Tutorial : Letak Lagu Di Blog Versi Lyssa

.Assalamualaikum


Ceitt , bukan main lagi title nya versi Lyssa lah konon . bhaha . 
Before ni , Lyssa ada letak music player comel kiut miut warna pink kat bahagian atas sudut belah kiri . Tapi ntah kenapa memang dah tak boleh nak function .

Semalam dok godek-godek macam mana ntah ada idea nak letak balik lagu kat blog daripada lagu di youtube  . Ok , cara yang sangat simple and senang .


1. Korang pergi ke Layout > Add a Gadget > Html/JavaScript

2. Then korang copy code ini :

<div style="position: fixed; top: 10px; left: 5px;">

<iframe width="15" height="10" src="https://www.youtube.com/embed/Age-siiiwer?rel=0&amp;autoplay=1&amp"></iframe>
<font color=#000000>PAUSE HERE</font>


</div>

3. Paste dalam Html/JavaScript tadi tu ...

4.  Yang warna merah tu kan , korang just letakkan URL lagu yang korang nak daripada YOUTUBE . And warna biru tu , korang boleh la tukar ayat korang sendiri .

5. Then SAVE . and tengok ada perubahan tak ... 


 Kalau ada , congrates ! bhahaha . Itu je yang Lyssa nak share . chaw dulu xD
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

24 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Rumah Ayu
AUTHOR
February 28, 2015 at 12:59 PM delete

Tipsnya bermanfaat sangat..Thanks udah share ya Lyssa.

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 2, 2015 at 9:40 PM delete

kalau tak menjadi mcm mn nak buat ye kak?

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 2, 2015 at 9:43 PM delete

kalau tak menjadi mcm mn ye kak?

avatar
Nara Alisya
AUTHOR
March 16, 2015 at 8:14 AM delete

Kalau lagu bkn dri youtube xleh ke?

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 30, 2015 at 6:06 PM delete

If tak menjadi macam mana? dah try banyak kali tapi still tak menjadi.

avatar
Anonymous
AUTHOR
April 2, 2015 at 10:42 PM delete

susah. dah cube. hampi2 nak fed up dah

avatar
Seyra
AUTHOR
April 25, 2015 at 12:22 PM delete

Kak lyssa, dah try banyak kali tapi tak menjadi laa. help :(

avatar
May 9, 2015 at 7:30 PM delete

Assalamualaikum kak lyssa. Kak, kenapa blog saya tak jadi ya buat tutorial ni . Ke blog saya ada problem kak? Cause saya buat semua cara tak keluar lagu juga. Boleh tak akak tengok-tengokkan. Serious dah buntu kak..

avatar
May 10, 2015 at 11:25 PM delete

pelik laa . mcm mana korang tak jadi ekk ...... :(

avatar
May 26, 2015 at 6:50 PM delete

Kak Lyssa! Menjadi dah hehehe..
Silap ltk code ahh kak.. patutnya link merah tu, kt hujung tu Age-siiiwer kan?
If kita search lagu kt youtube link die mcm nie https://www.youtube.com/watch?v=Age-siiiwer

Age--siiiwer tu gantikan ngan apa yg kita search tu hihihi

avatar
June 1, 2015 at 4:32 PM delete

Yeee !!! Thx kak lyssa ^^ Dh bertahun tahun try tuto lain x menjadi , akhirnya tuto nih jgak menjadi XD Thx so much kak lyssa :D

avatar
June 1, 2015 at 4:34 PM delete

btw kak lyssa , nak re-post leh ? Nanti saya credit ^^

avatar
Adraaa
AUTHOR
July 4, 2015 at 10:22 PM delete

kak lyssa, tak jadi :( cenna nihh?

avatar
Adraaa
AUTHOR
July 4, 2015 at 10:22 PM delete

kak lyssa, tak jadi :( cenna nihh?

avatar
Gifta Good
AUTHOR
August 2, 2015 at 9:43 PM delete

izin repost post ini pula kak!

avatar
Gifta Good
AUTHOR
August 2, 2015 at 10:32 PM delete

tak jadi kak! macam mana ni?

avatar
Eika Schapika
AUTHOR
August 12, 2015 at 3:54 PM delete

Salam. Oh baru tahu kenapa tak jadi. korang kena buka video lagu yang korang nak letak tu dulu, tekan kat Share. then cari Embed. then copy link yang ada perkataan embed tu gantikan link yang berwarna merah tu. pastu save, save dan korang buka link blog tu. InsyaAllah jadi. hehe.

btw thanks kak lyssa :D

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
August 18, 2015 at 4:11 AM delete

Menjadi la..Ehekk..Tq Lyssa.

avatar
August 23, 2015 at 4:05 PM delete

Assalamualaikum akaq.. akaq.. tolong saya.. saya tak faham laa nak buat macam mana.. saya pun nak jugak ada blog yang comel macam akaq.. apa yang akaq cakap tu mudah nak faham tapi satu habuk pun saya buat tak jadi..

avatar
Anonymous
AUTHOR
September 19, 2015 at 11:36 AM delete

:D using ur example . hehe

avatar
Nurul Faiz
AUTHOR
September 25, 2015 at 5:57 PM delete

Alhamdulillah menjadi. koding yg guna dulu mmg dah tak kuar lagu.
klau ada cara yg x perlu guna youtube pon best jgk ni. hihi.
keep searching lyssa :)

avatar
leya yeolly
AUTHOR
October 21, 2015 at 10:26 PM delete

akak lyssa, saya re-tutorial ye. jangan risau saya credit akak

avatar
Shafuhan Smab
AUTHOR
April 1, 2016 at 6:02 PM delete

wahh jadi2 kak lyssa. thankyouu. jumpa gak tuto music (:

avatar

Google+ Followers