh ramainya orang..
mesti meriah kan.. ;p

aslvie adam said...

Time balik kedah aritu nak pg jugak bawak anak..tapi tak jadi..best jugak erk tengok dalam gambar ni....

mselim3 said...

wahhh...bestnyer jalan2 makan angin hhuhu...xper janji happy k....

mselim3

Anonymous said...

saya x p pon. uhuk2.. encik husband xmau bwk :(

Cheida_Mymee said...

akak pergi pesta nak shoping karpet.. tpi tensyen ngan pkistan blagak nak mampos berejam tunggu haram tak layan.. igt kita x da duit kkeee hiiii gramnya!! smpai kena sound ngan akak mlm tu.. dgn geng2 mami sound skali hamik kaw.. tediam smua hahahah blah ngan perasaan sumpah x nak pergi beli karpet dah kat sana huwawawawa

aini shahroni said...

kak lysaaaaaaaa!!!
tahniah!! sebab tersenarai dalam favourite lifestyle blog!!
^____^
semoga berjaya!

from ::Arkitek Hati::

Katou Ayumu said...

Kak Lyssa, please terima ini yah...

http://bukudanisa.blogspot.com/2013/01/award-reinkarnasiku.html?m=0

Jawab ya, aku terimakasih banget kalau kakak mau posting award ini <3

eyah ayeh said...

mahalnya sup tu. cekik darah!
but, kwan i ada gak beli burger ayam kat pesta tu. rm4 sebiji. mahal giler. xsedap plak tu katanya.

Aimi Wardina ♥ said...

Alah, tak jumpa akak :(

Sweety Nana said...

same la . suke sngat bab2 bergambar ni . hew2

Nur Zahirah said...

mesti sedapkan makanan tu.artis kat sana ramai ke kak?

Nur Izzati said...

Ala,tak dan nak jumpa kak lyssa hm :/

Nabila Izzati said...

Cantik kak lyssa dekat semua gambar tu , :D

sa mic said...

amboih amboiiih seronok benor dia. Hahaha pergi bukannya nak ajak ;P

Katou Ayumu said...

Makasih kak Lyssa!

Zaza Debunga Pelangi said...

wah syoknya lyssa berjalan =)

CynthiaShin 欣倪♥ said...

Kita org penang kenaaa laa pegi pesta penang hahaha , rugi tak tangkap gmbr dgn najwa kalau tak alahai boleh tgk lysaa dgn njwa huhu xD

Ace Maxs said...

Cantik kak..andai kak jadi cewe saya,,hehe

✿A I N A A✿ said...

wahhh bestnyaa lyssa... ena memang dah rancang nak mai penang ritu, tapi ayah ena pula ada hal.. ish!! kalau tak boleh dah pergi ke pesta penang ni...cantik tengok lampu2 yg warna warni tu

Effa Nadia said...

best ! bila kak lyssa ajak sy pulak ? ngehehe :3

Seteguk Ayor said...

eh eh..macam i-city jer~haha

Princess Syazliyana said...

wah bestnya :O ada najwa latiff pulak tu hahah akk comel ^^v

MaYa MustWany said...

hujan bkn pghlang lyssa nk bergumbiraaaa.hihihi

Ainin Khayreen said...

WAHH !! bestnyerr .. baru je pegi harituh :D .. aduh ! teringin nk jmpa akak :( .. hmm .. paling menyeramkan adalah VORTEX -_- seriously . akak dh naik ke ?.. beraninyerrrr akak ! btw , akak org penang eah ?..

Atirah ★ said...

waaa! betapa seronoknya kalau saya pun ada kat situ jugak. baru bestttt! hehehe

Cahaya Aisyah said...

mesti best kann !! hihi ^^ btw , kak lyssa comel .

Nyamuk Terbang said...

tak naik top gun ke lisa...hehe

Aina Sofea said...

Seronoknya !! Memang sy pon nk pi , tp segan lak nk kasitaw mak bapak . Keh 3x

CIK i l y said...

saya org bunei.. frist tgk gmbar yg first tu pikir mcm i-city.. hehe !

seronokk kamuuu!!

NNR said...

Untunganyaaaaa!

Panda Biru said...

Best sangat. Syok habis. Napa tak ajak adik :D