Tutorial : Letak SlideShow Instagram Di Blog

Assalamualaikum..

Hi semua ! Tiba-tiba rasa macam nak buat tutorial lah pulak malam-malam ni. Saja nak kongsikan pada pembaca kesayangan Lyssa ni semua. Kalau nak tahu, tadi Lyssa ada letak widget instagram di blog ni. Jadi, sekarang ni Lyssa nak tunjukkan cara-cara bagi yang berminat ye. Kalau tak suka, boleh tekan pangkah laju-laju . hehehe ..

Seperti di sidebar Lyssa,  widget instagram akan jadi macam ni :

Jemput FOLLOW --->

Siapa nak letak widget macam ni jugak di blog korang , boleh ikut step-step di bawah ye..

1. Pergi ke link ini ----> https://snapwidget.com/

2. Sign up bagi yang belum. Kemudian dia akan automatik ter-login.

3. Klik pada Instagram.


4. Kemudian klik pula pada Create A New Widget

5. Lepas tu, pilih widget yang ini . Untuk Slideshow punya .. Klik Create Your Widget


6.  Tekan pada Username untuk isi Username IG. Nanti dia suruh korang Login IG korang. Lepas Login, automatik akan keluar username korang kat situ.

7. Boleh pilih saiz mengikut kesesuaian size di sidebar blog korang.

8. Kemudian tekan PREVIEW untuk tengok. Kalau dah puas hati, boleh lah klik pada Get A Widget.

9. Copy coding yang dia bagi.

10. Buka Dashboard > Layout > Add A Gadget > Html / JavaScript

11. Paste code yang korang copy tadi ! 

12. SAVE ! Dan siap ! :D


Semoga Berjaya ^^





KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

7 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nadia Reza
AUTHOR
June 13, 2016 at 7:59 AM delete

simple tutorial yang senang di fahami.. menjadi dah pun..thanks Lyssa =)

avatar
nadhie wueen
AUTHOR
June 13, 2016 at 11:24 AM delete

waahh.. nice tuto lyssa! tqq share =)

avatar
June 13, 2016 at 2:15 PM delete

saya active buka IG tapi jarang upload new pic ahah

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
June 19, 2016 at 11:19 AM delete

lyssa.akak dah buat. dah sampai step 'create your widget', patu dia suh bayar lak..apesal ek

avatar

Google+ Followers