Tutorial : Nama Di Link Profile Facebook

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Heloww Korangg.. hii !
Oh yeahh !

Sudahh lama rasa nya orang tanya-tanya kan ,
macamana nak letak nama di
URL PROFILE FACEBOOK .

haha . tentu ramai yang sudah tahu ..
Tapi , ada jugakk yang tak tahu kan ?

Mungkin , korang tengok Title ni pun korang tak tahu apa lah benda alah tuh . Tambah - tambah lagi . orang yang baru nak ada facebook .
hehe . ok . Korang tengok je lah contoh kat bawah ni haa..

 

Yupp ! Yang kat atas ni lah . yang Lyssa highlight kan tuh..
Actually , lama dah Lyssa buat benda ni . bagi yang tak tahu , Lyssa ajarkan:)

1. Log In Facebook > Account > Account Settings

2. Then , korang klik pada Username .

3. Ada banyak pilihan kan ? hee.

4. Kalau korang tak suka pilihan yang diorang bagi , korang just type je nama yang korang SUKA dan NAK ! Tapi , make sure tak de sesiapa lagi yang guna nama anda itu . So , pilih lah yang unik ciket :)

5. Kalau dah taip nama tu , tekan check availability.. kot lah ada yang nama samakan.

6. Kalau dah selesai  .Tekan je ok .:) 

7. Try tekan profile korang . Tengok URL tuh . sudah bertukar kan ? senang je.

Selamat Mencuba yer ! =.= 

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

35 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
May 28, 2011 at 8:23 PM delete

hi kak! nak tanya niyh..camna nak ltk yg SCM Music Player tuh ea? ajar la..

avatar
sarah cika's
AUTHOR
May 29, 2011 at 11:17 PM delete

hyee akk cmner nk ringgn kn blogg?

avatar
June 1, 2011 at 10:45 PM delete

kak mcm mana nk letak status kita kat blog

avatar
Noor H
AUTHOR
July 8, 2011 at 9:05 PM delete

TQ SY DAH BERJAYA LGI..WEE..TQ LYSSA..:)

avatar
Fatin
AUTHOR
July 16, 2011 at 10:36 PM delete

kak,lepas tukar pastu save..pastu camne nak tukar nama lain pulak? sebab yang adik dah takde Username lepas tukar kali pertama...

avatar
Farhah Alia
AUTHOR
July 21, 2011 at 10:23 PM delete

Salam , akaq nak tye , cmne nak buadd banner fb kat tepi belah kiri nie ek ? tolong ajarkan boley tak ?

avatar
Aiman Khalid
AUTHOR
August 9, 2011 at 11:53 AM delete

akak . x bole la . dy ckap mcm ni - >You can only change your username once

avatar
hazril_dilya
AUTHOR
September 1, 2011 at 3:11 PM delete

lyssa mcm ne nk credit kat lyssa

avatar
iqa
AUTHOR
September 10, 2011 at 6:51 PM delete

hi akak . cam ne na wat blog nieyh ringan

avatar
September 28, 2011 at 9:35 PM delete

Salam Lyssa,cmna nak link Fb kta kt blog?mcm kt sidebar blog Lyssa tuh...^-^

avatar
Nurul Aine
AUTHOR
October 29, 2011 at 3:49 PM delete

dah try... thnks kak lyssa

avatar
Nurul Aine
AUTHOR
October 29, 2011 at 3:49 PM delete

dah try.. thnks kak lyssa

avatar
ouh!puteri..
AUTHOR
November 12, 2011 at 3:55 PM delete

hee..saya bru na follow blog awk..so da berjaya buat ni..hee..nt saya try yg len bole..heheh..^___^

avatar
Safia Subirin
AUTHOR
December 2, 2011 at 1:58 PM delete

thanx kak lyssa !! thanx a lot !! cause , saya dah cari lama dah benda ni :)

avatar
una imana
AUTHOR
December 28, 2011 at 7:25 PM delete

thnks a lots lysa...bnyak bantu saya yg baru nak berjinak dgn dunia blogger nie...

avatar
Ana Khadijah
AUTHOR
January 15, 2012 at 7:48 AM delete

salam..thanx kq Lyssa..mnjadila..btw,cntex blog akq..syer ske..^^

avatar
Ummi Anie
AUTHOR
February 23, 2012 at 3:31 PM delete

dear,nak mntk tolong sikit ni...malu nak tanya tapi nak tanya gak....macamana kita nak puslishkan blog kita supaya orang boleh klik kat url yang kita publishkan..hehehe...paham tak?ala..yang tulisan biru...selalu org buat tu.kena setting apa2 ke?..tak reti la dear...tq..

avatar
babyQyraNa
AUTHOR
March 22, 2012 at 8:34 PM delete

kalu nak tukar name lain cam ne?

avatar
March 28, 2012 at 9:09 PM delete

akak klau nak letakkan lagu mcm mne?

avatar
Siti_Secret
AUTHOR
April 6, 2012 at 10:23 PM delete

@merry strawberrykacang jer... awk pergi dkt blog sye : http://sitisecret12.blogspot.com/
then awk ade nampak scm tu . then awk klik link scm tu , then awk pilih colour ape awk nak . then awk gi kat sebelah link then awk bagi link lagu awk dkt youtube , then save , nnti dye bgi code~

avatar
Aeby Roies
AUTHOR
May 19, 2012 at 4:54 PM delete

mana lisaa..tlg jawabbb

avatar
June 8, 2012 at 4:54 PM delete

http://www.lyssasecret.com/2011/05/tutorial-letak-scm-music-player.html

tekan la link tu .

avatar
liaArisa
AUTHOR
October 29, 2012 at 10:14 AM delete

camne nak letak gambar,bile org like blog kite kat fb,ada kluar gmbar kat sebelah link blog kita tu.sya punya blog,takde gmbr bila ada org like kt fb

avatar
May 25, 2013 at 9:30 PM delete

Akak Comel , Kalau Dah Tukar Sekali , Pastu Dah Tak Boleh Tukar Eah ?

avatar
MYTECH RELOAD
AUTHOR
August 16, 2014 at 12:39 AM delete

cmner nk tukar link FB eek..????

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers