Tutorial : Disable Right Click Without Alert

Heyy korangg .! :)
Haa.. kat sini , Lyssa nak share kat korang ciket ...
Cam ner nak buat...
Bila orang tekan right click... takkan keluar alert message...
dan tuto ini jugak .. tak kan boleh copy entry org ok ?

Ikut step di bawah :)

1. Dashboard > Design > Add Gadget > Pilih Html/JavaScript
2. Copy code di bawah .. and paste dekat ruangan html/javascript tuh :

<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>
 3. Da siap .SAVE:)

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

57 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 26, 2011 at 10:10 AM delete

awk, camne nak wat yang comel cam tutorial, klik sni,vote cik lyssa, facebook, top of the page,jom follow cam awk tu? senang cite yang sblah kiri n kanan blog awak tu la...

mohon tunjuk ajar... ;)

avatar
Miss D'ya
AUTHOR
March 26, 2011 at 10:41 AM delete

wow..nice tips..suke tutorial ni..
meh singgah sini jomm....

http://miss-dya.blogspot.com

avatar
March 26, 2011 at 8:42 PM delete

thanks untuk tuto.. best2..
btw,singgah la http://nhabhuda.blogspot.com/
hehe.. :)

avatar
Akhma Liza
AUTHOR
April 13, 2011 at 11:14 PM delete

tq kaq lissa . . dh menjadi . .
:) .

avatar
April 27, 2011 at 8:49 PM delete

good sharing yo! tp mcm mna nk buat dgn ada alert message yo?!

avatar
sinasyazwina
AUTHOR
May 4, 2011 at 5:52 PM delete

thank you dear! sangat-sangat helpful

avatar
Yaya
AUTHOR
June 5, 2011 at 3:58 PM delete

saya punya jadi..tengs

avatar
adeqq's izz
AUTHOR
June 7, 2011 at 3:21 PM delete

lysa ? apew motif neyh >Disable Right Click Without alert > ? coe , xphm :) bleyh terangkan ?

avatar
JerhaaFehFeh
AUTHOR
August 11, 2011 at 9:38 PM delete

kak lyssa , nape sya pnya blog bleh right click lgi ? dlu da pena cuba tp tetba da x bfungsi plak . mcm leh jg cam tuh ??

avatar
Awadah Yumi
AUTHOR
September 7, 2011 at 9:47 AM delete

thanks you . belogg saya free daripada copycater .

avatar
Ainin Adlin
AUTHOR
September 10, 2011 at 11:45 AM delete

kak lyssa , saye buat jadi . tk boleh right click . tpi apepasal dya tk keluar pun alert messages ehh ?

avatar
October 12, 2011 at 6:14 PM delete

assalamualaikum kak, minta prtolongn akak, mcmne ye nak hilangkan link kat sesebuah widget yang kita tambah, contohnya widget tu tentang slmt dtg ke blog saya !

prob kat sini bila kita klik pada gambar tersebut akan terus pergi ke link lain? mohon share tips pada shoutbox pada blog saya ya, kasi link bantu saya yang bari ni yeahh

avatar
October 26, 2011 at 6:16 PM delete

semua tutorial yg sya amek dr cni n buat...semua menjadi...alhamdulillah...thanx byk2 sbb sudi share...

avatar
Aina
AUTHOR
October 30, 2011 at 11:26 AM delete

kak lysaa..Alert Message tuh untuk keluar ke untuk masuk???

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 14, 2011 at 6:51 PM delete

thanks kak lyssa..menjadi punyeww...

avatar
Mrs Adiena
AUTHOR
December 3, 2011 at 3:23 PM delete

Thanx Lyssa

Da jdik pom..=)))

avatar
December 9, 2011 at 4:31 PM delete

kak lysa kite da try test right click tpi x tahu lah menjadi ke tak cuba kak lysa try :/ ! btw tq :)

avatar
Pinky Aina
AUTHOR
December 11, 2011 at 10:41 AM delete

Bes gune yg nie lg.. b tenkiu ye

avatar
Alyn Hussein
AUTHOR
January 2, 2012 at 1:25 AM delete

Tq kak Lyssa . Alyn gune tuto ni :)

avatar
Its Me
AUTHOR
January 26, 2012 at 1:26 PM delete

THANK YOU! Impianku telah menjadi kenyataan ( Y )

avatar
faxwa
AUTHOR
February 2, 2012 at 11:54 PM delete

THANKS 4 the tutorial =)

avatar
February 25, 2012 at 5:42 PM delete

jalan-jalan nak kacau lyssa...

Lyssa komen sket pasal design blog nih...Blog Saya Tak Cantik

avatar
nishaasalleh
AUTHOR
April 12, 2012 at 1:01 PM delete

lyssa :)
nak tanyer nih, sha dah try banyak kali utk tukaa blog template yg baru tapi asyik tak boleh je .
boleh tolong tak ?

avatar
Nurul Hidayah
AUTHOR
July 1, 2012 at 1:38 PM delete

jom singgah blog sye
cherrycinta.blogspot.com/

avatar
Jake
AUTHOR
July 10, 2012 at 3:39 PM delete

thanks for the tutorial.

avatar
azian
AUTHOR
July 13, 2012 at 7:42 PM delete

Singgah sini...thanks for the info...

avatar
Nurrasyidah
AUTHOR
October 6, 2012 at 11:25 AM delete

yeay!! thanks for the info dear :)

avatar
October 8, 2012 at 8:55 AM delete

Salam.. Dik lyssa.. perghh.. akak tak pernah jumpa org yg wat tuto cam adik ni.. mmg berguna lah dik.. akak dah lama buat ni sama dgn adik.. tp akak dah lama tak amik port. tapi bila bukak adik punya blog.. sunnguh akak teruja nak ber berblog balik..hihi.. mekasih ye adik manis! =)

avatar
eyken
AUTHOR
December 20, 2012 at 12:22 PM delete

TERIMA KASIH ia nya sangat membantuu :D:D dan saya sudah berjaya.

avatar
miz nina
AUTHOR
February 20, 2013 at 7:44 PM delete

nak tulis msg tu kat mana yep ? :D

avatar
June 26, 2013 at 11:52 AM delete

Ka lysaa yg coment , Saya kat blogger indonesia nih ,
Mau tanya boleh?

Gimana Cara buat Kat nih ?
Plizz bantu aku kak ^_^

Macam ni lah kak > http://prntscr.com/1bz3un

avatar
July 6, 2013 at 11:42 PM delete

salam... trimas bab berkongsi ilmu yang bermanfaat ini... lau sudi singah sebentar kat blog saya roundsabah.blogspot.com

avatar
Kak Yong
AUTHOR
May 6, 2014 at 3:41 PM delete

thanks!!!sangat2 membantu...

feel free to visit my blog:

www.lamankakyong.blogspot

avatar
SittiKhadijah
AUTHOR
April 9, 2015 at 1:31 AM delete

thanks!!! tutor yg sgt baik :D

avatar
Gifta Good
AUTHOR
July 8, 2015 at 6:24 PM delete

izin repost ya kak, thanks

avatar

Google+ Followers