Tutorial : Hilangkan Tarikh Kat Atas Post Title

Sayang kuu .!
 hahaha.!
Eh , Lyssa , mcm mana tuh , kmoo hilangkan Tarikh kat atas tuh ?
hee~
Nak thu ye ?
Caranye, senang,  simple , and mudah saje :)

1.Dashboard > Design > Page Element
2.Dekat bahagian post tuh , korunk tekan edit auh ??


Nanti , dia akan keluar macam niyh ;)


3. Pastuh , kat anak panah tuh , korunk "Untick" tawu ?!
4. Then , lepas 'Untick , korunk tros save.
5.And lastly , try view bleg korunk!
Comfirm jadi ! haha ;)

Senang en ? =)


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Nor Aishah
AUTHOR
March 29, 2011 at 1:41 AM delete

lyssa..minta izin nak ambil tuto ni letak dlm blog...janji x copy...saya akan taip sendiri..tp gambar tu nak copy...boleh x ???? plzzz

avatar
Solehah_SS97
AUTHOR
June 1, 2011 at 11:22 AM delete

tima kasih...sudah jadi

avatar
momoe love
AUTHOR
June 3, 2011 at 11:11 PM delete

jjadik daa... mekaceh.. mekacehh.. hehe

avatar
Yaya
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:17 PM delete

tq fo this tuto.dah lama saya cari tp kat blog Lyssa juga saya jumpa.Thank bnyk2

avatar
pieyqah
AUTHOR
June 25, 2011 at 12:12 AM delete

ok..da jadik..! tengs lisa ^_^

avatar
July 16, 2011 at 1:24 PM delete

Lyssa :(
lepas page element tu nak tekan mane? :( tak faham laa -,-

avatar
July 19, 2011 at 11:29 PM delete

lyssa . mcm mne niyy , lepas pegi page element 2 na pergi mne x fhm laa -,-

avatar
zura rawks
AUTHOR
July 25, 2011 at 6:36 PM delete

mne nem . ta jdi pung . lepas page element to . pegy mne plakk ?

avatar
nz_ziey
AUTHOR
August 4, 2011 at 4:15 PM delete

eheee....
jadik2...
tenqiu....

avatar
ragamuffin
AUTHOR
August 10, 2011 at 3:21 PM delete

hye lyssa. thanks sgt yee bg tutorial ni. da byk yg tasha wt smpai cntik da blog. kalau ta, ta tau nk wtpe ngn blog tuh.
btw, you are kind person coz helping others :)

avatar
August 17, 2011 at 8:41 AM delete

Dashboard > Design > Page Element > Catatan Blog/Blog Posts (kat tengah2 tu)> Edit > nanti jumpe Configure Blog Post . . . lepas tu ikut mcm kak lyssa punye gambar tu.

avatar
ainaa iman
AUTHOR
August 17, 2011 at 4:05 PM delete

kak lyssa , tengs yea . dah jdi pun . <3 :)

avatar
taiko girl
AUTHOR
August 22, 2011 at 3:05 PM delete

thanks.. :) lawa blog kak lyssa

avatar
taiko girl
AUTHOR
August 22, 2011 at 3:06 PM delete

thanks.. :) lawa blog kak lyssa

avatar
November 13, 2011 at 5:01 PM delete

@ainaa iman Kak lyssa,mcm mnew lepas page element.Tk de pwn configure blog post.Pls reply.

avatar
devil
AUTHOR
November 14, 2011 at 10:22 PM delete

huh kak , cari edit tu tak jumpa pun ?
terletak dimana iya kak ?

avatar
Aida Najwa
AUTHOR
December 16, 2011 at 12:15 PM delete

kak lyssa, kalau yg new version mcm mne nak tuka?

avatar
December 16, 2011 at 1:38 PM delete

lyssa, camner nak buat tarikh macam dalam blog lyssa nie... sowy ek kalau banyak tanya.

avatar
December 29, 2011 at 11:57 AM delete

@Miss Strawberi akak , mcm mne nk buat ? yg part post tu saya tak fham sgt

avatar
December 29, 2011 at 11:58 AM delete

akak , mcm mne nk buat ni ? yg part post tu tk fham sgt

avatar
shalala:)
AUTHOR
January 1, 2012 at 11:08 AM delete

kak lyssa , tak dpt pun . dh tekan page element pun ,

avatar
quila fery
AUTHOR
January 16, 2012 at 4:59 PM delete

kak lyssa macam mana nak buat arrow ke older post and new post macam kak lyssa .

avatar
Im Maroon
AUTHOR
January 18, 2012 at 9:18 PM delete

salam..kak/dik lysa...akk mintak izin blaja tuto lysa yer...yg maner sy x fhm sy 'kopi' (copy)...blh kan...:) heheeh..tqs ea..

avatar
Fadhil Dyla
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:59 PM delete

kak lyssa x jadi la....poning pale

avatar
Biby-Fiessta
AUTHOR
January 28, 2012 at 2:58 PM delete

tak dpat . tiada untick pun .

avatar
February 5, 2012 at 6:15 PM delete

Kak lysa , fyqa tak dpt nk buat pon skrg ni blog da bru so fyqa pening laa . =,= skrg ni da takde tick-2 ni , hum -,- acano ni ?

avatar
amirahzuraidy
AUTHOR
February 18, 2012 at 3:23 PM delete

aduh, tak jdik ah kak lisa .

avatar
Acik IeyMah
AUTHOR
March 10, 2012 at 12:09 AM delete

lysa..thanks dear..i can do it..

avatar
March 11, 2012 at 11:54 PM delete

lisa buat tuto macam ne nk buat date titel mcm lisa

avatar
amirahzuraidy
AUTHOR
March 12, 2012 at 4:35 PM delete

assalamualaikum, kak lysa x jadik aa.
cane neh ?

avatar
March 14, 2012 at 3:46 PM delete

Kak lyssa , Izzah dah menjadik , tapi Izzah nak balik ada Tarikh tu . So Izzah Tick balik , tengok tengok ?? Izzah buat entry itu hari Rabu dan entry itu cakap Hari Selasa ! Ahh ? Izzah tengok entry Izzah yang lain tak de pon tarikhnyaa ? Visit My Blog If You Want To See ... Tolong laa Izzah ??

avatar
March 29, 2012 at 9:49 PM delete

thanks lyssa...blog awk sgt bagos...byk bantu.... =p

avatar
Aifa Nadhirah
AUTHOR
April 13, 2012 at 1:59 PM delete

lyssa,,knape tarikh n waktu dkt blog sya xsma dgn tarikh n waktu sebenar? mcm mna nak ubah yer?? :(

avatar
acharawk
AUTHOR
April 26, 2012 at 2:16 PM delete

tak boleh nak buat pon lyssa :'(

avatar
NurKhadijah
AUTHOR
May 26, 2012 at 2:29 PM delete

assalamualaikum, kak lysa katy da pning da ni,, untuk new version mcm mne, xpham la,, xde pun design, nk cari kat mne.. please bantu sy kak lysa comel!!!!!!!!!!!

avatar
NurKhadijah
AUTHOR
May 26, 2012 at 2:30 PM delete

kak lysa tlong la, yg new version ni katy x pham la..
please nk sgt tarikh tu di buang.. semak la,

avatar
deedaereeka
AUTHOR
May 26, 2012 at 9:57 PM delete

thankz....faham suda..

avatar
cynta ieda
AUTHOR
May 26, 2012 at 10:37 PM delete

lyssa..knpa saya punta tdk da "page element" just page gak?? help me? tQ

avatar
cynta ieda
AUTHOR
May 26, 2012 at 10:39 PM delete

salam..lyssa..knpa saya punya tdk da :page element: just page gak?

avatar
Ira Syahira
AUTHOR
May 30, 2012 at 4:51 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Ira Syahira
AUTHOR
May 30, 2012 at 5:13 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
June 5, 2012 at 5:03 PM delete

klau gune blogskins camaner ?

avatar
lyda darus
AUTHOR
June 16, 2012 at 3:58 AM delete

salam.. saye wt xjd.. cmne ea?

avatar
Afini Finie
AUTHOR
July 25, 2012 at 2:42 PM delete

camne ngan blog yg bru?
skrg nie dah tak sme .

avatar
Mierah Halim
AUTHOR
August 3, 2012 at 10:29 AM delete

macam mana dengan format baru sekarang ni?

avatar
August 5, 2012 at 12:47 PM delete

page element tu kt mne???????????????

avatar
September 20, 2012 at 11:35 PM delete

kak lisa cmne.. ana buat x reti.. dy dah ubah ke..

avatar
NURUL ATIKAH
AUTHOR
September 29, 2012 at 6:42 PM delete

akak mane nak cari page element. Tak jumpa pun

avatar
phia sephia
AUTHOR
November 5, 2012 at 9:20 PM delete

na cri page element nie pown ta jmpaa...
poning la lysa

avatar
January 29, 2013 at 6:40 PM delete

lyssa , cem mana nak buang date header guna bersion baru eh ? tolong pleaseeee .

avatar
Apit Zul
AUTHOR
February 7, 2013 at 8:20 PM delete

kak , takjumpe pun page element tuh . hishh ..

avatar
Apit Zul
AUTHOR
February 8, 2013 at 8:49 PM delete

takjumpa pun page element tuh . kat mane? kat sitting or kat page ? mohon reply .

avatar
Apit Zul
AUTHOR
February 9, 2013 at 2:27 PM delete

@momoe love macam mane dpat page element tuh ?

avatar
Athirah Aziz
AUTHOR
February 10, 2013 at 2:15 PM delete

kenape tak jumpe page element eah ? tolong !!!

avatar
Effa Ohsemm
AUTHOR
March 24, 2013 at 1:07 AM delete

kak lyssa, kalau new template interface mcam mana ?

avatar
August 17, 2013 at 1:12 AM delete

thanks bebanyak kat kak lyssa tutorial ni menjadi , alhamdullilah dia menjadi :)

avatar
sour bun
AUTHOR
October 17, 2013 at 4:03 PM delete

Adooo nak mati buat ni, skrg dh bertukar kpd New Interface. Nak cari pun susah

avatar
ShikenSamsor
AUTHOR
May 26, 2014 at 3:33 PM delete

Kalau pakai old template nk bagi ada tarikh mcm mana ?

avatar
June 24, 2014 at 7:34 AM delete

Blog baru pergi je dekat design>layout>body post tu kan ada edit. Klik je edit tu. Nanti ada la yg untick tarikh mcm lysa ckp tu. Tq lysa.

Singgah la di blog sy.
restorannurazzaraah.blogspot.com

avatar

Google+ Followers