Tutorial : Hilangkan Subscribe to : Posts (Atom)

Hiii Semua! 
Sini ! Sini !
Lyssa nak ajar korang  ,
macam mana nak
Hilangkan "Subscribe to : Posts  (Atom)"

Korang tahu ke , apa itu Subscribe to : Posts  (Atom) ??
Tak tahu ? Cuba korang intai blog korang , kat bahagian bawah post tuh , ada tak tulis..
Subscribe to : Posts  (Atom) ?
Ada kan ? so  , now , Lyssa nak ajarkan mcam mana nak hilang kan ?
Cebab nampak cam semak je ennn ??
 hehe!:))

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widgets

2. Tekan Ctrl + F , and korang cari kod kat bawah ni :

<!-- feed links -->
 3. And automatik dia akan terhighlight kan ? Then , korang tukarkan kod yang ini :

<!-- feed links-->
    <b:include name='feedLinks'/>

kepada kod yang ini :

<!-- feed links
    <b:include name='feedLinks'/>   -->

4. Jap ! Jangan Save lagi ! Click Preview dulu..

5. Kalau menjadi , terus je SAVE ok ?:)

=Selesai=
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sehaa
AUTHOR
February 12, 2011 at 12:29 PM delete

omg berkesan gile.heh.thx^^.btw,suke la kotak bunge2 yg lyssa selalu letak tu.cne nk buat eh?

avatar
February 12, 2011 at 12:31 PM delete

@sehaa

sehaa g kt tutorial : blockquote . then , boleh lah letak kotak bungA2 cm Lyssa tuh . hahaXD

avatar
May 14, 2011 at 7:39 AM delete

kak ! terime kaseh kak , saye hrgai gile , thanks you :)

avatar
yaya dluver
AUTHOR
June 6, 2011 at 7:18 PM delete

@Lyssa Dollixious

lyssa camne lyssa buat yg , penat menaip : lyssa dollixious at bla bla bla tuw ? cu cite cu cite ?

avatar
diana :))
AUTHOR
June 9, 2011 at 9:45 PM delete

knaper

code nie x de kt edit html diana yerr

avatar
aina amanina
AUTHOR
July 8, 2011 at 2:26 PM delete

menjadik ! teng lyssa :)

avatar
Ms Rina Aina
AUTHOR
July 27, 2011 at 6:17 PM delete

thank you akak lisya :) jdilah

avatar
eliya kamil
AUTHOR
August 3, 2011 at 6:12 PM delete

thanx lyssa..jdilah:)

avatar
eliya kamil
AUTHOR
August 3, 2011 at 6:13 PM delete

thanx lyssa..jadilah:)

avatar
aein~farhana
AUTHOR
August 9, 2011 at 11:58 PM delete

tq..tuto yg berkesan..!=)

avatar
mi_yuuki
AUTHOR
August 14, 2011 at 10:26 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
hanis
AUTHOR
August 20, 2011 at 4:35 PM delete

time kaseh for tuto ni ^_^

avatar
Lynn
AUTHOR
August 24, 2011 at 4:56 PM delete

yay..jadik..^_^

lyssa kalau boleh lin nak request tuto yang bila kita nak comment boleh tambah ayat dalam kotak nak komen tu..

thanks lyssa..^_^

avatar
pipi donnat
AUTHOR
September 4, 2011 at 12:43 AM delete

thankyou . i dah buat n menjadi :)

avatar
Suara Hati
AUTHOR
September 4, 2011 at 10:19 PM delete

da buat..menjadi, tQ Lyssa...

avatar
aiena jiaa
AUTHOR
October 18, 2011 at 10:34 PM delete

da jadi teng kak lyssa :))

avatar
sue
AUTHOR
November 15, 2011 at 2:18 PM delete

use this tuto, thanks sis ^^

avatar
yaya
AUTHOR
November 16, 2011 at 1:55 PM delete

assalamualaikum kak lyssa .. nape kat edit html yaya tak ade pon code tu ?

avatar
December 2, 2011 at 3:50 PM delete

yes ! dah hilang ! hee. thanx lyssa ! :)

avatar
P.i.A
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:30 PM delete

ThanXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Lyssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Heeeeeeeeeeeeeeeeeeee...byk yg sye dpt blaja...hikhikhik...<3 U lah .

avatar
December 14, 2011 at 5:49 PM delete

alhamdulillah,menjadi,thanks 4 this tutorial.

avatar
Syazaa
AUTHOR
December 20, 2011 at 10:04 AM delete

hehe, thanks lah sangat-2. sume tuto yg akak buat neh mmg menjadi dlm blog saya. thanks sangat-2

avatar
December 23, 2011 at 8:20 PM delete

thanks kak lyssa .. da hlang pn lau ta nmpk serabut jew .. thanks a lot again

avatar
iloveyou
AUTHOR
December 28, 2011 at 10:56 PM delete

tak jadi la yg nk hilangkan subcribe to post:(

avatar
December 31, 2011 at 2:02 PM delete

salm akk lysa .. hehe . akk bole tak tnjkan macm mane nk daftar shoubox / shoumix .. sbb sye bru buat blog heheh x tau bnyk sngt

avatar
nAzmiN
AUTHOR
January 19, 2012 at 4:18 PM delete

haha. memang semak bnde alah tu. thanx sys

avatar
chiyoko comei
AUTHOR
January 23, 2012 at 6:38 PM delete

hahaha..jdik ler..tq lyssa...:)

avatar
Shaky Shake
AUTHOR
February 2, 2012 at 5:44 PM delete

eh? dah hilang lah. tq cik lyssa

avatar
February 27, 2012 at 10:53 AM delete

wow , daa hilang .. :DD xsemak daa aa pas nih .. ekeke

avatar
shidah sNa
AUTHOR
March 1, 2012 at 3:12 PM delete

thanks.. menjadi,.... hehehe...

avatar
shidah sNa
AUTHOR
March 1, 2012 at 3:12 PM delete

thanks.. menjadi,.... hehehe...

avatar
Bui Junaidi
AUTHOR
March 1, 2012 at 10:00 PM delete

TERIMA KASIH YER..KAK BUI DH BUAT DAN MENJADI..

avatar
March 20, 2012 at 11:58 PM delete

best arh tutorial akak! blog saya dah comel dah...makaseh kak!

avatar
yuiara
AUTHOR
March 25, 2012 at 3:07 AM delete

akak akak , kan kalau banyak sangat widget . kan dye nampak terlebih dekat bawah , ye la , saya letak dekat bawah semue code HTML tu :D . mcm mane nak bagi dye 'HIDE' ?

avatar
April 21, 2012 at 11:33 AM delete

thanks lyssa.. tuto ni menjadi...

avatar
Ayong Eton
AUTHOR
May 4, 2012 at 10:28 AM delete

Dahlama tau kita cari this tuto ngehngeh thans alot :)

avatar
Gadis Riang
AUTHOR
June 1, 2012 at 2:52 PM delete

thanx a lot , sys ! :)

avatar
Aiman Farah
AUTHOR
August 7, 2012 at 9:15 PM delete

Tokceh Kak Lyssa! Hehe.. :)

avatar
October 21, 2012 at 2:07 PM delete

Thanks kak lyssa , dah jadi :D

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 8, 2012 at 6:16 PM delete

Только начал привыкать ко вчера как наступило сегодня
!!!

avatar
Topik Online
AUTHOR
June 18, 2013 at 1:43 PM delete

Makasih tutorialnya, wah, ternyata simple banget ya, awalnya kirain mesti koding banyak-banyak gitu...

avatar
Xiao Annis
AUTHOR
December 16, 2013 at 11:12 AM delete

lyssa... mcm mane nk Tick Expand Widgets? lagi2 sy punya design blog tak sama mcm yg lama punya

avatar
Eyfa Mustafpa
AUTHOR
September 28, 2014 at 7:34 PM delete

@Lyssa Dollixious hai kak lyssa! blog ka dah tukar design baru. and nak hilangkan ni guna tuto yang ni tak boleh. harap kak lyssa notice me and buat tuto ni, pls T.T

avatar
Nur Asyikin
AUTHOR
November 24, 2015 at 2:09 PM delete

Terima kaseh kak lisaaa. :)

avatar
Ain Nabila
AUTHOR
February 11, 2016 at 6:16 PM delete

Kak, tak jumpalah... kena cari sendiri tapi dah pening kepala mencari @_@ Kod tu ada kat bhg mana?

avatar
Nad Simple
AUTHOR
June 11, 2016 at 1:58 PM delete

Thanks kak :) Menjadi pun hihi

avatar

Google+ Followers