Tutorial : Sticky Post

Hii ! Helo ! Mornink !
Assalamualaikum ^_^
Semalam , Lyssa ada request Tuto drpd sorang budak comel ini :)


Oke , now , Lyssa boleh ajarkan ;)

1. Korang tulis macam biasa kat post korang tuh . Dah siap tulis . Publish Post .

2. Then , korang pergi kat edit post tadi ..( Buat macam ni)


1 . Klik Post Option.
2. Tick dekat Scheduled at
3. Type tarih yang korang nak post korang sampai bila
4. Masa korang nak post korang sampai bila
5. Da siap . Publish Post :)


=Selamat Mencuba Yea!=
( Jadi tak ? Bagitawu yer XD )
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

46 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
February 2, 2011 at 9:02 AM delete

tk taw mende pe ? org slaloo buat contest , guna ini ler.. post akn melekat smpai masa yg kita nak .

avatar
Awan Fantasia
AUTHOR
March 7, 2011 at 4:56 PM delete

mcmana nak buat sticky post?blog sye xde pun mcm kat gmbar tue...

second,mcmmana nk letak iklan nuffnang petak besar selepas entry yg pertama?reply dengan cara komen kt mana2 artikel di blog sy k?... ;-)

avatar
March 12, 2011 at 4:47 AM delete

@Sofie Ezzaty

sticky post niyh . mcm entry melekat . mcm kita tetapkan tarikh smpai bila etry kte nk ada kt 1st page ...

avatar
ayien lilo
AUTHOR
April 3, 2011 at 3:02 PM delete

kaka lyssa comel :) mcm mne nak bt mcm kak lyssa yg "gendang gendue tali kecapi , masuk blog aku sure hepi" .. mcm mne nak bt background gambar tu jadi background blog kite ? .. faham tak ? kalau tak faham tapelah :))

avatar
kucarkacir
AUTHOR
April 29, 2011 at 1:37 AM delete

berguna info nie !
thanx !

avatar
Xochitl Ayuuz
AUTHOR
May 2, 2011 at 8:00 PM delete

Macam apa pula sticky post tu?

avatar
Waniey Hamzah
AUTHOR
May 6, 2011 at 1:57 PM delete

okayy. thanks dah jadi ! if nak buang sticky post tu pulak cne ? mcm kta ltak trikh laen , tp kita nak post tuh habes awal. cne? fham tak?

avatar
yaya dluver
AUTHOR
May 12, 2011 at 7:47 PM delete

@Lyssa Dollixious

kak lyssa nk tnye , lepas dh abis time sticky post tu kan ? post kite tu akn terpadam ke x ?

avatar
Nana Nabella
AUTHOR
July 23, 2011 at 9:02 PM delete

sys lyssa , nana punya post kan , bile click at Post Optin , dye just naek tarikh ngn jam jew . Takde pon yg mcm sys Lyssa :(( Helphelp ==

avatar
T@Sya
AUTHOR
August 13, 2011 at 11:07 AM delete

x de la kak schedule at tu...

avatar
INTAN SAKINAH
AUTHOR
August 20, 2011 at 9:57 PM delete

akakkkkkkkk... cm mn nk wat mcm shoutmix chat akak tuu...nk juga cm tuu...dh try dh cari mcm2 cari tp x reti n x phm pa yang dy swuh wat.. akak tlg ekk plzzzzzzzzzzzzz nak sgt100x dh lama dh teringi cm tu hohoho..intan nie baru beginer dlm blogging sbb tu xtaw lg hope akak leg bg tunjuk ajar alaa yg cm mentor tuu " tunjuk ajar ku sifu" haha plzz yer akak thnks

avatar
Ahmad Uzair
AUTHOR
August 21, 2011 at 9:50 PM delete

schedule tu bukan ke tarikh untuk publish?

avatar
A'AN BARNEY
AUTHOR
September 3, 2011 at 8:37 AM delete

a'a .. bkn tarikh utk publish ker???

avatar
wani umairah
AUTHOR
September 11, 2011 at 5:44 PM delete

Kak Lyssa nak tanya Sticky Post tu apa .

avatar
CIK MAY
AUTHOR
September 30, 2011 at 8:55 AM delete

lisa,jadik la..hihihi..

avatar
RayQuaz
AUTHOR
October 3, 2011 at 10:23 PM delete

kak lyssa !
x jadikk !
dia jadi camnih ' arap paham '

- x jadi smpai bila but entry tuh akan post bila .

avatar
chubby teddy
AUTHOR
October 27, 2011 at 1:10 PM delete

assalamualaikum kak lyssa kenape x de older post ngan new post kat blog saye? tlg plz :3

avatar
n@n@
AUTHOR
November 21, 2011 at 5:06 PM delete

hai lyssa..

arini nana dtg amik ilmu nak bt sticky post plak.. ^^

rase mcm jd je

nana bt kt entri ni

http://yuslianayusof.blogspot.com/2011/11/contest-gadjet-impian-by-denaihati_19.html

cer lyssa tgk jd x??

thanx lyssa atas ilmu nye

^__^

wink wink !!

avatar
wardina
AUTHOR
December 21, 2011 at 4:42 PM delete

kak lyssa....bley tlg ajar mcm mna nk letak shotbox bley x.....saya buat tp x jdi....

avatar
sha_chehah
AUTHOR
January 7, 2012 at 3:15 PM delete

ada tak tutorial letak post template

avatar
January 25, 2012 at 9:15 PM delete

Kak Lyssa , Ziela nak tnye .. knpe Ziela buat .. dy ckp , dy akan publish sticky post pade tarikh yg kite pilih , bukannye mcm akak ckp .. akak ckp , dy akan publish SAMPAI tarikh yg kite tetap kan :(

avatar
Eika Nur
AUTHOR
January 26, 2012 at 11:34 AM delete

eika dah try
alhamdulillah, jadi :)

you all kena publish post tuu dulu
then bukak edit posts
then only set time and date yang korang nak

tqvm sis :)

avatar
gdsbnga
AUTHOR
March 20, 2012 at 5:16 PM delete

thanks kak lyssaaa :D

avatar
kaammeeyy
AUTHOR
April 11, 2012 at 8:54 PM delete

salam..lyssa...nak minta tolong ajr boleh x??..

kitew nak wat iklan+exchange banner dri blog lain mcm na yerk??

harap lyssa dpt ajr...tq..=)

avatar
June 6, 2012 at 12:01 PM delete

assalam , macamna nak letak iklan dalam blog ?
macamna nak letak shoutbox ?

avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
June 15, 2012 at 11:27 AM delete

sini ada jual sticky glue tak kakak Lyssa aww kahkahkah :D

avatar
Yana Aina
AUTHOR
August 2, 2012 at 12:42 PM delete

thnx sharing .. dah buat pon. jom join GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

avatar
August 16, 2012 at 3:08 PM delete

kak lyssa kat mana post option tu

avatar
asytar naoto
AUTHOR
October 13, 2012 at 10:02 PM delete

camner nak buat shoutbox yg agak cantik dan simple serta warna biru ?T_T

avatar
syiela
AUTHOR
November 21, 2012 at 11:59 AM delete

akak cuba.. thanks dear!

avatar
MissF
AUTHOR
March 7, 2013 at 2:33 PM delete

@Lyssa Dollixious

kak lyssa , boleyh x tlg ajarkan sye are nak gune blogskin . sye baru nak blajar tentang blog2 ney . huhu

avatar
MissF
AUTHOR
March 7, 2013 at 2:35 PM delete

kak lysaa boleyh x ajarkan care nak gune blogskin . saye niey newbiess . x bape nak pandai lagi tntg blog ney

avatar
Ieta Mat Saad
AUTHOR
March 12, 2013 at 12:00 PM delete

owh... dah faham... tqvm Lyysa ^_^

avatar
Yana Sakura
AUTHOR
March 29, 2013 at 3:41 PM delete

akhirnya berjaya gak yana wat sticky post.. hehe :) thanks lyssa sayang :D

avatar
March 11, 2014 at 3:56 PM delete

nak tanye...cmne nak buat kotak info kat sidebar?macam nak tulis ape2 maklumat penting...hopefully you can relpy to my komen...tqvm...

avatar
August 21, 2015 at 2:41 PM delete

Kenapa takde pon macam ni...

avatar

Google+ Followers