iPhone 6S Rose Gold Kini Menjadi Milik Aku !

.Assalamualaikum



Hai .. Sekarang ni , baru lah berkesempatan nak update belog setelah seharian keluar semalam menenangkan fikiran yang sudah kusut . Lega !

Awal pagi bangun , semata-mata bergegas nak ke KLCC sebab eksaited nak dapat "peneman" baru . hihi . Mungkin madu untuk peneman yang sekarang . hihi . Tak tahu lah korang dah tahu ke tak . Tapi ramai yang dah tahu , bahawasanya tanggal 16 Oktober 2015 , iPhone 6S pun dilancarkan di Malaysia .
Dan itu lah peneman baru Lyssa sekarang ni :) Jap nak belanja gambar siket . eh :P



Inilah peneman Lyssa buat masa sekarang ni . hihi ! Apa pilihan hati kudus Lyssa untuk iphone kali ni ? Dah semestinya .......



Niat di hati sebenarnya , nak tunggu iPhone 7 yang akan keluar tak lama lagi . Lyssa tak sure lah hujung tahun ni , ataupun kemungkinan besar tahun depan . Tapi dah tergedik2 tak tahu nak sabar , jadi belilah juga iPhone6S Rose Gold ni semalam . 

Harga : RM3699 beli kat Machines KLCC
Harga tidak mengikut warna . Semua harga sama sahaja mengikut GB .



Untuk pengetahuan semua , iPhone 6S ni sebenarnya bukan lah 100% duit Lyssa . 80% adalah daripada duit abah Lyssa . dan selebihnya Lyssa tambah sendiri . Bukan abah bagi saja-saja tau ? Ini adalah hadiah pemberian daripada abah Lyssa disebabkan Lyssa mendapat Anugerah Dekan setiap semester dari tahun 2013-2015 ini . Bersyukur sangat sebab dapat hadiah daripada parents disebabkan atas usaha sendiri untuk menempuh segalanya sebagai seorang "student" ... dan dapat hadiah gini daripada abah ! thank you abah !! :D




Lyssa yakin , korang kat luar sana pun .. Tak kira lah masih bersekolah atau di peringkat Universiti pun , kalau dapat meraihkan kejayaan yang cemerlang , mesti parents korang pun akan bagi hadiah macam ni juga ! Tak semestinya iPhone 6s , mungkin ada yang parents dia belanja makan sedap-sedap, atau belanja shopping baju ke ape kan .. Tapi mesti ada juga luangkan masa dengan anak-anak untuk menyambut kejayaan korang tu . Mak bapak siapa tak sayang anaakkk oi !

Tapi sebenarnya , inilah cara yang sepatutnya . Kalau nak tahu , Lyssa dari kecik memang diajar mcam ni ...Dari dulu lagi sejak sekolah rendah lagi lah , parents mesti cakap " dapat nombor 1 - 3 dalam kelas nanti abah dengan mama bagi hadiah !" Bila dah masuk U pulak . .."Kamu tunjuk dulu keputusan kamu tu , bagi mama abah bangga , baru abah bagi apa yang kamu nak!"

Jadi , bila dah macam ni , memang la akan dapat apa yang kita nak . Buktikan kat diorang dulu itu yang kita mampu . Bukan sikit-sikit .. "abah , nak tu ... abah nak ni ...." Apa , korang ingat parents korang tu BANK NEGARA ?



Urm , Lyssa mintak ni pun , sebab tahu abah mampu takat ni je . Kalau lah abah Lyssa tu jutawan , dah sah sah lah mintak kereta ferrari 5 bijik , lambo 10 bijik , banglo nampuluhtujuk bijik . Tapi tak ! Lyssa tahu abah mampu untuk iPhone ni sahaja , jadi itulah pilihan hati kudus Lyssa . Tak nak la mintak lebih-lebih . Lagipun iPhone 5 Lyssa tu pun dah 3 tahun guna , nak juga merasa benda baru kan . hehe .

So Alhamdulillah , walaupun bukanlah iPhone 7 yang sangat diidamkan sebelum , iPhone 6S ni pun dah bersyukut sangat-sangat dah . hehe .

Jap nak belanja selpiaqq atau boleh dikatakan , jom tengok duta terbaru iPhone 2015 ! hahaha


Lepas dah habis selpiaq , Lyssa pun blah pergi cari baju seluar untuk iPhone ni .. hehe . Dan bila dah dipakaikan baju , jadi lah gini ... Tak de lah beli meriah sangat pun ... Transparent Casing (sebab nak nampakkan Rose Gold tu sebenarnya) haha , Tempered Glass , Camera Ring . Semua sekali RM30 . Sekian . HAHA !


Ok itu je ... Sila-sila lah comment ...

TerimaKasihSudiBaca .. 



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

44 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Fiu S
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:28 AM delete

cakep handphone nya ,macam yang pegang ...
sama-sama bening .... hehe

salam semangat ....

avatar
Afidah Azmi
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:38 AM delete

cantik...mahal gilesss...harga dia...tak mampu akak..setakat sony ngan samsung boleh la...tapi insyaallah next year nak beli iphone..iphone 7 lagi..hahaha

avatar
sukabelisini
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:53 AM delete

wah!! tahniah lyssa.. brilliant intelligent blogger. :D

avatar
cikmisi leen
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:55 AM delete

hahaa.. bakk sini lahh iphone 5 yg lama tuhh hahaa:P

avatar
Mimi Kyumi
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:58 AM delete

Uhukk !Sila nangis tepi kati sebab jles kat Lyssa dah dapat Iphone 6s :-)

avatar
Mrs FaRa
AUTHOR
October 17, 2015 at 10:03 AM delete

Alhamdulillah... Rezeki lysa dpt rasa ipong...

avatar
Ajuya Rashid
AUTHOR
October 17, 2015 at 10:08 AM delete

Tahniah dik..dekan setiap semester dan dpt ip6s. Uwaaa akak jeles.

avatar
Mama Darwiish
AUTHOR
October 17, 2015 at 10:20 AM delete

Wahhhh untungnya.... haisss bila kita nak dapat iphone ni ... sedang mengumpul dana hahaha

avatar
acu yuhan
AUTHOR
October 17, 2015 at 10:49 AM delete

bestnya dpat fon.. done folo lisa, folo me back k ;)

avatar
October 17, 2015 at 10:53 AM delete

pantas gila neh! hahahaha...Sally seriously tak minat Iphone...mgkn dah biasa dengan Android :D

avatar
October 17, 2015 at 11:23 AM delete

wah.. bestnya.. amboi.. model terbaru iphone6s ni. hehe

avatar
October 17, 2015 at 11:27 AM delete

Al fatihah untuk hati yg jeles dgn kak Lyssa. tung ahhhh

avatar
Madihah Deen
AUTHOR
October 17, 2015 at 11:45 AM delete

wahh....comelnya :) untunglah....hahaha

avatar
safurara
AUTHOR
October 17, 2015 at 11:59 AM delete

wahhhhh huntungggg badannnn~ tp sbb dpt dekan kan, do u deserve it dik! tahniah

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 17, 2015 at 12:09 PM delete

Alhamdulillah tahniah ye lyssa..sebagai pembakar semangat..moga terus success tau..

avatar
emma diana
AUTHOR
October 17, 2015 at 12:17 PM delete

Adui jelesnya kite ! kite baru nak beli iphone 6 dear :'( tu pun kumpul duit selama setahun :p

avatar
mas saari
AUTHOR
October 17, 2015 at 1:15 PM delete

wahhhh bestnya dpt iphone baru..

avatar
October 17, 2015 at 2:01 PM delete

tahniah lyssa.....bila dapat hadiah mesti lebih mengharagai....akak pun iphone 6 ni abg dd yg hadiahkan.... .....sebagai tanda kasih sayang untuk isteri yang bersusah payah dan setia duduk rumah ....

belum tergoda sangat nak dapatkan ip6s nih....tapi ip7 nanti tak tahulah camner....ahahahaha

avatar
October 17, 2015 at 6:22 PM delete

wah bestnya dapat beli edition rose ni..tahniah Lyssa..rezeki Lyssa tu :)

avatar
sofie adie
AUTHOR
October 17, 2015 at 6:23 PM delete

tahniah lyssa!!!
bestnya dapat dekan setiap sem...insyaAllah ni jadi penguat semangat...

avatar
Eika Schapika
AUTHOR
October 17, 2015 at 9:03 PM delete

wahh bestnya. kite ni pun beli smartphone pakai duit pt. kalau tak, tak merasa la nak pakai smartphone hahahahahahahah T_T

avatar
Cikk Mimin
AUTHOR
October 17, 2015 at 11:50 PM delete

syukur, asyukkk laaa,... hihi

avatar
October 18, 2015 at 10:11 AM delete

Wahhh cantiknyaaa... untung lisa

avatar
syira
AUTHOR
October 18, 2015 at 12:18 PM delete

Congrats lyssa. Kita pun tengah berkira nak beli iphone 6s ke nak tunggu iphone 7 je iphone 4 yg lama dah pecah screen sebab jatuh atas jalan tar. erkkk

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 18, 2015 at 1:31 PM delete

Nak tnya klu lyssa ada buat service utk buat blog..poninglah tngok mcm2 tutorial lyssa...klu lyssa ada buat bleh whatsapp no ni yaaa...0128316002..tq so much...

avatar
Etuza Etuza
AUTHOR
October 18, 2015 at 5:22 PM delete

Asalam tahnia ya..jadi bloglist kembali..hargai karya lysa.terbaik tutorial

avatar
aiman mania
AUTHOR
October 18, 2015 at 5:50 PM delete

wahhhhhhhhhhhhhhhhh best gilaaaaaaaaaaaa dpt Iphone 6.....U deserved it....rezeki lyssa....tahniah dpt anugerah dekan!!!First class honour ke ??

avatar
ComelComot
AUTHOR
October 19, 2015 at 12:15 AM delete

bestnya awak... idaman kalbu.. buat masa ni mampu verangan je.. sob..sob

avatar
October 19, 2015 at 5:55 AM delete

Tahniah lyssa..xsia2 jadi student dekan

avatar
October 19, 2015 at 8:05 AM delete

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... jeles. T_T

avatar
Unknown
AUTHOR
October 19, 2015 at 10:26 AM delete

Boleh jadi idola I kak lyssa ni.he he he lpas bace blog u terus Ade semangat nak belajar sambil menghitung hari lebih kurang 12 for standing in SPM . wish me luck k.

avatar
Adel Dahlia
AUTHOR
October 19, 2015 at 10:26 AM delete

Boleh jadi idola I kak lyssa ni.he he he lpas bace blog u terus Ade semangat nak belajar sambil menghitung hari lebih kurang 12 for standing in SPM . wish me luck k.

avatar
Adel Dahlia
AUTHOR
October 19, 2015 at 10:27 AM delete

Boleh jadi idola I kak lyssa ni.he he he lpas bace blog u terus Ade semangat nak belajar sambil menghitung hari lebih kurang 12 for standing in SPM . wish me luck k.

avatar
October 20, 2015 at 1:30 AM delete

omgggg tahniah kak lyssa for both dekan and dapat iphone xD

avatar
October 20, 2015 at 12:24 PM delete

Wah bestnya dapat iphone belakangnya ada perkataaan rose :-)

avatar
October 23, 2015 at 4:41 AM delete

tahniah makcik dapat dekan every sem..bestnya dpt iphone6s....

avatar
October 24, 2015 at 8:10 PM delete

Fuhh dekan setiap sem . Tipss please akak t.t

avatar
sya mimie
AUTHOR
November 8, 2015 at 3:07 PM delete

Bertuahnya lyssa.. :)

avatar

Google+ Followers