Tutorial : Tak Perlu Tick Expand Widget Untuk Tutorial Blog Lyssa

.Assalamualaikum

Hi korang . Tajuk ni je tutorial , padahal ni bukanlah tutorial untuk blog ke apa tau . Ni lebih kurang mcam tips untuk guna tutorial di blog Lyssa lah ye . Kalau korang baca tajuk pun , korang akan tahu apa maksud nya di situ kan .

Kata kunci = "TICK EXPAND WIDGET"

Banyak perkataan ni digunakan dalam hampir setiap tutorial Lyssa dalam blog ni . Tapi , sekarang Tick Expand Widget dah tak ada dalam new interface ni kan ? Eleh , kalau korang yang rajin mengedit blog tu , korang faham lah apa yang Lyssa maksudkan ni . Ye tak ?

Ok . Macam ni . Bagi sesiapa yang masih guna tutorial dalam blog Lyssa ni , mesti ramai giler yang ada msalah macam ni :

Shafikah , Lyssa pinjam kejap ye conversation kte ni . hahahaha. 
*sebagai contoh je lah , sebab ramai jugak yang tanya kat Lyssa tentang perkara ni :)


So , korang faham tak tu ? Ok lah . Macam ni , untuk lebih jelas , lepas ni apa-apa tutorial yang ada TICK EXPAND WIDGET , korang just abaikan je ok ?

Korang just buat macam ni lahhhh ...

1) Template > Edit Html > Klik Dalam Kotak Coding tu ...

2) Tekan Ctrl serentak dengan F dan Seacrh coding dalam kotak search di bahagian dalam kotak coding tu .. *BUKAN kotak search di bahagian bawah sekali .

Contoh gambar ada di no 2 dalam TUTORIAL INI <<<< klik saja ...
 

Itu sahaja , then korang boleh guna coding dalam blog Lyssa ni dengan tenang dan tak menggelabah . hahaha , Senang je kan ? Dah dah . Tak mo sedih-sedih :p


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

5 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Firdaus
AUTHOR
March 7, 2015 at 9:13 PM delete

Got it ! Thanks kak coz inform. Tu lew.. kekadang takut sbb die soh tick expand widget. padahal udah enggak ada.. BTW, thanks

avatar
April 1, 2015 at 4:34 PM delete

hehehe.. bgus lyssa bgtau.. sbb mmg ada yg xtahu

avatar
August 23, 2015 at 3:16 PM delete

ya allah. thanks sangat lysa. hampir putus asa nak berblog sebab blog xantik. guyss, do follow my blog. i'm newbie

avatar
Mrs Yatie
AUTHOR
September 12, 2015 at 12:58 PM delete

nice. hehe. PG faham :D

avatar

Google+ Followers