Tutorial : Shadow Effect Dekat Post Entry

Hi Semua Sayang2 Sekalian !
Ewaahh ~ :)
 hehe . Eh (!)
Lyssa ada request tuto from sumone lah ! :)

Dia tanya :


Orait ! Pada sesapa yang tak tahu apa dia
"Shadow Effect Dekat Post Entry" ..
Korang boleh tengok contoh kat bawah neyy ha ;)

(Klik untuk lebih jelas) hehe..

Oke. Kita mulakan sekarang ! :)

1. Log in > Design > Edit Html

2. Cari kod ini : ( tekan ctrl + F dgn serentak untuk memudahkan pencarian )

.post {
 *Ada jumpa tak ? kalau ada , bagus lah ! kalau tak jumpa , Lyssa tak tahu nak tlg macam mana lagi dah .
Korang pandai2 ler cari kod yg lebih kurang dengan kod kat atas neyy taw ? :) hehe~

3. Copy code di bawah ini , dan paste di BAWAH kod .post {

text-shadow: 2px 2px 3px #000000;

*Oke . yang kod color tuh . korang boleh tukar  . and boleh dapatkan DI SINI

4. Cuba korang preview dulu. Kalau menjadi , terus SAVE ! Senang kan .?


=Selamat Mencuba=

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

60 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
sicomot-comel
AUTHOR
March 6, 2011 at 1:32 AM delete

comel giler ! =D

eh,kak lisa,,tak pasan lah dah tukar header tu,..
makin kiut ! =D

avatar
March 6, 2011 at 5:13 AM delete

@sicomot-comel

heheh . ehh . baru pwasan ma ? bru jerp tukar .! HAHA

avatar
ainin _farah
AUTHOR
March 6, 2011 at 2:56 PM delete

xjd laa .. huk3 .. :(

avatar
March 6, 2011 at 4:03 PM delete

@ainin _farah

adoyy. y tk jadi .? tk jumpa kod kerp .?

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
March 6, 2011 at 4:18 PM delete

tengss sys lyssa . akhirnya dpad buad gak . ngee~~

avatar
March 6, 2011 at 4:27 PM delete

@Eiyka Yusof

heheh .welcome lah yuyunk .! ;0

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
March 6, 2011 at 4:42 PM delete

x kuar pon shadow effect ??

avatar
March 6, 2011 at 4:55 PM delete

@Eiyka Yusof

lol.. y yg tk kuar lak .?
tp , kod ini ada lah .??
.post {

avatar
Eiyka Yusof
AUTHOR
March 6, 2011 at 7:36 PM delete

x da kod tu . yg de .post nehh je . bila tkn .post { dia jdy merah .

avatar
March 6, 2011 at 7:39 PM delete

@Eiyka Yusof

lol. kalau tk de kod tuh . sys pon tk thu nk tlg kot mana lagi dah .

avatar
eVariena♥
AUTHOR
April 1, 2011 at 1:11 PM delete

sys,,bru jumpa..dh lme cri tutorial ni..heheh

da jd..tp xjumpa kod .post { tuh ..
sy cri kod laen..

thanx sys.. :)

avatar
April 15, 2011 at 2:33 AM delete

yay dah jumpa tuto ni. thanks ! menjadiiii :)

avatar
Fatin Adlina
AUTHOR
April 17, 2011 at 3:46 PM delete

asal ta jadi niy ! haish , fed up ,

avatar
yunie ;) !
AUTHOR
April 19, 2011 at 5:01 PM delete

Tengs for the tuto :) !

avatar
April 21, 2011 at 2:38 PM delete

kak lyssa ~ tak jumpa cod dea larh :'(

avatar
yunie ;) !
AUTHOR
April 23, 2011 at 2:56 PM delete

Knpe die punye Post Title ttbe tkderk ?

avatar
..gugu..
AUTHOR
April 26, 2011 at 5:27 PM delete

da wt.. jd tp post title dy xde...

hilang.

avatar
May 10, 2011 at 12:02 PM delete

korang , kalau takde kod tu paste je kod tu kat bawah /* Posts ok :)

avatar
nana
AUTHOR
May 20, 2011 at 12:36 PM delete

lysa.
tutorial kamu bnyk mmbntu saya.
trima kasih.

avatar
June 1, 2011 at 2:02 PM delete

Thanks kak , da lame cari tuto ni , first2 buat ta jadi .. kali ke tiga baru jadi ..

avatar
IzzahHannah
AUTHOR
June 11, 2011 at 2:47 PM delete

Kak lyssa, tk jumpa kod ni '.post {'

:( dh try banyak kali, tk jumpa gk.

avatar
cik-auni
AUTHOR
June 18, 2011 at 1:01 AM delete

akq lysaa !! tx jmpe k0d . so h0w ? :(

avatar
+ hae woon +
AUTHOR
June 21, 2011 at 3:36 PM delete

kak lyssa.. thanx yer.. saye wat menjadi.. ^^

avatar
putrymomo
AUTHOR
June 24, 2011 at 11:22 AM delete

kak lyssa , tak jumpa kod . :(

avatar
putrymomo
AUTHOR
June 24, 2011 at 11:23 AM delete

kak lyssa , tak jumpa kod pun :'(

avatar
syahidah here
AUTHOR
July 17, 2011 at 3:53 PM delete

a BIG. BIG thaank yoou for this tuto. finally :D

avatar
titimel
AUTHOR
July 19, 2011 at 7:50 PM delete

tq kak Lyssa......bnyk sgt yg d dpt d sni..

avatar
August 5, 2011 at 9:15 PM delete

kak lyssa ,kod tuh ta jmpe lha !! tpy i nk sngt buad shadow ney .. help me please ..

avatar
HAZIRAH ♥
AUTHOR
August 11, 2011 at 10:27 PM delete

kak lysa .. nape ta jdi ? byk kali dh cuba ... hmmm~ :(

avatar
YASMIN :)
AUTHOR
August 21, 2011 at 8:29 PM delete

Kak lyssa kenapa tak kuar pown ? tapi ada code .post { ?

avatar
Ouhh SyaNa !
AUTHOR
August 28, 2011 at 1:57 PM delete

kak lyssa ! jadikk . thanks a lot . mula tak jadi sebab i ter padam # . huhu . da lama carikk .

avatar
August 30, 2011 at 4:09 AM delete

Terima kasih akak Lyssa. Sudajadi! Thnkx a lot lah! Dh lme cari tuto niyh! =)

avatar
AreFiSya Aien
AUTHOR
September 15, 2011 at 4:23 PM delete

kak lyssa cmne nk buang blik shadow effect tu??

avatar
September 18, 2011 at 12:58 PM delete

terima kasih kq lisa bgy thu tutorial ni~ akhirnya, dapat jugak guna! heee! sayang akq! <3

avatar
Sung rae yoo
AUTHOR
October 12, 2011 at 3:43 PM delete

kenape dy keluar , Invalid variable declaration in page skin : Blablablabla -.- Help me .

avatar
October 28, 2011 at 2:02 PM delete

da jadi !! thnx kak lyssa.. :)

avatar
suraya :)
AUTHOR
November 12, 2011 at 3:52 PM delete

Kak lyssa, saya dah dapat buat. Tapi, macam mana nak padam shadow effect tu balik erk ? Hihii :')

avatar
November 13, 2011 at 1:09 PM delete

Salam.. kak Lyssa mcm mana nak buat entry click here...?? tolong..

avatar
Chacha Myra
AUTHOR
November 13, 2011 at 7:07 PM delete

lyssa , cmne plak nk remove shadow tu ? xreti la nk wat cmne . jdi invalid pulak lps pdam cod niey .

avatar
fatynah
AUTHOR
December 2, 2011 at 1:29 PM delete

KAK lyssa , thank youu . jd !

avatar
December 10, 2011 at 3:39 PM delete

wah upgrade lagi blog sy . thanks lyssa

avatar
January 7, 2012 at 11:39 PM delete

Assalammualaikum....dah lm sy cari tutorial ni...Tq LySSa

avatar
N.D.Z
AUTHOR
January 22, 2012 at 10:45 PM delete

thanks Lyssa..saya dah try :)
best + cantik sangat !!

avatar
February 11, 2012 at 6:59 PM delete

thank you kak lyssa!kak,mcam mne nak buad garis putus2 tu?yg kat side bar tu..tlog ajarin..hhhehe

avatar
Shira Solehah
AUTHOR
February 26, 2012 at 9:37 PM delete

kod tu xder la kak....baru je brangan nk buad.....

avatar
Fathin
AUTHOR
February 29, 2012 at 5:41 PM delete

alalalalala...tak menjadi lah akak...boleh tak akak tolong buat utk sye?? help me akak!!

avatar
Qiera Humai
AUTHOR
March 16, 2012 at 2:05 PM delete

Assalamualaikum , kak Lyssa ! Thank ~ Menjadikk ~ :)

avatar
Izzati
AUTHOR
March 25, 2012 at 11:26 PM delete

Ehh kak lyssa , saya copy paste kod tu xde pun .

avatar
Siti Rahila
AUTHOR
May 23, 2012 at 10:02 PM delete

Kak Lysaa , Thanx , lepas tuhh mcm mane nak msukkan dlm post kite ,?

avatar
Siti Rahila
AUTHOR
May 23, 2012 at 10:05 PM delete

Hyee ! Awak mcm mane nak msukkenn dlm post kite nnti ,? Mksd nyee nnti kite nak post entry , nak tmbh kenn shadow effect tuhh mcm mane ,?

avatar
Cik Nara
AUTHOR
December 18, 2012 at 3:33 PM delete

asslmkm.. tq lyssa.. menjadi jgk ya, makin comey blog aku ikut smua tuto2 dlm blog lyssa.. hehehe.. ^^v

avatar
Lica Shah
AUTHOR
January 15, 2013 at 10:37 AM delete

Thanks Lyssa, da jadi... Nak tanya boleh tak?? Macam mane nak buat border untuk post yep??

avatar
Nia
AUTHOR
May 25, 2013 at 6:52 PM delete

Akakkkk macam mana nii saya punya blog skrg ni version baru punyaa. Saya nak tick pada expand widget tapi tak jumpaa :3

avatar
July 20, 2013 at 11:58 PM delete

Kak lisa, mcm mane nak buat ni? Tak jadi la kalau guna blog baru ni

avatar
Chek Cokelat
AUTHOR
October 31, 2013 at 12:46 AM delete

sis...:)
tq for tuto..love it..hihi..

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers