Nak Gambar Cantik, Tak Semestinya Guna DSLR !

Assalamualaikum..

Lyssa rasa, korang pun dah tahu yang Lyssa ni nak update pasal apa kan ? Kemain meriah ehh, korang comment dekat IG dan FB Lyssa pasal satu gambar cantik, kengkonon nya macam tangkap gambar guna DSLR. hihihi.

Ok. Bagi yang tak tahu, tadi Lyssa ada post di Instagram Lyssa dan Facebook Personal satu gambar yang ditangkap menggunakan smartphone! Ramai juga yang bagi respon. Terima kasih sangat-sangat bagi yang sudi comment tu ye.. Ingat ke tak dapat sambutan. kehkeh. Bukan Giveaway pun . hek :p Saja suka-suka nak tanya. Tak sangka pulak ramai yang jawab. 

Dan ! Pada mulanya Lyssa ingat ada orang akan jawab dengan cepat, tepat dan betul . Tapi, sampai ke sudah sorang pun tak dapat teka dengan betul. Sehinggalah ada sorang ni, teka dengan tepat, terus Lyssa update belog ni. Tak kisah lah tengah pagi buta ni pun, bukan korang tidur lagi pun kan. Esok Sabtu kottt.. (eh esok ? Hari ni lah !!! )Lek arr ! haha .

Ok dahhhh. Before Lyssa bagitau jawapan yang sebenarnye, Lyssa nak korang tengok beberapa screenshot yang Lyssa ambil dari IG dan FB Lyssa. hihi. Banyak yang jawab IPHONE dan HUAWEI ! Tapi, apa sebenarnya jawapan yang betul ?


  


        

* Maaf ! Gambar tak berapa nak jelas. Tapi, korang tetap boleh nampakkan ?

Ok! Yang ini dari FB pulak ye :D

      


Ok. Nampaknya, dalam banyak-banyak yang komen, ada sorang je yang Lyssa nampak teka dengan betul. wah ! Tapi, itu adalah tekaan kedua nya. First dia teka Sony Xperia XZs. Tapi, bukan lah itu jawapannya :D hihi. 


Maka, dengan itu, Lyssa bagitahu je lah jawapan yang betul ye ? Dan jawapannya adalah ....

Samsung Galaxy S7 Edge !!!!

Weeee ! Tengok lah, nak gambar cantik, tak semestinya kita guna DSLR atau camera yang power-power kan ? Hanya guna smartphone je pun, dah dapat efek yang cantik punya . hihih.. Yang gambar ni, terus terang Lyssa cakap, memang tak guna apa-apa apps dan tak guna filter apa-apa pun. Memang original giteww .

Thanks to @mkhai_official sebab sudi jadi my photographer even guna smartphone je.. kahkah ! Haritu dia pun kompius antara nak beli iphone 7 plus atau pun Samsung Galaxy S7 Edge ni lah sebab dia nak gambar yang lawa.. Nampaknya, tak sia-sia lah pilihan dia kan..

So, lepaih ni, IG Lyssa penuh la gambar-gambar yang lawa kan ? ceh ! dah.. dahh .. dah boleh tidur dengan nyenyak !!! Jom tido...

Terima Kasih Sudi Baca ~

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

15 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nur Asyikin
AUTHOR
April 15, 2017 at 2:29 AM delete

cantiknya camera phone samsung ni. sebab samsung yang dulu-dulu camera dia biasa-biase je kan. Sekarang,samsung dan macam iphone:) hihi

avatar
Noor Maizan
AUTHOR
April 15, 2017 at 3:00 AM delete

Perghhhh memang cantik la Lyssa..hehehe...tapi orang cantik guna camera apa pun cantik, ye dok :P

avatar
mrs kayrul
AUTHOR
April 15, 2017 at 7:23 AM delete

s7 edge memang best...

avatar
Shark Kay
AUTHOR
April 15, 2017 at 8:16 AM delete

padan dgn harga ler.
heheh..
tunggu hasil dari samsung 28 plak

avatar
Shafyqah Azry
AUTHOR
April 15, 2017 at 8:45 AM delete

kak lyssa memang dah cantik :ng

avatar
Suhaiza Suki
AUTHOR
April 15, 2017 at 9:52 AM delete

memang lawa kottt gmbr ni lyssa!

avatar
Cik Lyeen
AUTHOR
April 15, 2017 at 11:31 PM delete

betul, suami pakai s7 edge ni. memang jeles tengok gambar clear....btw hai lyssa lama tak kekomen:p

avatar
IQ = Iez Qis
AUTHOR
April 17, 2017 at 9:25 AM delete

iphone 7 pun gambar cantek jugak, sebab ada kawan pos gambar anaknya, cantik juga gambarnya

avatar
Dedaun Comel
AUTHOR
April 17, 2017 at 11:43 AM delete

Pergh memang lawa. Nampak sangat kualiti gambar tu. Memang sesuai dengan mereka yang kaki upload gambar kat IG/media sosial. Nampak profesional.

Rasa macam nak beli pula samsung ni >.<

avatar
April 18, 2017 at 4:51 PM delete

Berapa kalau nak advertise sini?

avatar
April 18, 2017 at 11:04 PM delete

@Fire Extinguisher Malaysia
boleh email saya di lyss_ryn@yahoo.com ye ..

Thank you :)

avatar
April 20, 2017 at 6:40 PM delete

perghhh memang cantikkk hihihi

avatar
Salma Othman
AUTHOR
April 22, 2017 at 5:25 PM delete

pic s7 edge memang cantik. spec pun power.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers