Home
tutorial
Tips-Tips

20 May 2011

Beratkah Blog Aku ??

Gadis Kidal Berceloteh....

.Assalamualaikum.

Hii , Heloww korangg..
Hee. Amacamm ! Sihat tak ? Ke , BERAT kepala ngadap laptop lama-lama..
Tak pun pening ngadap kod kod dalam tutorial Lyssa nih haaa ?
hehehehe . Kesian lah kat korang.. aduhh . , mintakk ampunn + sory yah !

Ye lah . mana tak nya .. Lyssa kan ada yang TAK reply korang punya pertanyaan or , request tutorial kan ? Bukan TAK NAK Reply .. Banyak sangat haa, yang suka sangat tanya benda yang dah tertulis dalam blog Lyssa ni ..
Adess.. Sebab tuh lah , Lyssa Bertambah ++ bintang dekat kepala Lyssa neyy haa... Sorry bangat yea semua ..
Kalau tak tahuu or apa- apa , send je soklan dekat PAGE FACEBOOK LYSSA.
Maybe , dekat situ , Lyssa tak de lah pening kepala sangat kan ..
Jangan lupa LIKE PAGE tu terus taww ? ..


Tapi ,bukan ini yang nak diperbincangkan hari ini ..
 Lyssa just nak tanya lah kat korang kan ..
Selama korang bukak Blog Lyssa ni.. Lambat sangat ke , blog Lyssa ni nak load ? Setahu Lyssa dekat laptop lyssa ney , dalam 5 saat dah terbukak semua nya. Korang rasa , macam mana pulakk ? hehee ..

Tak lah , sebab ramai yang ngadu kat Lyssa , kata blog Lyssa ni berat sangat and lambat nak loading.~..
Sampai ada yang kata , sampai nak kena tunggu sampai 30 minit !!

Biar betull ? Eh ,  korang .. betul ke , hah ? Adoyy...
Lyssa tak tahu lah pulak , Lyssa guna Mozilla Firefox , dalam 5 saat dah abis load dahh . korang guna apa ? hee.  (Nyebokk nak tahu jugakkk)

Haiyaaa.. Lyssa sudahh timbang lah BERAT BLOG Lyssa ni . Tapi , tengok lah hasilnya .. boleh percaya ke ,tak ehh ? Susah pulak rasanya nak percaya..
Sebab , Lyssa bukak blog Lyssa dalam 5 saat dah abis load semua benda dahh .. Abiss tuh , result ni , apa pulak ? haiyaaa.~

 

Apa . Apa? 0.22 seconds ? So , mana yang betul nihh ?
5 saat ke , 0.22 saat ke 30 minit ?

Tak tahu lah Lyssa . 
Pendapat korang . Macam mana pulak ?

BERAT SANGATKAH BLOG AKU NI ??
Tolong yeah ! >.< Trima kasihhh ~



29 000 orang Pengomen Terhebat !!:

miss zyra said...

bnde alah tuh bkan bole caya cngat..
klau bukak dkat lappy sndri memng larh cpat.. coz kte darh selalu bukak.. but zyra bukak okeyh larh.. ta lme..

Ayumi Wani said...

hmm ... kalau 2 minit loading, kire cepat ke? :]

haziq mimie said...

xde lahh berat sangat :) laju je kita buka hehe :)

* Zaleta * said...

tak berat la lyssa..akak bukak laju jer...tu sbb akak suke dtg sini tengok tutor....drg nye line kot yg lmbat....

Syat0za Zai said...

ye berat,, haha :D

bagi pengguna broadband tu tak tahulah, lmbt kot??

skang (kat kedai zai) zai gune 2mbs, boleh la laju..

tapi kat rumah, 1mbps, agak lembab utk bukak page akak ni >_<

Syat0za Zai said...

alaaa, dengan kata lain, bergantung pada talian internet..wuu~

null said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

yayaMARZUKHI said...

laju je la .
eqot jgak la line tenet masing2.
law tenet lju . load dy laju la :)

...Minah BluR... said...

x berat lah lyssa... xdek la lame nak bukk blog lisa nie... :)

Cik Ezy said...

kalo kite bukak mmg xtrase berat..
kalo yg gne streamyx ok la.. laju je loading..
tp yg gne brokben mmg lmbt la nk loading..
=)

saya eqa ikram said...

xde la..xberat pom..oke jew:)

officially the owner said...

nina guna mozilla x lmbat pon ...

Mr.Thinker@Ali said...

Okay saja. Internet readers kot yg berat. Mereka kena gunaka pakej 10MB lak lpas ni. ^^

c!k puan nana said...

nana bukak laju jew.. mana ada berat.
mybe problem line dorang kowt.
kowt la an. huhu

Fathiah Hamim said...

eh tak da lah berat mana. biasa je.
tapi, tak secepat 5 saat. huhu
yang 30 minit tuh melampau le.
maybe, dia punya connection yang lembab, plus dia tengah bukak banyak2 tab.

Nadiah Yusof said...

tak lha berad sgt ,, dlm 10 saat baru leyh bukak .

Mohd Shukri Fadzillah said...

line laju, hanya bukak srufing.... jap je..

cikBearBear ^^ said...

belog tak berat just lagu tu jelaa..sekat2...huhu

Nica said...

x berat sgt pun blog lysaa. okey je :)

ramdan said...

xde la lmbt mne pown...
oke jer..

aRe-PeaK said...

berat dan x ringan seperti dulu..
and ada malware dari ripway..

thanks tuto..

nur hanina said...

tak berat pom . betul lha kak lyssa kate , lam 5 saat dh load semue

ieynaz here ♥ said...

eyhh ! ta dew la . . okey jew . . betol lha dlm mse bbrape saat da bule bkak . .

++sYepaH++ said...

eh..xberatpom blog lyssa nieyh..ok jea i bkak..i lyke ur page very much...

ieyza afieyna said...

Blog ieyza pun orang kate berat. tapi ieyza load sendiri kejap je muncul. bile timbang pun just 109. something je. entah la.. hehe..ok je blog nie. tak lame pun loading.

Hanis Zakirah said...

Jangan marah ehh

Hanis guna Mozila pun lambat ahh blog ni..kena layan blog lain dulu pastu buka blog ni baru habis load.

lyana ying.. said...

mmg berat sorry to say lar but mmg berat :)

lyana ying.. said...

mmg berat sorry to say lar but mmg berat :)

Panda Biru said...

Tak berat pun. Adik guna Google Chrome. Mungkin memang macam ringan kut. Hihihi..