Mama , Serius ke Ni ?

Gadis Kidal Berceloteh ...

.Assalamualaikum.

Haii korang semua. :)

Wahh . Sehat takk hari ni . Hari ni , hari yang paling indahh + best nak update blog kan ? Korang tengah buat ape ? Keje ker ? Kesiann yokk kat korangg. tak pe.. Sabar.. Sabar jalani dugaan hidup ye . HEHE .~

Lyssa sangat hepy sampaii boleh pulakk ber-guling-guling atas lantai marmar kat rumah Lyssa ni haa... Mana tak nye . HEHE . Ye la .. Mama cakap kat Lyssa tadi mama nak belikan DSLR dekat Lyssa ! Wahh .

Dengar- dengar je mama kata macam tuh .. Lyssa tanya , 

" MAMA ! SERIUS KE NIH ??"

 Lah . betul lah .. Maybe , hujung bulan 12 lah kot . Time kita nak keluar bercuti jalan-jalan pusing dunia .haha .<< mama cakap macam tu lah..

"HAH ? BULAN 12 ? LAMBAT LAGI TU .." :(

Ye tak ye jugak kan ? Tak pe lah .. Baik kita beli sebelum raya kan ?

"HAA ! BETUL TUH MA . BEFORE RAYA LAH ! BARU SYIOKKK !! 

 Mama pun tersenyum je lah ~

Wahh . Tengok je mama cakap macam tu , bukan mainn tersenyum lebar lagi lah bibir Lyssa yang tak berapa nak SEKSI ni .. hahaha .

SUKA !! SUKA SAAANGAT !!

Eh , Kau ! Tunggu lah . Kau akan jadi milik aku , suatu hari nanti ! HEHE .



p/s : Pada sesiapa yang mahir dalam pemilihan DSLR ni , tolong bagitaw Lyssa... DSRL mana yang paalingg ok , banyak function + berpatutan ..Yang sesuai dengan Lyssa .. Harga takk kisah :)Nak survey ni :) Post Comment kat Entry Ini ok ? Trimass ~

KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

84 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
July 4, 2011 at 7:28 PM delete

peehh!!!!!!!!!! Nurul x tau la cre nk gune.. heheheheeeee..pling2 pas ambik gmbaw Nurul edit contrast supaye gmbar tuh lawa.. :D

avatar
July 4, 2011 at 7:28 PM delete

peehh!!!!!!!!!! Nurul x tau la cre nk gune.. heheheheeeee..pling2 pas ambik gmbaw Nurul edit contrast supaye gmbar tuh lawa.. :D

avatar
July 4, 2011 at 7:33 PM delete

@Nurul Ayna Nabiela


hahha . yo lh tuh.. mcm lah lyssa taww sgt nk guna .. lepas beli jer. trus nak blaja cm ner nak guna.. wahh . tak sabarnyer :) Tringin pulakk nak jadii photographer terkenal . haha . (poyo je angan-angan nihh) haha

avatar
July 4, 2011 at 7:34 PM delete

kalau baru-2 nak gune pakai nikon D3100 pun okey :)

avatar
AZTIQAH
AUTHOR
July 4, 2011 at 7:34 PM delete

nikon d90 terbaik!!!
law nk lg bgus nikon d7000
law canon xsure sbb guna nikon :)

avatar
July 4, 2011 at 7:36 PM delete

wah best...paklan dulu ada sebiji...dulu la..skrg dah kena curi...haha

avatar
CiMinniy
AUTHOR
July 4, 2011 at 7:42 PM delete

Kak lyssa, better choose antara nikon,sony ataupun canon.. Sbb ketiga-tiga dslr ni dyer pnyer function lebih kurang.. Tp, utk gmbr yang lebih menawan.. Better choose nikon.. Sbb nikon dyer pnye kualiti gmbr lebih terang dan bagus.. Klau nak yang tahan lasak, pilih brand sony.. Gmbr dyer pon bgus gakk.. Amni dh pnh gne dua2 ni.. Baikk punyee.. Hehe.. :)

avatar
July 4, 2011 at 7:46 PM delete

ewah2 . untung nyer . xara pon ade camera nie jgak . tp , 1st bro yg pkai . coz dye photographer . but he still studying at UiTM shah alam there . ( amik master thun nie )

avatar
azly&iejah
AUTHOR
July 4, 2011 at 7:51 PM delete

waaaawawaaa...teruja sangat..hehehe..nt lysa da bli ter0rrrr jugak 2 guna mende 2..

avatar
July 4, 2011 at 7:56 PM delete

wah... bestnyer... like2 :)

avatar
~Jue Aziz~
AUTHOR
July 4, 2011 at 8:21 PM delete

hye lyssa..i think better amik canon la..cz function 4 canon is senang then nikon...

avatar
Syat0za Zai
AUTHOR
July 4, 2011 at 8:24 PM delete

gua tetap dengan sony gua :)

avatar
July 4, 2011 at 9:12 PM delete

@SHAHIRAH ADIZAN

hehehee.. idea yg menarikk tuhh ;)

avatar
July 4, 2011 at 9:12 PM delete

@Akulah Pak Lan

hahaha . kena curikk dengan sapeww lak .? :)

avatar
July 4, 2011 at 9:13 PM delete

@CiMinniy

thnx yer amni , sebab kasikk pendapat yg berguna !! :))

avatar
July 4, 2011 at 9:15 PM delete

@~Jue Aziz~

ohh .bgoss jugakkk idea tuh.. thnx a lot ;)

avatar
miszatie
AUTHOR
July 4, 2011 at 9:23 PM delete

nak tau pasal dslr dgn lebey lg u cn mesej me anytime dear..:)..or add my ym..atie_comey88@yahoo.com..i can help u

avatar
July 4, 2011 at 9:25 PM delete

I choose NIKON bcuz my father use nikon D700 n gambr sgt cantik ok. If nak function lebih kena choose Nikon harga rm3k and above lah :)

avatar
July 4, 2011 at 9:34 PM delete

@miszatie

hee . menarikk nihh.. okeng2! anytime , i Lyssa free.. Lyssa add YM zatie ok? :)

avatar
July 4, 2011 at 9:35 PM delete

@Princess Feyqa

oh , begitu yer ? thnxx for your information . i'm thinking 1st ok ? :P

avatar
July 4, 2011 at 10:34 PM delete

@Lyssa Dollixious
tk hebat pon kak lyssa :P
tp , nsib la xara pndai pkai coz bro yg ajar :D
kak lyssa pndai ke tk pkai nty . ? nty klau tk pndai , ssah plak .

avatar
Leeya Amalia
AUTHOR
July 4, 2011 at 10:43 PM delete

nikon d5100 .. yg bru punya .. try search kt google .. x silap yg nie pling canggih .. :)

avatar
Mar
AUTHOR
July 4, 2011 at 11:00 PM delete

wah bestny,..sya pon baru nak simpan duit,..sy penah tnya photographr ramai yang prefer nikon,..sebb dia x complicated mcam canon..

pling byk orang cari nikon d90,.tpi harga 3k keatas,.utk bajet besa2 ambik nikon d3100..:)

avatar
kaizen
AUTHOR
July 4, 2011 at 11:27 PM delete

nk yg amatur or yg pro??

*jgn taksub sgt smpi x fikir abes dah sambar...

avatar
CikHaniBhulat
AUTHOR
July 4, 2011 at 11:35 PM delete

wah...syok nya lyssa...Hani mmpu berangan je la...nak dpt, erm, mimpi je..hehe...

avatar
ahmad fadlan
AUTHOR
July 4, 2011 at 11:39 PM delete

bagus bngt tu kak lyssa ^_^

avatar
hunnys~
AUTHOR
July 5, 2011 at 12:10 AM delete

akak da guna tiga2 jenis dah ( canon, sony, nikon ),,
sume ok,,
klu sony, function dye sgtlah sng utk beginner,, gambar sgtlah lawa,,padan la dgn harga dye =D

klu nikon pulak, gambar chantek klu tau amek,, d3100 ok la utk beginner,, d90 tu, pun ok tp klu tau amek gambar, sgt chantek plus harga dye mahal cket,, nikon sng na guna,,

canon pulak, function dye ok jugak,, gambar mcm biase, klu pandai amek, chantek,,model y ok, akak xingat tp y latest punyer chantek,, kecik je & ada 4warna =D

goodluck on your survey =D

avatar
Hafizzi Aziz
AUTHOR
July 5, 2011 at 12:57 AM delete

apit nikon!
nanti beli nikon jugak taw..
geng2..kita tembak2 kat penang..
beli D7000 okay gak utk beginner kan..
mahal or x,canggih or x,xpenting..
yang penting skill kita..
peace..

avatar
Azwa
AUTHOR
July 5, 2011 at 1:13 AM delete

wahh bestnya..trgn nak beli gakk..tapi smpai skg x tercapai lagi...huhu

avatar
sarah hanim
AUTHOR
July 5, 2011 at 6:52 AM delete

ingat ke sarah sorg nk camera ni . rupenye ramai lagi : )
sarah saran NIKON D3100 ! hehe

avatar
Cik Rose Cute
AUTHOR
July 5, 2011 at 8:20 AM delete

Wow! beatnya dapat Camera DSLR hihihihi Untung Lyssa

http://hairuliza-anakku.blogspot.com/

avatar
SyaLala
AUTHOR
July 5, 2011 at 4:24 PM delete

I prefer NIKON D90 . lyssa,better beli NIKON D90 . byk function dy,design pown cantek . search la kt internet cameraa nikon mne yg lysa ske,heee :)

avatar
July 5, 2011 at 5:06 PM delete

cehwah ! kak lyssa kaya ler...hihihi
duitt bnykk o0o0oo kak lysaa hihi :)

avatar
July 5, 2011 at 5:10 PM delete

@ṧ|ṧ ✖αℛα ❤◕‿◕❤

hahaha . kalau takk pandaii pun . bolehh blajaa whatt , kaann ? :)

avatar
July 5, 2011 at 5:11 PM delete

@Mar

ohh . gituu ehh ? nampakk nya , mmg ramai yang prefer Nikon lah ;p

avatar
July 5, 2011 at 5:11 PM delete

@kaizen

tuhh lah nakk surveyy nih.. feninkk palee ohh ;p

avatar
July 5, 2011 at 5:12 PM delete

@CikHaniBhulat

heheh . jgn cakap mcm tuh.. now , masa untukk kumpul duit. ok ? :))

avatar
July 5, 2011 at 5:13 PM delete

@hunnys~

WOW !! BEshh nyer , dia dahh pernah guna tiga2 nyerr.. BEST gilakkk !! :))

wahhh .. nampakk nyer.. hunnyss bg informasi yang menraikk . dan membuat kan Lyssa terfikir2 mana yang lebih better ;) Rasa mcm nikon jea ?;)

avatar
July 5, 2011 at 5:14 PM delete

@Azwa

tk per.. sabar... nanti2 . impian akan tercapai jugakk ;)

avatar
July 5, 2011 at 5:15 PM delete

@Cik Rose Cute

hahaah . maybe lahh . insyaAllah dapat ;)

avatar
July 5, 2011 at 5:15 PM delete

@SyaLala

hehehe . okenggg.. nanty , Lyssa try search okenggg ? ;)

avatar
July 5, 2011 at 5:16 PM delete

@nur izzati ^_^

hahaha .kaya ? duit bnyk ?? merefekk je lbihh. hihokk!

avatar
azreen sofia
AUTHOR
July 5, 2011 at 5:33 PM delete

waaahh.. Best tu~

Hurm. btw, sys taw x nak buat mcm mne kalau blog kte kne hacked.? =(

avatar
July 5, 2011 at 6:23 PM delete

@Lyssa Dollixious
hhihi btoi lerr ;)

avatar
kaizen
AUTHOR
July 5, 2011 at 7:21 PM delete

kalo baru nk belajar better amek yg amatur punyer... nikon D3100 or D5100 pon ok... kalo nk amek yang semi-pro punyer Nikon D7000

*yang pro punyer x berani nak suggest sbb sy pon baru belajar pegang DSLR nikon n canon skit2...

avatar
MARIA LIZA
AUTHOR
July 6, 2011 at 11:54 AM delete

kena attend kelas DSLR ler ni...

avatar
M Y R A
AUTHOR
July 6, 2011 at 2:54 PM delete

dslr e60D memang terbaek lahh ! baru 2 bulan guna , memang puas hati ! plus, gambar dia pun 18 mp . nikon ta smpai kut . i suggest u e60d laa :)

avatar
July 6, 2011 at 4:26 PM delete

BF miraa thu pasal DSLR coz die photographer kt skolaa .
mmber die pown photographer gak .. :)

avatar
aeinaa
AUTHOR
July 6, 2011 at 5:32 PM delete

for me nikon lebih baik..die amek gmbr lebih sharp..kalau canon kene tahu lens mana yg sesuai..tak silap ramai jugak photographer use nikon than canon..cuz my brother is a photographer n grup die also use nikon..

avatar
Mejuez
AUTHOR
July 6, 2011 at 6:13 PM delete

Nanti da dapat benda ni boleh pinjam tak..? :D

avatar
ALL ABOUT??
AUTHOR
July 6, 2011 at 6:23 PM delete

baiek lyssa amek nikon d'90...bgs..bru puas ati...huhuhhuu

avatar
July 6, 2011 at 6:27 PM delete

@MARIA LIZA

haha . lebihh jurangg ar.. aduss. tp , tgh study nih.. susah nk attend klas mcm tuh ;(

avatar
July 6, 2011 at 6:27 PM delete

@aeinaa

ohh . ok okk ... thnxx for sharing yer. hehe :) i likee ;)

avatar
July 6, 2011 at 6:28 PM delete

@Mejuez

hahahaha . bolehh .bolehh . nanti , Lyssa post ok ? ;)

avatar
July 6, 2011 at 6:28 PM delete

@ALL ABOUT??

hahaha . ok jugakk tuh . bnykk jugakk yg cdg gitu ;)

avatar
hunnys~
AUTHOR
July 6, 2011 at 9:19 PM delete

nikon just nice,, =D
ramai y saran suh beli nikon sebab part utk nikon such as lens ke, speedlite ke, sume boley masuk =D

klu canon, sstengah je,,same goes to sony,,

tgk dari komen, ramai je y suh beli d90 kn? it's a good one,, pro y pakai d90 sbnrnye,, & of cos, mmf bnyk function,, lebih cket dari d3100,, =D

avatar
July 6, 2011 at 9:22 PM delete

@hunnys~

OHH , kalau hunnys dah bgitaw mcm tuh.. disebabkan pengalaman hunnys dalam menggunakan DSLR ni , maybe , Lyssa akan pilih NIKON . Sama ada D90 or D3100 belum tentu lagi :) hehe

D7000 pulak macam mana ? ok ke yg itu ?

avatar
E-Rah Yasin
AUTHOR
July 8, 2011 at 8:35 AM delete

suke laa tuwh....t'snyum lbar akak..kn??ape2pown..jgn lupe bile da bli 6ty,post r 2,3 keping gmbr akak gne DSLR tuwh..hehe :D

avatar
eyza ♥
AUTHOR
July 8, 2011 at 2:26 PM delete

sys .. i think lahh can ..
better u beli canon ..
kwn eyza beli DSLR canon yang hrge 2 ribu lbey lagi bez gune nikon yang hrge dekat 4 ribu ..
butt , nikon ad special features lbey ckiwt ..
ap2 pown congrate eyh ..
doakan eyza dpt gak DSLR ..

avatar
jue
AUTHOR
July 8, 2011 at 6:05 PM delete

. : ermmm...da lme tringin pkai DSLR..ble la dpt pkai..sy prefer nikon d7000 la...coz ad kwn gne d7000.dy ckap puas aty pkai...

avatar
July 8, 2011 at 6:13 PM delete

@E-Rah Yasin


HAHAHA , itu semestinya lahh .hik3!!

avatar
July 8, 2011 at 6:13 PM delete

@eyza ♥

uhukss2!! tuh lah , kena pikir btol2 nih . hhuhu :*

avatar
July 8, 2011 at 6:14 PM delete

@jue

OHOH , gitu lakk yer.. Maybe lah . Ramai jugakk yang ckp .. NIKON better lagii . huhu .

avatar
Nadia K-Lah
AUTHOR
July 9, 2011 at 6:17 PM delete

canon tk lawa kaq..
blie lha dslr nikon punye
lgie cun!

avatar
rohaida hani
AUTHOR
August 23, 2011 at 10:25 AM delete

saya prefer nikon..d5100..ok sesangat untuk beginner...sbb saya pakai yang tu..

avatar
October 9, 2011 at 10:17 PM delete

tapi kan kak lyssa kan..kawan dalam mukabuku cakap, nikon lebih bagus.saya pun tak tau knape dieorng ckap cam tu. mule2 kwan sy post camni, NIKON vs CANON, sapa menang? dia post la cam tu, tapi, byk yg komen, nikon yang menang. saya pun tengok sedare banyak yg pakai nikon berbanding canon

avatar
October 22, 2011 at 2:56 PM delete

@Lyssa DollixiousKak Lyssa , kalau kak lyssa suke ambik video , sy lebih prefer Canon sbb gmbar die lebih terang , kalau suke ambil gmba , sy prefer Nikon . tk ad beza pun dua dua , cume yg video tu je.

avatar
October 29, 2011 at 10:15 AM delete

tanyalah Putra Pritt atau api kalau tak tau cara guna

avatar
October 29, 2011 at 3:09 PM delete

Aka , beli la Nikon D5100 .
mira pkai yg itu . function dia byk . lg satu gmba dia bkualiti . nmpak hidup :D

avatar
iz@_@mOi
AUTHOR
October 29, 2011 at 9:25 PM delete

nie nak bagi idea skt...
dslr yg paling ok bg iza ar..nikon...
iza sendri guna nikon d3100..
senang nak guna...n kira thn lasak sikit..
2 pndang iza jela...nikon byk yg kuat br da skang...kalo xsilap d5100..pun ok jgk...
senang cter nikon terbaik ar...
^_^

avatar
agaui caoik
AUTHOR
October 30, 2011 at 1:47 PM delete

kaka rse better lyssa amek nikon.. if for beginner, ok amek D3100 but if nk more to the profesional, amek D70 or D90.. byk function.. :) nyway great to u dear.. :))

avatar
November 8, 2011 at 10:09 AM delete

Em better ambil Nikon dari yang lain hehe. I'm using Nikon D5000. Okay, tapi still kekok sebab tak reti guna sangat hihi \/

avatar

.Assalamualaikum.
.Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe. EmoticonEmoticon

Google+ Followers