Tutorial : Remove Attribution

Hi Semua !
Mornink !:) hehe..
Oleh disebabkan ,, ada orang tanya , macam mana nak buang Attribution ,
Oke.. Lyssa ajarkan .. 
Korang tahu ker Attribuition tuh apa ?!:)
hik2!! :)
Tak tahuu ?? Haa.~Sekarang.. korang pergi bukak blog korang tuh..
Tengok bahagian bawah sekali..
Ada tulis Powered by Blogger

Oke , sebelum tuh , Lyssa nak credit to : Hannafauzann
sebab dia yang buat tuto ini.. dia tak copy mana2 tutorial pun :)

1. Dashboard > Design > Edit Html > Tick Expand Widget

2. Lepas tuh , tekan Ctrl F dengan serentak dari search kod ini :

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 
3. Bila korang dah jumpa kod tuh . korang tukar kat warna merah kar atas dengan perkataan false.

4. Da siap ? Save oke!!

5.Tapi , tunggu dulu ! Tak habis lagi lah ! :)

6. Sekarang , pergi bukak blog korang.. Bukak / Edit Widget Attribution kat bawah tu.. Nanti korang akan nampak Remove button. Tekan Remove tuh.. Dah tekan kan ? Haaa!~ Hasil nyer berkesan !:) kan?:))

p/s : * Tapi , kalau tak mnejadi tuh , Lyssa tak tahu nak tolong apa dah . huiks2! :)
Sebab , tutorial ni  , Hanna yag buat ^_^







KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

115 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
March 27, 2011 at 10:44 AM delete

hai kak lysaaa :D , morning sys !! ^^

avatar
March 27, 2011 at 2:20 PM delete

yeah jadi.. thnks sis ;)

avatar
noni
AUTHOR
March 27, 2011 at 8:47 PM delete

kak lissa da jd ah....tengs yeee 4 de tutorial neh...suke2....:)

avatar
March 27, 2011 at 11:27 PM delete

@noni

hahaha .ok ok . welcome :))

avatar
AyusLina♥
AUTHOR
March 31, 2011 at 9:18 PM delete

hai sis!nak tnye ni, caner nak letak video youtube kat entry?

avatar
March 31, 2011 at 9:39 PM delete

@AyusLina♥

ohh .senang jerr.. g kt youtube.. kt bawah video tuh kan .. ada embed code... copy.. n paste kt new post ok ? :p

avatar
er fan
AUTHOR
April 1, 2011 at 3:07 PM delete

x dpat jmpe kod too pown =(

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
April 2, 2011 at 11:22 PM delete

wahh !! menjadik larh . tengs sys lyssa :)

avatar
April 3, 2011 at 6:20 AM delete

@er fan

aitt ? tk kan .. tk jumpa kott? mustahil lahh ;) hehe.
ni mest tak TICK expang widget niyhh ;p

avatar
April 3, 2011 at 6:21 AM delete

@qahfisya farsya

alar.. tk jumpa. cbb tak TICK EXPAND widget tuhh...

avatar
Miss E
AUTHOR
April 4, 2011 at 5:00 PM delete

Waaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Sys.. sye da buat ps2 blog sye rosak!!!!!!!!! WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Cam mne ni??????????/

avatar
Eyrah ♥
AUTHOR
April 6, 2011 at 12:24 AM delete

k. dah buat. jdi. thanks :)

avatar
aida
AUTHOR
April 16, 2011 at 5:21 PM delete

akk lisa , sy dh TICK EXPAND widget tuh ,n dh paste dkt situ , tkda pown . tlong .

avatar
Lurve mila
AUTHOR
May 8, 2011 at 10:15 PM delete

Kak lyssa, dah wat... jd2... weeng2 *_* Thanks akak...

avatar
May 17, 2011 at 11:21 PM delete

dah jadi sebenarnye , :) lambat comment .. sorry ..

avatar
GaRy™
AUTHOR
May 21, 2011 at 4:29 PM delete

thanks!!! jadi la kat blog gary...hihihi..

avatar
Acha Swifties
AUTHOR
May 22, 2011 at 11:31 AM delete

wah ! sys lyssa , jady lah . time kaseh !

avatar
May 28, 2011 at 11:28 PM delete

Kaka lyssa , try usha blog sya . Mcm mne nak buang *skrudrebar sblh widget tuu , >< ! Lagi satu mcm mne nak kasi background bwh skli tuu sme dengn background ats . NEW BLOGGING! sebab tuu blog kelam kabut (: ! Help me (:

avatar
June 5, 2011 at 11:52 PM delete

tq sis lyssa dh jadi dh

avatar
@li@
AUTHOR
June 8, 2011 at 9:13 AM delete

salam kak lyssa mmg dye buang yg powered by blogger tu je ek..??

avatar
June 19, 2011 at 5:42 PM delete

berkesan , terima kasih :)

avatar
June 22, 2011 at 10:44 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
fyza d' fieza
AUTHOR
June 23, 2011 at 12:09 PM delete

fyza jadi buat.. thanx..

avatar
Diraf
AUTHOR
June 25, 2011 at 10:45 AM delete

Daa jadi . Thanks :)

avatar
July 5, 2011 at 5:12 PM delete

tengs kAk lisa , suda menjady meyh :)

avatar
eikyn aryenx
AUTHOR
July 15, 2011 at 3:01 AM delete

xjd meyh... xboleh save lepas delete kt blog... then jd balek cm biase

avatar
nunu
AUTHOR
July 17, 2011 at 1:45 AM delete

salam kak lyssa. na tye mcm mane nak kan attribution tu ade balek? bukannya apa lepas delete je attribution tu smpai 1 belog tak boleh bukak. tolong ea kak :)

avatar
rosliza rubee
AUTHOR
August 13, 2011 at 3:29 AM delete

thanksss lysaa jd lah..hehe

avatar
pipi donnat
AUTHOR
September 1, 2011 at 7:17 PM delete

awak , edit widget attribution tu kt mne ekk ? i tak nmpk lha ~

avatar
September 23, 2011 at 2:07 PM delete

Jadi lah sis :)
Thanks for the tuto .

avatar
noraauliyya
AUTHOR
October 25, 2011 at 7:55 PM delete

lyssa ! menjadi . thanks ..

avatar
Shafiqah
AUTHOR
November 4, 2011 at 11:45 AM delete

thanks kak lyssa ,menjadi :)

avatar
Lynda
AUTHOR
November 6, 2011 at 3:01 AM delete

sys, takjadi pun T_T

avatar
ira khairi
AUTHOR
November 8, 2011 at 4:54 PM delete

tanks kak lyssa..jadi dah

avatar
amalynalias
AUTHOR
November 10, 2011 at 9:02 PM delete

Yea ! dah jadi , thx kak xD

avatar
Cotton candy
AUTHOR
November 15, 2011 at 5:50 PM delete

akak, edit widget atribution tu kat mana? tak faham lah. dashboard ke? -.-

avatar
ImanZulaikha
AUTHOR
November 25, 2011 at 7:31 PM delete

xjd pown...hukhuk...dh tick expand tu, dh tkr ke false n dh remove kt attribute tp xjd...cane lyssa? help me...

avatar
Racheal
AUTHOR
December 11, 2011 at 3:33 AM delete

menjadi lh . makseh kak lyssa . ^_^

avatar
December 12, 2011 at 8:24 AM delete

yeeyy suke2 dah jdy da,, tenkiu kak lyssa

avatar
Ina Rina
AUTHOR
December 16, 2011 at 1:06 PM delete

Yeessss, dpt gak buang bnde tu. Thanx akak.

avatar
SyafiqahRadzi
AUTHOR
December 24, 2011 at 11:26 PM delete

@Ina Rina Akak. Why ieka save dia keluar error eh. Fail laa :(

avatar
December 31, 2011 at 12:14 PM delete

Kak lyssa menjadi . Thanks <3

avatar
January 2, 2012 at 9:20 PM delete

sis,duu jdik...asl skrg x jdik plx erk??dyer tulis "An error occurred. Please refresh the page and try again."

avatar
miss ain
AUTHOR
January 9, 2012 at 10:29 PM delete

thanx lysa. jadi. :)
saya banyak tgk tutorial awk coz saya budak baru belajor.

avatar
Rasyidah
AUTHOR
January 21, 2012 at 8:22 PM delete

Kak Lyssa dah jadi. Terima kasih banyak2 ye! Dah banyak kali saya cuba. Tuto Kak Lyssa lah yang menjadi :D

avatar
steffany daph
AUTHOR
January 28, 2012 at 10:14 PM delete

hokey..menjadi. thank u lysaa (:

avatar
Ayu.Nisrina
AUTHOR
February 17, 2012 at 3:47 PM delete

Kak! tak jadi pun :'( sedihh. tolong sya kak lyss!

avatar
Atiqa_Wahid
AUTHOR
February 21, 2012 at 9:53 PM delete

Hye...sy dah try wt tpi kes sy mcm Iman Zulaikha tu...dalam edit HTML tu dah false tpi xdpt jg...waaaaaaa...amcm tu?dlm templet, nk remove pon dah xda "remove" tu...
I'm new blogger...hehehehe...

avatar
Atiqa_Wahid
AUTHOR
February 21, 2012 at 9:53 PM delete

Hye...sy dah try wt tpi kes sy mcm Iman Zulaikha tu...dalam edit HTML tu dah false tpi xdpt jg...waaaaaaa...amcm tu?dlm templet, nk remove pon dah xda "remove" tu...
I'm new blogger...hehehehe...

avatar
e-lyana
AUTHOR
February 22, 2012 at 1:25 AM delete

Jadi!!! :D
thanx ya :D

avatar
February 24, 2012 at 6:39 PM delete

Hi,kak lyssa , tak boleh la nak delete , dah delete pastu dia ada balik . macam mana nie ,

avatar
suefika anis
AUTHOR
February 25, 2012 at 4:51 PM delete

kak, saya da buat da semue tu, tpi nape x jadi. byk kali plak tu buat.

avatar
suefika anis
AUTHOR
February 25, 2012 at 4:51 PM delete

kak, saya da buat da semue tu, tpi nape x jadi. byk kali plak tu buat.

avatar
Chirean Line
AUTHOR
February 25, 2012 at 6:38 PM delete

Thanks for the tutorial! :3

avatar
Nora Zyla
AUTHOR
February 27, 2012 at 10:54 PM delete

thanks tau . dah jadi :)

avatar
Nora Zyla
AUTHOR
February 27, 2012 at 10:54 PM delete

thanks tau . dah jadi :)

avatar
Bella Swift
AUTHOR
March 3, 2012 at 7:09 PM delete

okeyh...menjadilah kak lyssa...thanks a lot!

avatar
Myra Ceyra
AUTHOR
March 11, 2012 at 2:02 PM delete

lyssa, kenapa bila i da remove attribution tu, then bila i sign out, powered by blogger tu still ade lagi.. cam mne tu eh?

avatar
Myra Ceyra
AUTHOR
March 11, 2012 at 2:03 PM delete

lyssa, i nakk tanya.. kenapa bila i dah remove attribution tu, then dah hilang dah.. tapi bila i sign out, powered by blogger tu still ade lagi.. so mcm mane tu ek??

avatar
March 15, 2012 at 5:45 PM delete

mmg la jd,tp bile refresh ade blk,try wat byk kali tp xleh gak :(

avatar
aesya nadra
AUTHOR
March 21, 2012 at 2:19 PM delete

da tick,da tukar jd false da remove,tp ble nak save ade error !da byak kali da tp same jek

avatar
KakLangMia
AUTHOR
March 28, 2012 at 11:35 PM delete

yes! menjadi.. thanks cik Lyssa

avatar
May 18, 2012 at 12:37 PM delete

alhamdulillah,, jadi la lyssa :D

avatar
mika paramore
AUTHOR
May 24, 2012 at 3:21 AM delete

jadi pon ;D HAHA . tQ :*

avatar
May 28, 2012 at 3:15 PM delete

kaq lissa .. napa ta jumpa pun kod nya ?? =='

avatar
May 31, 2012 at 7:04 PM delete

untuk yg x jadi tu caru code pastu padam dulu code ni.pastu ikot tutorial ni.sekadar berkongsi :)

avatar
July 4, 2012 at 2:38 PM delete

thankss akak . lagi faham tutorial kat sini . aha :D

avatar
July 7, 2012 at 3:43 AM delete

tq2,,,ia sgt m'bantu.da lma cri tutorial ne

avatar
July 22, 2012 at 8:46 AM delete

kak lyssa , macam mne nk buang footer kat bwh blog tu ?

avatar
Farina Ayu
AUTHOR
August 5, 2012 at 3:26 PM delete

kak lyssa tolong edit blog farina boleh tak ??? kalau ase boleh just pm farina kat facebook frina add farina chumill ehh

avatar
August 20, 2012 at 6:24 PM delete

Makasih Akak...!
berguna :)

avatar
Kara =)
AUTHOR
September 1, 2012 at 2:20 PM delete

menjadi! hehe..trimas. sebelum ni dh byk tuto yg sy cari tp suma xjadi.

avatar
atiyah
AUTHOR
September 16, 2012 at 10:43 AM delete

Mekaseh kakk .Menjadi , ^_^

avatar
September 25, 2012 at 10:00 AM delete

mekaseh.....tuto awak byk membantu new blogger mcm saya yg nak try wat blog wlaupun x pandai...hehehe.Mekaseh byk3 ye...:-)

avatar
LadyEyza96
AUTHOR
January 3, 2013 at 7:14 PM delete

Kak Lyssa, cane nak bagi attribution tu balek bila dah delete ek?

avatar
April 26, 2013 at 2:44 PM delete

hai akak nak tanye ni macamana nak masukkan lagu macam dalam blog ni : www.hagemarugemuk.blogspot.com

avatar
May 30, 2013 at 4:42 PM delete

@Lyssa Dollixioustaj jumpa design dgn tick expand widget huhu ;(

avatar
July 3, 2013 at 2:38 AM delete

Akaq cmne nak buat post tu jd "older post newer post"? tolong ajar meh kakaq cantik hehe ^_^

avatar
Lia
AUTHOR
July 13, 2013 at 2:59 PM delete

Kredit to u sis, menjadi...

avatar
Lia
AUTHOR
July 13, 2013 at 2:59 PM delete

Kredit to u sis, menjadi...

avatar
November 30, 2013 at 2:31 AM delete

thanks for the tots.
no need to do so much like other tutorials...
credit to where u got it from. keep it up.

avatar
Puan Gojes
AUTHOR
December 9, 2013 at 1:37 PM delete

terima kasih lyssa :)
PG guna tutorial ni da berjaya buat :)

avatar
IraAzman
AUTHOR
December 19, 2014 at 3:11 PM delete

Kak Lyssa ! Dah jdi . Thnk u ^^

avatar
Gifta Good
AUTHOR
July 6, 2015 at 11:42 AM delete

izin copy codenya ya, credit kok

avatar

Google+ Followers