Tutorial : Letak Widget Sayat.me Di Blog

Assalamualaikum ..

Hi korang.. Korang yang selalu singgah di blog Lyssa ni, ada perasan tak dekat sebelah kanan sidebar Lyssa ada widget Sayat.me macam ni ...?? :



Haaa... Baru-baru ni, Lyssa ada terima mesej dari seseorang yang bertanya macam mana nak letak widget Sayat.me ni di blog ? hihi. 





Ada juga ehh, yang berminat nak letak ? Ok ! Sekarang meh sini Lyssa ajar bagi siapa yang teringin sangat nak letak .... Mudah je !


1. First sekali, mesti lah korang kena ada Account Sayat.me ni kan ? (bagi yang takde, boleh DAFTAR di sini --->>> Sayat.me )

2. Then, Log in masuk Account Sayat korang.

3. Pergi ke bahagian Received, macam ni :


4. Kemudian, kat bawah tu, ada macam ni kan ? Klik pada Feedback Widget yang Lyssa highlight kan tuu ..



5. Ok. Dan akan muncul lah kodnya ! Copy semua code tersebut ...




6. Sekarang ke blog korang > Layout > Add a Gadget > Html/JavaScript 

7. Paste kod tersebut di ruangan HTML dan SAVE !


Senang je kan. Sekarang korang dah ada Widget Sayat di blog. So, selamat menggunakannya dengan baikk ! . hiihihi ...

p/s : Sayat ni untuk apa ? Ianya adalah Feedback form yang boleh dihantar oleh sesiapa sahaja.. Kira macam anonymous lah, which is kita tak kenal pun siapa yang hantar kat kita, dan orang lain pun tak boleh baca apa yang dihantar oleh orang lain. Nampak macam best, tapi ..... haaaa.. Ada tapinyaa.. Banyak sangat elemen of suprises sebab kita tak tahu siapa yang hanto, siapa yang kutuk or siapa yang puji .. HAHA ! Tapi, tak apa.. Take it as positive of our view. :D


Terima kasih sudi baca ~

Banyak lagi , tutorial blog  di ----->>  TUTORIAL BLOG LYSSA FAIZUREEN

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

6 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
PeRdU cINta
AUTHOR
July 15, 2017 at 9:43 PM delete

Terima kasih Lyssa kongsi ilmu..

avatar
July 15, 2017 at 11:43 PM delete

tq for sharing kak lyssa.banyak tip blog kak ni.

avatar
Anum Abdullah
AUTHOR
July 16, 2017 at 8:44 AM delete

nak try ar nanti kalau rajin...hihi..

avatar
July 16, 2017 at 10:52 AM delete

Sayat.me is like the new version of Ask.fm 😄

Lenne Zulkiflly Blog

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers