Home
tutorial
Tips-Tips

05 February 2011

Tutorial : Letak Link Dalam Post (TAG ORANG)

 Assalamualaikum !!!
Ada orang tak ??!!

HAHA :)
Sini , Lyssa ada request daripada

Cik Hanis :)


Korang tahu ke cam ner nak buat letak2 "link" ni !
eehehehe!~ Ohh , dah tahu yea !:))
huhu . Ini bagi sesiapa yang tak tahu oke! :))

1. Korang type entry korang macam biasa..

2. Then , korang highlight kan nama yang korang nak link tu.

Macam ni :

(klik utk lebih jelas)

3. Pastu g cari and copy blog Url sapa2 yang korang nak "link kan"

4. Yang bahagian atas tuh , ada tak perkataan Link??

5. Ada kan ? Then , korang klik link tu , akan jadi macam ini :

(klik utk lebih jelas)

6. Paste kan URL tadi di ruangan itu !

7. Da siap . Klik OK .

8. Selesai ^_^

45 000 orang Pengomen Terhebat !!:

hanis blogspot said...

thanks buat untuk hanis :)

Lyssa Dollixious said...

@hanis blogspot

welcome ^_^

Tisha said...

Akak , kita punya tadek tules link to cane ?

Raii Nana said...

KAK LYSSA GUNA YANG OLD PUNYA KE OR NEW PUNYA?

Lyssa Dollixious said...

@Tisha

ohh. klau tk de tulis... ada yk bumi warna ijau ?? sama je tuh ^^

Lyssa Dollixious said...

@Raii Nana

ohh . akk guna new punya ;)

♥ qatrun_nada ♥ said...

kak lyssa . camne nak ltak link kat post kite . tapy link tuh still dalam blog kite ?

miss tifa said...

wuu!!first time buat.n menjadi!!cayunk k.lyssa~_^

lyana ying.. said...

KAK LISA CAMTEK!!!!!

yaya dluver said...

tenz kak buwad tuto ney :) sayang akak

Cik SaL said...

hmmm...pening suda kpala dok wt link nie....xjd2 pown...cm ney nie??

Noor Hanis said...

Terima kasih Kak Lyssa .. Menjadi tau dlm blog sya .. Thank you very2 muchh ..

E.F.N.A.E.M said...

tq bebanyak kk Lyssa...akhrinye taw jgak nj buat cmner;)

jeillabies said...

dapat2..sukenyer, thnkz tau, almklumlah org baru...huhuhu

scha shahirah said...

sys , macam mane nak tag dekat sidebar punye ? Untuk HTML punye ?

farisya!!!! said...

kak lysaa thanx!!!dh jdi dh...kak lysaa follow la kte ek..hee... http://farisya-ainan.blogspot.com/

fatini athirah said...

thnks kak lyssa! =D syggg akk,,, <3

shinosuke said...

yeay! jadi..thanks kak lyssa :DD

Ashikin Mahamut said...

kaka lisa , cemne pulak nk letak gamba bergerak-2 kat dalam post ?

fieza mayaqie said...

akk mcm mnea kite nk wat sowh owg klik post kite ..
mcm kak lisa wat ' KLIK SINI '
hope kak lisa phm ..
tengkiesss ..

aisha annieysa said...

kak lyssa maaf ya... sepertinya apa yg saya buat tak jd la... msih tdk faham... ermmm

Asilah B said...

Cik lysaaa :D
Macam mne nk buat link klau dgn gmbr?
As in tekan gmbr tuh dia direct ke link lain. Xreti laaaaaa.

~*[P]w[I]n[C]e[S] * [A]n[N]*~ said...

lyssa ann wat link tu xmenjadi r..nape ea....

Bukittinggi Fashion said...

SULAM BUKIT TINGGI FASHION

naz chubbylicios said...

thanx kak lyssa :) da jdik ..

CikNana said...

tQ2..dh jadik..

w!w!en said...

haha haha ta http://www.cheaptvs4u.com/cache/dl.htm?3w6y3-Picture65.JPG

Hanaa' Daud's Blog said...

Kak Lyssa ! URL tu , link ke ? Kalau nak letak link Facebook , kat situ ke ?

peanut:D said...

haha :D kak lyssa nie kreatif sgt lah ! thanks akk !

javalava89 said...

thankz adik..

aryalavida said...

akak lyssa..da lme sgt nk taw sal tuto link ni..tp kat mane nk tawu perkataan link tulpz copy url????

Izzati said...

Tq kak lyssa :)

:atynhanEey: said...

thanks kak lysa .. baru taw mcm mana .. hehe .. makaseh yew ..

NurKhadijah said...

THANKS buat cik Hanis coz ajukan soalan, n THANKS buat kak lysa coz teach me.. kak lysa follow blog sy ye..

mzcheppet said...

terima kasih kak lysaa menjadi

nieta sharif said...

sis lyssa : mcm mne ye nk reply komen tag nme owg len..

Aisyah Mamow said...

Salam kak Lyssa! Yang blog baru takde lah perkataan link dekat atas tu. Kalau blog baru nak buat link mcm mana ek? Minta tolong buat totarial utk ni pleasee. Tq :)

aisya humaira said...

x fhm :(

♔ Hasnie Adda ♔ said...

yess ! i got it ! thanks kak lyssa . ad msa dtg melawat blog kite tauu :)

aisyah solehah said...

dah menjadi ! wahh . dah lame nk wat cmni . tq

~~~aleeya minah jenin~~~ said...

salam...tq....dh menjadi...lepas ni nk study cm ner nk tukar nama link tu plak...

Nina Fadzil said...

Asalamualaikum kak Lyssa! Thanks! Nina daa reti boh kat blog Nina! Menjadi!! >_<

Anonymous said...

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

Feel free to surf to my blog post: US real estate agents

muhamad Nazri said...

woww.. thanks utk tutorial yang simple nih,...

Fyra ahmad said...

thanks sangat-2 .. byk yang saya dapat daripada blog ni !