Tutorial : Buat "DaisyPath" Letak Dalam Blog

Gadis Kidal Berceloteh...

.Assalamualaikum ^^

Hai semua . Maybe , semua orang dah tahu .
 Tapi , ada jugak newbie yang tak tahu kan , 
macam mana nak letak daisypath dalam blog !


 





Cara nye , senang sangat !


1. Pergi ke link ini >> http://daisypath.com/

2. Klik je mana 1 yang korang nak ! 
 

3 . Macam Lyssa , Lyssa klik Anniversary

4. Then , pilih mana2 yang lebih selesa . Kalau nak letak kat sidebar , ambih yang mini tuh ..

 

5. Then , pilihlah Scene yang korang Suka . Lepas Pilih , Tekan NEXT !

 
6. Lepas tu , pilih pulak Slider yang korang suka ! Then , TEKAN NEXT lagi ~

7. Akan keluar macam kat bawah ni , Tekan SELECT Bahagian Lyssan kotakkan tu.


8. Lepas tu kan , korang isi macam Lyssa kotakkan di bawah :


9 . Lepas dah fill in , TEKAN NEXT lagi !

10 . Akan keluar macam ini kan ?
 

11. Copy Code yang Lyssa kotakkan kat atas nih :)


Cara Nak Letak Dalam Blog Macam Biasa Lah :

1. Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

2. Paste kod tadi di ruangan itu . 

3. Then , SAVE ! Cuba tengok hasilnya  . Menjadi kan ? 
 

=SELAMAT MENCUBA!=
KONGSIKAN ARTIKEL INI..
Previous
Next Post »

62 000 orang Comment Di Sini

Write 000 orang Comment Di Sini
Cik Azizah
AUTHOR
September 25, 2011 at 3:49 PM delete

hahaha dah buat dah...hehehe

avatar
September 25, 2011 at 3:50 PM delete

@Cik Azizah

hehhe . ini untuk orang yg tak tahu buat lahh . sebab , ada yang tanya :)

avatar
September 25, 2011 at 3:56 PM delete

ouh .. tp kan kalau utk couple nye yang mane satu eh kak lyssa ?

avatar
September 25, 2011 at 4:30 PM delete

ty kak lyssa....sy memang nk tahu...oh ye...tlg follow sy ek...sy dh follow kak..

avatar
Nur Ashikin
AUTHOR
September 25, 2011 at 4:54 PM delete

askum...lyssa cmner nk bt daisypath mcm dlm inbox love u bie 2... saya dh try bt tapi bnda 2 dudk kt luar xcantik la..klu dlm kotak 2 kan nmpk kemas sikit leh tlg ajarkan... :)

avatar
September 25, 2011 at 5:03 PM delete

malu nk letak
nnt org taw
kuikui

avatar
September 25, 2011 at 5:17 PM delete

tahniah eh dik..blog comel ni msuk majalah remaja edisi 1 oktober.. :) tahniah ea.. :D

avatar
yaya
AUTHOR
September 25, 2011 at 6:14 PM delete

yihaaaaaaaa mjadi la..
yaya nk yg ni..REPLY HERE..
AD X TT0RIAL y tu??

avatar
September 25, 2011 at 6:42 PM delete

lisa.....sy nk yg mcm daisypath awk tu la.....dlm kotak LOVE YOU BIE tu....sy try letak hr tu,tp dia brjalan skali gmbr la plak....aiyakkkk...sy nk dia tetap cam awk tu,xgerak2....

avatar
Nabella Ieyla
AUTHOR
September 26, 2011 at 6:19 PM delete

Cantik lah kak Lysaa , thanks!
Love you .. :)

avatar
AyiLarimA
AUTHOR
September 27, 2011 at 10:11 AM delete

Nampak macam sweet pulak,
mula2 rase macam xperlu je benda ni.
tapi macam nak buat je.

:)

avatar
nur amalia
AUTHOR
October 1, 2011 at 10:02 PM delete

hai Kaklisa... nk tnye skit, cam ne eh letak lagu dh banyak kali say adh cube x leh jugak

avatar
nur amalia
AUTHOR
October 1, 2011 at 10:03 PM delete

hye lisa. cmne nk letakkan lagu, sye dh cube bnyak kali x leh...

avatar
AQiLaH QeYLa
AUTHOR
October 6, 2011 at 11:39 AM delete

hee.. dh jd..!
Tq ya..! :))

avatar
aiena jiaa
AUTHOR
October 8, 2011 at 12:56 PM delete

kak , macam mana akak letak pic bf akak kat bawah tu ?

avatar
syamila19_gra
AUTHOR
October 18, 2011 at 9:22 PM delete

chantek blogg aka . . sukea !
semaniscokelatshylla.blogspot.com
jengah2 k

avatar
Budak Aiskrim
AUTHOR
November 1, 2011 at 4:24 PM delete

Helo kak lyssa.. daisypath tu transparent eh?

avatar
Renee
AUTHOR
November 14, 2011 at 4:52 PM delete

nak tanya ni... cmana nak gabungkan daisy path tu jadi 1line jer... i mean.. 1 line trus ada bday, graduation n annvsary...

avatar
nornabila
AUTHOR
November 18, 2011 at 1:42 AM delete

tutorial akak dh bnyk tlg sya=)
thnks

avatar
nSyhrh
AUTHOR
December 3, 2011 at 4:22 AM delete

Akaak ! haha okayy thank youuuu <3
akak akak , nak tanyee , akak tahu tak mcm mana nak buat yg brape byk post kite dah post . yang blog archive ? asya dah tahu dah , tapi yg tuh tak lawa , hee . so kalau akak tahu mana2 cara nak cantikkan , asyaaa nak nak ! hee , kalau akak okayy =) if tak its okayyy =) nwayy thx tau tauuu .

avatar
Jamalina
AUTHOR
December 3, 2011 at 3:08 PM delete

Thanks akak ... Dah jadik :)

avatar
December 6, 2011 at 2:29 AM delete

@Lyssa Faizureen tima kasih kak lyssa.. :) menjadi gak akhirnya..hihi

avatar
nun neee
AUTHOR
December 7, 2011 at 2:31 AM delete

thanx....mnjadi....comel..hehehe

avatar
Fie_zah
AUTHOR
December 9, 2011 at 9:12 PM delete

salam akak, akhirnya menjadi jugak yg akak ajar nih... kalu tahu lg.. hasil yg akak ajar, dtglh la ke blog ni
http://fiezahdestiny.blogspot.com/

avatar
Syazwanie
AUTHOR
December 13, 2011 at 5:49 PM delete

terima kasih kak lyssa! berguna betul tuto kak lyssa.....sayang kak lyssa <3

avatar
December 15, 2011 at 3:49 AM delete

dah buat dah , mekasih ;)

avatar
Cik Isya
AUTHOR
December 25, 2011 at 1:57 AM delete

tenkiu k.lyssa..leb u...muahh , ;)

avatar
January 28, 2012 at 4:13 AM delete

Thankyouverymuch kak lyssa >< .

avatar
February 18, 2012 at 11:36 AM delete

Thanks kak lyssa <3 Harap boleh singgah di sini seketika dan follow ;) Sekiann sampai sini je ! Assalamualaikum !

avatar
February 23, 2012 at 12:48 PM delete

@Nurul Izzah Ashari

thanks bg tip.. tapi, macamane kalau nak padam balik eh?

avatar
March 2, 2012 at 5:00 PM delete

Akak!! Dah menjadi!!! Wow, amazed! Thanks sangat kak!! :DDD

avatar
March 14, 2012 at 9:09 PM delete

akak....kalo i-syah nk letak anniversary and birthday boleh ke??
x bertindih ke???

avatar
March 30, 2012 at 9:56 PM delete

hurmm... niy nk buad ape eh bnde niy ?

avatar
fafiefa
AUTHOR
April 5, 2012 at 6:45 PM delete

salam lysa.. cmno nakl centre kan daisy path?

avatar
May 21, 2012 at 1:51 PM delete

hai lyssa nak tnyer ni knpe tulisan daisypath sye tu, tak jelas ye???


*mud-need your help

avatar
miz izyani
AUTHOR
June 21, 2012 at 6:37 PM delete

cantik...jadi jgk at last...thanks kak...

avatar
September 26, 2012 at 12:28 PM delete

CANTIK SESANGAT.....TERIMA KASIH YE LYSSA....(n_n)

avatar
September 26, 2012 at 12:30 PM delete

CANTIK SESANGAT......TERIMA KASIH LYSSA.....(n_n)<3

avatar
suriyantiizz
AUTHOR
September 26, 2012 at 12:39 PM delete

CANTEK SESANGAT...........TERIMA KASIH LYSSA.....(n_n) <3

avatar
Anonymous
AUTHOR
December 23, 2012 at 8:26 PM delete

hai lyssa, nice blog :) really nice. i like this blog, keep it up :)

avatar
ARa Craft
AUTHOR
December 29, 2012 at 11:46 AM delete

YIHAAAAA SUCCEED!!! THNKS MUAHHH :*

avatar
Ordinary Girl
AUTHOR
December 30, 2012 at 5:57 PM delete

hai kak lyssa .. nak tnya cket blh? cmne nak centre kan daisypath ek? hrp kak lyssa blh tlg sye sbb sye br nk jd blogger .. :)

avatar
Effa Nadia
AUTHOR
January 5, 2013 at 10:22 PM delete

thankies :) rupe2nye sy bru berblog 8 bulan 3 minggu 3 hari.

avatar
January 13, 2013 at 11:38 AM delete

salam...awk..cmna pulak nak center kan daisypaith ni aek... xjadi larr..asyik duk tepi belah kiri jerk..xlawa... h0pe..sudi m'bantu kl sis tahu.. TQ :)

avatar
nur amira
AUTHOR
January 26, 2013 at 3:31 PM delete

mcmmane nak letak kat blogskin ye? sy newbie:) harap mmbntu!

avatar
eydafaizal
AUTHOR
April 18, 2013 at 5:32 PM delete

akak , acaner nak besarkan tulisan bawah tuh ea ?

avatar
Mell comell
AUTHOR
November 28, 2014 at 12:19 PM delete

Thanks atas tunjuk ajarnya..hehehe

avatar

Google+ Followers