Lazada Mobile Prepaid Topup | Jimat dan Mudahnya Tambah Nilai Prabayar, Hanya Dengan 3 Langkah Sahaja !

Assalamualaikum...



Hi semua ! Sepertimana yang korang tahu, Lazada Malaysia adalah sebuah pusat membeli belah terbesar dalam talian yang merupakan sebahagian daripada rantaian siber global yang telah ditubuhkan di Eropah. Lazada Malaysia telah menawarkan platform e-dagang mesra pengguna, mudah dan dipercayai.

Ok. Korang nak tahu tak, sekarang ni, Lazada Malaysia ada menyediakan kemudahan dan perkhidmatan untuk tambah nilai prabayar yang sangat cepat dan mudah ! Disebabkan ianya terlalu mudah, korang hanya perlu ikut 3 langkah sahaja untuk 'topup prepaid' korang tu... hihihi :) 

Tapi, pertama sekali, korang mesti ke page Lazada ini terlebih dahulu untuk topup. 

Lazada Mobile Prepaid Topup Page : https://www.lazada.com.my/mobilerecharge.html

Dah tekan link tu kan ? Nanti akan keluar page yang macam ni :



Lepas tu, korang boleh ikut 3 langkah mudah ini : (*nak LOGIN boleh, tak nak login pun boleh*)

1. Masukkan Prepaid Phone Number . Contoh : 0121111111

2. Pilih Operator apa yang korang guna. 
(Ada 6 operator iaitu : Digi, Celcom, Maxis, U Mobile, Tuna Talk dan XOX)

3. Bayar menggunakan Kad Kredit/Debit ataupun Online Banking dan korang  boleh nikmatinya dalam sesaat !


Oh yah ! Sebelum bayar, lepas masukkan nombor dan pilih opreator tu, korang kena pilih dulu, nak topup berapa ? RM5 ? RM10 ? RM20 ? RM30 ? Haaaa, tapi di Lazada, korang bayar murah siket daripada yang korang topup biasa-biasa tu.. Tengok ni :




Lepas tekan je TOP UP NOW, akan keluar page untuk pilih cara pembayaran korang... 

Boleh bayar secara Kredit/Debit Card ataupun Online Banking sahaja.. Dan sebelah kanan tu, kita boleh lihat Order Summary kita. Betul kan ? Hanya perlu bayar RM4. 75 untuk topup RM5. Kat situ pun kita dah boleh jimat dah :) Kalau ada Voucher Code, lagilah bertambah jimat. Masukkan je kat ruangan Voucher Code tuu...




Sekarang ni, kalau korang nak bayar melalui kredit/debit card, korang hanya masukkan nombor kad, nama kad, tarikh luput kad and CCV, dan boleh dah proceed pembayaran macam biasa. Kalau nak online banking pun sama, login online banking korang macam biasa, dan boleh terus proceed to payment.

Dan kredit topup terus masuk ke phone korang. Teramat lah mudah dan menjimatkan !! Lagi pula, ianya juga ada promosi tambah nilai prabayar bulanan untuk semua operator

Jadi, apa yang korang tunggu lagi, mari bersama-sama kita berjimat dengan TOPUP PREPAID di Lazada Malaysia :D



TerimaKasihSudiBaca :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

7 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Permatabiru
AUTHOR
April 29, 2018 at 1:30 PM delete

mudahnya nak topup tak perlu cr kedai lagi hihi

avatar
April 29, 2018 at 3:25 PM delete

@Permatabiru kann ? saangat mudahh.. hihihi :D

avatar
Asyiqin
AUTHOR
May 1, 2018 at 10:54 AM delete

sekarang semuanya dihujung jari je kann

avatar
May 3, 2018 at 11:58 AM delete

wahhh .. mudahnya dengan lazada sekarang . jom tambah ilmu .. lawati blog kami https://www.ketamkecil.com/pesakit-endometriosis-perlu-elakkan-perkara-yang-dicadangkan-oleh-pakar-sakit-puan-no-2-paling-ramai-orang-buat/

avatar
ADEEYA
AUTHOR
June 18, 2018 at 3:04 PM delete

Aik. Kenapa murah. Hehe

avatar
Ksjb
AUTHOR
June 21, 2018 at 12:57 PM delete

Dahlah senang, murah lak tu.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers