Tutorial : Create Page Untuk Menu Tab (Biasa)

Gadis Kidal Berceloteh...

Assalamualaikum .. 
Haii . haii . 
Terasa lama pulak lah , Lyssa tak buat tutorial kat korang kan ?
Mest korang tertunggu-tunggu kan ? Kesian~ Sory ler.. 
Sekarang , makin malas untuk buat tutorial lah ..
Lyssa pun tak tahu nape . Tapi , kali ni , Lyssa cuba untuk buat kan jugak erkk . sebab ramai juga new bloggers, yang tak tahu , macammana nak "CREATEPAGE" kan ?? hehehe . Tak pe , Lyssa ada, untuk ajarkan korang.. 

Tapi , ini untuk TAB yang simple je . macam ini :



**Tapi , sebelum tu Lyssa nak bagitahu kat dalam entry ni , banyak sangat gambar , kalau ter-loading lambat tuh . maaf ye bukk ! huhuhu ~
(klik gambar untuk besarkan , yea ?)


1. Dashboard > New Post > Edit Pages

2. Tekan Create Page / New Page spt gambar di bawah :


2. Then , dekat page titile , korang taip lah apa yang korang suka , ok ?

 

3. Ok . Contoh kat bawah ni , kalau korang nak taip terus dekat page itu . Contoh nya , macam kalau nak tulis pasal kita ker. terus je taip kat situ ok?


4. Kalau korang nak letak link dalam page tu , pulak , macam in . Korang taip dulu tajuk yang korang suka . taip tajuk yang berkenaan yer .. Contoh kt bwh:


5. Then , korang pergi dekat Blog korang . Make Sure , korang ada post pasal "something" dulu .. post macam biasa)>new post untuk korang letak kan dalam page. Contoh kat bawah .. Then . boleh lah korang nak copy pula nanti , link itu ..


6. Sudah copy kan , link korang ? Then , pergi dekat page tadi .. Korang highlight pulak , tajuk yang berkenaan tu. BUKAN "Title pages" tapi , tajuk kat dalam entry , yang Lyssa suruh taip kan tadi tau ?


7. Then , dekat atas tuh , ada tulis perkataan link kan ? Atau , kalau tak de. Dia ada bulat warna hijau , (hyperlink) . adakan ? Korang klik kat situ ;) Ia akan keluar macam dekat bawah ni :


8. Dah tu , apa lagi ..? Paste lah link tadi , yang Lyssa suruh copy tadi tuu.. HEHE . Tekan ok ! Kan dah siap ! Senang kan ? hee~

9. Ha ! kejap .. kejapp ! Nanti dulu ! jangan Hepi sangat ! tak abis lagii lah .hehe ;) Sekarag , korang pergi CEPAT , tekan Publish Post kat bawah yang warna oren tuu .

10. Dia ada keluar macam ini takk ?


11. Then , korang TICK macam yang Lyssa tunjuk kan tu . SAVE . And Lihat lah hasil nya ;)

12. Menjadi tak ? hehe ! Ini untuk TAB yang ringkas je lah ! . Kalau nak TAB Macam MENU TAB Lyssa tu , nanti , tengok Entry yang seterusya , ok ?:)

13 . Kalau korang rasa TAB tu ,tak bape lawa , korang boleh tukar warna TAB dekat .:

  • Design > Template Designer > Advance > Tab Text . 
"Terima kasih kerana terus mengikuti TUTORIAL
Cik Lyssa. Terus sokong Cik Lyssa ea ! Nanti kan ENTRY yang seterusnya!~
Byee~Bye~~

 
 

 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

191 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
aryIn
AUTHOR
April 30, 2011 at 8:53 AM delete

sys,,knp kat blog saya xda gmbr yg bwh no.10 tu?sy dah try create,dah jadi tp mcm xbrp jd la..:(

avatar
April 30, 2011 at 8:59 AM delete

@aryIn

lol.. tak berapa nak jadi , sebab ? but , kenapa tak de ehh ? pelik btol ler .~

avatar
ika nania
AUTHOR
April 30, 2011 at 9:00 AM delete

thx lyssa .. :D .. amat berguna...

avatar
April 30, 2011 at 1:13 PM delete

thnx dear.lame da tggu tuto ni;p

avatar
yaya dluver
AUTHOR
April 30, 2011 at 2:14 PM delete

sys lyssa sye nk ucap time kasih gile babi , sbb menjadi sekian lame sye sakit otk nk buat bnde ni , tenzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz sgt sgt , eeee syg lha kak lyssa

avatar
April 30, 2011 at 3:21 PM delete

Lyssa , nape kt blog sy tade yg blh tkr wrne atau center kn tuh ?

avatar
bella luna
AUTHOR
May 1, 2011 at 2:33 AM delete

huhuh thanx dear.. i da buat jadi lorh.. tyhanx!

avatar
cornetto love
AUTHOR
May 4, 2011 at 1:39 PM delete

kak lyssa npew ye sy punye tab ta center??

avatar
* Zaleta *
AUTHOR
May 6, 2011 at 8:28 PM delete

tq daling....menjadi jugak....sweetttttt

avatar
baby
AUTHOR
May 10, 2011 at 8:35 AM delete

siis..sy punyerr dlm bm...errk...sy catat ulasan tuk halaman..
tp x ley nk tgk ble dh bukakk blog sy laa..ape mcm siiss??..
help plissszzz

avatar
May 16, 2011 at 12:17 PM delete

adik akak nak minta tlg, akak dah buat dan masa save tu, akak sbnrnya nak klik no gadget, tp ter klik blog tabs. Akak xnak blog tabs, akak try buat blk tp pop-up tu dah tak keluar. nak buat macam mana ek? sbb jadi bertindih akak punya pages. sori soalan pjg.

http://farehazone.blogspot.com

akak tunggu jaw adik

avatar
r!ena yuna
AUTHOR
May 23, 2011 at 6:26 PM delete

tima kasih Lysa..lma dah i idam2 kn nk wt tabs ni..akhirnay bjya jgak..thnkz yg tk trhgga ..i akn jdik follower u yg pling setia..ceawah..ngee^_^

avatar
May 29, 2011 at 3:16 AM delete

knp la xjadi nie...gambar semua jadi...tapi bila klik jer pic tue.. xjadi...try lyssa klik tgk cmner k..

http://princessdelliza.blogspot.com

xtau la apa yg akak xpaham..

avatar
ACHA ❤ 19
AUTHOR
May 30, 2011 at 9:20 PM delete

Sys , nk tanye sikit . Nk copy link yg mne ? sye try copy link tpi sumenye link blog sye (home ) ..

avatar
ieka"bunny"
AUTHOR
June 1, 2011 at 5:54 PM delete

salam.. sys no 10 tu ta de unn ta kuar mcm gmbr tuu.. nape erk?? pliz....... help dek ka...

avatar
June 4, 2011 at 11:20 PM delete

girl, i dont get it at all :(

avatar
June 4, 2011 at 11:27 PM delete

okay Lyssa. got it ! thanks yaww :D

avatar
Ohdaus
AUTHOR
June 7, 2011 at 12:43 AM delete

Akak,macam mane nak buat TAB macam mane ekh nak cakap.hee. alaa tekan jee kat tab tuh terus pergi ke WEB lain. macam kate saye ade 3 TAB 1.HOME BLOG 2.FACEBOOK 3.YOUTUBE .okayy then lepass tuh kalau orang klick dekat facebook tuh AUTOMATIK die terus ke WEB FACEBOOK. pliss!

avatar
June 8, 2011 at 12:11 PM delete

ka lisa,,aku dari indonesia,, aku masih ga ngerti cara bikin menu tab lucu kayak ka lisa tolong dibantu ya ka :)

avatar
dewqra chacqk
AUTHOR
June 9, 2011 at 7:24 PM delete

kaka lyssa ? saye hampir putus asa . npe ta leyh wat page ney . bile saya tekan kat menu bar uh tempat yang sama je keluar .. emmm , penat lha :(

avatar
June 11, 2011 at 9:45 PM delete

thanx kak lyssa.... ia menjadi... ♥

avatar
June 18, 2011 at 12:51 AM delete

lyssa...da mnjadi...tapi nak centre kn menu tab camne ek??

avatar
dewqra chacqk
AUTHOR
June 18, 2011 at 5:50 PM delete

help !! hehe ,
sis . shaye btoi2 ta paam ,
npe nux ltk link ea . ??

avatar
June 21, 2011 at 5:57 PM delete

cannot make it :(
btol² x paham..

avatar
cik aima
AUTHOR
June 22, 2011 at 11:46 AM delete

lyssa...
cmne nak bg menu page kite tu kat belah atas ea..
akk punye kt sidebar la..
huhu

avatar
Yaya Maisarah
AUTHOR
June 28, 2011 at 4:22 PM delete

kak, mmg dah jadii.. tapi nanti post yang tu ade keluar jugak walaupun tak bukak page tutorial tu.. mcam mana nak buang yang tu ek?

avatar
Joanne Nina
AUTHOR
June 30, 2011 at 8:17 PM delete

Kak Lysaaa.. knapa adik buat kan, tak derr keluar bnda nombor 10 tu? Confuseeee.... Harap balas.

avatar
July 4, 2011 at 11:59 PM delete

kak lyssa!! sy tak nk post tu publish kat home dulu. Maksud sy kan kak lyssa kata yg dkt no.5 tu post something dulu. bila dah post dia kena publishkan pastu ambik link dia. tapi kira org dah baca kat home dulu lah? Ke sy yg x paham. ape pon adekah kak lyssa tau mcm mane nkbuat post tu tak pegi home dulu tapi boleh ambik link die?

avatar
saya
AUTHOR
July 19, 2011 at 10:30 AM delete

kak lyssa , macam mane nak buat menu tab tu ade gambar macam kak lyssa punye ?

avatar
August 5, 2011 at 1:49 PM delete

akak lysa , nape tab yg niesa buat takde pon kotak2 , juz tulisan je .. cmne nak bagi saiz dye besa ckit ?

avatar
Anis Nabilah
AUTHOR
August 5, 2011 at 11:52 PM delete

kak lyssa , step no.10 x de kluar , yg anis punya x jadik pown , *huhu*

avatar
nanasaid
AUTHOR
August 6, 2011 at 6:35 AM delete

Kak lyssa , Yg num 10 tu kann , tade ponnn :( Hmm dahh try buat , tp Yg num 10 tu yg tade .

avatar
DaYiNi
AUTHOR
August 8, 2011 at 3:46 PM delete

uuu ~ suka3x !! dah jadi .. thanks akak !! :)

avatar
LIEN
AUTHOR
August 13, 2011 at 3:29 AM delete

SALAM.. lysa npe ekk akak punyer menu tab tu rapat2??? akak nk dye jarak cm liysa.. tp akak x reti.. :)

avatar
Nurul Hidayah
AUTHOR
August 15, 2011 at 11:29 AM delete

samwla...xde yg no 10...huhu...

avatar
cik wan
AUTHOR
August 18, 2011 at 7:43 PM delete

camne ek nak back xnak tekan tabs tu?

avatar
AidaSuria
AUTHOR
August 19, 2011 at 12:41 PM delete

Salam Dik Lyssa. Im telling U la dik. Im so Impress with this tutorial. Best dan bagus sangat. Thanx Keep It Up and Gud Luck <3

avatar
mygurlzz
AUTHOR
August 27, 2011 at 2:51 PM delete

alhamdulillah kak lyssa..akhirnyer boleyh jugak ! tq vm !

avatar
August 28, 2011 at 10:56 AM delete

Sys Lysa :)

Adik Sya try buat , MENJADII ! :D

Tapii ..
Cam ner nak buat link mcm sys lysa tu ? *yang bila kita tekan link tuh , dia akan AUTOMATICLY buka kat Tab's yg baru. Tolong boleh ? :)

avatar
Yeo Ju
AUTHOR
August 29, 2011 at 3:49 AM delete

sis,mcm mna nak buang underline to ek??
reply kat chatbox saya bla free k...here my blog:yeoju-onlinediary.blogspot.com

avatar
September 3, 2011 at 4:45 PM delete

kakak..! kte x fhm larh,.!!!???

avatar
cyew arina!
AUTHOR
September 4, 2011 at 3:08 PM delete

sys,,knp xleh save??ade prkataan An error occurred while saving...sdehnye!!!!da jdi,,tpi xleh save

avatar
September 4, 2011 at 4:08 PM delete

kak... saye x paham start no.3 la. tlg la. :(

avatar
September 6, 2011 at 11:03 PM delete

kak lyssa .
asal sy buad X jdi pun .
n sy Xpham ape yg kak lyssa ckap .
susah nk pham . start no.4 sy X phm . tlong arh sy kak .!

avatar
September 6, 2011 at 11:03 PM delete

kak lyssa .
asal sy buad X jdi pun .
n sy Xpham ape yg kak lyssa ckap .
susah nk pham . start no.4 sy X phm . tlong arh sy kak .!

avatar
September 25, 2011 at 9:49 AM delete

kak lyssa ,
mcm mne nk wat new post kt pages yg kt menu tab tu ek ?
sory lah kak lyssa , sye new blogger jd mcm2 bnde yg sye x thu .. tlong ye , kak lyssa ~

avatar
October 5, 2011 at 4:47 PM delete

@Lyssa Dollixious Thankz banyak-2 kak lyssa . MEnjadi jugaakkkkk !!

avatar
fifi naZifa
AUTHOR
October 6, 2011 at 12:47 AM delete

hai sys lyssa, dah jadi buwat.. tapi boleh tlis entry nyee skali je ke. xley wat byk2 yea..

avatar
Neesa
AUTHOR
October 17, 2011 at 8:15 PM delete

hi :)thanks tuto. Nak tanye sikit nie.
Macam mane nak letak about me dkt menu tabs mcm 'owner' kt blog kak lyssa? Hurmm,

avatar
Miss Nisa
AUTHOR
October 18, 2011 at 5:06 PM delete

Thanks Cik Liysa comey!!

avatar
October 21, 2011 at 10:33 AM delete

thanx kak lyssa.jadi jugak.

avatar
October 23, 2011 at 7:58 AM delete

Kak Lisa,tolg ajr klau nk ltk kod dlm Entry...

#Kak klau kak lisa buat Tutorial.ader yg kak lyssa suruh copy&paste kn ...tpiey klau sy ltk kod tu kat entry tk ley..tolong ajr

avatar
MisS aNnaChiK
AUTHOR
October 23, 2011 at 3:20 PM delete

lysaa bile da wat step no 3 kan,, nk save tros je ke ?
step no 4 tu ? buat post yg bru ?

avatar
October 27, 2011 at 1:47 AM delete

kak,kn akak suro klik kt bawah kotak oren tu,tp sye x de jmpe pun???sye dah try bnyk kali dah..cmne ni kak lyssa???

avatar
October 27, 2011 at 8:54 PM delete

salam kak lyssa , npe yg n0 10 tu ta kuar un ? fenink2 ..

avatar
misya_lavigne
AUTHOR
October 31, 2011 at 2:08 PM delete

@Joanne Ninasaye buat pom ta kuar gak nom 10 tu

avatar
Azie Mastura
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:17 PM delete

@Lyssa Dollixious kak lyssa saye tak berape nak faham laa cam tanak jadi jew.. dah pening giler ni tbe2 masuk pages lain tuh yang pening tuh..

avatar
iyza
AUTHOR
November 7, 2011 at 10:33 PM delete

sekali ag tq akk omey :)

avatar
Princess Leo
AUTHOR
November 10, 2011 at 1:06 AM delete

Salam Lisa nak tnye nie..
akq da wt da n jadi,
persoalan nye camne nak hilg kn post2 tu kt HOME..???
plz respon..tq

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 11, 2011 at 6:05 PM delete

tansk kak lyssa,,,menjjadiw..kan kak lysa suruh create entry di new post dulu kan..yg highlight..mende2 tu jadiw...tapi bila kita delete yg ditulis kat new post tu...contohnya dalam tuto tu tulis favicon..bila delete yg favicon punya di new post,,dekat blog sidebar punya bila tekan jadi tak ada pula yg favicon tu..macamana nak hilangkan eaa....

avatar
nurul anisah
AUTHOR
November 12, 2011 at 11:33 AM delete

kak lysa,cmne nk letak icon dekat entry dlm pages..?pham x..?mksud nisa,cm kak lysa wat tutorial : membuat scroll box..then,ad icon kt kt situ..?cmne nk wat icon 2..?

avatar
November 12, 2011 at 12:58 PM delete

@ieka"bunny"Kak Lyysa Buat La Toturial Cara Letak Top Please ;)

avatar
IrA tHIrA
AUTHOR
November 13, 2011 at 2:28 PM delete

kak lyssa..kita ambil tuto nii..tanks..bebanyak

avatar
n@n@
AUTHOR
November 16, 2011 at 12:31 PM delete

thanx lg lyssa .. bt menu tab ni pun nana dh dpt bt .. tp simple je ar .. ^___* wink wink !!

avatar
Lea_jully
AUTHOR
November 18, 2011 at 9:07 AM delete

Tak tahu nak ckp mcm mna kak lyssa... macam mana nak delete post yang kita link kat page to yer?? sb bila g home page, ada bnda yang sama kat page yang kita create.. mACam mana tu yer??

avatar
nina najiha
AUTHOR
November 24, 2011 at 12:18 AM delete

akak , npe tak jadi kotakk , jadi myself je , kotaknye takdee , cmne nk wat tab yg berkotak ?

avatar
Niesa
AUTHOR
November 25, 2011 at 5:31 PM delete

Akk...mcm mner nak crik publish post tuh..?

avatar
marina musa
AUTHOR
November 26, 2011 at 12:08 AM delete

akk lyssa kalau marina nak buat tempahan bolehh ,, dan macam mana pembayarannye melalui ape ?? harap k,lyssa nk tlg buat kan :)

avatar
izzah chot
AUTHOR
November 27, 2011 at 4:37 PM delete

Kak Lyssa, contohla kalau saya nak page ada home, macam mana pulak suruh dia trus pegi home kita & tak payah tulis dipost.? sorry panjang sangat soalan..

avatar
Shafiqah
AUTHOR
December 2, 2011 at 6:55 PM delete

THANKS KAK LYSSA,DAH JADI :)

avatar
liely ayuniey
AUTHOR
December 6, 2011 at 5:32 PM delete

lurve dah wat tp die muncul kat bawah skli..die x muncul pown kat bawah header..dah ikot tp..haish

avatar
December 8, 2011 at 9:37 PM delete

sis, nk tnye. mcm mne eh klau taknak ade home tuh? help me :( <3

avatar
Sarah Yasmin
AUTHOR
December 10, 2011 at 3:58 PM delete

Thanx sys !
visit lha blog sy ye?
x chantek pon!

avatar
December 12, 2011 at 8:47 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
December 12, 2011 at 8:50 PM delete

Kak Lisa , lpas kte click publish post tuh , npe takde p[on kuar mcm yg pic num 10 tuh ? laaaa :(

avatar
December 13, 2011 at 5:24 PM delete

kak lyssa saya punya dah jdi..time kaseh ye..sye ade buat tutorial simple header dan sye letakkan nme kak lyssa yg ajrkan sye tentang header tuh..hahahaa..hope akk happy keyh..

avatar
gadisSEMASA
AUTHOR
December 20, 2011 at 10:41 PM delete

kak lyssa , knpe xd yg kak lyssa soh tick "blog tabs" . xd pn . cm ne yea ?? n cn i ask u something ?? isma buat tuto kdng x jd ??

avatar
December 24, 2011 at 1:03 AM delete

kaka ~ yg step 10 tuh ta kuaa ~ mcm manew ?

avatar
December 24, 2011 at 1:03 AM delete

kaka ~ yg step 10 tuh ta kuaa ~ mcm manew ?

avatar
December 24, 2011 at 6:28 PM delete

@lyssa dollixious,menjadi.trimas,tapi,dlm mase yg same gak,die keluar dekat post yg biase.mcm mne nk buat,kalau gune post biase utk ltk kt menu tab lagi satu,tapi,dkt post biase tak ade.buat tuto la kak lyssa plssssss :O

avatar
December 25, 2011 at 6:40 PM delete

kak lyssa , thanks kak . saye buat menjadi lha . thanks for the tuto !

avatar
Sabrina
AUTHOR
December 26, 2011 at 9:18 AM delete

hi kakak lyssa. best lah tutorial akk. harap kak bleyh bwt bebanyak.. huhu >.< tutorial ni menjady. alhamdulillah. tenkiu sbb bwt tutorial!!!

avatar
Nurul Zakira
AUTHOR
December 27, 2011 at 7:41 PM delete

Lysaaa :( kenapa dekat belog ieyra jadi background hitam mcam tu . cuba tgk and bgtahu apa mslh . need your help . thank you :)

avatar
December 28, 2011 at 2:59 AM delete

sys lyssa. saye x paham la yg nom 4, 6, 7. sorry sussahkan sys lyssa

avatar
rose putih
AUTHOR
December 29, 2011 at 3:30 PM delete

dik, akak xpham la strt dr no 4 smpai abes

avatar
weird alien
AUTHOR
December 29, 2011 at 11:31 PM delete

salam akak..x paham laa mcm mna nk isi link tu.. =(

avatar
theADDIN
AUTHOR
December 30, 2011 at 9:39 AM delete

tengs kak lyssa, jadi:)

avatar
December 31, 2011 at 9:58 PM delete

Wahh , senang giler ..! thnx kk lyssa

avatar
FiKa MuNsHi
AUTHOR
January 7, 2012 at 10:51 AM delete This comment has been removed by the author.
avatar
FiKa MuNsHi
AUTHOR
January 7, 2012 at 10:05 PM delete

kak lyssa knp x de tempat untuk tick yg dlm gambar nombo 10 2 ? yg die tulis cuma EDIT DELETE VIEW . 2 jer .

avatar
Miz SoFfia
AUTHOR
January 11, 2012 at 4:36 PM delete

tik tok2 , kepala ku peningg!! tak pham laa . buat sekerat jln jepp , :( aduhh , k.lyssa , tak phm laa .

avatar
My Life
AUTHOR
January 14, 2012 at 1:26 PM delete

salam kak . nape eiya buat xjadik erk ? . napeeeeeeeeee ? . huhuhu . klik je publish post . terus je dye post . xde pon klua yang mcm 6ber 10 tu . xjadik . alamak .

avatar
January 21, 2012 at 11:26 PM delete

lyssa cmna nk wat yg home,tutorial,owner tu?xtau...pls tunjuk ajar ku sifu...

avatar
nazeehahtan
AUTHOR
January 23, 2012 at 10:37 AM delete

kak , tak jdi pun . tk pa lah , kak , ha nih nk tanya , cmna nk save image msuk ke header . msa ihah save . dia ckp apa , tah , dia ckp sruh perbaiki ,pelik ! =='

avatar
Cik Isya
AUTHOR
January 23, 2012 at 11:20 PM delete

@Joanne Nina
mule2 sy pwn xley wt..pastu sy try wt kt tuto menu tab yg comel..try laa

avatar
January 25, 2012 at 8:42 PM delete

Hye!! sye nk tnye nih.. mcm mne nk wat header mcm blog nih??

avatar
Nisha Zulaika
AUTHOR
January 30, 2012 at 9:37 PM delete

@Lyssa Dollixious

Assalamualaikum , Akak Lyssa .. Saya nak copy Akak punye tutorial bolehh .. ?? Saya akan buat Credit to : Kak Lyssa Secret ..

avatar
Nisha Zulaika
AUTHOR
January 30, 2012 at 9:38 PM delete

@Lyssa Dollixious

Assalamualaikum , Akak Lyssa .. Saya nak copy Akak punye tutorial bolehh .. ?? Saya akan buat Credit to : Kak Lyssa Secret ..

avatar
Shirl Salleh
AUTHOR
February 4, 2012 at 7:44 PM delete

lyssa .. i try already , but cant la .. pening da .. sorry , org bru dkt blog nie ..

avatar
yanaa
AUTHOR
February 6, 2012 at 8:54 AM delete

blur . . bnyk nyer step dye. . terus xphm O.O

avatar
Nisa Nassir
AUTHOR
February 10, 2012 at 12:11 PM delete

Salam...love ur tutorial..Senang nk paham.Al-maklumler,org rabun bab2 blog ni masalah skit.Thanks 4 all ur lovely tutorial..pe2 nnt bleh ler tunjuk ajar ag ek!

avatar
aya crunchy's
AUTHOR
February 15, 2012 at 11:57 PM delete

kak Lyssa , saye dh menjadi bt tutorial tu , tpi biler klik je , die pergi tmpat home semule .. nk bt mcm mne ye ?

avatar
steffany daph
AUTHOR
February 16, 2012 at 9:13 PM delete

thanks! menjadi. hehe,kalau da award, awal ni bagi kat lysaaa :D

avatar
February 20, 2012 at 9:39 PM delete

kak lyssa knp x jadi ???
x dpt lah...
x de pung page page tu...

avatar
`cik areyin
AUTHOR
February 25, 2012 at 1:49 PM delete

tak jadi lha sis lyssa .. lyssa buatkan boleh ? heheee ,, jangan ngade ngade lha ayin <3

avatar
March 1, 2012 at 9:58 PM delete

lyssa xjd lah :(..
da bnyk kali fyra try ;(..
tlong lyssa cmne nie nk wt...

avatar
`cik areyin
AUTHOR
March 3, 2012 at 4:13 PM delete

sis , tak jadi lha .. sis buat lha kan untuk saye :) hehee ,, kalau tak nyusahkan lha :D

avatar
March 18, 2012 at 10:47 AM delete

kak lyssa . . . saia amik tuto kak lyssa ... untuk aja blogger baru ... hope kak lyssa x mara oke :)

avatar
alieya eryana
AUTHOR
April 12, 2012 at 9:11 PM delete

sis kan ader ajar tentang macam mana nak create page untuk menu tab bukan ? ? tapi itu cara lama . . sekarang niey kan blog dah buat yang baru . . jadi saya nak sis ajar kan macam mana nak buat mengikut blog yang baru niey . . thanks . .

avatar
fana zainal
AUTHOR
April 28, 2012 at 1:30 AM delete

x jdi la kak lyssa..x de pun edit pages,how would you like the pages..
macam mana ni kak lyssa.x jdi pun.TOLONGLAH !!

avatar
May 16, 2012 at 1:02 AM delete

betol la...skang blog baru..lain bebenor...harap cil lyssa manis dapat mebantu,,winkwik.. :)

avatar
eyna nad
AUTHOR
May 18, 2012 at 1:42 AM delete

Blehh tk ajaa , sya buat , pening pale sye :(

avatar
ChE aSzSe
AUTHOR
May 19, 2012 at 5:25 PM delete

salam..lyssa..akak nk tanya..camne kita nak letak post kita dalam tab tu yer...cth mcm kita xnak letak link..sape jek yg tekan tab tu..dia tros letak post...

avatar
Anees Dybaa
AUTHOR
May 27, 2012 at 12:47 AM delete

akaq lyssa , knp menu tab jdi double ?? den da poning da nie~

avatar
eykah *amilah
AUTHOR
June 1, 2012 at 2:36 PM delete

KAK LYSSA X JADI P0N TOLONG EDIT
UNTUK SAYA BOLEH..

avatar
June 4, 2012 at 12:16 PM delete

Sys Tolong edit untuk sy leh x x jadi start no 4 sy tk phm

avatar
June 9, 2012 at 1:24 PM delete

sama lah ngan kitaa :(

avatar
aridz azmil
AUTHOR
June 9, 2012 at 6:20 PM delete

NO 10 tuh.. x kuar..
lagipon dya kata publish page bukan post..
cmna ae??? HELP PLEASE

avatar
aridz azmil
AUTHOR
June 9, 2012 at 6:26 PM delete

saya x de juga no 10.. cmna ae? :'(

avatar
HYKMAH TYQA
AUTHOR
June 10, 2012 at 3:22 PM delete

kak lyssa tlg lha ...y no 10 tu xde la ..mcm mna ?

avatar
hamizah
AUTHOR
June 10, 2012 at 10:29 PM delete

kak lisa yg no.10 tu x nk kuar pon.........

avatar
June 20, 2012 at 6:25 PM delete

Saya Punya Tak Jadi pon?

avatar
Miss S
AUTHOR
June 23, 2012 at 7:04 PM delete

thAnks a lot lyssa

avatar
ziehah_luffy
AUTHOR
June 24, 2012 at 5:52 PM delete

thanks,,,like this tutor

avatar
Jees Bakery
AUTHOR
June 27, 2012 at 3:56 PM delete

lyssa . macammane nak tukaa balik dari tab ke sidebar ?

avatar
una nabilah
AUTHOR
June 29, 2012 at 8:53 AM delete

lyssa tq untuk tuto ni.. nk tnya cikit blh x? dlm page y kita buat tu kn, maksimun 1 post jea ke boleh wat.. cm mana pula kalau dlm page tu kita nk tulis cm biasa? pening la lyssa, una x tau.. kalau lyssa x fhm, cuba tgk dkt blog una.

avatar
una nabilah
AUTHOR
June 29, 2012 at 8:58 AM delete

lyssa, tq untuk tuto ni.. nk tnya cikit. yg page kita buat tu kn, dlm dia mmg maksimun 1 new post jea ke? kalau kita nk letak bnyk2 x boleh? contohnya una dh buat post untk page cerpen, tp hnya 1 jea boleh letak. yg lain x bolh. cuba lyssa tgk blog una.. help me...

avatar
mambang_hitam
AUTHOR
June 29, 2012 at 4:55 PM delete

akak adik ade problem lah kak :(
nape saye dah post tapi tak ade pape kat new page ?

bukti :-

gambar 1 - http://i1114.photobucket.com/albums/k527/robomania/Capture.png

gambar 2 - http://i1114.photobucket.com/albums/k527/robomania/Capture2.png

blog saya - http://mambangitam.blogspot.com/

avatar
Nur Nabihah
AUTHOR
July 21, 2012 at 2:51 PM delete

Kak lyssa , saye buat jadi , cume tak de pagenye jea . Macam : kak lyssa yg nie :
Home , tutorial ngan tips-tips . saye buat about me , but , tadepape.

avatar
Nurul Hanis
AUTHOR
July 21, 2012 at 3:13 PM delete

kak lyssa . saya buat jadi ... tapi , saya nak yg cntk . mcm mana erk ? kalau menyusahkan tak payah lah :')

avatar
NURUL IZZATI
AUTHOR
July 21, 2012 at 4:45 PM delete

terima kasih kak lyssa!!
menjadi wooooo!!!!

avatar
S.H
AUTHOR
July 28, 2012 at 10:59 PM delete

kak menjadi thanks

avatar
August 11, 2012 at 12:39 PM delete

nO ...10 xder....tOlong larh kak lyssa!!!!

avatar
missz muniey
AUTHOR
August 11, 2012 at 2:35 PM delete

hurrm...xklua pn no10 tuh...mmg r ley tkn link tuh.. tp xjd pn tab uh...cmner niyh???

avatar
hegelatan
AUTHOR
August 18, 2012 at 12:12 AM delete

MENJadik jgak....tqqqqqqq!!!!! :)

avatar
aqis
AUTHOR
August 24, 2012 at 5:13 PM delete

kak lyssa..sy da wt page baru..pstu ltk link utk ke post kain..tpy dkt home pun kluar post tuh..

avatar
August 26, 2012 at 2:08 PM delete

Assalamualaikum Kak Lyssa, kalau tak keluar pilihan tab no 10 tu, ada cara lain tak?

avatar
October 10, 2012 at 7:05 PM delete

lysa i x phm la mcmana nk tmbh page ni sbb i x jmpe pon edit page kt blog i ni..helpp pleassee

avatar
Syahril Azhar
AUTHOR
October 13, 2012 at 2:06 AM delete

Hai lyssa..sy xpandai la nak create menu tab nie..bleh x klu sy mntk awk yg tlg create utk saya..brpe RM klu sy nkmntk awk tlg create kan ye utk blog sy..

avatar
it's me
AUTHOR
November 16, 2012 at 12:32 PM delete

LYSSA :) tQ so much for the tutorial i bt mula2 x jadi, tapi sekarang dah ok jadi dah :) memang pening skit nak buat tapi ok la akhirnya jadi gak, thank you so much :D

avatar
hidop malang
AUTHOR
November 24, 2012 at 3:09 PM delete

klau blog yg terbaru kak?

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 3, 2012 at 2:52 PM delete

Assalamualaikum..alhamdulillah..Thanks for the tutorial.

avatar
December 9, 2012 at 12:41 PM delete

Akak,macam mana nak buat 1 pages 1 post??

avatar
December 14, 2012 at 2:52 PM delete

@aryIn
sys , tak fham la , mcam mne ea nk buat klau skrang da gne new dashboard ?

avatar
Mieyaaaa
AUTHOR
December 17, 2012 at 2:02 AM delete

Kakk Lyssa thanks for this tuto . mula-2 taklaa yakin yang akan jadikk .Last-2 jadikk jugakk . thankyou so muchhh :)

avatar
elina
AUTHOR
December 24, 2012 at 4:59 PM delete

kenapa dekat bog saya tak ada mcm tu kak lysa?? blog 2011 dgn 2012 lain ke?

avatar
Miss Sara
AUTHOR
December 30, 2012 at 9:50 AM delete

kak lyssa x jumpa lah edit pages kat mana?

avatar
Mama Taqin
AUTHOR
January 14, 2013 at 12:36 AM delete

Salam Lyssa thank banyak banyak ea tutorial Lyssa banyak membantu akak.. walaupun akak baru,tapi mudah faham..

avatar
January 18, 2013 at 9:15 AM delete

lyssa! tolong saya, saya nk create page tapi tk boleh sbb sy punya dashboard dh baru, mcm mana ni?

avatar
fifiey ariana
AUTHOR
January 25, 2013 at 7:54 PM delete

tutorial yang sangat berguna..thumb up...tapi nak tanya la macammna nak letak icon comel macam gambar love tu kat sebelah title page macam yg awk buat tu ye.boleh share tak caranye..tq

avatar
Athirah Aziz
AUTHOR
February 3, 2013 at 8:56 PM delete

akak , kenape blog adik tade yang nombor 10 tuh ? tolong , kak . penat :'(

avatar
syuhada amin
AUTHOR
February 21, 2013 at 10:57 AM delete

xjadi la .no 5 tu xbrape nak paham .mcmane nak bt new post utk page yg lain tu

avatar
Echa Most
AUTHOR
March 29, 2013 at 6:30 PM delete

Lyssa .. Saya punya dashboard kan dah baru . Macam mana ek ? Saya tak jumpa edit pages tu . Lyssa .. Help mee :(

avatar
May 4, 2013 at 2:40 AM delete

nahh...Saya punya dashboard kan dah baru . Macam mana ek ? Saya tak jumpa edit pages tu

avatar
Aman Wan
AUTHOR
July 12, 2013 at 9:12 AM delete

Kt dashboard > new post > edit page...

tp edit page tu xde pon lyysa...
xjmpe....

avatar
Ctah Mars
AUTHOR
July 19, 2013 at 12:39 AM delete

nape xleh ea?...huuhu :(

avatar
November 8, 2013 at 10:40 AM delete

kenapa saya tak jumpa kat mana dit page? o,O

avatar
anna as
AUTHOR
November 21, 2013 at 1:15 PM delete

thanks lisa...dah menjadi..hehe..sronok!

avatar
anna as
AUTHOR
November 21, 2013 at 1:16 PM delete

thanks lisa...menjadik lew..sronok sgt!

avatar
sunz sulaiman
AUTHOR
December 5, 2013 at 12:22 AM delete

Salam Lisa.. Blogwalking di sini.. Banyaknyer tutorial.. Bagus usaha awak ni.. Sharing is caring.. TQ dik..

avatar
March 9, 2014 at 8:37 AM delete

assalam akak . sye dah ade pages tu . tapi yg nombor 10 tu takdee . sebab blog sye yg baru punya . tutorial akak nak buat ke blog baru tu sye dh ikut . tapi butang tu tak ade . help me plss!!

avatar
farah inani
AUTHOR
March 22, 2014 at 7:19 PM delete

Salam akak :/ tutorial ni boleh guna lagi tak ? :/ harap akak bagi maklum balas .

avatar
nmn
AUTHOR
March 29, 2014 at 10:33 PM delete

kak lyssa kte punye blog baru. Kat dashboard kte tu takde edit page or create page tu. Dashboard kte mmg lain ah dgn kak liyssa punye. Maybe sbb baru? Help me kak lyssa :-( Btw, kte guna akak punye header. Thanks :-)

avatar
MH MA
AUTHOR
May 19, 2014 at 12:42 PM delete

Nice..suka ^_^
Jom FOllow blog saya pulak ..

avatar
nur shafirrah
AUTHOR
March 8, 2015 at 3:27 PM delete

sis,saya blogger dh updte baru.lain.sya tak jmpe untuk edit page :(

avatar
March 18, 2015 at 2:35 PM delete

@aryIn
kak lisa, knpa yg saya punye xde pun macam nie . yg dari awal lagi sy xleh buat . please tolong saya kak lisa

avatar
Anonymous
AUTHOR
June 30, 2015 at 12:46 PM delete

Kak lyssa tolong ajar saya buat bnda ni. sbb tak jadi mcm kak lyssa ajarkan. lagipun sekarang blog tak sama mcm dulu. So susah nak cari apa yg kak lyssa ajarkan.

avatar
June 30, 2015 at 12:47 PM delete

Kak lyssa tak mnjadi lah.. Tolong ajarkan saya cara guna blog yg baru ni..

avatar
sitifabillah
AUTHOR
November 30, 2015 at 10:34 AM delete

salam lyssa. Tq bagi ilmu yang sangat banyak & bermanfaat. Akak nak tanya, mcmana kita nak setting bila klik page ti dia keluar di new tab or new window.

avatar
April 22, 2016 at 10:55 AM delete

SALAM HI SIS, I NA TANYA MACAM MANA NA BUAT MENUTAB NI KELUAR CM ABOUT ME APA SEMUA SEBAB BILA SAYA BUAT TA KELUAR PUN ABOUT ME, YANG KELUAR MACAM CRACK IMAGE.

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers