Perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam Murah oleh Sf Car Rental Agency

Assalamualaikum...

Hi semua ..  Haaaa!! Lyssa tahu kenapa korang tiba-tiba tekan link untuk masuk ke blog Lyssa ni.. :D Ni mesti sebab korang tengah mencari-cari kereta sewa area Shah Alam kan ? Yeah, entri blog kali ni memang sesuai dan tepat sangat untuk sesiapa yang sedang mencari kereta sewa murah di kawasan Sham Alam.


Siapa Sf Car Rental Agency ?

Untuk pengetahuan korang, Sf Car Rental Agency merupakan Syarikat Kereta Sewa yang menyediakan perkhidmatan Kereta Sewa Shah Alam dengan harga murah yang berpatutan. Syarikat ini telah pun mula beroperasi pada tahun 2010 dan semakin dikenali dan berkembang dari semasa ke semasa. Dan disebabkan ramai pelanggan yang berpuas hati dengan pekhidmatan kereta sewa mereka, syarikat ini telah mengembangkan lagi perkhidmatannya di bandaraya di sekitar dan berdekatan dengan Shah Alam.

Apa Kelebihan Yang Akan Dapat Jika Sewa Kereta Dari Syarikat Sf Car Rental Agency ?

Banyak kelebihan dan manfaat yang korang akan dapat ! Antaranya ialah sewa kereta dengan harga yang murah dan berpatutan. Korang juga akan mendapat diskaun untuk sewaan yang lama (terlakluk pada terma dan syarat), penghantaran kereta ke depan rumah atau kolej kediaman, kebanyakan kereta yang disediakan adalah baru-baru belaka, penyelenggaraan kereta yang dijaga (dijamin selamat) dan kebersihan kereta juga terjaga. Jadi korang tak perlu risau lah kereta tu kotoq ke apa, memang confirm-confirm bersih punya lahhh ! :)

Model / Jenis Kereta Sewa

Terdapat pelbagai jenis kereta sewa yang telah disediakan oleh syarikat ini. Semua kereta sewa didatangkan dengan transmisi automatik sahaja bagi model kereta seperti :

  • Perodua Kelisa
  • Perodua Viva
  • Perodua Axia
  • Perodua Myvi
  • Perodua Bezza
  • Perodua Alza
  • Saga Flx

Berapa Harga Sewa Kereta Shah Alam ?

Kalau korang nak tahu, harga kereta sewa daripada syarikat ini sangatlah murah dan berpatutan mengikut jenis kereta pilihan korang. Korang boleh tengok harga yang tertera pada gambar di bawah ini, dan mengikut jenis kereta yang ada :



Kawasan Yang Meliputi Perkhidmatan Ini ?

Perkhidmatan kereta sewa Shah Alam ini meliputi kawasan seperti berikut :

1. Shah Alam(Seksyen 1 – Seksyen 35)
2. Shah Alam (U1 – U20)
3. Pusat Komersial
4. I-city
5. Cahaya Alam
6. Desa Alam
7. Padang Jawa
8. Ken Rimba
9. Bukit Bandaraya
10. Taman Sri Muda
11. Taman bunga Negara
12. Taman Alam Megah
13. Taman Ttdi Jaya
14. Taman Batu Tiga
15. Tadisma Business Park
16. Hicom Glenmarie
17. Bukit Jelutong
18. Kota Kemuning
19. Alam Impian
20. Dan lain-lain

Bila Perkhidmatan Kereta Sewa Ini Beroperasi ?

Waktu operasi syarikat ini adalah 9.00 am - 10.00 pm setiap hari. Sebarang urusan hanya dilakukan pada waktu pejabat sahaja.


Bagimana Cara Untuk Membuat Tempahan Kereta Sewa ?


Hantar Butiran Melalui SMS/Whatsapp

Bagi sesiapa yang ini menyewa kereta sewa ini, tempahan boleh dibuat dengan menghantar sms/whatsapp. Antara butiran yang wajib disertakan adalah :

1. Nama penuh :
2. No. kad pengenalan :
3. No. telefon :
4. Model kereta :
5. Kegunaan kereta untuk sekitar mana :
6. Tarikh dan masa ambil kereta :
7. Tempoh sewa berapa hari :
8. Alamat penuh kediaman/pejabat :


Deposit

Para pelanggan perlu membayar deposit RM100.00 untuk membuat tempahan kereta. Deposit RM100.00 ini akan dipulangkan empat (4) hari dari tarikh pemulangan kereta untuk tujuan semakan saman pihak berkuasa tempatan, polis dan JPJ (jika ada). Slip pembayaran deposit ini perlu dihantar melalui Whatsapp kepada kakitangan bertugas untuk tujuan rekod syarikat. 

Deposit boleh dibayar ke akaun Maybank.



Nama akaun : Sf Car Rental Agency
Nombor Akaun : 5622 1821 7906


Dokumen

Beberapa dokumen penting juga perlu disertakan bersama sewaktu deposit. Antara dokumen yang diperlukan adalah :

Pelajar
  • Salinan kad pengenalan
  • Salinan lesen
  • Salinan kad pelajar
  • Salinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)

Bekerja
  • Salinan kad pengenalan
  • Salinan lesen
  • Salinan bil elektrik atau astro kediaman(terbaru)
  • Salinan ID kerja/pas kerja/kad perniagaan atau slip gaji (terbaru)
  • Salinan kad pengenalan saksi (kawan atau saudara)

Lokasi Pengambilan Kereta

Sesiapa yang ingin menyewa kereta sewa daripada syarikat ini, korang boleh ambil kereta sewa di :

1. Pejabat Sf Car Rental Agency
2. Penghantaran kereta ke depan kediaman/pejabat/kolej pelanggan (tertakluk kepada terma dan syarat)
3. KTM Padang Jawa
4. KTM Shah Alam
5. Stesen Bas Shah Alam


Bagi penghantaran kereta, korang boleh lihat terma dan syarat penghantaran di bawah :

1. Penghantaran disediakan pada waktu pejabat sahaja kecuali peak hour(4.00pm – 8.00pm)
2. Percuma bagi Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 20 sahaja
3. Bayaran tambahan RM10.00 + RM2.00/km dikenakan sehala bagi kawasan selain Shah Alam Seksyen 1 – Shah Alam Seksyen 20
4. Caj penghantaran kereta ini perlu dibuat pembayaran bersama pembayaran sewa kereta semasa pelanggan menerima kunci kereta.


     

     


Untuk info lanjut dan sebarang pertanyaan, korang boleh hubungi mereka di :


Nama syarikat: Sf Car Rental Agency - Kereta Sewa Shah Alam

Alamat: Jalan Kristal Tiga 7/76c, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.

No Tel: 017-244 9251






KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Latest
Previous
Next Post »

14 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Hasrul Hassan
AUTHOR
August 14, 2018 at 9:29 AM delete

Teringat zaman belajar dulu, nak buat kerja kursus ... pinjam sana sini motor kawan .. sampai pernah satu hari tu, kena tolak motor sbb minyak tak ada.

Skrang dah ada kemudahan kereta sewa, yg harga sewa pun murah, sesuai dgn pelajar. Bagus syarikat kereta sewa shah alam ni sbb buat servis ni. Alhamdulillah.

avatar
August 14, 2018 at 10:10 AM delete

@Hasrul Hassan

Betul la tu, sekarang ni dah lebih mudah.
Dan sesuai sangat untuk pelajar yang nak ke mana-mana. Sewa pun dah murah ... :D

avatar
August 14, 2018 at 4:14 PM delete

Senang nanti kalau turun shah alam ada kereta sewa. Sewanya pun berbaloi

avatar
August 14, 2018 at 4:20 PM delete

@Husniey Husain

betul tu, kalau turun Shah Alam nanti, jangan lupa contct nombor yang tertera tu..
Servis yang memang berbaloi ! :D

avatar
Shuhaida Saad
AUTHOR
August 18, 2018 at 8:18 AM delete

bagus ada perkhidmatan sewa ni, sangat sesuai untuk student, nak ke mana-mana.

avatar
aeinna Musa
AUTHOR
August 21, 2018 at 10:52 AM delete

dulu masa belajar uni selalu gak ktoang sewa kerete. tong sikit2 sorang boleh keluar g bandar. masa tu belajar di sarawak;)

avatar
Zarina Ismawi
AUTHOR
August 28, 2018 at 4:53 AM delete

Dulu, study kat Puncak Alam. Kami selalu roger orang yang ada keretwa sewa. Kena berhati-hati jugak kan. Takut ada yang menipu. Lebih-lebih lagi kalau kita perempuan. huhu
https://www.nutrisiibu.com/tips-kesihatan/cara-merawat-bartholin-cyst-dengan-selamat-dan-berkesan/

avatar
Ibu Mifzal
AUTHOR
August 30, 2018 at 7:27 PM delete

senang kalau ada service mcm ini.

avatar
August 31, 2018 at 12:14 PM delete

@Shuhaida Saad yer.. student sesuai, siapa2 yg memerlukan kereta area Shah Alam pun sesuai.. hihi :D

avatar
August 31, 2018 at 12:15 PM delete

@aeinna Musa hehehe, ye la. student kalau nak ke mana2 tong2 la bry best. bayar sorg siket kan . :D

avatar
August 31, 2018 at 12:16 PM delete

@Zarina Ismawi

Tapi insyaaAllah, agency ini dijamin selamat dan boleh dipercayai.. hehe :)

avatar
August 31, 2018 at 12:16 PM delete

@Ibu Mifzal

senang dan mudah untuk semua orang :D

avatar
August 31, 2018 at 10:57 PM delete

Mudah betul sekarang. Dulu nak keluar mana2 mmg bas je la harapan kami #studentlife . Btw jom visit blog kami http://diarianggun.blogspot.com/2018/08/rahsia-kulit-muda-berseri-dengan-krim.html?m=1

avatar
Ainie
AUTHOR
September 14, 2018 at 5:00 PM delete

Selepas GST dihapuskan, ramai orang minat untuk beli kereta baru, mungkin ini akan menjejas sikit bisnes sewa kereta kot?

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers