Video Tutorial : Simple Header Menggunakan Adobe Photoshop CS4

Gadis Kidal Berceloteh... 

5 JUNE 2011

.Assalamualaikum :)

Hi , hehe...Wahh ! Wah ! Wah !  :) Tengok lah title kali ini .. Menarik tak ?:)
Hari ni , 1st Video Tutorial Yang Lyssa Nak Buat ..
Dalam Video Tutorial ni , Lyssa ajarkan korang.. 
Macam mana nak buatkan header menggunakan Adobe Photoshop CS4.
Tapi , ni simple header je lah .. Boleh dikatakan basic je .. huhuu~

Kalau nak tunjukkan cantik2 karang.. tak muat pulak nak upload. hee:)
Oke.. Let's Check it out ^_^

**Sebelum tuh , make suke korang "pause" dulu taw lagu dekat blog Lyssa ni.

 =>> Sory kalau Video ni kecik sangat . Korang besarkan ,tekan Full Screen:)
         Kalau video ni lembab macam siput **** pun , harap maaf ^^


video



Hee . ok ! Macam mana dengan tutorial ni ? Paham tak ? hehe . Sorry lah .. Tak dapat nak tunjukkan header yang lawa-lawa.. takot nak upload tak boleh.. hehe:)


Akhir sekali , Selamat Mencuba and Good Luck ! :)

"Siapa suka Video ni , Like Banyak2! :)
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

176 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
ieLa yaaCoB
AUTHOR
June 5, 2011 at 9:02 PM delete

nampk simple..p complicated nak buat..hehe

avatar
Nanie Eeteuk
AUTHOR
June 5, 2011 at 9:03 PM delete

macam suasah je..tapi nanti saya cuba,thankx sbb kongsi!!

avatar
MuhdFaiz ツ
AUTHOR
June 5, 2011 at 9:03 PM delete

akk , akk guna font apa tu ? :)

avatar
CZzany
AUTHOR
June 5, 2011 at 9:28 PM delete

baru nak tanye akk guna font ape tuh ? cantek lah ... tapi suka sangat video akk lyssa .. i vote u CIK LYSSA comei !! hehe ... please follow me ... http://creative-zany.blogspot.com/ okie thx guy and akk lyssa :* hehhe ^^

avatar
CZzany
AUTHOR
June 5, 2011 at 9:28 PM delete

baru nak tanye akk guna font ape tuh ? cantek lah ... tapi suka sangat video akk lyssa .. i vote u CIK LYSSA comei !! hehe ... please follow me ... http://creative-zany.blogspot.com/ okie thx guy and akk lyssa :* hehhe ^^

avatar
Amani Yaakob
AUTHOR
June 5, 2011 at 10:07 PM delete

Hey . I just nak tnya . Hmm , Photoshop Cs5 sama tak dgn Cs4 ni ?

avatar
CiMinniy
AUTHOR
June 5, 2011 at 10:19 PM delete

kak lyssa.. akak gne webcam jenis ape untuk video ni?

avatar
CZzany
AUTHOR
June 5, 2011 at 10:29 PM delete

@CiMinniy hai, maaf menyapuk .. webcam itu jenis Hypercam

avatar
June 5, 2011 at 10:46 PM delete

nak kena download adobe photoshop plak. aiyaaa, tak best ah cmni

avatar
fahadila
AUTHOR
June 6, 2011 at 9:40 AM delete

kak lyssa thx ajar..
thank u ..

avatar
Tyma Zamzury
AUTHOR
June 6, 2011 at 11:13 AM delete

Assalam.^^
hai kak lyssa.~~,
tutorial kali niey atyn suke.^^
akak , meyh bace kat sini jup..kejap jerrr...klik niy eyh.^^
http://tyninecrew93.blogspot.com/2011/06/header-barucantik-tak.html

avatar
June 6, 2011 at 12:09 PM delete

kak lyssa, cane akak download adobe photoshop extended cs5 ? boleh buat tuto tak ?

avatar
June 6, 2011 at 3:15 PM delete

tak boleh download adobe photoshop CS4

avatar
June 6, 2011 at 5:43 PM delete

kak Lyssa, kalau gune cs5 bole ?

avatar
June 6, 2011 at 6:39 PM delete

woo ! jadi la..thanks bebanyak ek lyssa.. bt la tuto mcm mana nk mskkan dlm blog ye..

avatar
June 6, 2011 at 8:13 PM delete

x de tutorial header untuk adobe photoshop cs2 ker?

avatar
Syahirah
AUTHOR
June 8, 2011 at 2:30 PM delete

kak lyssa kalo gune adobe photoshop cs5??? bley x buat tutorial???

avatar
June 8, 2011 at 9:51 PM delete

sya punya adbe photoshop CS3

avatar
ieja
AUTHOR
June 8, 2011 at 10:01 PM delete

mcm mna nak ltak header tu dlm blog?

avatar
Shafiea
AUTHOR
June 8, 2011 at 10:23 PM delete

kaka...nape xbleh play??
error occurred??

avatar
June 10, 2011 at 3:11 PM delete

Mcm na na save .
Ta paham la

avatar
sooki
AUTHOR
June 10, 2011 at 10:35 PM delete

said > lisa nanti background header tuh jadi warne ape eh ? ^^

avatar
Miss Bintang
AUTHOR
June 11, 2011 at 12:37 AM delete

Best lah sys ada photoshop , saye dah download banyak kali tapi satu pun takleh . tuto dah ikot tapi still hampehh . sys ? tuto simple header tu , mcm mne nak create gambar kartun tu haa ? yang kepale besar badan kecik tuh
? sorry if menyusahkan sys .

avatar
Amni Senget's
AUTHOR
June 13, 2011 at 10:50 PM delete

erm, background wrna utk header tu, mcm mana plak? n mcm mna nk generate code utk ltk dlm blog?

avatar
cik ghah
AUTHOR
June 17, 2011 at 5:42 PM delete

sis lyssa..bleh tak tlg wat header kat sy.?

avatar
Fatin
AUTHOR
June 20, 2011 at 6:02 PM delete

akak,macam mane nak letak header tu dlm blog?

avatar
Nyna ana ♥
AUTHOR
June 26, 2011 at 11:24 AM delete

sis lysaa saya dah boleh buat tapi tak boleh nak tulis... tak tahu kenape... saya dah tekan T tapi tak leh nk buat huruf..

avatar
kitty lovers
AUTHOR
June 26, 2011 at 10:59 PM delete

salam..akk..adk gne cs.5..cmna ?

avatar
June 29, 2011 at 5:46 PM delete

assalamualikum adik lyssa. (sebab akak tua)

just want to say tq 4 the tutorials. menjadik ke akak buat. btw, kalau ada masa jenguk lah belog akak.

http://keramat-tganu-klang.blogspot.com/2011/06/tq-to-lyssa-secret.html

avatar
June 29, 2011 at 5:46 PM delete

assalamualikum adik lyssa. (sebab akak tua)

just want to say tq 4 the tutorials. menjadik ke akak buat. btw, kalau ada masa jenguk lah belog akak.

http://keramat-tganu-klang.blogspot.com/2011/06/tq-to-lyssa-secret.html

avatar
Yaya Maisarah
AUTHOR
July 1, 2011 at 11:54 PM delete

@sooki sori menyampok.. tp background dy akn jadi transparent.. :)

avatar
~sHaR!Na~
AUTHOR
July 7, 2011 at 12:37 PM delete

mo ltk d header wa cm na tu ahh??

avatar
miss nadiah
AUTHOR
July 17, 2011 at 1:58 AM delete

kat mane nak dpt gamba kartun comel tu yeh?

avatar
dAyAnA. ヅ
AUTHOR
July 18, 2011 at 2:58 PM delete

lisa...boley tlg ta .?
tatao cmne nk transparentkan header uw ..

avatar
~sHaR!Na~
AUTHOR
July 21, 2011 at 8:44 PM delete

tq..10000x hehehe done :) even simple :P

avatar
Wniy
AUTHOR
July 24, 2011 at 5:55 AM delete

akk,nak tnye..mne akk dpt pic2 untk ltak kat tuto ek??
n mcm mne akk wat kotak komen mcm ni?

avatar
mashimaro
AUTHOR
July 31, 2011 at 12:10 AM delete

mcm mana buat header yg lisa buat tu? yang ad garisan kt bwh bila cursor sentuh kt c2?

avatar
Shupalula --'
AUTHOR
July 31, 2011 at 3:33 PM delete

salam.

menyampuk sikit ye kak lysa.

nak save as transparent ; amek yang format PNG.

font comel comel boleh download kat www.dafont.com/


kak lysa ; thanks ntok tuto nih. boleh tmbah ilmu sikit. btw, dah penah buat pun transparent header. tp really simple. hehehe. ;D

avatar
Misya_mimie
AUTHOR
July 31, 2011 at 8:45 PM delete

akak , adobe klo download photoshop cs4 tu leyh pkai smpy bila ?? 4 ever n ever ke?? huhu

avatar
Enda Cyh
AUTHOR
August 3, 2011 at 7:29 PM delete

klau edit gna photscape boley x ? klau boley , kaka ble teach kmi ?

avatar
Anis Nabilah
AUTHOR
August 8, 2011 at 6:13 PM delete

kak , kalu gna adobe photoshop cs3 bole x ? dan kalu da siap , cam na nak bwak masok lam blog ?

avatar
Gadis Comel
AUTHOR
August 13, 2011 at 12:43 PM delete

akak..klu gne adobe photoshop cs3 leh x ?? n klu nk save or nk msk kn dlm blog cmne??

avatar
~aimi chenta~
AUTHOR
August 13, 2011 at 5:22 PM delete

aimi ta bole nak tulis welcome to my blog tuh lah... knape ea ?

avatar
Yayang Honeyz
AUTHOR
August 14, 2011 at 3:36 AM delete

Salam lyssa cumey;...knapa add fb ta buley ? da max friend lha..huhu..susah lha kan na tnye pasal blog...alah~~ =(

avatar
August 14, 2011 at 10:12 PM delete

thanx for da video..ni yang sya crik2 selama nih.....btw nk tnya..mna ea dpt kartoon2 comel sume tuh??? cane edit ea?? huhuhu.....

avatar
saadah
AUTHOR
August 15, 2011 at 4:31 PM delete

sys lyssa , x jdik lha...

avatar
August 20, 2011 at 9:35 PM delete

Hye Akak Lyssa ! Yng akak wat header tu kat mane ehh nak buatnye ?

avatar
dinneBEE
AUTHOR
August 26, 2011 at 10:39 AM delete

width & height kak buat berape ?

avatar
sha mimie
AUTHOR
August 26, 2011 at 2:14 PM delete

akak lyssa.. npa tk jd ehh ? npa tk bole copy merged ? hmm . susa laa.

avatar
August 28, 2011 at 9:27 PM delete

lyssa. cane nak customize header.?? pening pale da.

avatar
FaRah ANa
AUTHOR
August 28, 2011 at 10:17 PM delete

lyssa..thanks dear aja budak bru bljar nh..huhuhu....tq so much dear...^__^...

avatar
Afiq Naim
AUTHOR
September 4, 2011 at 12:03 AM delete

kat mana kak lysa ambik icon?

avatar
My Life
AUTHOR
September 9, 2011 at 11:11 AM delete

kak lyssa , klo nk buad header mcm kak lyssa ajar neyh gune photospace bole tk ?

avatar
Kinah
AUTHOR
September 9, 2011 at 11:49 PM delete

kak lyssa,saya tak tahu nak guna Adobe Photoshop CS4.

avatar
Apizain
AUTHOR
September 12, 2011 at 11:52 PM delete

tq lyssa..sy wt jd wlupn gne photoshop cs3

avatar
September 17, 2011 at 7:01 AM delete

akak lyssa,sye dah wat header tu,tapi nape nk upload ke blog,dye ckp error ataupun unrecognize ek?

avatar
Gulet_Gurlz
AUTHOR
September 22, 2011 at 12:53 AM delete

sangat berguna utk saya! thankx. :D

avatar
September 22, 2011 at 1:13 PM delete

oh mine kak lysaa..tq sngat2 kakak yg comel,ciut-miut.tq bely-bely much.btw,can teach me how to credit?
sye nk kredit to kak comey tpi x pndai hehe

avatar
IeJat PotPet
AUTHOR
September 24, 2011 at 10:42 AM delete

Salam, Kak Lisa macam mane nak upload video kite sendiri kat blog?? (macam yg kak lyssa buat kat post Simple header gune adobe photoshop cs 4 tuh)Thnx!

avatar
edy Allah luv
AUTHOR
September 24, 2011 at 8:52 PM delete

Alhamdulilah. Thanks kak lyssa. hehehe Suka sangat !

avatar
Mrs. Niena
AUTHOR
September 25, 2011 at 11:13 AM delete

agak susah lhaa. tp nk try

avatar
Silver Sky
AUTHOR
September 27, 2011 at 8:43 AM delete

amik gambar cute-cute kt ner?

avatar
September 28, 2011 at 11:54 AM delete

kak lyssa cri doodles cute2 tu kt mne ?

avatar
Maheran Amel
AUTHOR
September 29, 2011 at 5:03 PM delete

yea2 jd :D thanx kak lyssa :)

avatar
Nur Syazwani
AUTHOR
September 29, 2011 at 11:07 PM delete

kenape sy buat x jadik transparent ???

avatar
October 2, 2011 at 5:14 PM delete

assalamualaikum..K.Lyssa,bleh x klu guna Cs3?

avatar
October 4, 2011 at 11:02 AM delete

kak lyyssa mcm mna nk download photoshop tlg ajr blh ,,,

avatar
October 5, 2011 at 6:09 PM delete

salam,klau gune adobe photoshop cs5 xleh ke..?nk dnload yg cs 4 punyr asyik xjadi jer..:( tolanh ajar plizzzzz...

avatar
anis
AUTHOR
October 9, 2011 at 5:01 PM delete

Thanks a lot kak lysa da jadi.
First, time buat tak jadi.
Dah menyerah dah and then cuba skali lagi jadi pulak.
hehe.

avatar
Fatin Nabila
AUTHOR
October 11, 2011 at 10:01 PM delete

hi akak , mcm maner nak transparentkan background header tuh ?

avatar
Popy Qyla
AUTHOR
October 23, 2011 at 9:12 PM delete

macam susah je sebab x jelas gmbar nye and laju ny a

avatar
Popy Qyla
AUTHOR
October 23, 2011 at 9:13 PM delete

macam susah je gmbar taak jelas and laju nyee , tapi video coll

avatar
October 26, 2011 at 5:20 PM delete

.. Laju Sangatla Kak Lyssa, .. ssh nak ikut ..

avatar
October 29, 2011 at 4:57 PM delete

da dwnload ikt tutorial lyssa n da buat n da menjadik pun...rase...emmm...BEST GILER!!!! THANX LYSSA!!!

avatar
October 30, 2011 at 9:20 PM delete

mcm mne nk buat header pakai GIMP 2.6

avatar
qasehraihan
AUTHOR
November 7, 2011 at 5:53 PM delete

apa emel lyssa ek??
saya nak tempah header!!tolong..help..plizzz..

emel saya pokaz2000@yahoo.com
tolong ye..buleh la..huhu

avatar
Hamidah
AUTHOR
November 15, 2011 at 10:47 AM delete

As salam..thanks sng akk follow video ni..:)

avatar
4cubez
AUTHOR
November 18, 2011 at 2:59 PM delete

hehe!..
thanks kak lyssa...

avatar
4cubez
AUTHOR
November 18, 2011 at 3:01 PM delete

hehe.....
thanks kak lyssa!......

avatar
November 19, 2011 at 2:00 AM delete

kak lyssa , knp tak bOleh save sbg png erk ? dah cuba bnyak kali tapi tak bOleh jugak .

avatar
amiera mera
AUTHOR
November 20, 2011 at 1:02 AM delete

kak lysaa .. kita buad jadi . thanks for sharing :*

avatar
Mrs Mitty
AUTHOR
November 20, 2011 at 7:38 AM delete

Best nyerr video akak .. Berulang-2
tgk ^^

avatar
ftinfthihah
AUTHOR
November 22, 2011 at 2:06 PM delete

kak ,
nape tk jadik ?
die jdik wrne puteh . bkn transparent ?
please tolong ..
*muke comel*

avatar
Aisyah Azam
AUTHOR
November 22, 2011 at 2:07 PM delete

thanks sbb share video tu . Skrg dah thu dah cmne nak wat header . thank you kak lyssa (:

avatar
9n0L4
AUTHOR
November 26, 2011 at 12:59 AM delete

pandainye adek lyssa ni. thanks for sharing. ;)

avatar
ShalleyaNna
AUTHOR
November 26, 2011 at 9:04 PM delete

thanks,,kerchiek berjaya wat header using adobe,,

avatar
November 27, 2011 at 7:22 AM delete

Akak Lyssa..nak mintak tutorial ..
mcm mne nak .. letak kalendar dan macam mna nak tukar gmbr blog ..

Contoh: BILA SAYE BUKAK BLOG ORANG ..MESTI ATAS TU ADER GMBR WARNA OREN KAN ? TAPI BILE BUKAK BLOG KAK LYSSA..GMBR..DYE LAIN..BULEYH BAGI TUTORIAL ????

~ Azyan ~
azyanpinkbloggie.blogspot.com

avatar
November 27, 2011 at 4:17 PM delete

thnx akak..tapi kenapa bila saya save dalam blog..ada background wana putih..nk bagi hilang cm na?

avatar
November 28, 2011 at 1:22 AM delete

thanks dear sbb share video ni..^_^

ila ni blogger baru....actually tertanya2 gak mcm mna kOrang sume leh wat header cantek2...

skang dh tau cmne...=)

avatar
November 28, 2011 at 1:25 AM delete

jgn lupa follow ila k....http://princessvi0let.blogspot.com

maceh..=)

avatar
ainqila
AUTHOR
November 28, 2011 at 2:59 PM delete

salam akk nak tnya mcm mn nak gunakan u dn kalu dekat microsoft office word 2007 u x de la mcm akk puya u..tap mcm mn ye..

avatar
December 1, 2011 at 8:14 PM delete

akak , knpa bila saya nak msukkan header dlm blog.. dia tulis 'Your image is corrupt or is in an unrecognised format.' ?

avatar
December 2, 2011 at 7:32 PM delete

hhe ! thanks ka lyssa , sya bru dlam blog nie ,, makase sgat2x :)

avatar
December 3, 2011 at 1:01 AM delete

kak lyssa sya dah 23 kli cri ad0be photoshop CS4..tp ssh la nk cri..hum..hmpe jer rse nih..mcm mne nk d0wnlond nn bt0l ssh..

avatar
December 4, 2011 at 12:08 AM delete

da jdi!!! thx k.lyssa...syg kamooo... muah4..

avatar
Nadiah
AUTHOR
December 4, 2011 at 7:54 PM delete

kenapa bila paste jadi kecik ? wuu

avatar
Qilah
AUTHOR
December 6, 2011 at 2:24 AM delete

Kak Lyssa...cam ner nk msukkan header transparents tu dlm blog ? sy buat x jadi la

avatar
Nurul Aina
AUTHOR
December 6, 2011 at 5:53 PM delete

Thanks sbb kongsi info .... :)

avatar
amelia masrom
AUTHOR
December 8, 2011 at 2:50 PM delete

susahnyaa nak buat header , pening laa kak lyssa :'( huaaaa

avatar
NurFiqa
AUTHOR
December 9, 2011 at 3:34 PM delete

Wah, mujur ade Kak Lyssa. Sye mintak kakak sye tolong buatkan x leh, sbb die sibokk. Hihi, akhirnye jumpe gak camne nak wat header lawa-2 cam Kak Lyssa nye :)

avatar
ieza
AUTHOR
December 9, 2011 at 10:12 PM delete

akak camne nak gune ctrlF dengan camne nak gune edit HTML ?

avatar
NurFiqa
AUTHOR
December 10, 2011 at 12:35 PM delete

Akak, tanye sket. Akk gune font ape ye?

avatar
Siti Fatimah
AUTHOR
December 11, 2011 at 9:04 PM delete

Ok.. saya try.. i will try it.. thank you soo much , sis.. ^_^

avatar
syaziesaidie
AUTHOR
December 12, 2011 at 4:42 AM delete

kak lyssa cam ne nak buad ayt bergerak dkat bwah header ea boley kc tutorial tak ..hope sgt kakak boleyh bantu ,, plisss kakak ..

avatar
Anida Nida
AUTHOR
December 12, 2011 at 4:14 PM delete

Bole tak nk buad transparent guna PHOTO SCAPE ??kal0 bole cmna erk ?

avatar
Efy
AUTHOR
December 14, 2011 at 5:25 PM delete

Kak Lyssa, mcm mana nk betulkan page element yg tak berfungsi?

avatar
rynaollala
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:02 PM delete

kalau pkai windows yg baru plak mcm mane ?

avatar
December 16, 2011 at 11:15 PM delete

akak mcm mne nak buat header gune photoscape???
bleh ajr x?

avatar
December 17, 2011 at 9:22 AM delete

akak,yg mase first sekali video tu mulee..kn ade setup yg lebar dgn tinggi kan???x jelas la nombor diew tu??bley tolong bagitau??

avatar
December 17, 2011 at 9:23 AM delete

akak..yg mase video tu bru start,diew kn ade tulis lebar dgn tinggi..diew tulis pew kak??

avatar
luvuallah
AUTHOR
December 18, 2011 at 8:20 AM delete

cam susah je..pudar, susah na fhm..
x pe lha nnty try..=)

avatar
December 18, 2011 at 2:04 PM delete

Kak Lyysa kalau kita tak de (Adobe Photoshop CS4) nak buad macam mne ?

avatar
zati ilias
AUTHOR
December 19, 2011 at 4:54 PM delete

kak lysaa ..
sya dh try buat header ,
but npa xbole save eh ?
dah byk kali tekan button save as ,
still xbole jugak ..
npa erk ?

avatar
Nayli Izzati
AUTHOR
December 20, 2011 at 3:14 PM delete

Napa saya buat x leh eh ???

avatar
Vaishnavi
AUTHOR
December 20, 2011 at 4:16 PM delete

yANG NI SAJA nak try tutor akak, harap jgn marah ok : Click Here

avatar
December 20, 2011 at 7:07 PM delete

lysa..dh buat mcm mane nk save?tgk pic kite buat tu xdak pon?

avatar
Mrs.Secret
AUTHOR
December 21, 2011 at 9:42 AM delete

salam kak lyssa ... kenapa adek punye tetikus gambar tangan ??? and kenapa tak boleyh gune nh ??? please help kak .... please ! ! tengah pening nh ... sesiapa tolong lha jawap ... :(

avatar
k-pop gurlz..
AUTHOR
December 23, 2011 at 12:18 AM delete

salam kak ... yana adobe photoshop cs5 la.. so mcm mne tlg la.. urmm

avatar
December 26, 2011 at 11:16 PM delete

Akak....sye nak tanye cam mne nak wat header kalau guna photoscape..bley x tunjukkan

avatar
January 2, 2012 at 2:34 AM delete

KAK LYSA PKI PHOTOSHOP CS berapo ?

avatar
Yaya Simpson
AUTHOR
January 3, 2012 at 12:00 PM delete

Ya Allah lajunya....susah nak catch up:/

avatar
January 8, 2012 at 9:28 PM delete

ihhh dhaaa cantiik tapii gak bisa d save :(

avatar
January 12, 2012 at 10:20 PM delete

camne nk download photoshop tu??

avatar
Miss Yang
AUTHOR
January 14, 2012 at 6:53 PM delete

hyee lyssa ~! HEHE .. sukee tgokk blog awk .. nice .. sayee ponn alwats follow ur tuto .. thanks for sharing ~ HEHE ;))

avatar
Cik Hawa Eman
AUTHOR
January 19, 2012 at 1:45 AM delete

Tq cik lyssa.. dh jadi.. cantik la jugak.. meh le jalan2 cni cik lyssa..
http://pinkyoflemon.blogspot.com/
nak tnjuk headernye pasal.. hehehe.. tanx again cik lyssa..

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 27, 2012 at 2:41 PM delete

terima kaseh kak lyssa .

avatar
Anonymous
AUTHOR
January 27, 2012 at 2:41 PM delete

terima kaseh kak lyssa .

avatar
January 28, 2012 at 12:47 AM delete

kak lyssa . kita buad header gune photoscape . header photoscape boleh transparent kan tak ?

avatar
February 4, 2012 at 11:17 AM delete

Hye akak Lyssa . Nk tnya ny , klau gna photscape boleh transparent atau tak ? Dan klau bole transparent , cmna nk transparentkan haa ? Thanks .

avatar
Maziah Saihah
AUTHOR
February 4, 2012 at 6:13 PM delete

AKAK, knpae cs4 sye pnye xbole na type eh? :(

avatar
February 7, 2012 at 3:24 PM delete

SORI KAQ LYSSA MENYAMPUK::

SEMUA ORANG YANG NK TAU CAMNE NK MASUKKAN HEADER TU DALAM BLOG.KORANG BOLE UPLOAD KAT PHOTOBUCKET ATAU IMGUR...

avatar
aina bella
AUTHOR
February 15, 2012 at 6:24 PM delete

assalamualaikum kak lyssa :)
nk tnya kalau saya guna photoscape jdi x??

avatar
Nur Hafizah
AUTHOR
February 19, 2012 at 9:58 AM delete

Kak Lyssa mcm mane nK wt HEADER tRANSPARENT GUne Gimp 2.6..

avatar
filiana nelly
AUTHOR
February 22, 2012 at 1:58 PM delete

akaak !! thx ^o^ dh jd dh header sya !!

avatar
Ang-2
AUTHOR
February 28, 2012 at 10:06 PM delete

rupnye snng jgak nk buat T_T thx for tutor xD

avatar
March 6, 2012 at 9:58 PM delete

Kak lyssa Thanks sesangat sekarang nilam dah pandai buat header walaupon tak cantik lame2 cantik betul tak kak lyssa ? pape hal nilam nak cakap terima kasih banyak :D

avatar
fareedhayat
AUTHOR
March 10, 2012 at 3:14 AM delete

kak lyssa .. time kasih buat tuto . saya blogger baru . tuto akak sangat bermanfaat bagi saya . thnks kak lyssa !

avatar
March 11, 2012 at 7:54 PM delete

kak lysaa , farina da buad header transparent tapi bile letak kat blog , dye ta jad langsung header transparent . mcm mane erkk ?

avatar
March 14, 2012 at 4:37 PM delete

Tak boleh guna benda lain ke selain Adobe Photoshop tu ?

avatar
Shira
AUTHOR
March 26, 2012 at 6:14 PM delete

Assalam. Kak Lyssa !!! for the ntah kebrp kali dah, tp terima kasih byk2 ! bgos video yg kak lyssa buat tu, mudah di fahami. Bg saya lah. hehe :D

avatar
March 27, 2012 at 9:16 PM delete

hai kak lyssa leh tak ajar saya macam mana nak buat banner macam kak lisa punye tuh....boleh tak????????

avatar
mahazan omar
AUTHOR
April 26, 2012 at 12:07 PM delete

hehe.. tqvm lyssa.. mmg brguna

avatar
Syafiq Ajis
AUTHOR
May 29, 2012 at 1:31 AM delete

Good ! Good ! Good ! Sy bru lg berblog.. minx tunjuk ajar ea.. ni blog sy http://manokelpase.blogspot.com/

avatar
May 31, 2012 at 11:14 AM delete

Akak cun!boleh x guna Adobe Photoshop CS6 untuk header?kalau boleh...tolong ajarkan?tq

avatar
June 1, 2012 at 6:17 PM delete

thanks lysa.. da cube da buat.. pandai da buat.. hehehe

avatar
Iwani Irdina
AUTHOR
June 9, 2012 at 11:11 PM delete

akak dah jadi thankz.!

avatar
Nur Hamizah
AUTHOR
June 15, 2012 at 8:54 PM delete

Kak lyssa,macam mana nak letak dalam blog?

avatar
meza
AUTHOR
July 26, 2012 at 9:52 AM delete

mne nak dpt photoshop ni?

avatar
August 6, 2012 at 10:49 AM delete

x paham la....lyssa boleh tolong buatkan
klu..boleh nanti saye bagi email..ngan password

avatar
wanie
AUTHOR
October 13, 2012 at 9:12 AM delete

lysa tolong saye cantikkan blog :) blog saye ntah jadi ape pun xtaw laa.. www.imarnisyazwani.blogspot.com

avatar
wanie
AUTHOR
October 13, 2012 at 9:13 AM delete

salam akak tolong saye cantikkan blog saye. tah ape-2 blog saye skrg rase nak delete jee. hmmm

avatar
Eyqa Rawr
AUTHOR
November 4, 2012 at 8:36 PM delete

bestnyer, ada follower ramai.
Tolong follow belog sayeboleh tak?

avatar
November 9, 2012 at 1:06 AM delete

Kak Lyssa terime kasih cos buat vid nie.skunk dah jadik dah.BTW,pliz follow blog sy ea ? pink-is-my-way.blogspot.com

avatar
IZZ
AUTHOR
November 17, 2012 at 2:34 PM delete

Thanks kak Lyssa :) , buat banyak kali baru jadi , thanks again (: Tips yg bergune sngatt <3 LOL :D !

avatar
November 19, 2012 at 8:42 PM delete

kak .. nak buat dkat Photoshop ?? kalau tmpat edit lain boleh ??? contohnya Photoscape ?

avatar
November 27, 2012 at 5:37 PM delete

mal eiihh ,, laju sangad !

avatar
December 7, 2012 at 8:41 PM delete

kak lyssa , kalau nak download ni kena bayar ke?

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 9, 2012 at 4:01 PM delete

TQ..sangat berguna, dan dah buat pon kat blog sendiri ;)

avatar
zaty khai
AUTHOR
December 14, 2012 at 2:09 PM delete

hye.. thanks atas ilmu yg dikongsi.. saya dah manfaatkannya.. BTW, saya ada ambk noodle awak.. thanks ye :)

avatar
Ken Eriksen
AUTHOR
March 27, 2013 at 9:36 AM delete

Lyssa gune software at dlm video tu?

avatar
Faatin Aisha
AUTHOR
June 29, 2013 at 3:37 PM delete

Kak Lyssa , mula2 adik ingat susah tapi senang jer .. thanks bebanyak :*

avatar
EyinJuyein
AUTHOR
July 30, 2013 at 6:28 PM delete

Kak Lyssa mcm mna neyh nk download photoshop?? bila saya download je mesti tk boleh gune ..dkt gmbr file tuh ade tanda KUNCI .. yg bermakna kita tk boleh bukak

avatar
March 7, 2014 at 7:45 PM delete

hey kak lisa .. saya berjaya buat tuto ni :))

avatar
March 10, 2014 at 4:25 PM delete

@ieLa yaaCoB
Akak lyssa boleh tak tolong buatkan .. nanti sye savekan gambar die. .

avatar
amir mohamad
AUTHOR
October 26, 2014 at 7:37 PM delete

trima kaseh bgi tuto ni

avatar
amir mohamad
AUTHOR
October 26, 2014 at 7:37 PM delete

trima kaseh bgi tuto ni

avatar

Google+ Followers