Tutorial : Live Traffic Feed

Hii . Semua ..
Lyssa tak nak cakap panjang.juz nak bagitaw.. Lyssa ada terima request tuto from sumone! :)

 

Korang pahan ker.. apa itu Live Trafic Feed ?
Tak tahu?? Ini lah dia.. ada kat sidebar Lyssa :))

 

Kalau ada benda niyh.. korang boleh tahu.. sapew yang datang kat blog korang tuh!:)
Kalau nak tahu cara nya.. meh ikut step Lyssa ;)

1. 1st , korang pergi kat link ini dulu yerrk !! >> Feedjit

2. Korang Tekan Button Warna Hijau (Choose Your Feedjit)

3. Then , korang pilih kotak pertama... Tekan Sign Up !! (fill in apa yang patot)

4. Di bahagian Free Customization , korang adjust lah color , width and semua2 kat situ !! JANGAN lupa , korang WAJIB tick Show where visitors came from: Sebab mudah korang nak tahu ,, siapa yang datang blog korang tuh erkk ;))

5. Da siap , tekan GO !! Pastikan Install Feedjit on Blogger Blog

6. Then , korang Clik to Open a New Window and Install on Blogger.

7. Then , akan keluar page macam ni : 


 

**Then , korang tekan Add Widget erkk ! :)

8. Da siap kan ? Korang boleh lah tengok hasilnya. Menjadi tak ? :)
Kalau jadi , bagitahu Lyssa aw! ^^


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

29 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Kim Yuna
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:41 AM delete

akq cmne nk wat gmba dekat menubar (?)

avatar
Kim Yuna
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:42 AM delete

akq lyssa cmne nk wat gmba dekat menubar (?)

avatar
Syasya
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:47 AM delete

akq akq cmne nk wat gmba kat menubar ?

avatar
Kim Yuna
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:53 AM delete

akq lyssa cmne nk wat gmba comel kat menubar ?

avatar
April 2, 2011 at 4:06 AM delete

@Kim Yuna

ohhoo .tgk tutorial : FAVICON

avatar
April 2, 2011 at 4:07 AM delete

@Syasya

ohhoo .tgk tutorial :FAVICON erkk;)

avatar
MaIzUrA
AUTHOR
April 2, 2011 at 1:16 PM delete

akum.... Macm Mana Nak Buat Tutorial .. dah try banyak kali tak jadi pon

avatar
April 2, 2011 at 1:20 PM delete

@MaIzUrA

loll.. tk jadii .? tutorial ini kerr ? :p

avatar
fara dieyanah
AUTHOR
April 2, 2011 at 3:18 PM delete

dh jd dh ... tengs ea kak lyssa cbb wat an tuto nie ..

avatar
April 6, 2011 at 12:30 AM delete

auw ,, jdyk suda sys ,, tengs yaa ,,

avatar
Jamalina
AUTHOR
April 17, 2011 at 7:09 PM delete

dh jd la k lyssa...
thanks a lot

avatar
@zUera@^-^
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:33 PM delete

da jd thnkx ya>>>>>

avatar
@zUera@^-^
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:33 PM delete

da jd thnkx ya>>>>>

avatar
June 6, 2011 at 10:13 PM delete

Jadii :) Thanks , Kak Lyssa :D

avatar
November 27, 2011 at 5:41 PM delete

camne nk wat sidebar cm akaq yg wrne pink tu ????

avatar
shera
AUTHOR
December 30, 2011 at 3:04 PM delete

dah jadi , dah jadi !

avatar
December 7, 2012 at 12:17 AM delete

Thanz Menjadi jgak akhirnyaa...XD

avatar
ana izati
AUTHOR
February 6, 2013 at 1:37 AM delete

TQ lyssa. try dan jadi sudaa xD

avatar
AFwcxx
AUTHOR
June 4, 2013 at 4:22 PM delete

Assalamualaikum,
u punya anchor link kat homepage that redirect to this page ada silap kt href.

"Tutorial: Live Traffic Feed."

Good Blog btw.

avatar
ita ahmad
AUTHOR
September 15, 2013 at 11:04 AM delete

salam.. tima kasih byk2 ye lisa.. k.ita byk belajar cantikkn blog dgn sumber pengajaran dari lisa..blh jadi cikgu dh ni..pndai mengajar..he.. jemput ke blog k.ita ye.. ^^

avatar
Lynda Anuar
AUTHOR
November 11, 2013 at 4:18 PM delete

TQ SO MUCH ADIK LYSSA..DH BERJAYA

avatar
April 30, 2014 at 2:35 AM delete

lysa tak boleh pon buat ni

avatar
September 22, 2015 at 4:33 PM delete

Akak Lyssa Buat Tutorial yng Facebook,twitter,instagram yng kat sebelah kiri tuu

avatar
Anonymous
AUTHOR
October 31, 2015 at 9:41 AM delete

Akak, saya tak jumpa la button hijau untuk sign up feedjit tu.. akak boleh post gmbar tak kat mna button sign up tuu?

avatar
February 3, 2016 at 11:14 PM delete

SALAM ALAIK KAK LISA , KENAPE FEEDJIT TEHA TAK KELUAR :'(

avatar

Google+ Followers