Tutorial : Meletakkan Widget Era.fm di Blog

Gadis Kidal Berceloteh..

.Assalamualaikum.
Ini Entry Ringkas dari Lyssa .
Nak dengarkan Radio Era.fm secara langsung (On Air) di blog anda ??
Lihat Step di bawah :

Ramai yang request suruh buat tutorial.
Senang je. hehe ..
1. Log in > Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

2. Copy Code ini :
<div></div><div><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://ads.era.fm/inc/app/shared/dvrplayer/capsules/radioactive/amp_flash/era/era.swf" width="200" height="170">
                   <!--<![endif]-->
                   <param name="quality" value="high" />
                   <param name="wmode" value="transparent" />
                   <param name="swfversion" value="9.0.45.0" />
                   <param name="expressinstall" value="Scripts/expressInstall.swf" />
                 </object>

</div>

3. Paste dan SAVE ! :) 

Selamat Mendengar Radio Era.fm :)
Kini memaninkan Muzik2 yang Terbaikk :) Layannn~
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

68 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Dalila Diela
AUTHOR
June 8, 2011 at 9:45 PM delete

Lyssa tQ so much...
mmg nak taw pon tutorial nie..

avatar
dhyla
AUTHOR
June 9, 2011 at 12:12 AM delete

thanx..baik ah lyssa ni..;p

avatar
aze said :
AUTHOR
June 9, 2011 at 11:39 AM delete

thanks kak lyssa sbb buat tutor yg aze request niy ,

avatar
NIZ
AUTHOR
June 9, 2011 at 12:20 PM delete

thx kak lyssa ! syg k.lyssa ! XD <3

avatar
iKha AMAJ
AUTHOR
June 9, 2011 at 1:18 PM delete

kalau radio lain boleh x? XFRESH FM.. bls kt shoutbox ikha k.

avatar
nurul adlina
AUTHOR
June 9, 2011 at 3:48 PM delete

K.LYSSA, NAPE SAYA WAT TAK JADI???

avatar
June 9, 2011 at 5:00 PM delete

sys ! cmne nk sorok kan shout mix skali ngn followers?

avatar
June 9, 2011 at 11:09 PM delete

sis. selain radio era boleh tak?

avatar
June 10, 2011 at 2:15 PM delete

Selamat dah lekat kt bloggie NGEK :)
Kak lyssa memang yang Terbaikk :)
Thank you!
je t'aime~

avatar
CHAP
AUTHOR
June 10, 2011 at 10:34 PM delete

kak, ,kalo letak channel hitz fm xbole kew. ??tunjuk lah sikit. .huhu. .hope akq dpt tlg. .tengss. .:)

avatar
najwasyamimi
AUTHOR
June 10, 2011 at 11:40 PM delete

hai kak lyssa , nak tanya ni , kalau kite nak buat radio jugak , tapi bukan radio era ? macam mane eh ? (: ty .

avatar
arifah
AUTHOR
June 11, 2011 at 12:04 AM delete

um , hitz fm ta de ea ?

avatar
June 11, 2011 at 8:23 AM delete

terima kasih ye lysaa..da lma cri ni,,sy amek ea..

avatar
Anyss_hidayu
AUTHOR
June 11, 2011 at 2:14 PM delete

hey kaka lyssaa comel :)
mnjady lah .. cayalahhh!.
hehe.. thanx kaka ^_^

avatar
June 12, 2011 at 5:33 PM delete

kak lyssa u pnya blog mmg lwa n sya bleyh phm apa yg kak lyssa ajar . adik mmg bleyh fhm psal era nie thnks :))

avatar
June 13, 2011 at 9:43 PM delete

cmne wat neyh ? radio era..:))

avatar
Sam Syazwina
AUTHOR
June 14, 2011 at 4:57 PM delete

Thankyou kak lyssa cute.Dah jadi =)

avatar
~naddy~
AUTHOR
June 16, 2011 at 9:21 AM delete

nad dah wt. tq lyssa. =) nice belog !

avatar
Pink Dreamer
AUTHOR
June 18, 2011 at 11:37 PM delete

kalo radio Hot FM xde ker..? bls kt chatbox cye.. :)

avatar
manjer :)
AUTHOR
June 19, 2011 at 6:48 PM delete

t'baek di ladang Dx..
thnz sys :))

avatar
oneuuan
AUTHOR
June 23, 2011 at 7:34 PM delete

thank daling aja mcm2 kat dalam ni

avatar
oneuuan
AUTHOR
June 23, 2011 at 7:35 PM delete

thank daling aj mcm kat dalam ni..

avatar
cik saa
AUTHOR
June 28, 2011 at 12:54 AM delete

fly.fm xde ker??? =(

avatar
saranghea
AUTHOR
July 1, 2011 at 12:13 AM delete

hot fm x de kew..sya nie p'mint hot fm..huhuhuhu..

avatar
ffieyynorra
AUTHOR
July 7, 2011 at 10:21 PM delete

@' F R A Z T Y
hye kak lyssa ! kalo boleh buat tuto utk letak radio hotfm sekali boleh x ? hee ! tqvm kak <3

avatar
Dhiya Farhana
AUTHOR
July 9, 2011 at 2:16 PM delete

hye lyssa ! tnx 4 the tutorial, tp hot fm ad x ? hehe
btw tanx again :]

avatar
HuSnA AkMaL
AUTHOR
July 24, 2011 at 10:49 PM delete

hye kak lyssa ad x tuto yg kt blah kiri kaka lyssa tuh .. yg ad fb , heartbeat & twitter tuh ? klu ad ap nme tut0 nye ?

avatar
aida4eva
AUTHOR
July 27, 2011 at 9:31 PM delete

lyssa..kalau nak channel dr hot fm mcm mana ek??

nak..nak :D

http://aida4eva.blogspot.com

avatar
July 29, 2011 at 8:26 AM delete

mcm ne nak bt supaya radio tu x main secara automatik...sbb saya ada ltk lagu untuk blog saya... jd,, kalau radio era pon dgr...lagu pon dgr....jd,,nty serabut.... jd,,nk buat mcmana ye??

avatar
SyZiE
AUTHOR
August 6, 2011 at 2:39 PM delete

Sy ada Radio widjet radio era siap ada theme dia cntik...

avatar
SyZiE
AUTHOR
August 6, 2011 at 2:55 PM delete

Untuk melihat widget radio era saya meh la tengok blok saya ni...

http://agenprepaidtopup.blogspot.com/

avatar
August 15, 2011 at 7:11 PM delete

Kak , nak request tutorial Hitz fm boleh ?

avatar
September 18, 2011 at 6:29 AM delete

hai lyssa,nak tanye ni,ngape kat blog kat siti radio x der suare ?

avatar
Lydia Diana
AUTHOR
October 9, 2011 at 1:18 AM delete

Kak Lysa, klau nak letak hitz.fm mcam mana? Tau tak?

avatar
October 13, 2011 at 11:30 AM delete

thx kak lyssa :) tapi kan, xde ke untuk hitz.fm? hehe. .
tanye je ye :D jgn mara auw2!!

avatar
jijah
AUTHOR
October 13, 2011 at 8:46 PM delete

lyssa klo nk dgr suriafm cmnew..lak..kt blog..

avatar
nadz|rah
AUTHOR
October 21, 2011 at 9:21 PM delete

thank kak lyssa. tp kan mse mula2 psg dia ok je. lme2 dia sekat2 . why eh? :/

avatar
November 9, 2011 at 1:41 PM delete

saya amek eaa .. thankz kak .. terbaek ..

avatar
Ayien De'eyez
AUTHOR
December 8, 2011 at 11:32 PM delete

@Junejune c budak sowt
Kak <3 kalau adik nk radio utk HITZ FM boleh x?? :) buatkan please , terima kasihh ^^

avatar
feeza akma
AUTHOR
December 11, 2011 at 5:02 PM delete

akak . hot fm tkde ke? hikhikhik :)

avatar
Izmaliana
AUTHOR
December 14, 2011 at 4:49 PM delete

Akak . izma dah letak dekat blog . dalam seminggu lepas . then , semalam and hari ni tak berfungsi laa .kenapa yea ? http://ezma-chi-bam.blogspot.com/

avatar
December 18, 2011 at 9:26 PM delete

hye kak lisa, erm nak tnya, kalao nak uat tuk hitz.fm selain radio era bole?? ^^

avatar
December 31, 2011 at 4:11 AM delete

assalamualaikum , kak lyssa :) kaka buley tk buat kan hitz.fm untuk saya ? thankyou :)

avatar
Asilah Syiela
AUTHOR
March 15, 2012 at 12:26 PM delete

ada tak untuk dengar online hot fm kt blog ?

avatar
March 29, 2012 at 9:02 PM delete

kalau nak wiget open ni >>>>>>>>>>>http://malaysia-radio-widget.blogspot.com<<<<<<<<<<<<<<<<

avatar
Muhd Emoislam
AUTHOR
June 1, 2012 at 6:59 PM delete

Cool Tapi Lom Buat haha !

avatar
Nur Hidayu
AUTHOR
September 17, 2012 at 8:13 PM delete

Salam, kak Lyssa . saya ada ltak widget ERA FM kat blog, tpi x da bunyi apa2 pun.. ? ni linnk blog saya : http://penatanpanama.blogspot.com/

avatar
October 12, 2012 at 2:01 PM delete

kalau nak radio suria fm cam ne lak??

avatar
July 5, 2013 at 6:08 PM delete

pelik arr... dah cuba semua... stiap blog gak.. tapi mmg tak jadi.. dah install Media plugin.. tapi, reason ttap sama... tak ada bunyi langsung....

avatar
May 28, 2014 at 10:52 AM delete

Salam..
Dah cuba tapi tak jadi..blog-blog lain pun dah cuba tapi sama juga..mungkin server tu dah tak aktif lg kot..?

avatar
March 23, 2015 at 3:07 PM delete

RADIONYA TAK KELUAR PUN KAK?

avatar

Google+ Followers