Tutorial : Menukar Password Untuk Blog

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Helow. Lyssa ada request from Adik Aini Natasya.
Dia tanya  , macam mana nak tukar password blog ;)

Oke , dengan pantasnya . Lyssa ajarkan korang macamna nak tukarkan ok ?
Bagi yang tak tahu lagi . boleh rujuk tuto Lyssa ni erk ^^


1. Log in blog > Go to My Account . (seperti gambar di bawah)


2. Sudah ke ? Then , ikut Step Gambar Di bawah ni yer :)


3. Bila dah tekan My Account tu , dia akan keluar seperti gambar di atas ni la.
Then , nampak tak yang Lyssa anak panahkan tu ? Klik kat situ untuk menukar password :)


4. Dah klik kan ? Akan keluar macam dekat bawah ni :


5. Apa tunggu lagi .Isi cepat ! **Current Password = Password yang korang guna sekarang ni :)

6. Sudah isi . SAVE ! Then , log in balik blog korang . menjadi tak ?


==> Selamat Mencuba<==
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

19 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
..gugu..
AUTHOR
June 2, 2011 at 12:54 PM delete

lau nk tukar url xleh ke??

avatar
June 2, 2011 at 1:14 PM delete

Kalau guna akaun gmail lg sng nk tukar2 password neh. lgpn dgn akaun gmail blh usya readers, site, blog dgn mcm2 cara larh. By the way, this is good info. Good to all bloggers. ^^

avatar
CikHaniBhulat
AUTHOR
June 2, 2011 at 3:34 PM delete

thanks 4 the tutorial girl...nice =]

avatar
iqwanroslanni
AUTHOR
August 14, 2011 at 2:46 PM delete

@CikHaniBhulatlyssa saya ambik gambar satu tu ek nak letak kat blog saya nanti saya bagi credit

avatar
September 17, 2011 at 12:36 AM delete

.Assalamualaikum, tq for dh ajarkn..

avatar
Ummi Shahiera
AUTHOR
October 12, 2011 at 10:58 PM delete

tukaq paswed terlupa terus

avatar
November 15, 2011 at 3:42 AM delete

THNKX !!!!! MY BEFORE PASWORD 1234567890 lps sy bce yg sys lyssa ckp nombor blablabla...adik fiya dpt tuka

avatar
December 20, 2011 at 5:26 PM delete

aini:- ermm akk..cam mner nak tukr email blog kter plak?

avatar
December 20, 2011 at 5:28 PM delete

cam mane nak tukr email blog>?

avatar
Eika AMD
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:21 PM delete

Thanks ^^ lama dh cari~

avatar
waniey lahh
AUTHOR
December 30, 2011 at 8:45 PM delete

terimaa kasihhh kaka :)

avatar
Cerita Tembam
AUTHOR
May 19, 2012 at 1:41 PM delete

ta boleh pon , nnti dye kelua bende lain .. macam awal awal kite sign in ):

avatar
June 17, 2012 at 12:05 PM delete

Nie untuk blogskin bole ke ?

avatar
Nur Aqilah
AUTHOR
January 27, 2013 at 9:09 PM delete

Kak lyssa..nape gambar ni laen daripade yg laen..????

avatar
Nucky.P .N
AUTHOR
December 3, 2013 at 1:07 PM delete

@..gugu..

Nice post baby .. saya suka tutorial ni ..

avatar
Nucky.P .N
AUTHOR
December 3, 2013 at 1:07 PM delete

@..gugu..

Nice post baby .. saya suka tutorial ni ..

avatar

Google+ Followers