Tempat Makan Menarik di Restoran Brolly Crab Factory , Kuala Lumpur

Assalamualaikum !

Hai korang .. Hari ni Lyssa nak share sikit kat korang satu tempat makan best yang pernah Lyssa pergi baru-baru ni .. Kalau korang perasaan kat instagram Lyssa , Lyssa pernah post makanan yang ada kat restoran ni . Ya !  Restoran Brolly Crab Factory . Restoran ni terletak di tengah-tengah kawasan Kuala Lumpur iaitu di Menara Felda, Platinum Park dan berhampiran dengan KLCC. Tak payah risau, waze je, pasti jumpa ! :D

Nama je Restoran Crab Factory , tapi korang jangan terkejut pulak . Bukan ada 'ketam' je samata-mata kat restoran ni ... Macam-macam hidangan menarik yang korang boleh dapati di restoran ni tau.
Daripada makanan laut, makanan barat (western food) dan bermacam lagi. View dalam Restoran ni pun gempak-gempak tau . Dah macam bengkel pulak ! Korang boleh tengok gambar kat bawah ni :

  



Apa yang best makanan kat Brolly Crab Factory ni ? Jom jom Lyssa belanja gambar kat korang. Mana la tahu kot ada yang terliur dan teringin nak makan apa yang Lyssa makan ke . Sila-sila lah . hehehe ..

Pelbagai minuman terbaik di Brolly !

Kalau korang nak cuba minuman di sini, korang boleh cuba. Ada banyak tau pilihan minuman. Contohnya, Pineapple Maracuja, Passion Peach, Apple Mojito, Wild Blueberry, Passion Blueberry dan Passion Mojito. Berbelit-belit nak sebut kan ? Tapi rasa dia sedap ... Dalam banyak-banyak rasa, Lyssa paling suka Passion Blueberry ! Memang sedap sangat-sangat .. Tak menyesal order air tu . hihi . Harga RM15 . Tapi, memang berbaloi ..

Cencaluk Fried Chicken Wing

Cencaluk Fried Chiken Wing ni pun sedap . Lyssa belasah sampai 2 ketul .  haha ! Tak nampak macam cencaluk pun kan , tapi korang rasa dulu . Baru korang tahu macam mana rasa dia. Harga RM22.00 je .

Skewers (Lamb , Chicken , Striploin)

Memandangkan Lyssa ni kurang gemar kambing, Lyssa tetap makan dan cuba rasa kesemuanya . Paling tuka yang tu lah . Ayam , my favourite okeh ! Sedap sehingga menjilat habis lidi satay tu . hakhak !

 
Skewers (Tiger Prawns and Baby Octopus)

For the first time, Lyssa makan baby octopus ! kahkah . Biasa la kalau dah first tu, memang la rasa macam pelik siket . Tapi, lama-lama macam sedap pulak . hahahaa :D Kepala sotong tu comel je . haha.

Chicken Burger

Beef Burger

Lambogarlic Pizza

Oh ! This is my feveret ! Pizza pun ada okeh kat restoran ni . Korang patut cuba rasa pizza dia yang super sedap ni tau . Rasa dia macam bawang putih sikit ditambah pula dengan rasa daging. Memang tersangatlah menyelerakan . Harga RM34.00. Boleh la kongsi dalam 4 orang. Makan ni pun dah kenyang . hihi .

Beef Yakiniku Omelette Curry Don

Ayam Percik Lunch Tray

Flower Crab Set ( Spicy Plum Sauce) 

Fuhh ! Ketam . Dah nama kedai pun, Crab Factory .. Memang rugi la siapa yang tak mencuba ketam dari restoran ni . Dia punya sauce tu ... Perghhh ! Memang tak terkata la sedap nye . hahah ! Ini memang feveret sauce Lyssa kat sini. Sauce dia rasa pedas-pedas masam . Macam asam pedas. Walaupun memang PEDAS ! Tapi , ternyata sedap sangat. Berapa ekor ketam ntah Lyssa balun sorang-sorang. haha . 

Malu i ! Mentang-mentang feveret seafood kau ketam, Lyssa oii . Dah tak peduli orang sekeliling nampak . haha . Bukan ketam je tau. Macam-macam seafood dia campur sekali, contohnya udang, kepah dan sotong.


Beef Ribeye with Mushroom Sauce & Mash

Beef Sirloin with Black Pepper Sauce & Fries

Meat Crab Set (Garlic Butter)

Kalau bagi siapa yang tak berapa gemar makanan pedas, korang boleh cuba order Meat Crab Garlic Butter. Lyssa rasa sedap la jugak. Tapi kurang la pedasnya. Rasa bawang putih giteww. Lebih suka sauce asam pedas kat atas tu tadi . hehe .

Dessert : Chunky Peanut Butter & Tiramisu

Lepas dah kenyang perut tu, kami dihidangkan pula dengan pencuci mulut yang superohsem rasa dia ! Untuk ice-cream ni, ada 2 flavour. Satu Chunky Peanut Butter. Satu lagi Tiramisu. Dua-dua ni memang sedap ! Tapi , Lyssa paling suka Peanut Butter tu. Crunchy je rasa bila makan sedab dia ada taburkan kacang-kacang dalam tu. Boleh la kalau korang nak try . Harga RM18.00.

Waffle

Selain ice-cream, ada juga pencuci mulut lain tau, iaitu Waffle. Memang sedap tak terkata la waffle ni.. hehehe . Lain orang lain rasanya. Tapi bagi Lyssa memang sedap oooo ..


Ternyata dengan kesemua makanan yang dihidangkan, Lyssa amat berpuas hati dengan kesemua makanan di sini. Puas dapat makan benda yang tak pernah kita makan kan? Nak pulak dapat makan dengan geng-geng #KelabBloggerBenAshaari . Lagi syok ah !




Bagi siapa-siapa yang datang makan kat sini, memang Lyssa recommend sangat-sangat. Lagi best kalau korang dapat bawak family korang, officemate ke, atau nak date berdua dengan kekasih hati pun apa salahnya kan. Sweet apa dapat makan kat kedai makan bengkel macam ni . hikhik .

Nak parking pun mudah ! Parking je di bahagian basement bersebelahan dengan Menara Felda tu. FREE Parking okeh . Parking itu memang disediakan oleh pihak Restoran Brolly itu sendiri. Best kan?

Sebelum Lyssa terlupa, ada PROMOSI tau kat Brolly Crab Factory !!



  • Promosi Monthly Crazy Bag March adalah "Spanner Crab RM12/100gm (Biasa RM17/100gm

  • Promosi Monthly Meal For Two Seafood Lovers March adalah "500gm Yabbies-M dan 300gm New Zealand Mussels untuk RM88 sahaja (Biasa RM115). Percuma Corn, Button Mushroom & Coleslaw"

*********************************************************

Cara order baru untuk makanan laut di Crab Hut & Crab Factory,

Step 1: Pilih makanan laut, (minimum satu jenis, maksimum 3 jenis) dalam timbangan 300gm atau 500gm. Untuk ketam, boleh pilih secara kepingan.

Step 2: Pilih sos & tahan kepedasan untuk Signature Southern Bang Sauce atau Jamba-Jamba.

Step 3: Pilih satu atau dua Bag Buddies



*** Tawaran khas untuk pembaca:

10% diskaun untuk makanan sahaja. Sah sehingga 30 April 2016

Lyssa tahu, ada yang tak sabar nak cuba makan makanan kat situ kan ? Cepat ! Bawak family korang datang cuba makan kat sini sementara ada harga diskaun tu ... hihi .

Ok . Untuk maklumat lanjut, sila ke :

Ground Floor, Menara Felda, Platinum Park,
Persiaran KLCC, Kuala Lumpur.
Opening Hours: 11am-11pm
Tel no: +603 – 2181 4122
Facebook: Brolly 
Instagram: @mybrolly

TerimaKasihSudiBaca..

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

9 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 4, 2016 at 10:48 PM delete

Wahhh!!! Semua makanan nampak menyelerakan! Yum yum... mesti sedap. nanti nak try makan kat sini la :)

Jemput baca entry saya:

http://nooraziemah.blogspot.my/2016/03/vivix-our-super-dooper-maid.html

avatar
Aqilah Azmi
AUTHOR
March 5, 2016 at 2:45 PM delete

wuishhhh so tempting T_T

avatar
Suhaiza Suki
AUTHOR
March 5, 2016 at 5:20 PM delete

nampak pun dh best ni makan kt sini, boleh lah pi untuk reward diri sendiri hehe

avatar
Anonymous
AUTHOR
March 7, 2016 at 2:26 AM delete

terbaik

avatar
Bayu Cool
AUTHOR
March 8, 2016 at 3:21 PM delete

jadi laper saya membaca artikel ini

avatar
March 8, 2016 at 4:50 PM delete

wow! semua sedap sedap Lyssa oii.untunglah dapat merasa tu :)

avatar
ida muaniez
AUTHOR
March 10, 2016 at 2:45 PM delete

sepertinya enak tuh, dimakan siang-siang macam nie.... bagi donk mbak lyssa

avatar
elhida
AUTHOR
March 27, 2016 at 5:02 AM delete

blognya ramai amat mba. Hahaha jadi pengin punya blog seperti ini.

avatar

Google+ Followers