ENTRI TERBARU!

Tutorial : Live Traffic Feed

Hii . Semua ..
Lyssa tak nak cakap panjang.juz nak bagitaw.. Lyssa ada terima request tuto from sumone! :)

 

Korang pahan ker.. apa itu Live Trafic Feed ?
Tak tahu?? Ini lah dia.. ada kat sidebar Lyssa :))

 

Kalau ada benda niyh.. korang boleh tahu.. sapew yang datang kat blog korang tuh!:)
Kalau nak tahu cara nya.. meh ikut step Lyssa ;)

1. 1st , korang pergi kat link ini dulu yerrk !! >> Feedjit

2. Korang Tekan Button Warna Hijau (Choose Your Feedjit)

3. Then , korang pilih kotak pertama... Tekan Sign Up !! (fill in apa yang patot)

4. Di bahagian Free Customization , korang adjust lah color , width and semua2 kat situ !! JANGAN lupa , korang WAJIB tick Show where visitors came from: Sebab mudah korang nak tahu ,, siapa yang datang blog korang tuh erkk ;))

5. Da siap , tekan GO !! Pastikan Install Feedjit on Blogger Blog

6. Then , korang Clik to Open a New Window and Install on Blogger.

7. Then , akan keluar page macam ni : 


 

**Then , korang tekan Add Widget erkk ! :)

8. Da siap kan ? Korang boleh lah tengok hasilnya. Menjadi tak ? :)
Kalau jadi , bagitahu Lyssa aw! ^^


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

29 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Blacxvampire
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:41 AM delete

akq cmne nk wat gmba dekat menubar (?)

avatar
Blacxvampire
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:42 AM delete

akq lyssa cmne nk wat gmba dekat menubar (?)

avatar
Syasya
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:47 AM delete

akq akq cmne nk wat gmba kat menubar ?

avatar
Blacxvampire
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:53 AM delete

akq lyssa cmne nk wat gmba comel kat menubar ?

avatar
April 2, 2011 at 4:06 AM delete

@Kim Yuna

ohhoo .tgk tutorial : FAVICON

avatar
April 2, 2011 at 4:07 AM delete

@Syasya

ohhoo .tgk tutorial :FAVICON erkk;)

avatar
April 2, 2011 at 1:16 PM delete

akum.... Macm Mana Nak Buat Tutorial .. dah try banyak kali tak jadi pon

avatar
April 2, 2011 at 1:20 PM delete

@MaIzUrA

loll.. tk jadii .? tutorial ini kerr ? :p

avatar
fara dieyanah
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:18 PM delete

dh jd dh ... tengs ea kak lyssa cbb wat an tuto nie ..

avatar
nina kiera
AUTHOR
April 6, 2011 at 12:30 AM delete

auw ,, jdyk suda sys ,, tengs yaa ,,

avatar
Jamalina
AUTHOR
April 17, 2011 at 7:09 PM delete

dh jd la k lyssa...
thanks a lot

avatar
June 6, 2011 at 10:13 PM delete

Jadii :) Thanks , Kak Lyssa :D

avatar
November 27, 2011 at 5:41 PM delete

camne nk wat sidebar cm akaq yg wrne pink tu ????

avatar
Anonymous
AUTHOR
November 29, 2011 at 9:06 PM delete

dah jadi :) tanx akak !

avatar
shera
AUTHOR
December 30, 2011 at 3:04 PM delete

dah jadi , dah jadi !

avatar
December 7, 2012 at 12:17 AM delete

Thanz Menjadi jgak akhirnyaa...XD

avatar
Izati
AUTHOR
February 6, 2013 at 1:37 AM delete

TQ lyssa. try dan jadi sudaa xD

avatar
Unknown
AUTHOR
June 4, 2013 at 4:22 PM delete

Assalamualaikum,
u punya anchor link kat homepage that redirect to this page ada silap kt href.

"Tutorial: Live Traffic Feed."

Good Blog btw.

avatar
Unknown
AUTHOR
September 15, 2013 at 11:04 AM delete

salam.. tima kasih byk2 ye lisa.. k.ita byk belajar cantikkn blog dgn sumber pengajaran dari lisa..blh jadi cikgu dh ni..pndai mengajar..he.. jemput ke blog k.ita ye.. ^^

avatar
Unknown
AUTHOR
November 11, 2013 at 4:18 PM delete

TQ SO MUCH ADIK LYSSA..DH BERJAYA

avatar
Unknown
AUTHOR
April 30, 2014 at 2:35 AM delete

lysa tak boleh pon buat ni

avatar
Unknown
AUTHOR
September 22, 2015 at 4:33 PM delete

Akak Lyssa Buat Tutorial yng Facebook,twitter,instagram yng kat sebelah kiri tuu

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 31, 2015 at 9:41 AM delete

Akak, saya tak jumpa la button hijau untuk sign up feedjit tu.. akak boleh post gmbar tak kat mna button sign up tuu?

avatar
Hambailahi
AUTHOR
February 3, 2016 at 11:14 PM delete

SALAM ALAIK KAK LISA , KENAPE FEEDJIT TEHA TAK KELUAR :'(

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon