Tutorial : Cute Icon Di Shoutbox

Hi Semua ! hehehe ~

Selamat pagi yaww ! :)

Okie , now , Lyssa nak teach korang , macamana nak letak icon yang comel2 kat shoutbox korang .
Alar , korang tak tahu ke , apa yang Lyssa maksud kan tu?
Kalau tak thu , try p usha Lyssa nye Shoutbox . ada tak icon comel2 sedang bergerak?
hahahaha~kalau malas nak tgk . meh sini ... Lyssa tunjuk kan contoh nye ;)


Dah tahu kan ?
okies. Cepat2 . Ikut Step Lyssa yea!

1. Log in Shoutbox korang dulu ! Pada sesiapa yang belus daftar ,( KLIK SINI
    And terus ke settings taw ?

2. Then , korang klik Smileys yang macam Lyssa tunjukkan kat bawah ni ;)

 

3. Lepas korang klik "Smileys" tuh . korang scroll ke bawah . Korang ada jumpa tak macam yang ini :


4. Ada kan ? Oke , Skunk , Lyssa nak korang paste image URL korang kt ruangan Smiley image URL. 
Kalau tak thu nak amik cute icon kat mana , (KLIK SINI) dan bg sesiapa tk thu mcm mana nk copy URLnya , korang boleh baca entry Lyssa kat (SINI.)

5. Isikan jugak code yang korang suka . Sebagai contoh :  

 

6. Eh ! Eh ! Nanti dulu .! Ada lagi yang korang kena buat ! Lepas dah masuk kan satu  image URL and satu kod korang . jangan lupa pulak tekan ADD . Kalau tak , tk kan menjadilah korang nye icon tuh . hehe.

7. Korang boleh masukkan seberapa banyak yang korang nak , tapi . nasihat Lyssa , jangan terlalu bnyk . cebab nanti , akan memeningkan kepala sesiapa yang singgah blog korang tuh .! hehe ;)

8. Da siap . Tekan SAVE SETTINGS . And korang boleh lah kalau nak test2 kt SB korang tu. huhu!~

-Owrite ! Lyssa harap , korang berjaya dapatkan apa yang korang nak oke! heehe-
Choww Dulu ^_^


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

84 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Miss Dill
AUTHOR
March 6, 2011 at 9:52 AM delete

comel2 :)


Miss Dill^^

Reply
avatar
March 6, 2011 at 10:10 AM delete

@Miss Dill

heheh .apa yg comel yunkk . huk3! :))

Reply
avatar
Jiaa :)
AUTHOR
March 15, 2011 at 10:08 AM delete

Kakk . tolong la saya >< buat tutorial bibir yng dekat shoutbox tu boleh tak ? saya dah buat, tapi dia ke tepi sangat , tak nampak >< tolong ye ? ^^

Reply
avatar
March 19, 2011 at 9:58 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
March 30, 2011 at 12:26 PM delete

kak cm ne nie? yg sy cbox. bkn shoutboxx,, so bile sy wt icon 2 sume. x jd pon. :(

Reply
avatar
March 30, 2011 at 10:05 PM delete

@αωαи иαиσ

ohh .akk rasa.. cbox tak boleh kott. ini utk pgguna shoutmix ;p

Reply
avatar
'Arisya
AUTHOR
April 9, 2011 at 5:00 PM delete

kak, cam mane nak letak SB kat tepi cam aka punye?

Reply
avatar
Ecah
AUTHOR
April 21, 2011 at 10:04 AM delete

macam mane nak copy url dyea ? Haiyoo

Reply
avatar
April 21, 2011 at 10:06 AM delete

@'Arisya

g kt tutorial hide shoubox yea!XD

Reply
avatar
April 21, 2011 at 10:07 AM delete

@Ecah

klik perkataan "SINI" dekat entry atas niyhh yer ??

Reply
avatar
mieraXOXO
AUTHOR
April 28, 2011 at 8:54 PM delete

kak lyssa~ cne nux wat shoutbox.

Reply
avatar
fitrah
AUTHOR
May 9, 2011 at 5:02 PM delete

kak lyssa tu untuk yg dh ade ke yg blom?klau yg dh ade cm ne.x phm

Reply
avatar
May 20, 2011 at 5:14 PM delete

NICE ONE COMEL . .. TAPI ARA TAK PANDAI BUAT HAHA HMM

Reply
avatar
aina
AUTHOR
May 31, 2011 at 10:18 PM delete

yeay..dh jd dh..TQ

Reply
avatar
ERIN ARINA
AUTHOR
June 22, 2011 at 3:35 PM delete

. yeye , dah jadi ! tapi x secute cik lyssa punye ! hihih ! tq ye kak lyssa !

Reply
avatar
ERIN ARINA
AUTHOR
June 22, 2011 at 3:36 PM delete

. yeye dah jadi ! hihihhi .. tq ye kak lyssa !

Reply
avatar
hanna
AUTHOR
June 25, 2011 at 4:47 PM delete

nak carik icon yg lain kat mane erh?

Reply
avatar
June 26, 2011 at 12:10 PM delete

hye kak lyssa,, tq..[^_~]

Reply
avatar
miSz apPLe
AUTHOR
June 29, 2011 at 7:40 PM delete

tQ....tP lOm cbE wt aGi..hEhE

Reply
avatar
July 15, 2011 at 1:46 AM delete

Lyssa , cmne nak add Shoutbox tu kat blog kita yer ?

Reply
avatar
July 15, 2011 at 4:42 PM delete

kak ... help me ,,, npa aku add byk , dye hnye ade 6 sja ?

Reply
avatar
Ina Amyza
AUTHOR
August 2, 2011 at 12:53 PM delete

Kak , kalau nak delete yg lama tuh cam ne ?

Reply
avatar
Wan Atikah
AUTHOR
August 4, 2011 at 3:58 PM delete

akak.. dh gi setting pastuh nk gi mane ?

Reply
avatar
August 6, 2011 at 8:51 AM delete

tq,jady,tapy x lawa mcm kak lyssa punya:)

Reply
avatar
ey-ka
AUTHOR
August 6, 2011 at 1:47 PM delete

kak lysa saye buat x jadi pon..

Reply
avatar
aisyah ulfa
AUTHOR
August 18, 2011 at 6:39 PM delete

Kak , macam mane nak tukar ayat *shout* jadi ayat lain ? Thanks :)

Reply
avatar
farazila
AUTHOR
August 19, 2011 at 5:39 PM delete

kak lysa,xjdi la..da try bnyk kali tapi tak kuar pic..hmm

Reply
avatar
subaihah
AUTHOR
August 21, 2011 at 3:31 AM delete

kak..knape sye buat x jadi pn??

Reply
avatar
cart kartika
AUTHOR
August 21, 2011 at 9:21 PM delete

lyssa..akak link-kan tuto ni lam tuto hidden shoutbox akak oke..bole kan ^^

Reply
avatar
Mira Amirah
AUTHOR
September 13, 2011 at 7:05 PM delete

aka lyssa ! napa x jadi pun :(

Reply
avatar
Mira Amirah
AUTHOR
September 13, 2011 at 7:05 PM delete

aka lyssa ! napa x jadi pun :(

Reply
avatar
September 16, 2011 at 2:08 PM delete

Kak lyssa kenapa saya buat x jd ekk ?

Reply
avatar
Pika & Akim
AUTHOR
September 16, 2011 at 11:45 PM delete

Saiz ape yg pling sesuai arh kak lyysa ? (:

Reply
avatar
Fyza
AUTHOR
September 17, 2011 at 2:41 PM delete

Kenapa dah buat tapi tak jadi?

Reply
avatar
September 28, 2011 at 8:59 PM delete

@Lyssa Dollixious salam akak , nape saye buad ta jadi pon ? :'(

Reply
avatar
aRiey saa !!
AUTHOR
October 14, 2011 at 2:22 PM delete

Hello ! akak, ries nk mntak tlg boleyh ? Tlg ajar nk buat ShoutBox biar jdi kiut gitu . leyh ? :)

Reply
avatar
tenzue
AUTHOR
October 16, 2011 at 4:34 AM delete

akak . cmne nk sorok kan shoutmix kite uh ? mcm akq wat . owg tgok tuto akq tp xdepon . agpon owg bute it sket . huhu . tengs !

Reply
avatar
hawa wawe
AUTHOR
October 16, 2011 at 6:03 PM delete

@Miss Dill
Akak , kenape tak jadi ? :/

Reply
avatar
SUFIANA1992
AUTHOR
October 19, 2011 at 4:08 PM delete

dah ikut tuto icon shoutbox tu xpi preview tu masalah la..xnak tmbl plk gmbr

Reply
avatar
October 21, 2011 at 12:10 PM delete

huhu .. terima kasih .. tapi kan .. boley tolong tak ? camana nak buad shoutbox tu tesorok n nak letak icon yg comel kat luar tuh .. =)

Reply
avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
October 25, 2011 at 5:20 PM delete

nak share bende nie bolehh ?

Reply
avatar
October 28, 2011 at 11:18 AM delete

thanx da jadi da...suke...suke...suke

Reply
avatar
nurul ulya
AUTHOR
November 11, 2011 at 1:38 PM delete

@Lyssa Dollixious akk cmne nk msuk kan bnde smiles tu dlm blog ? tolong sye ^.^

Reply
avatar
November 19, 2011 at 8:07 AM delete

kak lyssa, kalau buat kat shoutbox buleh x?

Reply
avatar
November 19, 2011 at 8:10 AM delete

kak lyssa, x buleh ke buat kat shoutbox?? sbb sye buat kat shoutmix xjadi....

Reply
avatar
November 20, 2011 at 3:26 PM delete

Thanks for the tuto Kak Lyssa :']
HEHE :D

Reply
avatar
Nur Syarafina
AUTHOR
November 22, 2011 at 11:09 AM delete

Akak I'm new here~ Cmne tuh ? Pergi setting ps-2 g mna?

Reply
avatar
November 23, 2011 at 7:05 AM delete

Kak Lyssa , susa laa . tak boleh pulakk tu kat shoutmix yang baru . kalau shoutmix yg lamee sayee da lupe password nyer . Help me !!!

Reply
avatar
Anis Sabrina
AUTHOR
December 3, 2011 at 10:13 PM delete

Assalamualaikum Kak ,
Saya buat x jadi apa2 pun. Saya guna new version. Macam mana ni kak? :(

Reply
avatar
b0odak baek~
AUTHOR
December 9, 2011 at 3:21 PM delete

ehehe, k.lyssa daa buad . tp gmbr tuh xma0 keluar laa kak .

Reply
avatar
-mizz-laura-
AUTHOR
December 10, 2011 at 8:12 PM delete

good tuto , da lme cri bende ny :) . kak lyssa , mcm mne nk buat kak lyssaa buat naik lif laju2 tuh , buatkan tuto bole ?

thanks !

-Cik Chika-

Reply
avatar
::tyr@ L!fE::
AUTHOR
December 14, 2011 at 2:06 PM delete

salam,akk kalo saya nk akk nye code sume2 icon cute tu leh tak? saya susahla nk cari . *malas pon ade , ihi . :D

Reply
avatar
najwa zubir
AUTHOR
December 15, 2011 at 1:03 AM delete

mcm mane nak wat shoutbox..
sye bru blajar.. :)

Reply
avatar
nafisa
AUTHOR
December 29, 2011 at 3:56 PM delete

mcm ne klu gune 99shoutbox plak kq lyssa?

Reply
avatar
nafisa
AUTHOR
December 29, 2011 at 4:37 PM delete

kq lyssa klu gune shoutbox yg lain selain shoutmix boleh kew?

Reply
avatar
abby kynot
AUTHOR
December 31, 2011 at 11:57 PM delete

xblh pon.kite blm sing up.nk care sing up k mn?

Reply
avatar
pinkY_girls
AUTHOR
January 14, 2012 at 6:40 PM delete

kak comel ! camne klau kite dah ade shoutbox tap tak ingat password , cam ne nak buat ? harap kak replay :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
February 3, 2012 at 12:07 AM delete

x de untuk cbox ke?

Reply
avatar
February 12, 2012 at 1:52 PM delete

akak shoutbox/cbox nih kna bayar kew???

Reply
avatar
MiSzRaBiAh
AUTHOR
March 5, 2012 at 2:22 PM delete

soryy.. saya blogger baru.. jadi.. sy tak phm lgsg.. tolong.. bole tolong!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
avatar
Nur Asma
AUTHOR
June 9, 2012 at 10:49 PM delete

kak lyssa yg dia kata Shoutbox ID kna isi apew??coz saya ni baru nk daftar

Reply
avatar
March 12, 2013 at 4:20 PM delete

Thanks kak lyysa comel .. Jadi laa walaupun sy guna ChatBox bukan ShoutBox .. Thnkas kak comel .. :)

Reply
avatar
Aya Suraya
AUTHOR
May 11, 2013 at 2:04 AM delete

Kak Lyssa ,nk tnye , mcm ne nk letak SHOUTBOX tu dekat dalam blog ..?

Reply
avatar
June 7, 2013 at 1:09 PM delete

akak,camne nie...x reti nk wat...x boley pon~

Reply
avatar
chibi maruko
AUTHOR
August 13, 2013 at 6:17 PM delete

kak , saya guna yg shout.busuk tu . cane nak buat ni ?

Reply
avatar
Miss Blogger
AUTHOR
September 5, 2013 at 6:08 PM delete

@αωαи иαиσ

saya guna cbox jgak but bleh je pown...thanks kk lyssa

Reply
avatar
Dania Nasreen
AUTHOR
December 9, 2013 at 2:00 AM delete

kak no. empat tu tak paham la..

Reply
avatar

Google+ Followers