Tutorial : Private Shoutbox

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum.

Hai Semua . Lama rasa nya Lyssa takk buat Tutorial kan ?
Sorry sangat ye . Tadi pun ada someone request and tanya macam mana
Lyssa buat Private Shoutbox tu..

Macam contoh di bawah yang telah Lyssa kotakkan warna merah tu :)

 

Ok . Private Shoutbox nih tujuan dia kalau tak nak bagi orang lain baca apa yang ditulis di situ . Jadi  , korang je lah yang boleh tengok kan .. 
Just Log in Shoutmix korang , boleh baca apa yang orang lain sampaikan .
Kepada pengguna ChatBox , Lyssa tak tahu bout that ok ? hee~ Sorry .

Ok  , cara nya senang je .. Kepada yang sudah ada Shoutbox ..

1. Korang pergi dekat kod shoutmix korang tuh .

2. Lihat bahagian Width and Height ..
3. Korang just tukar width and height kalau korang nak shoutbox korang sebesar shoutbox Lyssa . Macam ni ..

4.  <!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->
<iframe title="lyssadollixious" src="http://www.shoutmix.com/?lyssadollixious" width="200" height="109">
<a href="http://www.shoutmix.com/?lyssadollixious"></a>
</iframe>
<br /><a href="http://www.shoutmix.com" title="Get your own free shoutbox chat widget at ShoutMix!"></a><br />
<!-- End ShoutMix -->

** Tukar kan Size Mengikut Size Yang Lyssa sudah tandakan Warna Merah tu ok? 

5. Selesai .. Save ! Try Check .. Menjadi takk ?
 
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

30 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
July 16, 2011 at 8:46 PM delete

Macam bEst je..nak try la :D

avatar
Cik Wunny
AUTHOR
July 16, 2011 at 10:08 PM delete

lyssa...macam mana nak letak kat bawah follower tu ek???

avatar
'Aisya Salim
AUTHOR
July 17, 2011 at 4:18 PM delete

akak, camne nak hilangkan scroll bar dia ek?

avatar
NurMar
AUTHOR
July 21, 2011 at 7:09 PM delete

camne nak baca apa orang antar kat shoutbox kita sendiri

avatar
Nurul
AUTHOR
July 24, 2011 at 11:08 AM delete

Yesss! akhirnya jumpa gak code nih. terima kasih kak lyssa!

avatar
Ina Amyza
AUTHOR
August 2, 2011 at 5:32 PM delete

Kak , cam ne nak letak sesuatu atas Shoutmix tuh ? Selain darpd Follow .

avatar
Miss Haza
AUTHOR
August 20, 2011 at 12:23 AM delete

da try wat..
tp nk bce blik.. xrti.. cmne yer??

avatar
Miss Aleyn
AUTHOR
August 20, 2011 at 9:02 PM delete

HAI AKAK LYSSA . . SYE DA BNYK PKAI AKQ NYER TOTURIAL N SMUA MNJDI . . BOLE X AKAK AJAR SYE CMNE NK UAT JOM FOLLOW ! N SHOUT HERE! MCM AKQ ??? TLG LA SYE NK TAO GAK . .

avatar
August 23, 2011 at 2:19 PM delete

Baguslah info kt blog lyssa ni ..

avatar
ArissaAssira
AUTHOR
August 24, 2011 at 9:59 PM delete

kak lyssa !
camne nk bwat 'NOTA KAKI' tuh ! ??

avatar
Farah Hanis
AUTHOR
August 26, 2011 at 3:27 PM delete

thanks kak! hihihi, dah lama dahh cari :D

avatar
October 22, 2011 at 2:07 PM delete

Assalamualaikum..

Akk Lyssa,x jadi pon....Saya dah buat tp dia x jadik..Kalau bukan admin pon boleh buat..Macam mana eh?

avatar
Scha-Hira
AUTHOR
October 24, 2011 at 11:55 AM delete

Alhamdulillah, terima Kasih bnyk2 ye sis Lyssa :*

avatar
yaya♥fikrie
AUTHOR
October 30, 2011 at 6:31 PM delete

kak . macam mane nak tuka layout shoutmix ?

avatar
November 6, 2011 at 7:03 PM delete

Lyssa,nanti kite dh private kan shoutmix kite,lepastu nak tengok kat mana??

avatar
November 21, 2011 at 4:05 PM delete

mcm mner nk wat shoutbox?x thu lh...

avatar
Nik Ainaa
AUTHOR
November 23, 2011 at 4:32 PM delete

habis tu lyssa , tuan punya blog nak bce camne ?

avatar
Secret Garden
AUTHOR
December 6, 2011 at 3:21 PM delete

habis tu Lyssa, tuan punyer blog nak baca komen cak ner?

avatar
deevuitton
AUTHOR
December 11, 2011 at 9:50 PM delete

KAK LISA... tak iungat password shoutmix lha,.. cne ni ?? help me plizzz.... ='(

avatar
Ajwad Maree
AUTHOR
December 15, 2011 at 3:22 PM delete

kak lyssa shoutmix tu ape???boleh bagitau.

avatar
zureen
AUTHOR
December 20, 2011 at 11:55 AM delete

mcm mne nk hilang an scroll bar..please answer the question

avatar
Fatin Fitri
AUTHOR
December 22, 2011 at 12:08 PM delete

Akk,Boleh bagi satu website yg ada mcm2 jenis shoutbox x?adik x tau nk cari kt mana...trima kasih ya...

avatar
December 27, 2011 at 2:12 PM delete

kak, cmner nk cantek kn shoutbox.. mcm nk letak warne.. sbb shoutbox nie x de wrne.. aja eh.. thnx sbb byk aja.. byk prubahan dlm blogger sy.. akak memg x kedekut ilmu.. love u kak

avatar
December 27, 2011 at 2:12 PM delete

kak, cmner nk cantek kn shoutbox.. mcm nk letak warne.. sbb shoutbox nie x de wrne.. aja eh.. thnx sbb byk aja.. byk prubahan dlm blogger sy.. akak memg x kedekut ilmu.. love u kak

avatar
Alia Nauza
AUTHOR
December 28, 2011 at 4:30 PM delete

Akak,
Macam mana tuan blog nak baca apa yang orang tulis?
Akak boleh tunjukkan tak? Huhu.

avatar
Fieza Inlurve
AUTHOR
February 3, 2012 at 3:03 PM delete

thanx tutorial yg awk ajar, hehe. boleyh jdkan rujukan pasni. kikiki. :)

avatar
rishah
AUTHOR
February 18, 2012 at 1:45 PM delete

Assalamualaikum , KakLyssa . Camne ek kita nak private kan shoutbox yg akak guna sekarang ni ? If akak free tolong buadd kan tuto lha ek :) tnx

avatar
March 13, 2012 at 10:35 PM delete

Lyssa kalau CBOX pulaa ? nak private jugakk ! Pleasee

avatar
July 27, 2012 at 12:09 PM delete

macam mane nak masukkan follower dalam c box?

avatar

Google+ Followers