Frozen Tako | Masak Sendiri Je Kat Rumah !

Assalamualaikum..

Frozen Tako ? Apa tu ?!!

Haaaa. Itu lah dia Lyssa nak habaq kat ampa semua nihh! Pernah makan Takoyaki tak ? Takkan lah tak pernah kan. Lyssa pasti, pembaca blog Lyssa ni mesti suka sangat makan Takoyaki! Tipu lah cakap tak pernah makan kan. HAHA!

Selalunya kalau nak beli takoyaki ke, mesti korang selalu beli kat shopping mall atau mana-mana mall yang ada jual tako kan ? hahhhhhhh ! Dah.. Sekarang ni tak payah nak susah-susah keluar pi beli kat luar tu. Order online je! Zuppppp. Terus sampai rumah ...  Mudah kan ?


Kalau korang nak tahu, sekarang ni Takoyaki House dah ada jual Frozen Tako dan boleh dimasak/digoreng sendiri di rumah. Best kan ??! Takoyaki Frozen ni ada 4 jenis perisa tau iaitu Ori Baby Octopus,  Chicken & Cheese, Ori Prawn dan Crab Stick.


Tapiii..Tapii...Tapiii..

Kali ni, Lyssa nak cuba 3 perisa ni duluu.. hihihihi..



Ok. Dalam 1 bekas ni, ada 10 biji tako dan diberi bersama sos, seaweed dan juga bonito flakes !


CARA PENYEDIAAN

Cara penyediaannya, tersangatlah mudah !

1. Defrost (nyahbekukan) Takoyaki.
2. Goreng sehingga garing ke dalam minyak yang panas.
3. Letakkan sos, bonito, seaweed dan mayonis. (Mayonis beli sendiri ya, awak!)
4. Siap untuk dihidang dan makan !

Macam Lyssa buat ni lahhh... Tak sangka betul nak masak ni, semudah ni je ... huhu!



Dannnnnnnn... Tada ...... Siap !



Masa ni, Lyssa goreng ketiga-tiga perisa yang ada. Memang ternyata frozen tako ni memang sedap! Sebjik sangat rasa macam kat Takoyaki House tu... Cuma yang bezanya, korang hanya perlu masak di rumah pada bila-bila masa yang korang suka! hehehe... Sebab tu Lyssa syor sangat-sangat korang cuba rasa sendiri Frozen Tako ni.. Lagi pulak, masak dengan tangan kita sendiri kan ? Lagi bertambah-tambah lah kesedapannya tu! haha. Tapi, kalau nak lagi sedap, korang kena letak mayonis sekali tau. Alaaah, bukannya mahal sangat pun mayonis. Beli yang kecik je pun dah cukup dah. Haaa.. ! Sos yang diberi tu agak pekat sedikit, korang boleh tambah dengan air untuk jadikan ia cair sedikit ye...

Harga Frozen Tako by Takoyaki House

1-4 box = RM11/box
5-9 box = RM10/box
10-19 box = RM9/box
20-29 box = RM8/box
30 box dan ke atas = RM7/box

Nampak tak ? Lagi banyak korang beli, lagi murah lah harga sekotak takoyaki tu ! hihi. Kalau nak cuba dulu, apa salahnya order 1 kotak dulu kan ? Lepas tu, boleh order lagi.... weee~ Sekotak, RM 11 je.. Ada 10 biji pulak tu... Kenyang !!

CARA PEMBELIAN 

Macam mana cara nak dapatkan Frozen Tako ni ? Korang boleh dapatkanya daripada ejen-ejen jualan dan dropship mereka yang berada di seluruh Malaysia.

Lagi satu, kalau korang nak COD pun boleh sebab diorang ada menawarkan perkhidmatan penghantaran hingga ke rumah (area Lembah Klang) dan tiada langung caj penghantaran (Free Delivery okeh!)

Korang boleh hubungi 0186646686 / 0126422218 untuk order.

Bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi agen jualan atau agen dropship Frozen Tako, amatlah dialu-alukan.  Keuntungannya yang  sangat lumayan dan konsisten tau!

Untuk maklumat lanjut, korang boleh ke :

Instagram : @FrozenTakoyaki
Whatsapp : 0186646686 / 0126422218

Terima Kasih Sudi Baca ..

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

14 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Anum Abdullah
AUTHOR
March 8, 2017 at 9:19 PM delete

senangnya lyssa nak masak..

avatar
March 8, 2017 at 9:24 PM delete

@Anum Abdullah

memang senang... order je... pasti puas hati .. hihihi :D

avatar
Shesyira As
AUTHOR
March 8, 2017 at 9:24 PM delete

bestnyaaaaa. nampak sedap !

avatar
March 8, 2017 at 9:25 PM delete

@Shesyira As

itu baruu je gambar nampak sedapp ... belum makan lagii ... laaaaagi sedapp . hehe :D

avatar
March 8, 2017 at 9:29 PM delete

senang kalau dah ada frozen ni,bila-bila masa boleh makan

- Kisahsidairy -

avatar
March 8, 2017 at 9:30 PM delete

@Siti Rohaida Yusof

kan kan ? Kalau tak habis, boleh simpan dalam peti ais ... hihhii..

avatar
Uyul Rosli
AUTHOR
March 8, 2017 at 10:20 PM delete

Huwarghhh Lyssa. Takoyaki pun dah ada frozen. Bagus betul.

JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

avatar
Shikin Razali
AUTHOR
March 8, 2017 at 10:40 PM delete

Wahh nampak sedap takoyaki nie, selalu dengar makanan nie tapi takde berkesempatan nak makan... hihihi

avatar
Ayu
AUTHOR
March 9, 2017 at 9:03 AM delete

Sedapnya.. Akkak n ank2 suka ni... Kena cari ni

avatar
IQ = Iez Qis
AUTHOR
March 9, 2017 at 9:27 AM delete

macam sedap tapi IQ kurang sket makan tako ni, xtau la kenapa...klu xde org belikan, IQ pun xde nak beli sndiri...haha

avatar
Nurul Anim
AUTHOR
March 13, 2017 at 8:48 PM delete

Nyum-nyum nampak sedap tuhh. Dah ler anak-anak hakak ni sukee sangat makan takoyaki. Lepasni bule la cobaaaa. TQ Lyssa :)

avatar
Mar Mansor
AUTHOR
March 16, 2017 at 12:53 PM delete

Adui ada frozen. kalau kat JB kompem dah order
JanjiKita

avatar
March 21, 2017 at 8:51 PM delete

Nampak sedap.. Saya memang suka makan tako ni.. Kalau kat jalan2, tak sah kalau tak beli.. Sekarang dah boleh buat sendiri..

Tapi kat tempat saya tak jual :(

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers