Tips : Ada satu lagi cara membuang VIRUS di Blog !

Gadis Kidal Berceloteh ...

.Assalamualaikum.

Heloww Korang.. Hii ! hee~


Ehh , Actually Lyssa ada benda penting nak bagitahu pasal
 Malware tu. Alar , yang pasal VIRUS yang sedang berjinak di blog korang tu lah . Actually , ni sambungan atau boleh juga dikatakan tambahan dariapa entry yang lepas . Siapa yang ketinggalan .. boleh lah klik link di bawah :
Nak tahu rahsia yang lepas lagi kan ?


Ada something lah Lyssa nak share kat korang ciket pasal benda ni.
Sebelum tu , Lyssa amat berterima kasih dekat apit sebab bagi keizinan untuk Lyssa share juga dekat semua orang yang masih menghadapi masalah yang sama ini :) Actually , blog Lyssa pun kena VIRUS jugak.. Virus dari Ripway.

Nasib ada sorang ni bagitahu Lyssa . kalau takk . . tak tahu ler apa akan jadi dekat blog Lyssa ni . hee~ Terima Kasih ya!:)


 Ok . Lyssa tak nak buang masa lagi .
Ikut step di bawah untuk membuang virus kachak itu ok ? ^^

1. 1. Log In > Dashboard > Design > Edit HTML
2. Tick Expand Widget Template.
3. Di keyboard Ctrl+F, taip nikbir atau ripway atau mommypinky85.
4. Kalau tak jumpa, untick balik Expand Widget Templates.
5. Dah jumpa link tuh delete link malware tersebut. 

* Korang delete lah link yang berkenaan dengan perkataan yang korang carikan itu ok ? ..

*Dah abis delete ? Now , SAVE cepat !!
Nanti , makin merebakk pulak Virus tuh. haha . lawak je lah ^^

Oke , Dah SAVE cuba tengok , ada lagi ke Virus tuh :)
And one more thing ,  Lyssa nak ucap thnx pada apit sekali lagi , sebab sudah share tips yang berguna sebegini  . Now , blog Lyssa pun sudah selamat ! Alhamdulillah ^^ :) Korang bila pula ?:)

Kalau suka entry ni  sebab membantu blog korang..
SILA LIKE AND COMMENT OKE ..
Adoisss~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

46 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Hafizzi Aziz
AUTHOR
May 30, 2011 at 9:28 PM delete

welcome lyssa..peace..
sama2 kita kongsi ilmu nie kan..
xguna punya virus..
kalau virus cinta xpa la jugak..
kih3..

avatar
May 30, 2011 at 9:43 PM delete

thanks dek share info ni :)

avatar
syieda
AUTHOR
May 30, 2011 at 9:53 PM delete

nape tak ada pun..T_T tick dgn xtick expand stii xda takot la

avatar
May 30, 2011 at 10:02 PM delete

thanks.. fyza da gune tips akq..

avatar
Aida Omar
AUTHOR
May 30, 2011 at 10:02 PM delete

hari tu pun aida ade kena virus mommypinky tu..:)

avatar
bee's orange
AUTHOR
May 31, 2011 at 12:39 AM delete

sis . hmm mmg dah jumpe . tp cmne nk buang 2 yea ? mean nk buang sume 2 kea o saving anergy 2 jea ? sbb da try buang than preview xdpt jugk sme jea :| buley tolg ?:)

avatar
Nurul Ashikin
AUTHOR
May 31, 2011 at 2:12 AM delete

thankz kak lyssa!! ^_^

avatar
lyana ying..
AUTHOR
May 31, 2011 at 9:32 AM delete

kak lisa kna buang jugk ker ? blog dh elok dh tpi kena buang jugk ke ni ?:)

avatar
May 31, 2011 at 9:37 AM delete

@lyana ying..

ohh . itu terpulang kpda individu masing-masing . akk nasihatkan . buang lah ye. takot. makin merebakk pulak VIRUS tu :)

avatar
May 31, 2011 at 10:40 AM delete

kak lisa , ta paham lah . da delete , but preview balek template blog tade . HAHA ~,~

avatar
schen elona
AUTHOR
May 31, 2011 at 1:28 PM delete

dulu ada mcm ni juga...tp ntah tetiba hlg sendiri..hehe..anyway..good info sys,,..:)

avatar
Nurul Idayu
AUTHOR
May 31, 2011 at 2:24 PM delete

Akak,kenapa saya cari tak jumpa pon yang ripway dll tu

avatar
May 31, 2011 at 2:50 PM delete

sis..takda la..dah tick n untick expand widget template..tapi takda juak..xpa ka tuh..?
takut larr...

avatar
Scya Lollita
AUTHOR
May 31, 2011 at 4:52 PM delete

aritu cik scya amek tutor dr mommypinky , nsib baik sedar cpt2 aritu (':

avatar
mimie shahira
AUTHOR
June 1, 2011 at 2:50 PM delete This comment has been removed by the author.
avatar
Anis Ahmad
AUTHOR
June 7, 2011 at 3:45 PM delete

Thanks sangat2 kak! Akhirnyya, hilang jugak virus tak guna tu.

avatar
Agnes
AUTHOR
June 8, 2011 at 6:51 PM delete

Apahal saya punya tak boleh hilang?
Help me,key? Miss to blogging.

avatar
June 9, 2011 at 11:32 AM delete

terima kasehh ya !
daa hilangg lohh virus nyepp :DD

avatar
ferra earina
AUTHOR
June 23, 2011 at 9:23 AM delete

akq lyssa. . .saia xjumpe pun yang nikbir ow ripway ow mommypinky85 2 .. .nk crik kat mnergh .. ? leyh tolong .. ?

avatar
August 18, 2011 at 5:03 PM delete

thanks for the info kak lysaa .. tpi , sy dah try delete .. tapi , x bley pon .. cmane ne ??

avatar
September 27, 2011 at 11:03 AM delete

akak , kalau tk de ketiga - tiga nama virus tu mksudnye x de lah kan ? *umm, fhm x ?

avatar
Biskut Gemox
AUTHOR
November 18, 2011 at 11:39 AM delete

salam, na tumpang tanya, kalau dashboard kita kena virus camne pulak ?

avatar
ladyChenta
AUTHOR
December 5, 2011 at 12:13 AM delete

thanzz sesangt chantek...

avatar
momokopiyaku
AUTHOR
December 6, 2011 at 3:37 PM delete

itu link ke ayat?? huhuh... tp tq sbb bg tuto yg berguna~

avatar
momokopiyaku
AUTHOR
December 6, 2011 at 3:43 PM delete

hoho...tak ada..alhamdullilah :)

avatar
yura
AUTHOR
December 8, 2011 at 12:05 AM delete

salam nak tanye.. ader 2 la bene 2... so delete tulisn merah 2 je la ea

avatar
December 11, 2011 at 4:07 PM delete

slm kak lyssa alin dh tkn ketiga2 n tick n x tick .
nama virus 2 x de pown ?? mcm mne ? ni??

avatar
December 18, 2011 at 11:21 AM delete

aduh kak lyssa mcm mana ne.. saya kurang fhm la dgn tutorial di ats 2,, bole tlg ajar lagi ka.. yg mana ptut di delete 2..?? please.. blog saya kena virus..

avatar
December 20, 2011 at 3:09 PM delete

thanx kak lyssa !
tuto dah menjadi .. blog kite dah xde virus ripway x gune tu lagi ^__^

avatar
RHANA
AUTHOR
December 27, 2011 at 7:02 PM delete

very nice,, thank for information,,
i like your blog

avatar
iela sepet
AUTHOR
January 1, 2012 at 4:24 PM delete

i cant do it ,
adoihh help needed :)

avatar
Cik Eiyra
AUTHOR
February 12, 2012 at 4:01 PM delete

xde pun . tapi bila check kat http://unmaskparasites.com
dia kata ade mencurigakan adoiii help meee

avatar
Gombug
AUTHOR
May 1, 2012 at 12:07 AM delete

Flashback trojan: Ancaman virus terbesar 2012 bagi pengguna Mac. Artikel sepenuhnya - www.gombug.net

avatar
May 6, 2012 at 7:18 PM delete

blogs saya baru shj tkena pyakit ni...sebahagian gambar2 yg di upload pd n3 semua dh jadi HITAM brtandakan tanda [!]. adakah cara untuk mengembalikan gambar2 tersebut??

sesiapa yang tahu boleh share ilmu tak?? teruk bangat dah ni blog sy

avatar
buatbest
AUTHOR
August 4, 2012 at 8:02 PM delete

terkono malware pulak..hhuhu

avatar
Syaza Syahira
AUTHOR
October 5, 2012 at 1:23 PM delete

salam, thank you pasal info ni and malware detected tu..kwn2 sy rmai kena mcm ni.hope saya dpt kongsi dgn mereka info ni kalau tak keberatan..

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 18, 2013 at 9:51 AM delete

dua2 kod takde, mean blog sy takde virus lah ? heeee ^^,

avatar
El Arifah
AUTHOR
March 28, 2013 at 10:15 AM delete

assalamualaikum akak,,saye punya tak bole pon kak,,kalau saya nak pgi edit html nanti dia pegi ripway tu,,

avatar
Scret admin
AUTHOR
August 25, 2013 at 5:58 PM delete

Assalamualaikum, saya newbie.. blog saya menyediakan perkhidmatan kaunseling.. jom gi blog saya.. http://secretdiarystory.blogspot.com/

avatar
January 5, 2014 at 11:21 AM delete

Btw,comel lah gambar kartun kat atas entry Lyssa tu..hihi..

avatar
September 4, 2015 at 7:45 AM delete

setakat ni tak pernah lgi kene virus. alhamdulillah.
tips yang berguna (Y)

avatar

Google+ Followers