Tips : 10 Cara Ucap 'I LOVE YOU'

Gadis Kidal Berceloteh ...


Heloww koranngg ! Hyee . hehe.

Ehh , amboih . amboih . kalau pasal CINTA-CINTA ni , cepat je korang erkk.

Huhu.. BEST ke , BERCINTA ?? korang pernah bercinta ke ? Bercinta dengan siapa ? Nak tahu jugakk . hehe . Tak lah . gurau je . Minah kepo betul ! haha .
Bagi siapa yang sedang bercinta tu , kalau korang nak tengok tips2 yang Lyssa tulis kan ini . Hayati lah yer.

Untuk pengetahuan korang semua , mungkin , lepas ni pula , Lyssa akan teruskan pula dengan tips-tips mengenai cinta . Lyssa tahu , ada jugak yang tak berapa minat pasal benda ni semua kan ? Saja suka-suka je Lyssa buat benda ni . Kalau korang tak suka . tak payah ler baca erk ^^

Melalui pembacaan Lyssa , Lyssa nak share sedikit lah dekat korang ,
10 Cara Nak Ucap " I LOVE YOU" ..

:51: Album Gambar
Beli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? Cuba lah ^^ Lyssa pun ada buat satu ALBUM CINTA.
hehehe ^_^ . Tapi , my boyfie tak tahu , kalau dia tahu , mesti dia terharu. ohokk . Saja tak nak bagitawu . suprisee !
:h:



:60: Sekumtum Bunga
Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga di hadapan pintu rumahnya di pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok gila bila tengok bunga ada di di depan pintu rumah sebelum pergi keje or kolej . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri . hehe :h:


:54: Message Puzzle
Ini menarik untuk dipraktikkan . Tapi , Lyssa tak buat lah lagi . hehe .Korang buat sebaris ayat cinta.. Kemudian potong kan nya , menjadi puzzle.. Berikan pada si dia untuk mencantumkannya. For sure korang takkan menyesal punya bila lihat reaksinya menyelesaikan puzzle tu. Wah , romantiknya ! :h:


:47: Puisi Romantik
Luahkan cinta korang tu melalui puisi atau madah ciptaan korang sendiri dan berikan kepadanya. Lebih baik lagi korang semburkan lah minyak wangi kesukaannya di atas kertas itu . Cara ini akan mengingatkan si dia pada kamu sentiasa. :h:


:33: Love List
Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang . :h:


:27: Gambar Terbaik
Korang tengok balik gambar-gambar yang korang pernah 'snap' dengan si dia.. then korang carilah gambar yang cantik dan ada kenangan manis . orang Framekan gambar tersebut , dan hadiahkan kepada nya! Pasti si dia suka dan tersenyum melihatnya ! Try lah .hee~~ :h:


:108: Hadiah Buatan Sendiri
Bagi yang ada kelebihan menjahit , bolehlah korang gunakan kelebihan yang korang ada . Korang buatlah skaf untuk si dia .Tak pun , korang beli sapu tangan ke , jahit nama korang dengan si dia . Dan hadiahkan lah kepada nya . Lyssa jamin , pasti dia suka melihatnya . Dan kepada orang lain yang tak tahu menjahit , korang boleh jugak buat kad sendiri yang cantik dan menarik . mesti si dia kagum dengan kamu . Dalam kad itu , boleh lah korang luahkan perasaan cinta kepada si dia . Wahh ! Lyssa lain . Lyssa suka bagi surat dekat boyfiee Lyssa tu . hehe . sampai sekarang , dia masih simpan ! tengok , korang pulak , cubalah dengan cara ini yer. :h:


:81: Kongsi Rahsia

Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya! :h:


:74: CD Lagu kegemarannya
Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :) :h:


:64: Menonton Wayang
Hehe , biarpun korang bercinta, namun ada jugak citara korang dengan si dia yang berbeza kan ? Apa kata , korang korban kan sedikit , untuk menonton movie kegemarannnya , biarpun korang berkorban , dari situ , si dia akan lebih sayang korang dan mengetahui ,bahawa korang benar-benar mencintainya. dan si dia yakin yang korang boleh mengikut ke mana saja kerana cinta korang tu. Dan lagi satu , bila dah tengok wayang tuh , jangan dibuang pulak tiket wayang tu . kumpul dan simpanalah . satu hari nnti , korang tunjukkan yang korang masih simpan lagi tiket-tiket wayang tu sbg kenangan korang dengan si dia ^^ :h:

Wahh . banyak kan tips-tips yang korang dah tahu macam mana nak ucapkan CINTa selain dengan MULUT. Ok . dah abis bacakan ?
Sila "LIKE" dan "COMMENT" taw ? 
~Trimass~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

70 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Yuyut♥
AUTHOR
May 28, 2011 at 1:02 PM delete

boleh copy tak ? *minta izin (:

avatar
May 28, 2011 at 1:05 PM delete

like ! like !
walaupon saat ini tgh single !!
sobsob >_<

avatar
May 28, 2011 at 1:06 PM delete

hey . sys , i like dis post . bagos kan kalau dipraktikkan , ahaa . thnx bg tips (: HAHA !

avatar
cynthia bella
AUTHOR
May 28, 2011 at 1:10 PM delete

thank kak lyssa
kongsikan tips
;)

avatar
Mizz Monkiees
AUTHOR
May 28, 2011 at 1:33 PM delete

If he saw the way u look before u dress up nicely or after u woke up and he said 'U look beautiful today'...he's a keeper..don't lose him...cause he's one in a million....

avatar
sicomelcinta
AUTHOR
May 28, 2011 at 1:55 PM delete

hye kaq lyssa ! suke lahh post yg kali nie pyer .. byk mengajar mcm mne nak mengahrgai cinta kitee .. hehe :D

avatar
Amalina
AUTHOR
May 28, 2011 at 2:07 PM delete

Wah, sukanya Lina baca ni! Thumbs up to you:D

avatar
Atie iskandar
AUTHOR
May 28, 2011 at 4:01 PM delete

so sweet la dear.. tapi bile da mkn dewasa nie da mkn mls nk wat2 cmtu.. huhu

avatar
May 28, 2011 at 4:10 PM delete

sweet :) nway , lagu pe ne ?

avatar
May 28, 2011 at 5:02 PM delete

heee........i like this entry..trutamanya part message puzzle tuh!romantik sangat!!

avatar
May 28, 2011 at 6:57 PM delete

Heyy semua ! Thnxx sebab korang baca and suka dengan entry kali ini . nantikan entry Lyssa selepas ni ok ? Banyak lagi tips2 cinta yang lbih menraikk ! hehe <3

avatar
May 28, 2011 at 7:31 PM delete

ahahaha,... senyum je bile bace post ni,.. ^^<3

avatar
mimie shahira
AUTHOR
June 1, 2011 at 6:20 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
June 11, 2011 at 11:32 PM delete

suke sgt post nyy :)

follow back :)

http://missbunnath.blogspot.com/

avatar
uhh~
AUTHOR
June 22, 2011 at 11:07 PM delete

so sweet ^______^

avatar
~Jue Aziz~
AUTHOR
June 23, 2011 at 10:21 PM delete

so sweet lysaa...nnt nk copy ley x...mau share..cdt to lysa skali...
like it dearr

avatar
shara bunga
AUTHOR
July 15, 2011 at 2:27 PM delete

im doneee~ dah buat semua :)))

avatar
fierul
AUTHOR
July 21, 2011 at 3:20 PM delete

@shara bunga
hehe kbykkan y lyssa ckp tuh FR dh uat . n mema btol suma mjdi . indahnye cnta .. :)

avatar
Nur
AUTHOR
August 7, 2011 at 7:46 AM delete

Salam akq . .
sye ske sgt post nie . .
gre2 ni jgk sye lbh gmbre dgn dye . .
Thanx akq ,. . u're so nice . .

avatar
eykien v-keyn
AUTHOR
August 7, 2011 at 4:16 PM delete

Assalamualaikum..k.lisa,mcm mne nk wat kite punye arrow 2 jd gamba cam k.lsa n bf??cne??

avatar
August 19, 2011 at 12:37 PM delete

bolea x klu kite nk copy post nie???

avatar
Syamimi OKD
AUTHOR
September 6, 2011 at 4:17 PM delete

nice ler.. blog kak lyssa pon nice n cute,i like it.. :D

avatar
izzie izzam
AUTHOR
September 6, 2011 at 4:34 PM delete

wah! btol3..stuju dgn tips nih..hehe..coz izie dah wat 2,3 mnde at ats tuh..mcm..kait nme at spu tgn..bgi gmba ktwng yg da di frame kan..& bgi surat cnte..hihi..smpai skunx die smpan wlopown da 3 thun..huhu..

avatar
September 7, 2011 at 11:52 PM delete

heheh...mmg sweet glew....like sgt2...=_=

avatar
September 7, 2011 at 11:54 PM delete

huhuuh..mmg best ....sgt romantik...minx izin nk copy bleh x...????

avatar
farah
AUTHOR
September 14, 2011 at 1:07 PM delete

wah..so sweat....like la..
law nk copy bole x???

avatar
October 11, 2011 at 7:38 PM delete

heee... sukesukesuke! nak try pasni... thnx kak :)

avatar
cik zirafah
AUTHOR
October 11, 2011 at 9:06 PM delete

whoaa + walaweyy !
romantik jugak kak lyssa ni ek ?
mesti lucky gila mr prittt kan dapat girlfie cam kak lyssa !
kan best dapat bf cam kak lyssa ?
sure hidup happy gilaa
boleh dapat couple of the yearr !
award for you !

avatar
aLyaa iNaNi
AUTHOR
October 27, 2011 at 8:00 AM delete

hye kak lyssa...
kalo sy mnta tolong akk boleh x????
please..... :/

avatar
Norlida Ramli
AUTHOR
October 30, 2011 at 12:55 AM delete

hehehe..yg album gambar tu ida ada buat..
x bgatu dia pun.nnt bila dh lama2 br nk bgatu.surprise!!!hehe

avatar
about me
AUTHOR
November 5, 2011 at 3:29 PM delete

pernah buat most of the things list here. siap pernah buat video gmbr2 kitorg, then letak lagu2 yg bermakna. tp hubungan tu berakhir jugak. mungkin apa yang saya buat tu tak mmbahagiakan dia..

avatar
nadia
AUTHOR
November 12, 2011 at 2:02 AM delete

kak lyssa...
kalau bagi barang p0n romantik jugakk kan??...hehe

avatar
nabilzharif
AUTHOR
November 19, 2011 at 1:15 AM delete

salam untung la ada ada owg sayang...

avatar
gipsygurl
AUTHOR
November 24, 2011 at 4:26 PM delete

menarik lah...nak try bt lah tp dh bt yg sal album tuh

avatar
November 26, 2011 at 6:59 PM delete

Nak cuba lah..mane tau jadi..hehe thanks Kak Lyssa sbb bagi tips-2 macam ni.. :)

avatar
December 1, 2011 at 9:16 PM delete

Bole copy tak ? Suka post ni <3

avatar
ZIRA [:
AUTHOR
December 8, 2011 at 9:21 PM delete

kak lyssa , suke la post ni . mntk copy bole ? nti zira credit akak ^^

avatar
December 17, 2011 at 10:52 PM delete

comel je tips dia :) weheeeee ! sukanya . untung lah kalau bangun pagi bunga depan mata , hehe :D

avatar
Sabrina
AUTHOR
December 19, 2011 at 6:32 PM delete

Tapi..klu kite malu2..dn tiada msa untk b'jmpa..adkh si die msh mmpnyai prsaan t'hdap kite?

avatar
Biby-Fiessta
AUTHOR
December 20, 2011 at 9:51 PM delete

WAH , PNDAI LAA AWAK NE .

avatar
January 2, 2012 at 11:42 AM delete

wah ,, bestnya baca post kak lyssa yang nie .. saye memang ada tertarik sikit kalau berkenaan cinta cinta nie .. hehhe ,, walaupun saye baru 12 taun ,, tapi saye rase ecxited sangatt bile bace post nie . thank for the tips .. manelah tau ,, bile saye besar nanti ,, berjaye kan ? heheh .. eh iyelah .. very nice blog lah kak .. nanti post lagi yang best2 tau .. hhehe

avatar
Ann Imnida
AUTHOR
January 17, 2012 at 4:20 PM delete

kak lyssa , nak tanya , apa beza "i love u" n "i luv u"
someone tolong bgtau . please .

avatar
January 30, 2012 at 6:30 PM delete

Kak lysaa,,,leh tanya x?
mcm mne nk buat kotak like melalui facebook,,,boleh ajar saya tak?

avatar
D!@rY
AUTHOR
February 3, 2012 at 8:55 PM delete

Wah,hebat la ape yg akak tulis ni..sy pn da berpacaran..cewah,..hehe

avatar
D!@rY
AUTHOR
February 3, 2012 at 8:56 PM delete

wah hebat la post ni..i like~~lagyp0n sy da brpcrn..ceh

avatar
February 25, 2012 at 9:02 PM delete

post nie best . pia share ngn kwn2 pia boleh ??
copy aww .. minx izin dulu (:

avatar
Siti_Secret
AUTHOR
March 25, 2012 at 10:03 PM delete

Akk , sye nie Dayana , sye pon nk buatkat boyfriend sye mcm tu lah..
nk tunjuk betape sayangnye saye dan dye

avatar
nizam shah
AUTHOR
May 3, 2012 at 10:50 AM delete

menarik jee .. haha , untung la ade org syg ..

avatar
MelodySyiera
AUTHOR
June 10, 2012 at 12:54 AM delete

Wieee ~ awesome . Chaiyaa laa , sis lyssa ;DD

avatar
Risya Iman
AUTHOR
June 17, 2012 at 3:42 PM delete

Kak lysaa , risya ade pertanyaan .. even kita dh putus dgn couple kita . tapi dia still bkak fb and still caring about risya .. kalau risya layan lelaki lain je .. die mesti marah ? kenape die cemburu pdhal die yg putuskan relayyy kitaorng .. pada pendapat kak lysaaa , die still sygg risya ke ? :')

avatar
Anonymous
AUTHOR
July 12, 2012 at 8:05 PM delete

your blog nice,

avatar
Azra
AUTHOR
May 26, 2013 at 6:25 PM delete

Memang terbaik Lyssa :D

avatar
December 17, 2013 at 9:37 PM delete

hye korg sume.. kat blog sy pun ad sy share tips.. klau nk dtg la ke blog sy yg x seberapa ni ---> http://muhammadhazimaminuddin.blogspot.com/

avatar
December 17, 2013 at 9:40 PM delete

hye korg. sy juga ad share tips-tips di blog saya. kunjunglahh ---> http://muhammadhazimaminuddin.blogspot.com/

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 17, 2013 at 9:41 PM delete

salam korg... sy pun ad share tips-tips kat blog saya.. antaranya tips menangani masalah cemburu... kunjunglah ke blog saya yg x seberapa tu ---> http://muhammadhazimaminuddin.blogspot.com/

avatar
September 3, 2015 at 8:40 PM delete

wahhhh! pasni nak ucap iloveyou kat mak kiteee yee . heehhee

avatar

Google+ Followers