♥ Pesta Pulau Pinang 2012

03/01/2013

.Assalamualaikum
Peacee Yo(!) ^_^v


Ngek betul kan ? Sekarang dah 3 January dah . Tapi baru nak publish entry yang dah lapuk . 
Entry pasal Pesta Pulau Pinang 2012 . haha . K . K

**flashback** - 30 Dec 2012

Masa 30/12 ritu , Lyssa ada la pi Pesta Penang . Ehm . Dah akhir bulan baru nak pi kan ? Orang lain punya semangat , awal2 bukak terus piyy . haha . Yang aku ? urm -.-
Bertolak lepas Maghrib . Fuuu .. Sampai je jalan area tu memang #sakithati dibuatnya . 
Mana tak nya . "JEM ada ROTI tak de" . Tu yang geram tu . Berderet kereta mencari parking . Last-last kami parking jauh nun kat rumah Pegawai Polis . hew =.= So , jalan kaki lah kami ke Tapak Pesta tu . Dengan hujan nya masa tu . harhar .

Nampak tak "ke-pulunan" nya saya masa tu ? Hujan-hujan pun sibuk nak pergi jugak Pesta tu . Apa kejadahnye . hewhew .

Sampai masuk je situ sudah tak tahu nak ke mana dah . Dengan orang dalam tu dah macam "semut dok cari gula dah" . Raaamai gila oo . Jalan pun berhimpit-himpit dah macam tin sardin dah . huahua . Ye lah kan . Akhir2 ni memang banyak SALE . semua bnda murah ! haha . 

Kalau korang nak tahu , Lyssa masuk Pesta tu guna duit 8 hengget ja . Masuk dah 3 hengget lagi 5 hengget makan .  Kan hujan , so kalau nak beli apa-apa pun macam tak de mood sangat pun . Kalau nak naik main-mainan semua tu , semua dah merasa . Voltex , Top Gun , Challenger , Buaian Pusing2 . Semua dah merasa dah . So  , buat pe nak naik lagi ? har3 .

Jadi , apa yang Lyssa buat kat sana ? hihi . Macam biasalahh . Bergambar ! wee ~

 

 


Lepas bergambar dijalanan , dit tepi jalan semua . Lyssa pun menuju terussss je. Korang tengok gambar kat atas ni  . Ada yang macam warna Purple bulat kan ? Haaa . Lyssa pi situ laa . Nak tahu ada apa kat situ  ? Korang tengok lah sendiri kat bawah ni :

 
Siapa lagi lah kalau bukan Najwa Latif dan Syam Kamarul . eh ! hehe . 


Najwa nyanyikan semua lagu dia laa . Semua semua sekali . hik ;) Comel betul Najwa nihh .

Lepas dia nyanyi semua niat dihati nak jumpa dia , tapi apakan daya . Korang tengok ni :



Jangan tengok yang depan ni . Korang tengok yang belakang tu . Yang ramai-ramai tuu . Semua dok tunggu Najwa keluar nak ambil gambar . haha . Gila ramai kan ? Lyssa pun tunggu lah jugak kat situ . Tengok2 , Najwa memang tak keluar2 pun . Daripada menunggu , lebih baik teruskan perjalanan cari makan ! hahahaa ... Perut pun dah bunyik krokk krekk krokk krekk dah time tu ... Then , kami pun cari makan . 

Makan lah kami di satu kedai makan ni . Nasi Ayam dua , Sup Daging satu !




 
*abaikan nasi yang dah pecah tu . haha ! Erhm . Yang ni RM 4.50 . Normal lah tu kan ?

 
Tapi , yang ni 10 hengget . Ergh . Padahal Sup Daging ngn perut je pun  .
Bihunnya tak dak . Mangkuk tu bukannya besar mana pun . Err . Nampak sangat kecekikkan darahnya . pheww =.= 


Tapi , tak sedap tak sedap pun , abis sepinggan . Dah lapar sangat time tuu . Dengan hujan nye pulak kat luar tu . hihi . Sabor je lah :)


Next , kami jalan-jalan menghimpit kan jalan yang dah tersedia sempit . Menuju ke Taman Mini ! yeah . Bergambar lagi !


 
Betapa kecilnya saya di situ ^_^ haha .





 Dah masuk situ , keje bergambar je lah kan  ? hok3 . "Dah itu hobi saya . Awak tak boleh marah " . haha !

Actually , masa bergambar ni tengah hujan tau. Tapi tak de lah lebat sangat . And  basah habis juga Kamera Lyssa tu . Tapi tak kira , niat sebenarnya nak bergambar kat pokok lampu2 tu , tu yang redah jugak ... wkwkw .

Dalam pukul 11 lebih kot , baru kami balik . Tu pun ada juga yang baru nak masuk . Nak dekat pukul 12 dah time tu .Pelik . Diorang cari apa tengah malam pagi buta kat situ . hehe . " Nak masuk FREE eh" :p

K . Dah . boiii ^^

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

49 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
January 3, 2013 at 10:44 AM delete

bestnya kalo dapat g sane..leh amik gmbr banyak2..hehe

eh!hobi sama la..hee..giler bergambar..geng la kiter..hehe

Reply
avatar
Faqihah Husni
AUTHOR
January 3, 2013 at 10:44 AM delete

untunglah! kalau tak qihah pun nak pergi jugakk.. boleh jumpa! ada kem askar kan kat area tu? rumah maksu, paksu qihah dalam kem tuu. hehe

Reply
avatar
January 3, 2013 at 10:47 AM delete

eh, mcm same je ni.hehe sys pn baru balik dari Penang :)

Reply
avatar
CikZaniff
AUTHOR
January 3, 2013 at 10:48 AM delete

nasib xp..sbb dk beramai2 kan..hihi..xsuka sangat cmtu..

Reply
avatar
Remy hazza
AUTHOR
January 3, 2013 at 10:59 AM delete

dah lama tak ke pesta pulau pinang....... pernah beberapa kali pi kt sana.... memang best dan besar pasta nya.....

Reply
avatar
EIQA
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:02 AM delete

hahahaha..jangan risau,,setiap kali lisa buat entry mesti orang baca punya..even lapuk atau tak..huhuhu..

Reply
avatar
January 3, 2013 at 11:07 AM delete

Nak tanya?? kenapa perempuan suka posing pegang pinggang yerrr.....

Reply
avatar
PrincessAyuni
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:12 AM delete

Wahhh...cantiknye. tempat tu sekali ngan the owner blog.hoho. lyssa, still die pasang lampu2 lg x kalau bkn pesta lg? nk g jugak...

Reply
avatar
fardiyah
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:30 AM delete

cantik kak lyssa pakai shawl :)

Reply
avatar
Mira Adzlia
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:39 AM delete

hamboih..seronoknye dier

Reply
avatar
Qye
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:46 AM delete

wah best nya, nampak macam iCity dah huhu

Reply
avatar
Lissa LaLissa
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:52 AM delete

best nyaa~ ^^ comel akk Lyssa., ^^

Reply
avatar
Jannah
AUTHOR
January 3, 2013 at 11:56 AM delete

waahhhh!! cantiiikkk! die buat mcm ala2 ict kan?? lyssa pakai camera ape?? so clear dear!

Reply
avatar
Arina☺
AUTHOR
January 3, 2013 at 12:41 PM delete

lyssa tak balik college ke?
ke lyssa dah habis belajar?

Reply
avatar
Afasz
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:01 PM delete

seronok ye berjalan jalan :D

Reply
avatar
LdyNisa
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:08 PM delete

ishh ramainya orang..
mesti meriah kan.. ;p

Reply
avatar
aslvie adam
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:12 PM delete

Time balik kedah aritu nak pg jugak bawak anak..tapi tak jadi..best jugak erk tengok dalam gambar ni....

Reply
avatar
mselim3
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:23 PM delete

wahhh...bestnyer jalan2 makan angin hhuhu...xper janji happy k....

mselim3

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:31 PM delete

saya x p pon. uhuk2.. encik husband xmau bwk :(

Reply
avatar
Cheida_Mymee
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:43 PM delete

akak pergi pesta nak shoping karpet.. tpi tensyen ngan pkistan blagak nak mampos berejam tunggu haram tak layan.. igt kita x da duit kkeee hiiii gramnya!! smpai kena sound ngan akak mlm tu.. dgn geng2 mami sound skali hamik kaw.. tediam smua hahahah blah ngan perasaan sumpah x nak pergi beli karpet dah kat sana huwawawawa

Reply
avatar
aini shahroni
AUTHOR
January 3, 2013 at 1:43 PM delete

kak lysaaaaaaaa!!!
tahniah!! sebab tersenarai dalam favourite lifestyle blog!!
^____^
semoga berjaya!

from ::Arkitek Hati::

Reply
avatar
Katou Ayumu
AUTHOR
January 3, 2013 at 2:05 PM delete

Kak Lyssa, please terima ini yah...

http://bukudanisa.blogspot.com/2013/01/award-reinkarnasiku.html?m=0

Jawab ya, aku terimakasih banget kalau kakak mau posting award ini <3

Reply
avatar
eyah ayeh
AUTHOR
January 3, 2013 at 2:07 PM delete

mahalnya sup tu. cekik darah!
but, kwan i ada gak beli burger ayam kat pesta tu. rm4 sebiji. mahal giler. xsedap plak tu katanya.

Reply
avatar
Sweety Nana
AUTHOR
January 3, 2013 at 2:42 PM delete

same la . suke sngat bab2 bergambar ni . hew2

Reply
avatar
Nur Zahirah
AUTHOR
January 3, 2013 at 3:03 PM delete

mesti sedapkan makanan tu.artis kat sana ramai ke kak?

Reply
avatar
Nur Izzati
AUTHOR
January 3, 2013 at 3:13 PM delete

Ala,tak dan nak jumpa kak lyssa hm :/

Reply
avatar
Nabila Izzati
AUTHOR
January 3, 2013 at 3:21 PM delete

Cantik kak lyssa dekat semua gambar tu , :D

Reply
avatar
sa mic
AUTHOR
January 3, 2013 at 3:28 PM delete

amboih amboiiih seronok benor dia. Hahaha pergi bukannya nak ajak ;P

Reply
avatar
January 3, 2013 at 3:35 PM delete

wah syoknya lyssa berjalan =)

Reply
avatar
January 3, 2013 at 3:41 PM delete

Kita org penang kenaaa laa pegi pesta penang hahaha , rugi tak tangkap gmbr dgn najwa kalau tak alahai boleh tgk lysaa dgn njwa huhu xD

Reply
avatar
Ace Maxs
AUTHOR
January 3, 2013 at 3:48 PM delete

Cantik kak..andai kak jadi cewe saya,,hehe

Reply
avatar
January 3, 2013 at 4:42 PM delete

wahhh bestnyaa lyssa... ena memang dah rancang nak mai penang ritu, tapi ayah ena pula ada hal.. ish!! kalau tak boleh dah pergi ke pesta penang ni...cantik tengok lampu2 yg warna warni tu

Reply
avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 3, 2013 at 7:03 PM delete

best ! bila kak lyssa ajak sy pulak ? ngehehe :3

Reply
avatar
Seteguk Ayor
AUTHOR
January 3, 2013 at 8:59 PM delete

eh eh..macam i-city jer~haha

Reply
avatar
January 3, 2013 at 11:54 PM delete

wah bestnya :O ada najwa latiff pulak tu hahah akk comel ^^v

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
January 4, 2013 at 5:24 PM delete

hujan bkn pghlang lyssa nk bergumbiraaaa.hihihi

Reply
avatar
January 4, 2013 at 6:52 PM delete

WAHH !! bestnyerr .. baru je pegi harituh :D .. aduh ! teringin nk jmpa akak :( .. hmm .. paling menyeramkan adalah VORTEX -_- seriously . akak dh naik ke ?.. beraninyerrrr akak ! btw , akak org penang eah ?..

Reply
avatar
Atirah ★
AUTHOR
January 11, 2013 at 11:25 AM delete

waaa! betapa seronoknya kalau saya pun ada kat situ jugak. baru bestttt! hehehe

Reply
avatar
Cahaya Aisyah
AUTHOR
January 13, 2013 at 2:57 PM delete

mesti best kann !! hihi ^^ btw , kak lyssa comel .

Reply
avatar
January 17, 2013 at 9:56 PM delete

tak naik top gun ke lisa...hehe

Reply
avatar
Aina Sofea
AUTHOR
January 20, 2013 at 10:36 AM delete

Seronoknya !! Memang sy pon nk pi , tp segan lak nk kasitaw mak bapak . Keh 3x

Reply
avatar
CIK i l y
AUTHOR
April 9, 2013 at 7:16 PM delete

saya org bunei.. frist tgk gmbar yg first tu pikir mcm i-city.. hehe !

seronokk kamuuu!!

Reply
avatar
NNR
AUTHOR
May 5, 2013 at 5:00 AM delete

Untunganyaaaaa!

Reply
avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 16, 2013 at 2:07 PM delete

Best sangat. Syok habis. Napa tak ajak adik :D

Reply
avatar

Google+ Followers