Beratkah Blog Aku ??

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualaikum.

Hii , Heloww korangg..
Hee. Amacamm ! Sihat tak ? Ke , BERAT kepala ngadap laptop lama-lama..
Tak pun pening ngadap kod kod dalam tutorial Lyssa nih haaa ?
hehehehe . Kesian lah kat korang.. aduhh . , mintakk ampunn + sory yah !

Ye lah . mana tak nya .. Lyssa kan ada yang TAK reply korang punya pertanyaan or , request tutorial kan ? Bukan TAK NAK Reply .. Banyak sangat haa, yang suka sangat tanya benda yang dah tertulis dalam blog Lyssa ni ..
Adess.. Sebab tuh lah , Lyssa Bertambah ++ bintang dekat kepala Lyssa neyy haa... Sorry bangat yea semua ..
Kalau tak tahuu or apa- apa , send je soklan dekat PAGE FACEBOOK LYSSA.
Maybe , dekat situ , Lyssa tak de lah pening kepala sangat kan ..
Jangan lupa LIKE PAGE tu terus taww ? ..


Tapi ,bukan ini yang nak diperbincangkan hari ini ..
 Lyssa just nak tanya lah kat korang kan ..
Selama korang bukak Blog Lyssa ni.. Lambat sangat ke , blog Lyssa ni nak load ? Setahu Lyssa dekat laptop lyssa ney , dalam 5 saat dah terbukak semua nya. Korang rasa , macam mana pulakk ? hehee ..

Tak lah , sebab ramai yang ngadu kat Lyssa , kata blog Lyssa ni berat sangat and lambat nak loading.~..
Sampai ada yang kata , sampai nak kena tunggu sampai 30 minit !!

Biar betull ? Eh ,  korang .. betul ke , hah ? Adoyy...
Lyssa tak tahu lah pulak , Lyssa guna Mozilla Firefox , dalam 5 saat dah abis load dahh . korang guna apa ? hee.  (Nyebokk nak tahu jugakkk)

Haiyaaa.. Lyssa sudahh timbang lah BERAT BLOG Lyssa ni . Tapi , tengok lah hasilnya .. boleh percaya ke ,tak ehh ? Susah pulak rasanya nak percaya..
Sebab , Lyssa bukak blog Lyssa dalam 5 saat dah abis load semua benda dahh .. Abiss tuh , result ni , apa pulak ? haiyaaa.~

 

Apa . Apa? 0.22 seconds ? So , mana yang betul nihh ?
5 saat ke , 0.22 saat ke 30 minit ?

Tak tahu lah Lyssa . 
Pendapat korang . Macam mana pulak ?

BERAT SANGATKAH BLOG AKU NI ??
Tolong yeah ! >.< Trima kasihhh ~


KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

29 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
miss zyra
AUTHOR
May 20, 2011 at 8:51 PM delete

bnde alah tuh bkan bole caya cngat..
klau bukak dkat lappy sndri memng larh cpat.. coz kte darh selalu bukak.. but zyra bukak okeyh larh.. ta lme..

Reply
avatar
Ayumi Wani
AUTHOR
May 20, 2011 at 8:52 PM delete

hmm ... kalau 2 minit loading, kire cepat ke? :]

Reply
avatar
haziq mimie
AUTHOR
May 20, 2011 at 8:56 PM delete

xde lahh berat sangat :) laju je kita buka hehe :)

Reply
avatar
* Zaleta *
AUTHOR
May 20, 2011 at 8:58 PM delete

tak berat la lyssa..akak bukak laju jer...tu sbb akak suke dtg sini tengok tutor....drg nye line kot yg lmbat....

Reply
avatar
Syat0za Zai
AUTHOR
May 20, 2011 at 8:59 PM delete

ye berat,, haha :D

bagi pengguna broadband tu tak tahulah, lmbt kot??

skang (kat kedai zai) zai gune 2mbs, boleh la laju..

tapi kat rumah, 1mbps, agak lembab utk bukak page akak ni >_<

Reply
avatar
Syat0za Zai
AUTHOR
May 20, 2011 at 9:00 PM delete

alaaa, dengan kata lain, bergantung pada talian internet..wuu~

Reply
avatar
yayaMARZUKHI
AUTHOR
May 20, 2011 at 9:24 PM delete

laju je la .
eqot jgak la line tenet masing2.
law tenet lju . load dy laju la :)

Reply
avatar
May 20, 2011 at 9:28 PM delete

x berat lah lyssa... xdek la lame nak bukk blog lisa nie... :)

Reply
avatar
Cik Ezy
AUTHOR
May 20, 2011 at 9:45 PM delete

kalo kite bukak mmg xtrase berat..
kalo yg gne streamyx ok la.. laju je loading..
tp yg gne brokben mmg lmbt la nk loading..
=)

Reply
avatar
May 20, 2011 at 9:46 PM delete

xde la..xberat pom..oke jew:)

Reply
avatar
May 20, 2011 at 9:55 PM delete

nina guna mozilla x lmbat pon ...

Reply
avatar
May 20, 2011 at 9:59 PM delete

Okay saja. Internet readers kot yg berat. Mereka kena gunaka pakej 10MB lak lpas ni. ^^

Reply
avatar
c!k puan nana
AUTHOR
May 20, 2011 at 10:12 PM delete

nana bukak laju jew.. mana ada berat.
mybe problem line dorang kowt.
kowt la an. huhu

Reply
avatar
Fathiah Hamim
AUTHOR
May 20, 2011 at 10:17 PM delete

eh tak da lah berat mana. biasa je.
tapi, tak secepat 5 saat. huhu
yang 30 minit tuh melampau le.
maybe, dia punya connection yang lembab, plus dia tengah bukak banyak2 tab.

Reply
avatar
Nadiah Yusof
AUTHOR
May 20, 2011 at 10:27 PM delete

tak lha berad sgt ,, dlm 10 saat baru leyh bukak .

Reply
avatar
May 20, 2011 at 11:38 PM delete

line laju, hanya bukak srufing.... jap je..

Reply
avatar
May 21, 2011 at 12:09 AM delete

belog tak berat just lagu tu jelaa..sekat2...huhu

Reply
avatar
Nica
AUTHOR
May 21, 2011 at 12:13 AM delete

x berat sgt pun blog lysaa. okey je :)

Reply
avatar
ramdan
AUTHOR
May 21, 2011 at 2:46 AM delete

xde la lmbt mne pown...
oke jer..

Reply
avatar
aRe-PeaK
AUTHOR
May 21, 2011 at 3:19 AM delete

berat dan x ringan seperti dulu..
and ada malware dari ripway..

thanks tuto..

Reply
avatar
nur hanina
AUTHOR
May 21, 2011 at 8:41 AM delete

tak berat pom . betul lha kak lyssa kate , lam 5 saat dh load semue

Reply
avatar
May 21, 2011 at 5:22 PM delete

eyhh ! ta dew la . . okey jew . . betol lha dlm mse bbrape saat da bule bkak . .

Reply
avatar
++sYepaH++
AUTHOR
May 21, 2011 at 5:28 PM delete

eh..xberatpom blog lyssa nieyh..ok jea i bkak..i lyke ur page very much...

Reply
avatar
ieyza afieyna
AUTHOR
May 21, 2011 at 6:15 PM delete

Blog ieyza pun orang kate berat. tapi ieyza load sendiri kejap je muncul. bile timbang pun just 109. something je. entah la.. hehe..ok je blog nie. tak lame pun loading.

Reply
avatar
Hanis Zakirah
AUTHOR
May 21, 2011 at 8:38 PM delete

Jangan marah ehh

Hanis guna Mozila pun lambat ahh blog ni..kena layan blog lain dulu pastu buka blog ni baru habis load.

Reply
avatar
lyana ying..
AUTHOR
May 31, 2011 at 9:29 AM delete

mmg berat sorry to say lar but mmg berat :)

Reply
avatar
lyana ying..
AUTHOR
May 31, 2011 at 9:29 AM delete

mmg berat sorry to say lar but mmg berat :)

Reply
avatar
Panda Biru
AUTHOR
December 6, 2013 at 2:58 PM delete

Tak berat pun. Adik guna Google Chrome. Mungkin memang macam ringan kut. Hihihi..

Reply
avatar