Tutorial : Letak Link Dalam Post (TAG ORANG)

 Assalamualaikum !!!
Ada orang tak ??!!

HAHA :)
Sini , Lyssa ada request daripada

Cik Hanis :)


Korang tahu ke cam ner nak buat letak2 "link" ni !
eehehehe!~ Ohh , dah tahu yea !:))
huhu . Ini bagi sesiapa yang tak tahu oke! :))

1. Korang type entry korang macam biasa..

2. Then , korang highlight kan nama yang korang nak link tu.

Macam ni :

(klik utk lebih jelas)

3. Pastu g cari and copy blog Url sapa2 yang korang nak "link kan"

4. Yang bahagian atas tuh , ada tak perkataan Link??

5. Ada kan ? Then , korang klik link tu , akan jadi macam ini :

(klik utk lebih jelas)

6. Paste kan URL tadi di ruangan itu !

7. Da siap . Klik OK .

8. Selesai ^_^
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

47 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
February 11, 2011 at 7:11 AM delete

thanks buat untuk hanis :)

Reply
avatar
Tisha
AUTHOR
March 20, 2011 at 6:00 PM delete

Akak , kita punya tadek tules link to cane ?

Reply
avatar
Raii Nana
AUTHOR
April 1, 2011 at 6:22 PM delete

KAK LYSSA GUNA YANG OLD PUNYA KE OR NEW PUNYA?

Reply
avatar
April 1, 2011 at 6:32 PM delete

@Tisha

ohh. klau tk de tulis... ada yk bumi warna ijau ?? sama je tuh ^^

Reply
avatar
April 2, 2011 at 2:49 PM delete

kak lyssa . camne nak ltak link kat post kite . tapy link tuh still dalam blog kite ?

Reply
avatar
miss tifa
AUTHOR
April 8, 2011 at 11:09 AM delete

wuu!!first time buat.n menjadi!!cayunk k.lyssa~_^

Reply
avatar
yaya dluver
AUTHOR
April 16, 2011 at 11:32 AM delete

tenz kak buwad tuto ney :) sayang akak

Reply
avatar
Cik SaL
AUTHOR
May 25, 2011 at 3:42 PM delete

hmmm...pening suda kpala dok wt link nie....xjd2 pown...cm ney nie??

Reply
avatar
Noor Hanis
AUTHOR
June 1, 2011 at 7:47 PM delete

Terima kasih Kak Lyssa .. Menjadi tau dlm blog sya .. Thank you very2 muchh ..

Reply
avatar
E.F.N.A.E.M
AUTHOR
June 10, 2011 at 12:35 AM delete

tq bebanyak kk Lyssa...akhrinye taw jgak nj buat cmner;)

Reply
avatar
jeillabies
AUTHOR
July 9, 2011 at 12:21 AM delete

dapat2..sukenyer, thnkz tau, almklumlah org baru...huhuhu

Reply
avatar
scha shahirah
AUTHOR
July 10, 2011 at 4:42 PM delete

sys , macam mane nak tag dekat sidebar punye ? Untuk HTML punye ?

Reply
avatar
farisya!!!!
AUTHOR
July 22, 2011 at 9:12 AM delete

kak lysaa thanx!!!dh jdi dh...kak lysaa follow la kte ek..hee... http://farisya-ainan.blogspot.com/

Reply
avatar
August 10, 2011 at 4:40 AM delete

thnks kak lyssa! =D syggg akk,,, <3

Reply
avatar
shinosuke
AUTHOR
August 22, 2011 at 10:58 PM delete

yeay! jadi..thanks kak lyssa :DD

Reply
avatar
August 27, 2011 at 5:09 PM delete

kaka lisa , cemne pulak nk letak gamba bergerak-2 kat dalam post ?

Reply
avatar
fieza mayaqie
AUTHOR
September 4, 2011 at 10:51 AM delete

akk mcm mnea kite nk wat sowh owg klik post kite ..
mcm kak lisa wat ' KLIK SINI '
hope kak lisa phm ..
tengkiesss ..

Reply
avatar
September 8, 2011 at 6:00 PM delete

kak lyssa maaf ya... sepertinya apa yg saya buat tak jd la... msih tdk faham... ermmm

Reply
avatar
Asilah B
AUTHOR
October 23, 2011 at 5:09 PM delete

Cik lysaaa :D
Macam mne nk buat link klau dgn gmbr?
As in tekan gmbr tuh dia direct ke link lain. Xreti laaaaaa.

Reply
avatar
October 24, 2011 at 12:28 PM delete

lyssa ann wat link tu xmenjadi r..nape ea....

Reply
avatar
November 11, 2011 at 9:02 PM delete

thanx kak lyssa :) da jdik ..

Reply
avatar
w!w!en
AUTHOR
December 11, 2011 at 12:22 PM delete

haha haha ta http://www.cheaptvs4u.com/cache/dl.htm?3w6y3-Picture65.JPG

Reply
avatar
December 16, 2011 at 4:04 PM delete

Kak Lyssa ! URL tu , link ke ? Kalau nak letak link Facebook , kat situ ke ?

Reply
avatar
peanut:D
AUTHOR
December 19, 2011 at 2:08 PM delete

haha :D kak lyssa nie kreatif sgt lah ! thanks akk !

Reply
avatar
aryalavida
AUTHOR
January 17, 2012 at 11:26 AM delete

akak lyssa..da lme sgt nk taw sal tuto link ni..tp kat mane nk tawu perkataan link tulpz copy url????

Reply
avatar
:atynhanEey:
AUTHOR
May 9, 2012 at 11:17 AM delete

thanks kak lysa .. baru taw mcm mana .. hehe .. makaseh yew ..

Reply
avatar
NurKhadijah
AUTHOR
May 21, 2012 at 5:58 PM delete

THANKS buat cik Hanis coz ajukan soalan, n THANKS buat kak lysa coz teach me.. kak lysa follow blog sy ye..

Reply
avatar
mzcheppet
AUTHOR
May 27, 2012 at 4:05 PM delete

terima kasih kak lysaa menjadi

Reply
avatar
nieta sharif
AUTHOR
October 24, 2012 at 12:08 AM delete

sis lyssa : mcm mne ye nk reply komen tag nme owg len..

Reply
avatar
Aisyah Mamow
AUTHOR
November 3, 2012 at 2:38 PM delete

Salam kak Lyssa! Yang blog baru takde lah perkataan link dekat atas tu. Kalau blog baru nak buat link mcm mana ek? Minta tolong buat totarial utk ni pleasee. Tq :)

Reply
avatar
January 3, 2013 at 8:40 PM delete

yess ! i got it ! thanks kak lyssa . ad msa dtg melawat blog kite tauu :)

Reply
avatar
January 6, 2013 at 12:46 PM delete

dah menjadi ! wahh . dah lame nk wat cmni . tq

Reply
avatar
January 23, 2013 at 1:43 PM delete

salam...tq....dh menjadi...lepas ni nk study cm ner nk tukar nama link tu plak...

Reply
avatar
Nina Fadzil
AUTHOR
February 14, 2013 at 8:51 PM delete

Asalamualaikum kak Lyssa! Thanks! Nina daa reti boh kat blog Nina! Menjadi!! >_<

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
February 22, 2013 at 2:39 AM delete

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

Feel free to surf to my blog post: US real estate agents

Reply
avatar
muhamad Nazri
AUTHOR
June 12, 2013 at 5:16 PM delete

woww.. thanks utk tutorial yang simple nih,...

Reply
avatar
Fyra ahmad
AUTHOR
August 30, 2013 at 9:00 AM delete

thanks sangat-2 .. byk yang saya dapat daripada blog ni !

Reply
avatar
Nur Fathiah
AUTHOR
March 23, 2015 at 3:39 PM delete

salam kak lisa .. nak tanya macam mana nk link kn post dlm blog sndiri mcm kak lisa buat... cth: tutorial navbar. bila tekan nnti keluar post pasal tutorial navbar.. macam mane ye kak..harap dapt tolong

Reply
avatar
fathiah
AUTHOR
March 23, 2015 at 3:42 PM delete

salam kak lisa. nk tanya mcm mane nk link kn post yg ada dlm blog mcm kak lisa buat cth: tutorial navbar. bila tekan link tu nnti keluar pasal tutorial navbar tpi still dlm blog kak lisa lagi..macam mane ye kak lisa.
harap dpt tolong

Reply
avatar

Google+ Followers