Home
tutorial
Tips-Tips

02 May 2011

Tangan Aku Terketaq-Ketaq OoOo Buat Doodles !

Gadis Kidal Berceloteh...

Assalamualaikum ! .

Hi Semua ~

Eh , apa tu ? Tajuk Entry macam menarik jer ?
hahaha! Tak lah . Mana de menarik pun ! 
Saja gatai-garik taip tajuk macam itu ! 
ahahahaha ~ Kan dah kena tipuu ! haha . 

Lolx . Kesian .. Kesian .. Whuaa .. :'(
Actually , memang betul pun lah .

Baru - baru ini , Lyssa ada buat beberapa 
"Doodles Yang Ter-Hodoh Di Dunia"!!

Korang nak tengok ? alar kejap lah...
Sabar.. Sabar.. hee. Dengar lah jap , Lyssa nak story nih ..
Haa.. Tu dia.. Penat sungguh ooo buat doodle ni semua . Lyssa igt ke senang.
Macam mana lah diorang2 tuh semua , boleh buat doodle yang comey2 ehh ?
Heran bin pelik bin ajaib lah !
Aduyy . Lyssa teringin sangat lah , buat doodle yang
cantik , menarik , tertarik , kaw memang da bomb !~
ke baaaaa <<BooOOoooMmmmMmm>>!!!!!
huwaaa~ Teringin sangat..
Tapii . itu semua hanya angan2 kosong je pun ..
Lyssa tak se-PRO korang yang dekat luar sana tuh ~
Setakat edit2 gambar.. edit blog tuh , Lyssa tahu lah ..
Kalu nak buat doodle ni semua . Mintak maaf banyakbanyak ! 
Memang Lyssa tak tahu langsung dalam hal hal ni lolzz~

hehe ! Oke , korang nak tengok ke tak nak neyyhh ?
Haa.. boleh2~ Scroll down box kat bawah ini ok ?:)

Lyssa edit semua ini pakai PaintToolSAI :)


Ini lah doodles2 nya..
Hodoh kan ?





Yang kat atas ni , 1st doodle yang Lyssa buatkan !





Yang ini pulak , doodle no.2 Lyssa. HAHA . agak hodoh sikit !
Sory~





Haa. Yang ini pulak , doodle ke-3 Lyssa .Ini lah doodle paling hodoh rasanye , antara semua nya! haha.
Time ney , terkena penyakit "Parkinson" kot . Tuh yang tengok terketaq2 je pun gmbar 2~





Doodle ke-4 nih. agak lawo ciket.. sebab ada shadow ! haha .tapi , still nampak burokk sebab ......hhmmm . ntah ! haha~




 
Ini pulak , doodle ke-5.Nampak cute semacam je kan ? HAHA . tak tahu kenapa , yang ini Lyssa nampak comel lah pulak ! Tapi , tak secomel yang PRO2 tuh~haha


 ..................................


Ok , terasa puas sudah Edit Guna PaintToolSAI! Tiba-Tiba pulak terpikir nak Edit Pakai Photoshop! haha. Rasanyer , kat bawah ni , better daripada semua yg kat atas kot . hehehhee~






hehe . macam mana ? Oke tak pic yang kat atas ni ? Lyssa guna shape je pun . haha . Tak de lah nampak tangan tuh , terketaq-ketaq kan ? Ok lah daripada Lyssa guna PaintToolSAI tuh.. heheh :)



Haa , macam mana ? Apa pendapat korang semua ??
Ok ke tak , hasil kerja Lyssa tu.. alar baru je buatkan ?
Lama-lama2 nanti , ok ler ^_^


*Ok , bagi korang antara doodle2 yang kat atas ni , korang lebih suka yang mana SATU ? Terpulang pada korang tuh . Doodle no.berapa yer , yang paling BEST ? :)

62 000 orang Pengomen Terhebat !!:

kAmi dAn mEreKa said...

yg no 5 tu comel,
kite reti lukis katun org lidi je, ;)

gadis bunga said...

aha .
tadela burok sangat doodle tu.
still nampak kecomelannya .
btw ,

sila lah datang ke blog sy ye .
and follow sekali :)
betol betol nak promote blog nih :)
hehe .

Lyssa Dollixious said...

@kAmi dAn mEreKa

hehehe .alar. kartun orang lidi pun ok ape.. at least , reti jugak lukis . kan ? hehe ;)

Lyssa Dollixious said...

@gadis bunga

hehehe .tapi , rasa tak puar hati , TAK perfect lagi lah yunk ! HAHA :))

♥MiKa FasHa♥ said...

apa fungsi doodles ni lyssa?? tp tomey gk..tomey cm lyssa??

Lyssa Dollixious said...

@♥MiKa FasHa♥

hahaha .tk de fungsi pape pun . saja syiokk2 lukis ! haha . tak comeyy pun . huduh gilaxx doodle niyh ;)

xmbmrx said...

yang pertama !
lawa lahh . kalau buad selalu , boleh compete dgn orang laen :D

momoNERD said...

chantek la sys . hehe , cute jea . buad gune ape jea ?

Lyssa Dollixious said...

@xmbmrx

hehehe . lawa ker.. lawakk kot ? hehe . tu ler . tp , Lyssa tak berapa nak pakar lagii ;0

Lyssa Dollixious said...

@momoNERD

hehehe .tu dia.. ada tulis kat . ni mesti tak baca ;(

saya YANA said...

yg guna photoshop tu cantik.. tapi takpe... permulaan kn... hehe...Yana pon tak reti..

Lyssa Dollixious said...

@saya YANA

hehehe .ye ker yana ? tuh lah . yg photoshop lagi . lagii kemas kan ? yang lain tuh , serabai je tgk ! HAHA

♥MiKa FasHa♥ said...

@Lyssa Dollixious

mika suka doodles ke - 4...

Lyssa Dollixious said...

@♥MiKa FasHa♥

ehehe . thnx yup , mika ;)

aien sempoi said...

yg gne ph0tosh0p tulawa..yg kelima lwa jugak !!..
k.lyssa follow aien blik aw !!

HaNiE ReDz said...

sume nye chumeyy (:

Lyssa Dollixious said...

@aien sempoi

hehehe .thnx aien . kasik link ;)

Lyssa Dollixious said...

@HaNiE ReDz

hehehe . ikhlas ke tuhh ?:)

norhidayu said...

nice :)

zee said...

takde lah buruk pun lyssa, bagi 1st time doodlers okay pe. kite pon penah wat tp lg buruk kot. pakai photoshop je. tapi kalau bab doodles guna mouse yg kite kenal yang teror dah sekarang ni biyha lah.. tp lyssa pun dah nak berjinak2 ni oke lah tu. ;)

Lelord said...

eh akak tgk comel jek

Fatma Diyana MB. said...

suka yang no 2 ! hee :D

beeha ben said...

hee..semua cute je....tapi yg no.2 tu plg cute kot...hee

scha said...

: chomel laa doodlers kak lyssa nyhh <3

Fiya Ahmad said...

comeyl je i tgk doodle2 u.. hehe.. at least pndai gak la nk buat doodle kan.. i langsung tak reti malah tak kreatif juga. hehe

Eiyka Yusof said...

semua cantik2 . tapi lagi suke yg nombor 5 . cute ,, mcm sys lyssa :)

mirul aar said...

good trial .. nice =)

Nurul Husna Kim said...

semua comel lah ! haha ~
tapi yang tercomel
yg last tuh :D

Amirah Sabarudin said...

kak lyssa, lagu dalam blog kak lyssa ape tajuknye? tacing la dengan lagu tu. mcm ade kena mngena jer :(

Lyssa Dollixious said...

@norhidayu

thnxx hidayu ;)

Lyssa Dollixious said...

@zee

hhehehe .tapi , Lyssa tak sekreatif biyha tuh ;)

Lyssa Dollixious said...

@Lelord

heh ? comel ker , mcm tuh ?

Lyssa Dollixious said...

@Fatma Diyana MB.

hehehe .comel ke no 2 ? ye la , pendapat org berbeza2 ;)

Lyssa Dollixious said...

@beeha ben

hehhe . minat no 2 jgk ehh ?:)

Lyssa Dollixious said...

@scha

heheee . tak comel lah ;)

Lyssa Dollixious said...

@Fiya Ahmad

hehehe . hodoh je pun i buat . for the 1st time ;)

Lyssa Dollixious said...

@Eiyka Yusof

heheehhh . sis tak cute pun lah ;)

Lyssa Dollixious said...

@mirul aar

thnx btw ,;)

Lyssa Dollixious said...

@Nurul Husna Kim

hee .yg pakai tudung tuh ehh ?:)

Mirul said...

mai mirul sponsor kat lyssa stu nk x?
haha :D

Lyssa Dollixious said...

@Mirul
nak nak ! bg SATU :)

biyha said...

comel , for first time doodling . kak lyssa mmg berbakat . adk suke yang no 5 :)

Lyssa Dollixious said...

@biyha

heheh .biyha . adik , lagi2 berbakat kan ? akak tak brape pro macam adik lah ;)

muhd hazman said...

klo lam firasat dekman...yg no.3 dri atas..coz 6pak mcm cute n creative drpa yg len...firasat jeww...

azi nur said...

comelll sagat!!

farahd101 said...

ada la bakat nak jadi pelukis nanti kan :)

Lyssa Dollixious said...

@muhd hazman

hee . tapi ,bg lyssa , itu lah paling hodoh pun ;)

Lyssa Dollixious said...

@azi nur

makacehh yea;)

Lyssa Dollixious said...

@farahd101

hahaha .ada lah cgtt ;) huhu ;))

Ekyn Effendi said...

doodle no 5 !
aww aww , suke , cute !
pndai lyssa ber-doodles . haha !

Mirul said...

lyssa :D
nah mirul sponsor satu doodle utk lyssa....

hehe, saya juga bdk baru bljr

http://4.bp.blogspot.com/-JS0ofmuhRkQ/Tb6PUIEhfeI/AAAAAAAAAK0/FoGe85Dsybg/s400/Lyssa2.jpg

Mirul said...

aiks pe sal xleh bukak plak?
nah link neyh

http://4.bp.blogspot.com/-JS0ofmuhRkQ/Tb6PUIEhfeI/AAAAAAAAAK0/FoGe85Dsybg/s1600/Lyssa2.jpg

Miss A said...

Comel la doodle,tp ape fungsi dia?yg last kali comel <3

♥ Miesz Nurul ♥ said...

yg gne photoshop 2 comey :)
yg wrme mrah 2 pon lawa gk

btw , lysa folow nurul ea

http://syagemini.blogspot.com

fatin hanani said...

hehe semua ok :D
cntik ja
pandai la lyssa buat hehe

Nurul Afifah said...

nombor 5 sweet.!

Owner Bloogg nim :) said...

no. brape ekk yg cute? ermmm.. sy pilihhh.. semua!! :)

Atirah Hayati said...

semuanya cute lor lyssa..mmg la mle2 xmnjd..lme2 buat jd la..
USAHA TANGGA KEJAYAAN!!!

Nana said...

boleh tahan untuk try pertama kan at least ada kalau takde lagila ==
anyway i like the last one too!!!!!
comel!!!

anyway ur blog i really pretty come la visit mine My Blog Tak Seberapa pun Cam biasa... je T.T

Nana said...

Oh yeah don forget to follow me ok!!!

Awesome girl said...

Kak Lyssa, Tomeylah tu hehe!

Apepon Singgah lah blog yang tak seberape nie :)

Asma Ul Huda said...

kakak!kakak!kakak! nombor dua Huda suka!