WhatsApp Web Untuk iPhone dan Android !

.Assalamualaikum



Rasanya benda ni dah lama . Tapi masih lagi ada makhluk yang tak tahu pasal ni kan ? Pasal apa ? Alaaa . Pasal WhatsApp Web Untuk iPhone dan Android ni ler .. Bagi yang dah tahu , boleh tekan pangkah laju-laju . Kalau nak baca pun apa salahnya . hihi .



Korang pernah dengar atau pernah tahu tak pasal Whatsapp Web ni ? Bagi yang kaki explore mesti ada yang dah tahu . Kalau korang nak tahu , selain smartphone , korang juga boleh berwhatsapp menggunakan laptop korang tau . 

Mudah sikit korang nak buat kerja sambil berwhatsapp . Mana yang kerja kat pejabat ke , ataupun blogger + surirumahtangga .. Boleh lah guna website WhatsApp Web ni . Nanti Lyssa ajarkan caranya macam mana nak guna Whatsapp Web kat melalui website ..


Untuk Pengguna iPhone dan Android !

1. Pergi ke link : https://web.whatsapp.com/

2. Nanti korang akan nampak QR CODE untuk discan melalui phone nanti ..


3. Pergi  Aplikasi Whatsapp di smartphone korang , tekan bahagian Settings dan pergi terus ke Whatapp Web..

4. Halakan terus phone korang ke bahagoan QR CODE di laptop korang tadi ...

5. Dan Automatik akan ter-connect terus dari handphone ke laptop ..


Jadi lepas ni , lebih mudahlah korang nak ber-whatsapp dengan orang lain ... Lagi-lagi kepada peniaga online .. Sambil2 ber-facebook ,  sambil berbalas whatsapp menggunakan laptop , netbook ataupun PC . 

Lyssa saja je nak benda ni . Takut ada yang tak tahu lagi ke ...

Tapi perkara penting , kalau nak guna Whatsap Web ni , pastikan smartphone korang tu ada internet lah ye . Kalau tak de internet , korang bukak lah whatsapp web di laptop pun , mesti takkan boleh connect ..

Lyssa selalu guna whatsapp web ni time di office . Masa handphone Lyssa tengah caj , sementara nak tunggu bateri penuh , boleh lah guna Whatsapp Web kat laptop . hihi :') Tak de lah masa tengah caj , masa tu juga lah nak pegang phone tu . And then , masa bilanya nak penuh kan ?


Sekadar berkongsi ...

TerimaKasihSudiBaca ...


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

11 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Afidah Azmi
AUTHOR
October 13, 2015 at 4:44 PM delete

Lyssa,
Jemput join segmen yang akak buat yer
http://iampiegirl.blogspot.my/2015/10/segmen-giveaway-happy-birthday-to-me.html

avatar
PeRdU cINta
AUTHOR
October 13, 2015 at 7:46 PM delete

Memudahkan dan pantas.terima kasih Lyssa..

avatar
intan nasir
AUTHOR
October 13, 2015 at 10:32 PM delete

thanks comel hehe... akak share tau ;)

http://intanbeautycenter2.blogspot.my

avatar
October 14, 2015 at 1:16 AM delete

thank you sis, tutorial ni sangat membantu, saya share yee, dan mcm mn nak tukar wallpaper untuk whtsapp web ni? boleh share juga ke thank you sis

avatar
October 14, 2015 at 3:16 AM delete

nice share...ehem background dah berwajah baru...lama xsnggah ni

avatar
October 14, 2015 at 9:48 PM delete

first time guna whatsapp web ni perasaan eksaited dia mengalahkan macam org first yang tahu pasal ni .. hohoh .. :p nice sharing sis lyssa ! :D

avatar
October 16, 2015 at 4:11 PM delete

bagus sangat ada ni..fiza pun memang guna website whatsapp je..senang nak buat kerja hadap PC je :)

avatar
Eika Schapika
AUTHOR
October 17, 2015 at 8:59 PM delete

betul betul Lysssa. kite pun pernah guna whatsapp web ni. tapi kena connect wifi kedua2 device la. kalau hp xconnect wifi/mobile data pun tak guna gak haha. btw rasa lain plak bila guna ws kat hp ngn laptop. hahahahaha xD

avatar
aiman mania
AUTHOR
October 18, 2015 at 5:54 PM delete

saya antara salah seorg makhluk yg tak tahu menahu pasal bnda cenggini..bila baca ntry nih kemain panjang oooooooooooooooooooooooooooooo baru tauuu...huhuhuhuhuhu

avatar

Google+ Followers