Roll Ice Cream di Kuala Lumpur , Malaysia

.Assalamualaikum



Wahahaa . Sebenarnya , benda ni Lyssa nak update lama dah . Lama sangat ! Tapi asyik tertangguh je sampai terlupa  . Tu lah , tangguh - tangguh tu kan tak elok . Sampai nak cari video and gambar dalam phone pun dah tak jumpa . Sampai lah masa Lyssa transfer ke laptop , cari-cari balik baru jumpa . hihi . Whatever lah ! Pernah dengar tak , Roll Ice Cream ? Alaa , kalau korang perasan kat facebook dulu-dulu ramai gila share roll ice cream tu sampai meleleh juga air liuq tahan nak makan . Sebab video tu femes pun kat luar negara. Ntah negara mana pun Lyssa tak tahu . haha

Sampai lah satu masa tu , Lyssa jalan-jalan kat Uptown Danau Kota . Jalan punya jalan , tetiba Lyssa ternampak satu gerai tu .. Orang beratuq panjang gilaaa . Berderet-deret . Ada yang duk duduk atas kerusi , ada gak yang berdiri menunggu . Huih . Memang ramai tak terkata lah ! 


Alaa . Dalam gambar ni tak terfikir pulak la nak ambil gambar ramai-ramai tengah beratur tu . Ni pun pakai tangkap je nak cepat-cepat . Masa Lyssa jalan-jalan kat situ . Lyssa pelik lah , bunyi apa "ketung-ketang" tu kan .... Lepas pandang je , ekspression Lyssa ! 

"Arghhhh !!! Roll Ice Cream lah ! Haaaa , ni laa yang dok viral kat facebook haritu... ! Tak sangka dah sampai kat Malaysia.."

hahahaha . Dapat bayangkan tak betapa eksaitednya Lyssa masa tu . Terus pergi beratur tak kira apa dah . Sebab memang Lyssa teringin benda ni dari dulu lagi .. Orang tu tanya nak perisa apa ? Lyssa pilih Vanilla + Oreo !! Sebab kalau beli ice blended pun mesti guna Smoothie Oreo ! haha . Actually memang banyak perisa pun .Tapi itu je yang Lyssa berkenan. hehe . Alang-alang tu terus ambik video sebab niat memang nak update kat belog ! haha . Nah ... Korang layan video ni dulu ye ....


Lepas dah dok ketang ketung dah macam bunyi orang bertukang tu , Lyssa terus ambik dari tangan orang tu , snap terus gambar ! Ini lah hasilnya . Nampak menyelerakan takk ? :P



Nyummy ! Serius Lyssa cakap , memang sedap giler pilihan perisa Lyssa tuh . kahkah . Vanilla + Oreo memang sangat sangat serasi . hihi . Gambar ni diambil masa awal bulan 9 haritu . Rasanya ada lagi kat Danau Kota tu . Nanti nak repeat lagi lah . HAHA ! RM 10.00 je satu mangkuk ni . Memang banyak . Boleh share 2 3 orang . 

Rasanya, sekarang ni dah banyak dah orang jual Roll Ice Cream ni . Kat Sunway pun ada kalau tak silap Lyssa . hehe . Tapi , apa yang Lyssa tahu kat Danau Kota ni lah , memang terbaik ! :D

Ini bukan review berbayar okeh ? Tapi sahaja nak promote , jom follow insta diorang :



TerimaKasihSudiBaca ...



KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

12 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
October 23, 2015 at 8:19 PM delete

Banyaknya la dalam senarai yang belum tertunai ni..hehe..

avatar
Nilam syapina
AUTHOR
October 23, 2015 at 8:25 PM delete

uptown dekat sgt .. jummmmm

avatar
October 23, 2015 at 8:28 PM delete

nampak sedap. Tak pernah rasa lagi.

avatar
Mera Hussain
AUTHOR
October 23, 2015 at 9:06 PM delete

Sedapnye....lyssa bawak mera..... !! Lame tak skodeng blog bdk kecik nie.hehehe

avatar
October 23, 2015 at 9:42 PM delete

walaweihhhhh.......terbaik aaaa

avatar
Mama Kembar 3
AUTHOR
October 24, 2015 at 6:48 AM delete

nampak cam best ja. rasa mcm aiskrim biasa ke tak?

avatar
::EIDA::
AUTHOR
October 24, 2015 at 9:01 AM delete

xpernah rasa lagi. member pergi Langkawi ri tu diaorang cakap sedap. ingat ade kat sane je, kt KL pon ade hehehee

avatar
nzlieyana
AUTHOR
October 25, 2015 at 2:37 PM delete

jom join segmen kak lyssa.

http://annalieyana.blogspot.my/2015/10/segmen-jom-tingkatkan-followers.html

avatar
October 26, 2015 at 4:53 PM delete

Alamakkkkkk terliurrr....nyum nyum nyum.....sedap nyeeee...

avatar
eyjalukman
AUTHOR
October 26, 2015 at 6:43 PM delete

haritu pun ada makan roll ice cream ni tp kat kilang bateri, jb. not bad. tp kite kureng ckit lg suke aiskrim biase je. hee :)

avatar
Mommy Cici
AUTHOR
May 18, 2016 at 11:57 AM delete

alamak terasa rasa pulak oreo sejuk sejuk kat tekak ni

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers